سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

معایب و مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

طرح لبخند هر انسان نقش مهمی در جذابیت چهره او دارد. به همین دلیل ایمپلنت دندان در شیراز از جمله روش هایی است که در سال های اخیر توانسته است جایگاه خوبی را در جامعه  دندانپزشکی به دست بیاورد. عمل ایمپلنت از جمله متدهایی است که تنها به جنبه زیبایی اهمیت نمی دهد بلکه قطعا سلامت دهان و دندان را به دنبال خواهد داشت. زمانی که شما به یک متخصص ارتودنسی خوب مراجعه می کند او با رعایت اصل صداقت و با توجه به علمی که دارد به شما کمک می کند تا از مزیت های روش ایمپلنت دندان بیشتر آگاه شده و علی رغم هزینه هایی که برای اعمال آن وجود دارد بتوانید زیبایی دندان های خود را به دست بیاورید.

آیا ایمپلنت دندان گزینه مناسبی است؟

از نظر یک ارتودنتیست مجرب و ماهر سلامت دندان ها به حدی اهمیت دارد که باید از بهترین متد برای حفظ  و بازگرداندن آن کمک گرفت. متاسفانه علی رغم رسیدگی های بسیار به دندان ها، باز هم امکان دارد شما مجبور به کشیدن دندان ها شوید. به چند مثال زیر توجه کنید:

  • دندان شما از ریشه پوسیدگی شدید داشته و امکان ترمیم وجود ندارد.
  • در اثر حادثه ای دندان شما به حدی آسیب دیده است که تنها راه حل پیش رو، کشیدن دندان است.
  • در اثر حرکت دندان ها در طول دوران زندگی، فاصله ای بین دندان ها ایجاد شده است که با ارتودنسی قابل اصلاح نیست.
  • به دلیل فرم نامناسب فک، فشار بر روی دندان های یک سمت فک زیاد بوده و برخی از آن ها به گونه ای حرکت کردهاند که فضای زیادی بین دندانه ایجاد شده است و زیبایی خود را از دست داده اند.
  • شکستگی عمودی دندان که ریشه را درگیر کرده باشد.
  • و….

در چنین موارد ایمپلنت دندان به شما کمک خواهد کرد که بعد از کشیدن دندان  بتوانید با یک دندان مصنوعی ثابت، جای خالی آن را پر کنید. متخصص ارتودنسی ماهر قبل از هر تصمیم گیری درباره ارتودنسی یا ایمپلنت به شما مشاوره خواهد داد تا شما از شرایط انجام عمل ایمپلنت دندان، ارتودنسی و مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل، هزینه های درمانی و… اطلاع کافی داشته باشید.

مزایای ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت های مزایای بسیاری دارند و به طور خلاصه مزایای ایمپلنت می توان به استحکام، دوام و طول عمر بالا، زیبایی طبیعی، جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان، مراقبت راحت و آسوده و عدم آسیب به دندان های مجاور اشاره کرد.  در ادامه به بررسی مزایای ایمپلنت دندان می پردازیم.

1-استحکام و مقاومت بالا

به طور کلی وظیفه دندان ها کمک در سیستم جویدن است و به همین علت اگر قرار است جایگزینی برای آن انجام شود، باید استحکام لازمه را فراهم کند. پایه های ایمپلنت معمولا از جنس تیتانیوم ساخته می شوند و در برابر فشار بسیار مقاوم هستند و همچنین این پایه مانند ریشه دندان به استخوان فک جوش می خورد و استحکام بالای ایمپلنت را برای شما به ارمغان می آورد.

2- دوام مادام العمر

از مزایای مهم و برزگ ایمپلنت دندان، طول عمر بالا آن است. ایمپلنت های دندانی امروزه موفقیت بالای 97% بعد از 10 سال استفاده را دارا می باشد. همچنین ایمپلنت دندان به عنوان یک درمان مادام العمر نیز شناخته می شود زیرا در صورتی که از برند های معتبر استفاده کنید و مراقبت های لازمه را انجام دهید، ایمپلنت ها تا پایان عمر در کنار شما خواهد بود.

3- زیبایی طبیعی

دندان ها در زیبایی انسان نقش بسیار زیادی دارند و به عنوان ستون صورت نیز شناخته می شود. روکش های ایمپلنت دندانی امروزه دقیقا مثل دندان طبیعی هستند و ایمپلنت دندان با قرار گرفتن در استخوان سبب حفظ فرم صورت شما خواهد شد.

4- جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان

یکی از مزایای ایمپلنت دندان که باعث می شود به عنوان یک سرمایه گذاری بر روی سلامتی نیز شناخته شود، جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان است. همانطور که گفته شد ایمپلنت های دندانی به استخوان فک جوش می خورند و با استفاده از هیلینگ سبب فرم لثه می شود و از تحلیل لثه و استخوان شما جلوگیری می کند.

5- مراقبت راحت و آسوده

مراقبت و نگهداری آسوده از ایمپلنت دندان نیز یکی از مزایای بزرگ آن است. مراقبت از ایمپلنت های دندانی کاملا شبیه به دندان طبیعی است.

6- عدم آسیب به دندان های مجاور

تکیه گاه ایمپلنت دندانی استخوان فک است و در درمانی مانند بریج دندان از دندان مجاور ناحیه بی دندانی به عنوان تکیه گاه استفاده شده می شود. همچنین در درمان بریج دندان برای قرار دندان آن نیاز به تراش دندان مجاور نیز وجود دارد اما در درمان ایمپلنت هیچ یک از اینکارها نیاز نخواهد بود.

معایب کاشت ایمپلنت

ترس عمل جراحی ایمپلنت دندان

نکته اولی که در کاشت ایمپلنت به ذهن بعضی از افراد خطور میکنند، واژه جراحی میباشد که باعث ترس (فوبیا) در بعضی افراد میشود. تا حدی این ترس ها منطقی میباشد همچون ترس از تزریق بی حسی، ترس از شکافتن لثه، ترس از خونریزی، ترس از بخیه زدن، ترس از عوارض و درد های بعد از کاشت ایمپلنت که تمام این موارد با تکنیک های ویژه و بهره گیری از لوازم و ابزار تخصصی و فوق تخصصی قابل برطرف نمودن یا کاهش حداکثری ترس میباشد.

عفونت ایمپلنت

مواردی که باعث عفونت ایمپلنت شود بسیار نادر است. با این حال بین بیماران این اصطلاح به اشتباه رایج شده است. در مواردی که کاشت ایمپلنت به درستی صورت نگیرد و دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان جوش نخورد، ممکن است دندانپزشک دندان را جدا کند. در برخی موارد بیماران فکر میکنند که چون دندان ایمپلنتی عفونت کرده است، آن را خارج کرده‌اند که این باوری اشتباه است.

هزینه ایمپلنت دندان

از معایب دیگر کاشت ایمپلنت هزینه بر بودن آن نسبت به پروتز ثابت و پروتز متحرک میباشد. البته این نگاه شاید در کوتاه مدت منطقی باشد ولی در دراز مدت با توجه به نکات ضعف پروتزهای متحرک و ثابت منطقی به نظر نمیرسد.

شکستن بدنه ایمپلنت

احتمال شکستن بدنه‌ی ایمپلنت بسیار ضعیف است اما غیرممکن نیست. در صورتی که فشار شدیدی به ایمپلنت وارد شود ممکن است بشکند. اگر ایمپلنت دچار شکستگی شود، امکان اصلاح آن وجود ندارد.

عوارض ایمپلنت

عوارض ایمپلنت دندان به طور کلی به دو قسمت عمده تقسیم بندی میشود. اولین مورد آن، عوارض جراحی ایمپلنت دندان که در چند روز اولیه بعد از جراحی اتفاق می افتد که چندان خطرناک نیست. دسته دوم این عارضه ها، مدتی بعد از کاشت ایمپلنت دندانی رخ میدهد که در مواردی خطرناک بوده و نیازمند رسیدگی متخصص میباشد.

آتوسا خوش خواهد

من آتوسا، خبرنگاری که تعهدی عمیق به خدمت به مردم دارم. در این سایت، با تمرکز بر مسائل مهم اجتماعی و اقتصادی، تلاش می‌کنم تا صدای گروه‌ه‌های نادیده گرفته شده را به گوش شما برسانم و برای ایجاد عدالت و برابری در جامعه تلاش کنم.
دکمه بازگشت به بالا