سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

بازی درمانی چیست؟

چرا در درمان بازی می کنیم؟

یک رویکرد ساختاری و نظری مبتنی بر درمان است که بر روند طبیعی برقراری ارتباط و یادگیری مبتنی است. درمانگران از روش استراتژیک استفاده از بازی درمانی، برای کمک به کودکان بیان می کنند که وقتی زبان کلامی برای بیان افکار و احساسات خود ندارند، چه چیزی برای آنها مشکل ساز است. در بازی درمانی، اسباب بازی ها مانند کلمات کودک هستند و بازی کودک زبان کودک است. از طریق بازی، درمانگران ممکن است به کودکان بیاموزند که رفتارهای سازگارانه تری را در هنگام نقص مهارت های عاطفی یا اجتماعی به وجود بیاورند.

رابطه مثبتی که بین درمانگر و کودک در طول جلسات بازی درمانی ایجاد می شود می تواند یک تجربه احساسی- اصلاحی را برای بهبود فراهم کند. بازی درمانی نیز ممکن است برای ترویج پیشرفت شناختی و ارائه بینش در مورد و حل و فصل درگیری های درونی یا تفکر ناکارآمد در کودک مورد استفاده قرار گیرد. جهت خرید لباس راهنمایی رانندگی، لباس پلیس بچه گانه در مشهد و لباس پلیس بچه گانه در اصفهان با ما تماس بگیرید.

بازی درمانی چیست؟

نگین عرب چمعالی‪- بازی یکی از مهمترین بخش زندگی کودکان است و بازی درمانی نوعی درمان است که در درجه‌ی اول برای کودکان استفاده میشود و برای برآورده کردن و پاسخگویی به نیازهای روانی آن‌ها به کار می‌رود چرا که بازی درمانی شرایطی را فراهم می‌کند تا کودک بتواند احساسات و هیجانات خود را کشف کند و آن را بروز دهد، کودک از طریق بازی میتواند افکارش را بازگو کند واحساسات یا مشکلات خود را با والدین و یا سایر بزرگسالان در میان بگذارد. بازی درمانی اگرچه ممکن است مانند یک تفریح معمولی به نظر برسد اما می‌تواند بسیارمفید باشد.

بازی درمانی از طرف متخصصان به عنوان یک مداخله موثر و مناسب در برخورد با رشد مغزی کودکان شناخته شده است و برای کودکان ۳ تا ۱۲ سال به کار گرفته می‌شود. باز درمانی می‌تواند به صورت فردی یا گروهی، مستقیم یا غیرمستقیم برگزار شود و هر جلسه به طور معمول ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد و یک بار در هفته برگزار می‌شود که تعداد جلسات مورد نیاز بستگی به کودک و نوع پاسخ‌دهی fه درمان دارد.

کودک در بازی نیازهای حسی، حرکتی، درکی، شناختی و اجتماعی خود را برآورده می‌سازد و انرژی خود را تخلیه می‌کند که این کار باعث افزایش آرامش او شده و سطح توجه کودک را بالا می‌برد در غیر این صورت اگر این انرژی امکان بهبود پیدا نکند احتمالاً به اضطراب، افسردگی و پرتحرکی تبدیل می‌شود و یادگیری را دچار اختلال می‌کند.رابطه درمانگر با کودک: چگونگی رابطه میان کودک و متخصص بازی درمانی بسیار مهم است. در اتاق بازی درمانی کودک باید احساس راحتی و امنیت کند و اطمینان یابد که او را درک می‌کنند، یک درمانگر آموزش دیده می‌تواند از زمان بازی برای مشاهده و کسب بینش در مورد مشکلات کودک استفاده کند سپس می‌تواند به کودک در کشف عواطف و مقابله با آسیب‌های حل نشده کمک کند.

درمانگر در طول درمان و هنگام کار با کودک باید بپذیرد که کودک دلایلی برای هر آنچه که انجام می‌دهد دارد و برای اینکه در بازی درمانی موفق باشد باید دارای ویژگی‌هایی چون قابل اعتماد بودنT پذیرا بودن و احترام به کودک باشد.محیط بازی: باید ثابت باشد، عمدتاً یک اتاق مخصوص است که از لحاظ روشنایی و دما در جای مناسبی از ساختمان قرار داشته باشد. برای هر جلسه درمان یکسری اسباب بازی از قبل تهیه می‌شود که انتخاب این اسباب بازی باید براساس شرایط کودک و اهداف درمانی آن صورت گیرد.چه زمانی از بازی درمانی استفاده می‌شود؟

بازی درمانی ممکن است در شرایط زیر مفید واقع شود:

۱. تاخیر در رشد یا ناتوانی در یادگیری

۲. رفتارهای مشکل ساز در مدرسه

۳. رفتارهای پرخاشگرانه

۴. مسائل خانوادگی مانند طلاق، جدایی یا فوت یک عضو از خانواده

۵. اضطراب، افسردگی

۶. بیش فعالی

۷. اوتیسم

۸. اختلالات خواندن

۹. حوادث طبیعی یا حوادث تروماتیک

مزایای بازی درمانی:

حداکثر ۷۱ درصد از کودکان مراجعه‌کننده به بازی درمانی ممکن است تغییر مثبتی را تجربه کنند.۱. مسئولیت‌پذیری۲. پرورش مهارت‌های خلاقانه و حل مسئله۳. همدلی و احترام به دیگران و خود۴. کاهش اضطراب۵. تجربه احساسات و ابراز آن۶. مهارت‌های اجتماعی قویبازی درمانی همچنین می‌تواند استفاده از زبان را ترغیب کند یا مهارت‌های حرکتی را بهبود بخشد.به طور کلی بازی درمانی می‌تواند به تنهایی در کنار سایر روش‌های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

بازی چیست و چگونه عمل می کند؟

چه چیزی بیشتر از بازی برای کودکان طبیعی است  ؟ کودکان به طور غریزی از بازی برای برقراری ارتباط استفاده می کنند به همین خاطر بازی یکی از ابزارهای درمان محسوب می شود .مدام می بینید کودکان چگونه با بازی روابطشان را شکل می دهند و تجارب سخت و آسان کسب می کنند اما لازم به ذکر است بدانید بازی درمانی با بازی نرمال متفاوت است. در این بخش از به تعریف کلی بازی درمانی و اصول پایه این روش خواهیم پرداخت ، در حقیقت هیچ نوع بازی برای کودکان خاص معرفی نمی شود بلکه قواعد اولیه را خواهیم گفت.

رازهای درون بازی درمانی کودکان

افراد به طور طبیعی برای پیشرفت سازنده برنامه دارند محرکی درون همه ما برای شناخت پتانسیل ها وجود دارد مثل خلاقیت و میل به داشتن استقلال و مثمرثمربودن.

اهمیت احترام در بازی درمانی کودکان

افراد نیازمند پذیرش احترام از سمت دیگران هستند وهمانطور که کودکان رشد می کنند این نیازمندیها به نسبت عزت نفس تغییر می کند.

ارتباط ما بین بازی

در حالی که تمرین ها و نظریه های مختلف در بازی درمانی استفاده میشود موضوع اصلی که آنها را با هم مرتبط می کند تجربه ها احساسات میل هاست.

دانستنی های مهم در مورد بازی درمانی کودکان

تمرین بازی درمانی

کودکان در بازی می توانند بسیاری از تجارب را کسب کنند و آنها را به اجرا در آورند و امکان تغییر رفتار کودکان با بازی وجود دارد.

شن بازی درمانی

شن بازی شکل دیگر بازی درمانی است که در آن کودکان با اسباب بازی ها و انگشتان شنها جهان مینیاتوری را طراحی میکنند ، بعضی کودکان وارد بازی باشن می شوند و بدون هدایت شروع به ساخت چیزهای می کنند شن درمانی برای همه افراد با هرسن شغل و جایگاهی قابل استفاده است و نماد زندگی و مرگ و طبیعت را دریافت می شود کرد.

مراحل بازی درمانی

بازی درمانی ابتدا با مصاحبه آغاز می شود به این صورت که ابتدا با والدین کودک در مورد اولین پیشرفت وعملکردان و مشکلی که دارد صحبت می کنند بیشتر درمانگرها برای اطمینان با کودک هم صحبت می کنندتا مشکل آن را متوجه شوند.

ارزیابی یکی از مراحل بازی درمانی

قبل از درمان درمانگر ها معمولاً قبل از درمان ارزیابی انجام می دهند که شامل پرسش سوال نقاشی تماشای بازی کودکان است این ها به درمانگر اطلاعاتی می دهد که بهترین راه درمان کدام است.

آشنایی با روش انجام بازی درمانی کودک

آشناسازی

یکی از مراحل ابتدایی درمان آشناسازی است در طول این مدت کودک با درمانگر و مراحل و اتاق درمان آشنا می شود و اگر کودک خجالتی یا عصبی باشد این مرحله یک مقدار دشوار می شود.

پذیرش

آزمایش بعد از جلسات کودکان به مرحله آزمایش می رسند ، عکس العمل منفی در این مرحله کودکان شروع به تغییرات جدی می کنند. این تغییرات ضروری و دشوار است و کودک مردداست اخلاق جدید را بپذیرد یا نه به همین دلیل این دوران رامنفی تلقی کرده اند.

رشد از مراحل بازی درمانی

مهمترین مرحله درمان رشد است در این مرحله کودک مشکل را شناسایی و می تواند با آن برخورد کند.

پایان

آخرین مرحله درمان است این مرحله برای کودکان دشوار است چون می خواهند نتیجه کار را بفهمند.

فواید بازی درمانی

کودکان را در مواقع سخت حمایت احساسی می کنند به کودکان تجربه را با شیوه خود یاد می دهند کودکان می توانند با یا ستیز در راه مناسب مقابله کنند ،با استفاده از این روش والدین حرف کودکان را بهتر متوجه می شوند.

تحریریه سی وی نت

خبرنگار اجتماعی با تمرکز بر مسائل توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست.
دکمه بازگشت به بالا