سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

اگر ایمپلنت عفونت کند

منظور از عفونت در واقع نفوذ باکتری ها به ناحیه زیر لثه و اطراف ایمپلنت است. زمانی که این اتفاق رخ می دهد، باکترها تکثیر شده و شروع به فعالیت مخرب می کنند. اگر عفونت به موقع تشخیص داده نشده و درمان شروع نشود، عوارض غیرقابل جبرانی به دنبال خواهد داشت. در این مقاله توضیحات کاملی در خصوص علت، علائم و درمان عفونت ایمپلنت دندان ارائه شده است.

درمان عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

متخصص مراقبت های بهداشتی دندان شما می تواند با استفاده از معاینه بالینی و رادیوگرافی، پری ایمپلنتیت را به سرعت تشخیص دهد. اگر عفونت دارید، هدف طولانی مدت درمان شما متوقف کردن پیشرفت عفونت و جلوگیری از شکست ایمپلنت خواهد بود. بسته به سطح عفونت، دندانپزشک ممکن است موارد زیر را تجویز کند:

  • دهانشویه های مخصوص
  • آنتی بیوتیک ها
  • عمل جراحی
  • لیزر درمانی
  • دبریدمان مکانیکی
  • درمان ضد میکروبی

3 نکته ساده برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت

ایمپلنت ها که به عنوان بهترین جایگزین دندان از دست رفته در نظر گرفته می شوند، بسیار بادوام بوده و هیچگاه مستعد پوسیدگی نیستند. با این حال، علیرغم ماهیت دائمی بودنشان، بدون مراقبت مناسب، باز هم می توانند شکست خورده و با مشکلاتی مانند عفونت ایمپلنت دندان روبرو شوند. اگر به دنبال کاشت دندان با این روش هستید می توانید 3 نکته زیر را دنبال کنید تا از بروز عفونت پیچ ایمپلنت دندان جلوگیری کنید.

  1. بهداشت دهان و دندان را بیشتر جدی بگیرید با تمیز نگه داشتن ایمپلنت خود با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، رشد باکتری ها را به حداقل می رسانید و خطر ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان را کاهش می دهید. اینکار می تواند منجر به پیشگیری از شکست درمان شود. لازم است که برای این منظور از مسواک های سافت و نخ دندان های باریک استفاده کنید همچنین در صورت صلاحدید دندانپزشک می توانید از مسواک های بین دندانی برای تمیز کردن لابلای ایمپلنت کاشته شده خود استفاده کنید.
  2. مصرف سیگار را کاملاً ترک کنید برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان بهتر است که سیگار را کاملا ترک کنید. همچنین اگر سیگاری هستید و به کاشت ایمپلنت فکر می کنید، اکنون زمان ترک آن است. سیگار کشیدن نه تنها برای سلامت کلی شما خطرناک است، بلکه می تواند بهبودی شما را پس از جراحی ایمپلنت به تاخیر بیندازد و خطر ابتلا به پری ایمپلنتیت یا عفونت پیچ ایمپلنت در ناحیه کاشت را افزایش دهد.
  3. دندان قروچه را مدیریت کنید (توصیه مهم برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان) شما اگر به صورت خودآگاه (به دنبال تجربه هیجان و احساسات) دندان هایتان را به هم میسابید و یا به صورت ناخودآگاه در خواب، دندان قروچه دارید. دندان قروچه دشمن خود دندان ها و انواع ترمیم های دندانی است. دندان های طبیعی ما به دنبال دندان قروچه دچار تحلیل، ترک خوردگی و شکستگی می شوند. همچنین افرادی که دندان قروچه دارند و دندان هایشان را لمینت، ونیر کامپوزیت یا ایمپلنت کرده اند در معرض خطر شکست درمان قرار می گیرند. به هم سابیدن دندان ها می تواند با به خطر انداختن موقعیت ایمپلنت کاشته شده خطر شکست و عفونت ایمپلنت را افزایش دهد. چنانه دندان قروچه دارید حتما برای مدیریت و درمان آن از یک دندانپزشک خوب کمک بگیرید و یا به تراپیست مراجعه کنید.

خلاصه، مفید و مختصر در خصوص عفونت ایمپلنت دندان

احتمال بروز عفونت ایمپلنت دندان وجود دارد اما به ندرت رخ می دهد. اگر عمل شما در کلینیک مجهز و توسط یک دندانپزشک حاذق انجام نشده و مشکلاتی مانند دندان قروچه، سیگار کشیدن و ضعف بهداشت دهان و دندان دارید ممکن است بیشتر از سایرین در معرض این عفونت باشید. با این حال انتخاب یک دندانپزشک با تجربه و عمل به توصیه های او پس از کاشت می تواند تضمین کند که احتمال عفوعفونت ایمپلنت دندان بعد از کاشت ایمپلنت یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افرادی است که قصد دارند از این روش درمانی برای بازیابی کارکرد فک و دندان‌ها و استفاده کنند.

اگر شما هم قصد ایمپلنت در مشهد را دارید یا به تازگی این کار را انجام داده‌اید باید درباره عفونت ایمپلنت دندان () اطلاعات کامل داشته باشید تا در صورت بروز هرنوع علامت مشکوک مربوط به عفونت ایمپلنت به دندان‌پزشک متخصص مراجعه کنید. در این مقاله به صورت مفصل به موضوعات مراحل، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری، عوارض عدم درمان به موقع عفونت ایمپلنت دندان و …. پرداخته‌ ایم برای اینکه خیال خودتان را از کابوسی به نام عفونت ایمپلنت دندان آسوده کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا با تمامی نشانه‌های عفونت ایمپلنت دندان آشنا شوید و بتوانید به محض مبتلا شدن به عفونت ایمپلنت، سریعا متوجه شوید و برای درمان اقدام کنید.

عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

عفونت ایمپلنت دندان به زمانی گفته می‌شود که باکتری‌ها در شیارهای لثه و اطراف ایمپلنت رشد می‌کنند، در صورتی که به موقع عفونت درمان نشود، حجم عفونت و رشد باکتری‌ها افزایش پیدا می‌کند و عوارض بسیار خطرناکی برای لثه و دهان بیمار ایجاد می‌شود. مراحل عفونت ایمپلنت عفونت ایمپلنت دندان در ۲ مرحله گسترش پیدا می‌کند، عفونت اولیه که عوارض شدیدی ندارد و به راحتی درمان می‌شود موکوزیت پری‌ایمپلنت نام دارد اما اگر عفونت ایمپلنت در این مرحله درمان نشود باکتری‌ها در لثه و ایمپلنت افزایش پیدا کرده و عفونت به مرحله پری ایمپلنتایتیس می‌رسد که به شدت خطرناک است و باید فورا برای درمان اقدام کرد.

عوامل عفونت ایمپلنت چیست؟

عفونت ایمپلنت دندان ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود اما مهم‌ترین عامل این مورد از به عاد‌ت‌های روزمره اشتباه، بیماری زمینه‌ای قبلی، ضعف استخوان‌های فک و خطای پزشکی مربوط می‌شود. ۱۵ عامل رایج ایجاد عفونت ایمپلنت دندان

  1. عادات سبک زندگی ( مثل سیگار کشیدن و … )
  2. ضعف بهداشت دهان و دندان
  3. نامرتبی دندان‌ها
  4. سیستم ایمنی ضعیف
  5. آلرژِی
  6. بیماری پریودنتال قبلی
  7. مقدار اضافی سیمان در زمان قرار دادن تاج دندان
  8. قرار گرفتن ایمپلنت‌های دندانی نزدیک به‌هم
  9. زاویه نامناسب قرار گیری ایمپلنت در استخوان فک
  10. کیفیت ضعیف استخوان
  11. مشکلات سیستمیک مانند دیابت
  12. شکستگی ایمپلنت
  13. حساسیت به تیتانیوم
  14. پس زدن پیوند ایمپلنت

علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

اگر به تازگی دندان‌های‌تان را ایمپلنت را کرده‌اید باید حواستان به بروز علائم عفونت ایمپلنت دندان باشد تا در صورت مشاهده کوچک‌ترین علامت عفونت سریعا به پزشک مراجعه کنید و پیش از پخش عفونت و آسیب استخوان، به کمک روش‌های جراحی و غیر جراحی مشکل عفونت ایمپلنت شما حل شود. ۱۰ علامت اصلی عفونت ایمپلنت دندان

  1. درد بیش از سه هفته
  2. لق شدن ایمپلنت
  3. قرمز شدن لثه و ورم
  4. بوی بد دهان
  5. دندان درد ضربان دار
  6. خروج چرک
  7. تب
  8. خونریزی اطراف ایمپلنت
  9. شکستگی پایه دندان
  10. مشکل در سینوس ها

درمان عفونت ایمپلنت دندان

پیش از هر نکته‌ای باید بدانید که هیچ درمان خانگی برای عفونت دندان ایمپلنت شده وجود ندارد و به محض مشاهده علائم عفونت ایمپلنت دندان باید از دندان‌پزشک متخصص ایمپلنت کمک بگیرید؛ پزشکان برای درمان عفونت ایمپلنت دندان از روش‌های دبریدمان، جراحی، برداشتن ایمپلنت و تجویز آنتی بیوتیک استفاده می‌کنند. قبل از بررسی درمان های عفونت ایمپلنت دندان از شما دعوت میکنیم به مقاله که بی ارتباط به این موضوع نیست توجه کنید.

دبریدمان یک روش مکانیکی برای تمیز کردن لثه و ایمپلنت از عفونت است، پزشک در این روش به کمک دستگاه اولتراسونیک یا کورت‌های فیبر کربن، عفونت‌های موجود در دهان را پاک‌سازی می‌کند؛ این روش با ضد عفونی کامل همراه است و هیچ خطری برای بیمار نخواهد داشت البته نکته مهم در این روش درمانی حفاظت از ساختار ایمپلنت برای جلوگیری از تراشیده‌شدن است. روش جراحی جراحی یکی از پرعارضه‌ترین روش‌های درمانی عفونت ایمپلنت است، دندان‌پزشک با برش لثه‌ها به عفونت دسترسی پیدا کرده و به کمک ابزارهای مخصوص جراحی لثه و فک را ضد عفونی می‌کند؛ به علت احتمال ایجاد عوارض مشکل‌ساز بعد این جراحی حتما باید به دستورات مراقبتی که پزشک به شما می‌دهد عمل کنید تا جراحی راحت‌تری داشته باشید.

آنتی بیوتیک ممکن است به تشخیص پزشک، آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ایمپلنت تجویز شود؛ اگر مقدار عفونت سبک باشد آنتی بیوتیک‌های موضعی مورد نیاز است اما اگر میزان عفونت گسترش پیدا کرده باشد و ناحیه زیادی از دهان درگیر شده باشد از آنتی بیوتیک سیستمی استفاده می‌شود. برداشتن ایمپلنت اگر بیمار درگیر عفونت ایمپلنت شدید و آسیب استخوان فک شده باشد ایمپلنت با ترفین برداشته می‌شود و اگر آسیب استخوان به جایی رسیده باشد که  کم‌تر از ۴ میلی‌متر استخوان نگه‌دارنده باقی مانده باشد پیوند با کمک پنس خارج می‌شود، با انجام این جراحی توسط یک جراح حاذق و رعایت کردن کامل مراقبت‌های بعد عمل، پیوند مجدد بعد از چند ماه امکان پذیر است.

عوارض عدم درمان عفونت ایمپلنت دندان

مراحل اولیه عفونت ایمپلنت دندان، چندان جدی نیست و می‌توان با روش‌های درمانی ساده آن را مداوا کرد اما اگر به  علائم عفونت بی‌توجه باشید در مدت زمان کوتاهی عفونت تمامی بخش‌های ناحیه لثه را فرا می‌گیرد و در این شرایط مجبور به عمل جراحی برای برداشتن قسمتی از فک برای درمان می‌شوید. راه‌های پیشگیری عفونت ایمپلنت احتمالا شما هم جمله معروف پیشگیری بهتر از درمان است را شنیده‌اید! برای عفونت ایمپلنت دندان نیز این قانون پابرچا است و بهتر است قبل از اینکه گرفتار عفونت ایمپلنت دندان شوید از ایجاد آن پیشگیری کنید.5  نکته برای پیشگیری عفونت ایمپلنت

  1. بهداشت دهان و دندان
  2. ترک سیگار
  3. دندانپزشک حرفه ای
  4. ترک دندان قروچه
  5. رژیم

سخن پایانی

عفونت ایمپلنت یکی از مهم‌ترین عوارض احتمالی بعد از کاشت ایمپلنت دندان است و اگر شما به تازگی ایمپلنت انجام داده‌اید یا قصد آن را دارید باید به خوبی با علائم، دلایل و راه‌های پیشگیری از ایمپلنت دندان آشنا باشید تا در صورت مشاهده علامتی مشکوک به پزشک‌تان مراجعه کنید.فراموش نکنید که عفونت ایمپلنت دندان یک مشکل جدی و حساس است و اصلا نباید آن را پشت گوش بیاندازید چون به ازای هر دقیقه تاخیر و اهمال کاری برای درمان عفونت ایمپلنت، آسیب‌های خطرناکی برای فک و لثه شما ایجاد خواهد شد.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا