سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

طرز تهیه خمیر لواش خانگی

در منزل یکی از لذت بخش ترین کارهایی می باشد که می توانید در خانه تهیه کنید شما به راحتی می توانید برای عصرانه یا صبحانه خود نان تازه روی گاز تهیه کنید. شما با کمی حوصله و دقت میتوانید یک نان خوشمزه برای خود و خانواده تهیه کنید. سعی کردیم بهترین رسپی تست شده را برای شما جمع آوری کنیم تا بتوانید به راحتی بدون خمیر مایه و خیلی فوری یک نان گرم تهیه کنید. امروز طرز تهیه خانگی سریع بدون خمیر مایه در ماهیتابه و وسایل نانوایی لواش را به شما آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد سفید گندم ۳ پیمانه
بیکینگ پودر ۱ ق غذا خوری
نمک ۱/۲  ق غذا خوری
روغن مایع ۴ ق غذا خوری
آب ۱ پیمانه

طرز تهیه نان لواش خانگی سریع در ماهیتابه

مرحله اول: مخلوط کردن مواد

ابتدا آرد سفید را دو بار الک کنید تا سبک شود سپس داخل کاسه ریخته و بیکینگ پودر را اضافه کنید و هم بزنید در ادامه نمک و روغن را اضافه کنید و شروع به افزودن آرد کنید تا جای که خمیر وسط کاسه جمع شود.

مرحله دوم: ورز دادن خمیر

بسته به نوع آردهای مختلف ممکن است کمی بیشتر یا کمتر آب بخواهد پس به یکباره آرد را اضافه نکنید در ادامه خمیر را روی سطح کار آردپاشی شده قرار دهید و شروع به ورز دادن کنید تا جایی که خمیر کاملا نرم و لطیف شود می توانید برای ورز دادن از استند میکسر استفاده کنید.

مرحله سوم: چانه گرفتن خمیر

روی خمیر بدست آمده یک پارچه تمیز بیاندازید و خمیر را برای نیم ساعت داخل محیط آشپزخانه استراحت دهید سپس یک چانه به اندازه یک تخم مرغ متوسط از خمیر بردارید و چونه بگیرید.

مرحله چهارم: وردنه کشی

روی سطح مسطح آرد بپاشید و چانه را با وردنه خوب باز کنید وردنه کشی یکی از مهم ترین قسمت های تهیه نان می باشد سپس برای اینکه نان های شما یکدست و گرد باشد یک کاسه گرد یا جسمی گرد را روی خمیر بگذارید و دور تا دور خمیر را برش بزنید.

مرحله پنجم: پخت نان لواش

تابه نسوز را روی شعله متوسط قرار دهید تا داغ داغ شود سپس هر خمیر باز شده را داخل تابه قرار دهید همین که شروع به حباب زدن کرد برگردانید تا طرف دیگر نان نیز پخته شود سپس خیلی سریع نان پخته شده را داخل پارچه قرار دهید تا نرم بماند به همین ترتیب همه خمیر را تهیه کنید و به همراه وعده های غذایی خود میل کنید. نوش جان

فوت و فن های دستور تهیه نان لواش خانگی

  1. شما می توانید بجای تابه از ساج استفاده کنید و آن را روی تابه یا زغال قرار دهید.
  2. ورز دادن و وردنه کشی را با دفت انجام دهید.
  3. برای مخلوط کردن خمیر از قاشق چوبی استفاده کنید.
  4. این نان به دلیل نداشتن مواد نگهدارنده زیاد قابل نگهداری نمی باشد.
  5. حتما نان را بعد از پخت داخل پارچه قرار دهید وگرنه خشک می شود.
  6. می توانید نان لواش را در فر نیز تهیه کنید بدین صورت که فر را روشن کنید تا گرم شود سپس چانه ها باز شده را داخل سینی فر قرار دهید و بعد از پف کردن و طلایی شدن از فر خارج کنید.

3.2 (نان لواش از نان‌های پرمصرف و ترد است که روش درست کردن این نان خوشمزه و پرطرفدار بسیار ساده و سریع است و به راحتی می‌توانید در منزل این نان را بپزید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله در ادامه با همراه باشید.

مواد لازم نان لواش
آرد ۳ لیوان
نمک ۲ قاشق چایخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
آب ولرم ۱ لیوان
خمیر مایه ۱ قاشق مربا خوری
شکر ۱ قاشق چایخوری

مرحله اول

برای تهیه ابتدا نصف لیوان آب ولرم و شکر و خمیر مایه فوری را در ظرفی با هم مخلوط کنید و هم بزنید و کنار بگذارید، بعد از ده دقیقه خمیر مایه عمل می‌‌آید و آماده می‌شود.

مرحله دوم

در ظرفی دیگر آرد را الک کنید تا سبک شود و بافت یکدستی پیدا کند، بعد داخل آرد را گود کنید و خمیر مایه عمل آمده، نمک، روغن مایع و آب را به آن اصافه کنید.

مرحله سوم

سپس همه مواد را کم‌کم با هم مخلوط کنید و با دست خوب ورز دهید تا اندازه‌ای که خمیر به دست نچسبد و بافت خمیر صاف و یکدست شود و به غلظت مناسب برسد.

مرحله چهارم

اگر خمیر شل بود کمی آرد الک شده روی آن بپاشید و ورز دهید و اگر خیلی سفت شده بود کمی آب ولرم اضافه کنید و اگر هم بافت صاف و یکدستی نداشت کمی روغن مایع به خمیر بزنید.

مرحله پنجم

وقتی خمیر منسجم و لطیف شد آن را در یک ظرف قرار دهید و روی آن سلفون بکشید یا با یک پارچه تمیز روی ظرف را بپوشانید و یک ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله ششم

بعد از یک ساعت که خمیر پف کرد و حجم آن زیاد شد خمیر را بردارید و با دست ورز دهید تا پف آن گرفته شود و سپس کمی آرد روی خمیر بپاشید تا به دست نچسبد.

مرحله هفتم

روی سطح صافی کمی آرد بپاشید و مقداری از خمیر را به اندازه یک نارنگی بردارید و روی سطح قرار دهید و سپس با وردنه آن را به ضخامت دلخواه پهن کنید.

مرحله هشتم

ضخامت خمیر خیلی نازک نباشد که موقع برداشتن خمیر سوراخ شود و خیلی هم ضخیم نباشد که خوب پخته نشود، خمیر را به شکل و اندازه تابه مورد نظر درآورید.

مرحله نهم

حالا یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد از این‌که داغ شد، خمیر را به آرامی در تابه پهن کنید و اجازه دهید تا کمی خودش را بگیرد و پف کند.

مرحله دهم

بعد از این‌که یک طرف خمیر پخت و روی آن حباب‌هایی تشکیل شد، به آرامی آن را برگردانید تا طرف دیگر هم بپزد و رنگ آن عوض شود بعد از داخل تابه در بیاورید.

مرحله یازدهم

نان‌های آماده شده را روی پارچه نخی قرار دهید تا نان نرم بماند، بعد نان لواش داغ را همراه با غذا یا در وعده صبحانه با پنیر، کره و مربا نوش جان کنید.

تحریریه سی وی نت

خبرنگار اجتماعی با تمرکز بر مسائل توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست.
دکمه بازگشت به بالا