جامعه و خانوادهکسب و کار ایرانی

علت استارت نخوردن ماشین چیست؟

استارت نخوردن ماشین یکی از مشکلاتی که اغلب رانندگان با آن مواجه می‌شوند ممکن است در این مواقع اکثر افراد به سراغ باتری ماشین بروند؛ اما باید بدانید که خوابیدن باتری یکی از دلایلی است که ممکن است باعث روشن‌نشدن خودرو شود و استارت نخوردن ماشین ممکن است به دلایل دیگری اتفاق افتاده باشد.

استارت نخوردن خودرو به دلایل متعددی اتفاق می‌افتد و این مسئله در هنگام سرما بیشتر اتفاق می‌افتد در ضمن باید توجه کرد که استارت نخوردن ماشین با روشن‌نشدن آن متفاوت است؛ یعنی ممکن است ماشین استارت بخورد؛ ولی روشن نشود که این با مسئله استارت نخوردن کاملاً متفاوت است حتی روشن‌نشدن ماشین ممکن است با استارت نخوردن آن هیچ ارتباطی نداشته باشد.

ممکن است با چرخاندن سوئیچ ماشین استارت نخورد همان‌طور که گفتیم این مشکل اغلب در زمان سرما اتفاق می‌افتد؛ اما گاهی اوقات ممکن است حتی در فصول گرم نیز ای اتفاق رخ دهد و در اغلب اوقات برای رفع مشکل و پیداکردن آن به سراغ باتری می‌روید؛ زیرا تمام‌شدن یا خرابی باتری از جمله عوامل رایج استارت نخوردن خودرو هستند در اینجا ابتدا به بررسی عواملی که موجب استارت نخوردن خودرو می‌شوند و سپس دلایل آن می‌پردازیم.

عوامل استارت نخوردن خودرو

سوئیچ، استارت، باطری و دینام چهار عامل اصلی استارت نخوردن خودروها هستند که به ذکر آن‌ها می‌پردازیم:

  • باطری: همان‌طور که گفتیم زمانی که ماشین استارت نمی‌خورد اولین چیزی که به ذهنتان خطور می‌کند باطری است این قطعه نیز همانند سایر قطعات خودرو عمر محدودی دارد و درصورتی‌که خراب شود باعث روشن‌نشدن ماشین می‌شود در این مواقع باید با مراجعه به تعمیرکار متخصص مراجعه کرد و در صورت نیاز اقدام به تعویض و خرید باتری ماشین نمود.
  • استارت: یکی از قطعات مهمی که باعث روشن‌شدن ماشین می‌شود استارت است این قطعه از اجزای مختلفی شامل زغال استارت، چرخ‌دنده، آرمیچر، دوشاخه و پوسته بیرونی تشکیل شده است که این اجزا با هماهنگی با یکدیگر باعث استارت خوردن و روشن‌شدن ماشین می‌شوند.

هنگامی که استارت می‌زنید برق به‌وسیله باطری به سر استارت می‌رسد و زغال استارت برق را به سمت آرمیچر هدایت کرده و باعث چرخیدن چرخ‌دنده و روشن‌شدن خودرو می‌شود؛ بنابراین اگر استارت خودرو با مشکل مواجه شود برق‌رسانی انجام نشده و باعث استارت نخوردن خودرو می‌شود.

  • دینام: دینام باعث شارژشدن باطری می‌شود و اگر این قطعه و یا اجزای آن با اشکال مواجه شود باطری شارژ نشده و باعث تخلیه باطری می‌شود که این یکی از رایج‌ترین عوامل استارت نخوردن خودرو است.
  • سوئیچ: برای استارت‌زدن خودرو به سوئیچ نیاز داریم که از یک مغزی و چند قطعه سیم تشکیل شده است مغزی سوئیچ دارای سه حالت خاموش، باز و استارت است در حالت خاموش اتفاق خاصی صورت نمی‌گیرد؛ اما در حالت باز برق به بعضی از قطعات و اجزای موتور و صفحه کیلومتر می‌رسد و در حالت استارت برق از سوئیچ به اتوماتیک استارت می‌آید و باعث استارت خوردن خودرو می‌شود؛ بنابراین اگر سوئیچ یا مغزی و یا سیم‌کشی آن با مشکل مواجه شوند باعث روشن‌نشدن خودرو می‌شوند.

علل استارت نخوردن خودرو

  1. خوابیدن باتری: یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین در فصول سرد و یا روشن نکردن ماشین در مدت زیاد خوابیدن باتری است.
  2. خرابی دینام: زمانی که خودرو روشن است دینام برق موردنیاز باتری را تأمین کرده و آن را شارژ می‌کند اگر به هر دلیلی دینام دچار ایراد شده و کار خود را به‌درستی انجام ندهد شارژ باتری به‌سرعت خالی می‌شود و ماشین استارت نمی‌خورد.
  3. قفل بودن فرمان: بعدازاین که ماشین را خاموش کرده و سوئیچ را خارج می‌کنید فرمان در حالت قرار دارد و هنگامی که فرمان خودرو قفل باشد ماشین استارت نمی‌خورد این ویژگی برای پیشگیری از دزدی خودرو است برای تغییر حالت قفل فرمان و استارت خوردن ماشین باید سوئیچ را در جای خود بگذارید و فرمان را به‌آرامی تکان داده و استارت بزنید.
  4. خالی بودن باک بنزین: یکی از دلایل ساده استارت نخوردن ماشین خالی بودن باک است که با پر کردن آن می‌توان به‌راحتی ماشین را استارت زده و روشن نمود.
  5. خرابی استارتر: استارتر انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می‌کند و آن را به سمت موتور فرستاده و باعث روشن‌شدن ماشین می‌شود درصورتی‌که استارتر خراب شود ماشین استارت نمی‌خورد و بارزترین نشانه خرابی آن این است که بعد از چندین بار تلاش موتور روشن می‌شود در صورت خرابی استارتر امکان تعمیر آن وجود نداشته و باید تعویض گردد.
  6. خراب‌شدن فیوز: فیوزها در خودرو باعث رسیدن برق به ماشین می‌شوند و درصورتی‌که خراب شوند باعث استارت نخوردن ماشین می‌شوند.
  7. خراب‌شدن شمع: یکی از عمده‌ترین دلایل استارت نخوردن خودروها علی‌الخصوص پراید خراب‌شدن شمع خودرو است این قطعه باعث جرقه‌زدن در محفظه احتراق می‌شود و درصورتی‌که خراب شود عمل جرقه‌زدن صورت نگرفته و ماشین روشن نمی‌شود از نشانه‌های خراب‌شدن شمع خودرو کاهش سرعت خودرو و افزایش مصرف سوخت است.

علاوه بر موارد فوق کیپ شدن فیلتر سوخت، شستشوی موتور خودرو، خرابی تسمه تایم، خرابی رله پمپ‌بنزین، خرابی سوئیچ احتراق و غیره نیز از دیگر دلایل استارت نخوردن ماشین هستند.

نحوه تشخیص علت استارت نخوردن خودرو

  • برای تست سالم‌بودن باتری می‌توان از ولت‌متر استفاده کرد و یا با روشن‌کردن چراغ‌های جلو و نوربالا زدن می‌توان به سالم‌بودن باتری پی برد.
  • اگر تصور می‌کنید علت استارت نخوردن خودرو به دلیل قطع سیم‌های استارت باشد اگر زمانی که سوئیچ را می‌چرخانید چراغ‌های پشت آمپر روشن شوند و صدای خفیفی به گوش برسد ایراد از سیم‌کشی نیست.
  • درصورتی‌که دلیل استارت نخوردن خودرو خراب بودن موتور استارتر و یا سیم‌کشی آن باشد چراغ‌هایی که پشت آمپر قرار دارند برای لحظه‌ای خاموش شده و صدای تق به گوش می‌رسد.
  • درصورتی‌که دلیل استارت نخوردن خودرو از خرابی باتری باشد با تعویض باتری می‌توان مشکل را برطرف نمود.
  • درصورتی‌که دلیل استارت نخوردن خودرو قفل بودن موتور ماشین باشد باید دنده را در حالت 5 قرار داده و ماشین را هل دهید درصورتی‌که ماشین حرکت نکرد؛ یعنی موتور قفل است البته این شیوه برای گیربکس‌های دنده‌ای قابل اجراست نه گیربکس‌های اتومات.

همان‌طور که گفته شد استارت نخوردن به دلایل متعددی از جمله خرابی یا خوردگی باتری، خرابی فیوزها و خرابی اتصالات الکترونیکی و غیره اتفاق می‌افتد در صورت بروز ایرادات فنی باید به مکانیک ماهر و متخصص مراجعه کرد و اقدام به رفع مشکل نمود همچنین برای خرید انواع باطری ارزان‌ قیمت می‌توانید با کارشناسان و مشاوران مجموعه باتری ایران‌دوست تماس حاصل نموده و باتری موردنیاز خود را با ضمانت کیفیت و نازل‌ترین قیمت به‌آسانی دریافت نمایید.

تحریریه سی وی نت

خبرنگار اجتماعی با تمرکز بر مسائل توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست.
دکمه بازگشت به بالا