سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

چرا میوه خشک برای لاغری و کاهش وزن موثر است؟

یکی از مواد غذایی بسیار مغذی، خوشمزه و محبوب همه، میوه خشک شده است. از جمله فواید میوه خشک تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد سیستم گوارش بدن است. همچنین میوه خشک برای لاغری و نیر بسیار موثر است؛ البته اگر به اندازه مصرف شود. زیرا کالری میوه خشک نسبت به میوه تازه بیشتر است. میوه‌های خشک اساساً میوه‌هایی هستند که تقریباً تمام محتوای آب آن حذف شده است. میوه‌ها یا به طور طبیعی خشک می‌شوند، از طریق خشک کردن آفتاب یا از طریق یک دستگاه خشک‌کن تخصصی که میوه را کوچک می‌کند و میوه خشک کوچک و پر انرژی از خود باقی می‌گذارد.

تاریخچه میوه خشک

میوه‌های خشک از دیرباز به ‌عنوان منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد استفاده قرار گرفته‌اند و توانسته‌اند در تمام طول سال ماندگاری داشته باشند. سوابقی وجود دارد که فرهنگ‌های ایرانی و عربی بیش از هزار سال پیش از زردآلو خشک استفاده می‌کردند. در آمریکای شمالی، گیلاس و زغال اخته خشک می‌شد تا مردم را در سفرهای طولانی در قرن نوزدهم حفظ کنند. امروزه این مواد مغذی فقط در زمستان‌ها مصرف نمی‌شوند. بلکه به عنوان تنقلات مفید به سبد غذایی بسیاری از مردم جهان اضافه شده است. امروزه میوه خشک به یک میان‌وعده لذیذ و دوست‌داشتنی در بین تمام گروه‌های سنی تبدیل شده است.

حتی ورزشکاران نیز برای تجدید نیرو و لاغری از میوه خشک استفاده می‌کنند. شاید برایتان جالب شاید بدانید که ازجمله فواید میوه خشک، کاهش وزن است؛ البته به شرط آنکه به کالری میوه خشک دقت کنید. مصرف بیش از اندازه یا مصرف برخی از میوه‌های خشک موجب افزایش وزن خواهد شد. میوه خشک برای لاغری نیز موثر است به شرط آنکه جایگزین قند و میان‌وعده‌های ناسالم شود.  میوه‌های خشک به دلیل طعم شیرین، ارزش غذایی و ماندگاری طولانی، یک سنت محبوب برای هزاران سال بوده است. در ادامه به بررسی جامع فواید میوه خشک و میزان مصرف آن می‌پردازیم.

روش‌های خشک کردن میوه

روش‌های مختلفی برای خشک کردن میوه وجود دارد. یکی از قدیمی‌ترین آنها این است که میوه خود را زیر نور خورشید قرار دهید و به طور مرتب بچرخانید تا رطوبت به طور یکنواخت تبخیر شود. پختن در فر فرآیند خشک شدن را سرعت می‌بخشد، اما اگر مراقب نباشید، به راحتی می‌سوزد. یکی از روش‌های مدرن استفاده از دستگاه خشک کن میوه و سبزی است. از هر روشی که برای خشک کردن استفاده شود، محصول نهایی غذایی است که دوام بیشتری دارد، در برابر پوسیدگی مقاوم‌تر و بسیار خوش طعم است. اما آیا سالم است؟ برای پاسخ به آن، بررسی دقیق‌تر حقایق تغذیه‌ای میوه‌های خشک ضروری است.

فواید میوه خشک چیست؟

یک فنجان میوه خشک مخلوط تقریباً حاوی این میزان مواد مغذی است:

  • کالری: 480
  • پروتئین: 4 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 112 گرم
  • فیبر: 8 گرم
  • شکر: 92 گرم

فواید میوه خشک به دلیل کربوهیدارت، کالری و فیبر بالای آن است. به طور کلی، رایج‌ترین ریزمغذی‌های موجود در میوه‌های خشک عبارتند از:

میوه خشک یا تازه؟ کدامیک بهتر است؟

میوه خشک حاوی آب کمتری است و بنابراین منبع قوی‌تری از مواد مغذی است. میوه خشک سالم، که حاوی هیچ قند اضافه‌ای نیست، بیشتر ویتامین‌ها و مواد معدنی در هر 100 گرم دارد. با این حال، کالری میوه خشک به طور قابل توجهی در هر 100 گرم بالاتر از میوه تازه است. بنابراین، این به شما بستگی دارد که کدام میوه‌های تازه و میوه‌های خشک در شما قرار می گیرند. سلامت چشم پیشگیری از پوکی استخوان کلسیم برای حفظ استخوان‌های سالم ضروری است، به خصوص اگر در تلاش برای جلوگیری از شروع پوکی استخوان هستید. یکی از میوه‌های خشک که دارای میزان کلسیم بالایی است، کیوی است.

فواید میوه خشک برای معده

میوه‌های خشک تقریباً دو تا سه برابر فیبر بیشتری نسبت به میوه تازه خود دارند. بسیاری از ما به اندازه کافی فیبر نمی‌خوریم که برای حمایت از عملکرد گوارشی و کمک به کاهش سرعت هضم و جذب مواد غذایی مهم است. مصرف بیشتر فیبرِ میوه نیز با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی همراه است.

فواید میوه خشک برای پوست

در حالی که این ویتامین‌ها و مواد معدنی طبیعی موجود در میوه های خشک سیستم ایمنی ما را بهبود می بخشد و به بدن انرژی می بخشد، اما برای پوست ما نیز بسیار مفید هستند. میوه‌های خشک برای پوست مانند یک کرم صورت فوق العاده هستند که همه کارها را از جلوگیری از چین و چروک و خطوط ریز گرفته تا روشن کردن پوست انجام می‌دهد. این بدان معنی است که می‌توانید آنها را مستقیماً روی پوست خود بمالید یا به عنوان یک میان‌وعده استفاده کنید. بسیاری از برندهای معروف مراقبت از پوست از میوه‌های خشک در محصولات خود برای افزایش اثرات سلامتی استفاده می‌کنند. این چند میوه خشک برای سلامتی پوست بسیار مفید هستند: میوه خشک برای لاغری، سلامت پوست و معده بسیار مفید است.

انجیر خشک انجیر خشک سرشار از ویتامین‌های مفیدی مانند ویتامین C، B6 و K است. این مواد مغذی به تنظیم تولید سبوم و جلوگیری از از دست دادن رطوبت پوست کمک می‌کنند. طبق مطالعات، انجیر رطوبت را افزایش می‌دهد و از چین و چروک و علائم پیری زودرس مانند خطوط ریز روی صورت و گردن جلوگیری می‌کند. انجیر خشک همچنین باعث تولید کلاژن می‌شود که چین و چروک را کاهش می‌دهد. ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های موجود در انجیر همچنین به از بین بردن لکه‌های تیره و یکنواختی رنگ پوست کمک می‌کند و در نتیجه پوستی روشن و درخشان خواهید داشت. برای دریافت قیمت چای سبز با علف لیمو قاشقی دکتر بیز با ما همراه باشید .

می‌توانید انجیر خشک را به‌ عنوان میان‌وعده میل کنید یا با ترکیب کردن آن با عسل و استفاده از آن به مدت 15 دقیقه، ماسک صورت درست کنید تا رطوبت آن وارد پوست شود و درخشندگی فوری داشته باشد. برگه زردآلو حتما قبلاً درباره اسکراب زردآلو شنیده‌اید یا از آن استفاده کرده‌اید. به دلیل خاصیت روشن‌کنندگی و پاکسازی منافذ پوست، معمولاً در کرم‌های صورت، لایه بردارها و اسکراب‌ها استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید با خوردن آنها نیز از فواید مشابهی بهره‌مند شوید. بتاکاروتن‌ها از آسیب پوست جلوگیری می‌کنند و به از بین بردن لکه‌های تیره یا رنگدانه کمک می‌کنند. از جمله فواید میوه خشک این است که افراد مبتلا به دیابت به مقدار کم می‌توانند ار آن مصرف کنند. همچنین برای دریافت قیمت دمنوش لاغری دکتر بیز همراه ما باشید .

فواید میوه خشک برای دیابت چیست؟

یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که میوه‌های خشک مانند خرما بار زنجبیلی دکتر بیز ، کشمش و زردآلو شاخص گلیسمی پایینی دارند و می‌توانند در برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت گنجانده شوند. این میوه‌های خشک مانند سایر غذاهای نشاسته‌ای (مانند نان سفید) باعث افزایش قند خون نمی‌شوند. افراد مبتلا به دیابت باید ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و فیبرهای بدن خود را تامین کنند، زیرا کمبود آنها می‌تواند این افراد را مستعد ابتلا به عوارض دیابت کند. میوه‌های خشک برای دیابت خوب هستند، زیرا دارای GI پایین تا متوسط ​​هستند که به شما کمک می‌کند سطح قند خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارید.

مصرف میوه‌های خشک به دلیل دریافت فیبر باعث عملکرد بهتر بدن شما می‌شود. علاوه بر این، سطح انرژی را نیز حفظ می کند. در ادامه چند میوه مفید را برای افراد دیابتی می‌خوانید: سیب، توت و آلو خشک شده این میوه‌های خشک که با ویتامین‌ها، فیبرها و مواد معدنی غنی شده‌اند، می‌توانند بدون افزودن قند اضافی طعمی عالی به غذای شما ببخشند. زردآلو خشک کشمش کشمش سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان است و از نظر شاخص گلیسمی نسبتاً پایینی است. سلامت گوارش شما را بهبود می‌بخشند، سطح قند خون شما را تنظیم می‌کنند، به کاهش التهاب و کاهش فشار خون کمک می‌کنند.

با این حال، در مصرف آنها زیاده روی نکنید، زیرا در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند سطح خون را افزایش دهند. مصرف آن به مقدار مناسب برای مبتلایان به دیابت مفید است. فهرست شاخص گلیسمی میوه‌های خشک مفید برای دیابت اگر دیابت دارید در مصرف میوه‌های خشک زیاده‌روی نکنید و مقدار مصرف روزانه خودرا کنترل کنید: میوه‌های خشک و افزایش وزن در حالی که میوه خشک سرشار از فیبر است، محتوای قند بالای آن در واقع می تواند منجر به افزایش وزن شود. میوه تازه گزینه بهتری است. در میوه های تازه، محتوای فیبر بالا با محتوای آب بالا همراه است. هر دوی این عوامل به شما کمک می‌کنند تا سریع‌تر احساس سیری کنید و در نتیجه کالری کلی کمتری مصرف کنید.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا