اقتصادیکسب و کار ایرانی

چرا زاموفیلیای من پاجوش نمی زنه؟ راز پاجوش زدن زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا در شرایط داخل خانه خیلی خوب رشد می کند و مقاومت خوبی هم در برابر آفات و بیماری ها دارد اما میزان رشد و پاجوش این گیاه بستگی به نحوه آبیاری، کوددهی، شرایط دمایی و رطوبتی و خاک مورد استفاده آن دارد به گونه ای که اگر تمام این موارد مهیا باشند، زاموفیلیا می تواند 6 تا 8 ساقه در یک فصل رشد خود تولید کند.

پاجوش زاموفیلیا یکی از راه های آسان برای تکثیر گیاه است و شما با رعایت بعضی نکات ساده نگهداری می توانید در زمانی کوتاه شاهد رشد پاجوش های این گیاه جذاب آپارتمانی باشید. ما در این مطلب می خواهیم به شما آموزش دهیم که چگونه شرایط مناسب برای پاجوش زاموفیلیا خود را فراهم کنید. همراه ما باشید.

فصول پاجوش گیاه زاموفیلیا کدام فصل‌ها هستند ؟

شرایط نوری تاثیر زیادی در رشد و پاجوش گیاه زاموفیلیا دارد. در اوایل بهار که آب و هوا رو به گرمی می رود، فصل رشد زاموفیلیا آغاز می شود و تا اوایل پاییز ادامه دارد. در این فصل ها، بیشترین تعداد پاجوش های گیاه رشد می کنند و اولین نشانه های رشد خوب گیاه را می توانید در جوانه زدن ساقه ها در زیر خاک و از ریزوم ها ببینید.

تاثیر نور در پا جوش زاموفیلیا

با اینکه گیاه زاموفیلیا در مقابل کم نوری مقاوم است اما برای رشد و پاجوش زدن نیاز به حداقل 6 ساعت نور فیلتر شده در روز دارد. پس اگر به گیاه شما نور زیادی نمی رسد و یا فاصله آن از پنجره بیشتر از 2 متر است، انتظار رشد سریع و پاجوش را نداشته باشید.

از نشانه های کمبود نور در زاموفیلیا این است که برگ های سبز تیره گیاه بعد از گذشت چند ماه روشن و بی رنگ و روح می شوند. برای رفع این مشکل و کمک به پاجوش زدن گیاه، باید گلدان آن را به محلی با نور مناسب منتقل کنید البته توجه داشته باشید که نباید یکدفعه گیاه را در محلی با نور خیلی زیاد و شدید قرار دهید و بهترین مکان، پشت پنجره جنوبی است.

تاثیر اندازه گلدان در پا جوش زاموفیلیا

اندازه مناسب گلدان زاموفیلیا به پاجوش زدن بهتر گیاه کمک می کند، هر چقدر که گلدان کوچک تر باشد، ریشه و ریزوم ها رشد بهتری دارند و گیاه سریع تر پاجوش می زند.

بزرگ بودن گلدان باعث می شود که گیاه آب زیادی در خود ذخیره کند و به مرور زرد و پوسیده می شود. پس این نکته را به عنوان یک اصل اساسی در پاجوش زدن زاموفیلیا یادتان باشد که انتخاب گلدان سایز مناسب و کوچک تر به سریع تر جوانه زدن و پاجوش گیاه منتهی می شود.

تاثیر خاک در پا جوش زاموفیلیا

یکی دیگر از عوامل موثر در پاجوش زاموفیلیا، خاک مناسب است. این گیاه خاک نسبتا سبک نیاز دارد و در این نوع خاک، ریشه و ریزوم رشد خوبی دارند و در نهایت گیاه شروع به پاجوش زدن می کند. بهتر است برای زاموفیلیا از خاک سنگین که میزان زیادی خاک باغچه دارد را استفاده نکنید و بهترین نوع خاک برای این گیاه ترکیب کوکوپیت + پرلیت +پیت ماس + کمی خاک باغچه است.

https://bagheeram.com/%da%af%db%8c%d8%a7%d9%87-%d8%a2%d9%be%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c/%d8%ae%d8%a7%da%a9-%d9%85%d9%86%d8%a7%d8%b3%d8%a8-%d8%b2%d8%a7%d9%85%d9%88%d9%81%db%8c%d9%84%db%8c%d8%a7/

کود افزایش پاجوش زاموفیلیا

برای کمک به افزایش پاجوش زاموفیلیا، به یک کود مناسب نیز احتیاج دارید که باید به خاک آن اضافه شود. کود NPK با ترکیبی از نیتروژن، پتاسیم و فسفر، یکی از کودهای بسیار موثر در به وجود آمدن پاجوش های جدید زاموفیلیا است. شما می توانید این کود زاموفیلیا را از فروشگاه های کود و کشاورزی مانند فروشگاه باغ ارم تهیه کنید.

آیا کود فسفر بالا برای پاجوش زاموفیلیا پیشنهاد می شود ؟

حتما برای شما هم سوال شده است که چه نوع کودی برای پا جوش زاموفیلیا بهتر است؟ توصیه می شود از کودهایی استفاده کنید که درصد فسفر بالاتری دارند.

در کودهای NPK درصد هر یک از عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم نوشته می شود که عدد P نشان دهنده میزان فسفر گیاه است. کودی که عدد P آن بزرگتر باشد مثل کود 10-52-10، یک نوع کود NPK فسفر بالاست و مناسب برای پاجوش گیاهانی همچون زاموفیلیا می باشد.

تاثیر کود فسفر بالا فقط در افزایش پاجوش های گیاه خلاصه نمی شود و شما با استفاده اصولی از کود 10-52-10 برای زاموفیلیا، به افزایش فتوسنتز، افزایش گلدهی و شکوفه دهی، استقامت بیشتر، عدم ریزش برگ ها، مقاومت در مقابل تنش های محیطی، کاهش بیماری های گیاه و … نیز کمک می کنید.

زمان مناسب برای کوددهی زاموفیلیا با کود NPK، فصل رشد یعنی بهار تا اواخر تابستان است که می توانید هر دو تا سه هفته یکبار به میزان یک قاشق چای خوری از کود را داخل یک لیتر آب حل کنید و به شکل آبیاری به گیاه بدهید.

تاثیر آبیاری در پاجوش زاموفیلیا

آبیاری زاموفیلیا به صورت مستقیم شاید آنطور که باید تاثیری در پاجوش زدن گیاه نداشته باشد اما زمانی که آبیاری گیاه بیش از اندازه باشد یا گلدان زهکشی خوبی نداشته باشد، برگ های زاموفیلیا کم کم شروع به زرد شدن می کنند و با ادامه دار شدن این روند، ریشه ها و ریزوم ها زرد و نابود می شوند پس با کمتر یا بیشتر شدن آبیاری گیاه نباید انتظار پاجوش را داشته باشید.

دمای مناسب زاموفیلیا برای پاجوش زدن

گیاه زاموفیلیا برای رشد خوب و پا جوش زدن نیاز به دمای مناسب دارد. دمای ایده آل برای رشد این گیاه، 18 تا 24 درجه سانتی گراد است و اگر دما خیلی زیاد باشد، باید آبیاری و رطوبت را هم بیشتر کنید زیرا با بالا بودن دما و خشکی محیط، برگ های زاموفیلیا خشک می شوند.

نحوه تکثیر زاموفیلیا با پاجوش

برای تکثیر زاموفیلیا با پاجوش ابتدا باید گلدان مورد نظر خود را انتخاب کنید و خاک مناسبی که از قبل تهیه کرده اید را داخل گلدان بریزید. یکی دیگر از شرایط اولیه رشد پاجوش، کوددهی مناسب خاک و گیاه می باشد.

حال می توانید ریشه های جدیدی که در کنار ساقه اصلی زاموفیلیا رشد کرده اند را به آرامی جدا کرده و آنها را داخل گلدان جدید قرار دهید. برای رشد پاجوش زاموفیلیا که در گلدان جدید کاشته اید، باید شرایط محیطی مناسب رشد را فراهم کنید. گلدانی انتخاب کنید که با اندازه گیاه در تناسب باشد و هر چقدر اندازه گلدان کوچک تر باشد، تکثیر ریشه آن در خاک بیشتر است.

قدم بعدی برای رشد پاجوش زاموفیلیا، قرار دادن گلدان در محیطی با نور مناسب است. فضایی که برای قرارگیری گلدان انتخاب می کنید نباید در معرض تابش شدید خورشید باشد و بهترین محل پشت پنجره های جنوبی است که نور به صورت غیرمستقیم تابیده می شود.

یک نکته دیگر که ممکن است فراموش کنید این است که گلدان زاموفیلیا را هر چند وقت یکبار برگردانید تا نور به تمام قسمت های گیاه برسد. انجام این کار باعث می شود که تمام بخش های گیاه به صورت یکدست و همزمان رشد کنند و پاجوش ها نیز در تمام بخش ها رشد کنند.

سوالات شما

برای پاجوش زدن زاموفیلیا باید شرایط محیطی ایده آل رشد گیاه را فراهم کنید.

  • چگونه پا جوش زاموفیلیا را افزایش دهیم ؟

با آبیاری منظم و به اندازه، کوددهی کافی، استفاده از خاک مناسب، قرار دادن گیاه داخل گلدان با سایز مناسب و … شرایط رشد پاجوش های زاموفیلیا فراهم می شود.

  • کدام کود برای پاجوش زاموفیلیا موثر است ؟

کودهای فسفر بالا مثل کود 10-52-10 برای پا جوش گیاهان آپارتمانی همچون زاموفیلیا موثر هستند.

تحریریه سی وی نت

خبرنگار اجتماعی با تمرکز بر مسائل توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست.
دکمه بازگشت به بالا