آموزش کاشت نهال گردو
آموزش جامع کاشت نهال گردو از صفر تا 100
حتما می دانید که هر نهالی روش کاشت خاص خود را دارد و برای اینکه بتوانید خیلی زود از نهال خود ثمر بگیرید، باید آن را به روش درستی در خاک قرار دهید. درخت گردو هم از این قاعده مستثنی نیست و شما قبل از کاشت نهال گردو به اطلاعاتی مثل بهترین فصل کاشت نهال گردو، عمق گودال، خاک مناسب و… نیاز خواهید داشت. در صورتی که قصد دارید یک باغ گردو بکارید یا حتی یک نهال کوچک گردو را در حیاط خانه خود داشته باشید، به شما توصیه می کنیم تا انتهای مطلب همراه ما بمانید؛ چرا که در ادامه تصمیم داریم آموزش کاشت نهال گردو پیوندی چندلر را به صورت کامل و جامع به شما ارائه دهیم!
خاک مناسب کاشت انواع نهال گردو تجاری
بدون شک خاک مناسب یکی از مهمترین مواردی است که می تواند روی رشد و باردهی درخت گردو تاثیر بگذارد. خاک مناسب برای کاشت نهال گردو به خاکی گفته می شود که زهکشی خوبه داشته باشد و آب را در خود جمع نکند. بهترین نوع خاک برای کاشت این درخت، خاک رس سبک است. خاک های رس سنگین مانع از رشد ریشه می شوند. از طرفی دیگر، خاک های رس خیلی سبک هم ممکن است به سرعت اب را از خود عبور داده و مجالی برای جذب اب توسط ریشه باقی نگذارند. PH خاک هم باید حدود 6 تا 6.5 باشد.
به شما توصیه می کنیم مقداری از خاک باغ موردنظرتان را به آزمایشگاه ببرید تا در مورد نوع خاک، PH خاک، مواد مغذی موجود در آن مطمئن شوید. البته برای اینکار هم میتوانید به مقاله نحوه برداری تخصصی خاک مراجعه کنید.
فاصله کاشت انواع نهال گردو
اگر قصد دارید چندین نهال گردو را در کنار هم بکارید و یک باغ گردو به وجود بیاورید، حتما باید به فاصله قرارگیری آن ها از یکدیگر و حتی الگوی کاشت نهال ها هم توجه داشته باشید. بهترین الگوی کاشت نهال گردو به صورت مربعی و مستطیلی است.
فاصله کاشت نهال گردو هم چیزی حدود 7 – 7 متر است، اما فاصله کاشت هر رقم به مشخصات نهالی که خریداری شده و نوع رقم آن بستگی خواهد داشت. بنابراین شما باید در زمان خرید، مشخصات نهال مورد نظر را بررسی کنید. برای کاشت نهال گردو بهتر است به ازای هر 10 اصله نهال گردو که کاشته می شود، یک اصله گرده افشان کاشته شود. چاله های کاشت بهتر است به قطر 50 تا 60 سانتی متر و عمق 80 تا 110 سانتی متر حفر شود.
زمان کاشت و بهترین زمان کاشت نهال گردو
یکی دیگر از نکات مهم در کاشت این نهال، زمان کاشت و بهترین زمان کاشت نهال گردو است. در صورتی که نهال را در زمان مناسبی در خاک قرار ندهید، احتمال رشد آن وجود ندارد. فصل کاشت درخت گردو، فصل پاییز است. به عبارت دقیق تر، بهترین زمان برای کاشت این نهال اواخر فصل پاییز یا اواخر اسفند و اوایل فصل بهار است. در این زمان می توانید از رشد نهال و تبدیل شدن آن به یک درخت تنومند مطمئن باشید!
آموزش طرز پرالیناژ (ضدعفونی) کاشت نهال گردو
طرز کاشت نهال گردو کار سختی نیست، ولی به دقت و توجه زیادی نیاز دارد. برای کاشت نهال گردو باید عملیات پرالیناژ را روی ریشه آن انجام دهید. پرالیناژ به معنای آغشته کردن ریشه نهال به مواد ضدعفونی کننده است که احتمال ابتلای نهال به بیماری و آفت را کاهش می دهد. برای تهیه مواد پرالیناژ باید 50 لیتر آب را با 2 و نیم کیلوگرم کود دامی، 5 کیلوگرم خاک رس الک شده و 75 گرم قارچ کش مخلوط نمایید.
بعد از ضد عفونی کردن ریشه، چاله ای در باغچه یا باغ مورد نظرتان حفر کرده و کمی کود دامی الک شده روی آن بپاشید، سپس نهال را در وسط چاله قرار داده و روی آن خاک بریزید تا به خوبی محکم شود. جهت اطمینان می توانید چند ضربه به خاک اطراف نهال بزنید تا از استحکام آن مطمئن شوید. سپس حدود یک سطل آب روی نهال بریزید و به خوبی آن را آبیاری کنید.
آموزش نحوه کاشت نهال گردو
برای کاشت نهال گردو باید با بیل گودال هایی را در خاک حفر کرد و نهال ها را باید در عمق 5 تا 8 سانتی متری در خاک قرار داد. این گودال ها برای کاشت باید با فاصله 6 تا 7 متر از یک دیگر حفر شوند برای اینکه فضای کافی برای رشد درخت وجود داشته باشد و همچنین درخت گردو بتواند بعدها از نور خورشید به طور کامل استفاده کند و شاخه درختان در بین یک دیگر فرو نرود و درخت به تواند مواد مغذی را از خاک جذب کند.
انواع نهال گردو
در انتخاب نهال گردو باید به مواردی مانند گونه نهال گردو و نوع آب و هوای منطقه دقت کرد. نهال گردو انواع مختلفی دارد نمونه هایی از آن مانند نهال گردو فرنور، گردو چندلر، نهال گردو خوشه ای، نهال گردو اسرائیلی، نهال گردو ژنوتیپ و یا گونه گردو پکان است. بر اساس شرایط آب و هوایی هر منطقه جغرافیایی باید گونه مناسب با آن را انتخاب کرد در مناطق سرد سیری و معتدل گونه های نهال گردو فرنور، گردو چندلر، نهال گردو خوشه ای، نهال گردو اسرائیلی و … در مناطق گرم سیر با ارتفاعات پایین، گونه های نهال گردو ژنوتیپ و یا گردو پکان و … را باید برای کاشت نهال گردو انتخاب کرد.
روش کاشت نهال گردو در گلدان
جهت کاشت نهال گردو در گلدان به شیوه زیر عمل کنید:
- به مدت ۴۸ ساعت گردو های سالم در آب خیس کنید.
- یک شکاف نسبی در قسمت بالای گردو اضافه کنید.
- یک ظرف را پر از سنگریزه کنید.
- گردوهای مرطوب را داخل ظرف بگذارید و یک دستمال مرطوب روی آن قرار دهید.
- ظرف را به مدت ۱ ماه تا ۵۰ روز کنار بگذارید تا گردو ها جوانه بزنند.
- در مرحله آخر، گردوها را در خاک بکارید و شاهد رشد و بار دادن آن شوید.
یک نکته بسیار مهم در کاشت نهال گردو در گلدان این است که: در مرحله ۴ تمام گردو ها مرطوب باشند، میتوانید برای اطمینان بیشتر از آبپاش استفاده کنید.
آبیاری درخت گردو
برای داشتن درختی سالم و پر محصول بهتر است موارد گفته شده در متن را برای کاشت نهال گردو به خوبی رعایت کرد. بعد از کاشتن نهال های مناسب گردو با هر شرایط آب و هوایی، این آبیاری گیاه است که مهم ترین نکته است و بعد از کاشت نهال بهتر است بلافاصله آبیاری انجام شود.
نهال های تازه کاشته شده نیاز به آب دادن مکرر دارند و بهترین روش استفاده از آبیاری قطره ای است. با افزایش سن درخت گردو و به دلیل قوی تر شدن ریشه، فاصله بین هر دو آبیاری و مقدار آب مورد نیاز کم میشود و بعد از گذشت دو سال می توان سه بار در ماه آبیاری را انجام داد. از آبیاری بیش از حد درخت گردو باید جلوگیری کرد چون ریشه آسیب می بیند.
زمان هرس کردن نهال درخت گردو
بعد از کاشتن نهال گردو و رسیدگی های اولیه و بعد از افزایش سن درخت باید در زمان مناسب درخت را هرس کرد. همچنین محیط کاشت نهال گردو باید آری از هرگونه علف های هرز باشد. بهترین زمان برای هرس شاخه های اضافی درخت گردو فصل تابستان است.
کودهایی که برای رشد درخت گردو لازم است
در ابتدا برای کاشت نهال گردو بهتر است خاکی انتخاب شود که غنی باشد و بعد از آن یکی از موارد مهم برای داشتن درخت سالم کود دهی به موقع برای تقویت مواد مغذی خاک است. برای انجام کود دهی بهتر است مقداری از خاک را برای آزمایش به آزمایشگاه برده تا میزان کمبود مواد معدنی شناسایی شود. سپس بر اساس نیازهای خاک، کودهای مورد نیاز را به درخت بدهید و بهتر است کود دهی در فصل بهار انجام شود تا درخت بتواند محصول خوبی داشته باشد. کودهایی که در رشد درخت گردو مهم هستند کودهای نیتروژن و کود فسفر است و به روند فتوسنتز کمک می کند و کود پتاسیم باعث بالا رفتن سطح ایمنی درخت گردو، در مقابل بیماری ها و آفات می شود.