اقتصادیکسب و کار ایرانی

نحوه هرس كردن درختان ميوه

هرس درخت اقدامی تهاجمی با هدف افزایش باروری و فرمدهی به درخت است. این کار به طور معمول در دو مرحله از سال انجام می‌پذیرد و باید حتما در زمان درست خود انجام شود. در صورتی که هرس کردن بدون داشتن اطلاعات لازم و به صورت غیر حرفه‌ای باشد، ضرر بسیار زیادی به باغدار خواهد رساند و عمر مفید درخت کاهش می‌یابد. در صورتی که اطلاعات زیادی درباره هرس کردن درختان ندارید با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

دلایل انجام هرس درخت میوه

هرس یعنی حذف برخی اندام‌های درخت که با هدف کمک به رشد و باروری بهتر صورت می‌پذیرد. شما با هرس کردن می‌توانید علاوه بر تقویت نیروی درخت به آن فرمدهی کنید تا شاخه‌ها، مزاحم درختان دیگر نشود و نور خورشید بتواند به خوبی به تمام قسمت‌ها برسد و عمل باروری انجام شود. در برخی از مواقع شاخه‌های مورد نظر برای هرس شدن، خشک و مرده هستند اما گاهی اوقات شاخه‌های سبز و به ظاهر سالم باید قطع شوند تا قدرت درخت کاهش نیابد و عمل فوتوسنتز به خوبی در میان هر شاخه صورت پذیرد. هرس درخت میوه به طور معمول با هدف افزایش توان درخت برای میوه‌دهی و رشد بهتر آنها صورت می‌پذیرد. درخت قوی و سالم می‌تواند میوه‌های بیشتر با کیفیت بالاتری داشته باشد که مطمئنا خواهان بیشتری در بازار دارد.

به طور کلی هر درخت 2 بار در سال مورد عمل هرس قرار می‌گیرد. هرس اول هرس باردهی نام دارد که در انتهای زمستان و در هنگام خواب زمستانی درخت است و به آن هرس زمستانه یا هرس سیاه می‌گویند. هرس دوم با هدف فرمدهی به درخت در اواخر فصل تابستان و پس از چیدن میوه‌ها انجام می‌شود و به آن هرس سبز یا هرس تابستانه می‌گویند. اگرچه به نظر می‌رسد که با هرس کردن برخی شاخه‌های درخت، میزان میوه آن کاهش پیدا می‌کند؛ اما اگر این کار به صورت اصولی و به موقع انجام شود، فواید بیشتری نسبت به مضرات خود برای باغدار به همراه خواهد داشت. در برخی از مواقع هرس درخت در قسمت بارده آن صورت می‌پذیرد و برخی شاخ و برگ‌های مزاحم حذف می‌گردند. بدین ترتیب شاخه‌های باقی مانده به خوبی از نور خورشید و مواد معدنی موجود در خاک بهره‌مند خواهند شد و توان درخت در منطقه بارده افزایش چشمگیری خواهد یافت. نکته:  لازم به ذکر است که افزایش باردهی تنها با هرس درخت ممکن نیست و آبیاری مناسب، آب و هوای مطلوب، کوددهی به اندازه و صحیحی از دیگر عوامل موثر در میزان باردهی درخت خواهد بود.

هرس درخت چگونه انجام می شود؟

برای هرس درختان باید از یک اره یا قیچی باغبانی تیز و قدرتمند استفاده کنید. البته اگر درخت شما بالغ است و نیاز به قطع شاخه‌های اصلی تنومندی دارید، استفاده از اره برقی نیز ممکن است. در هنگام هرس باید لباس و لوازم ایمنی مورد نیاز هرس درخت باشید. همچنین منطقه احتمالی سقوط شاخه‌ها باید به طور کلی تخلیه شوند تا از بروز حوادث ناخواسته جلوگیری گردد. هرس درخت مانند زخمی کردن بدن است و استفاده از ابزار آلوده می‌تواند باعث وارد شدن آلودگی به درخت گردد. لذا از ضدعفونی کردن قیچی یا اره خود با استفاده از وایتکس پیش از انجام کار غافل نشوید و پس از قطع شاخه‌های اضافی محل زخمی را با چسب باغبانی به خوبی بپوشانید تا از ورود باکتری و بیماری به درخت شما جلوگیری شود. پس از ضد عفونی کردن کامل ابزار، باید شاخه‌های مزاحم و ضعیف را پیدا کنید. شاخه‌های مزاحم شاخه‌هایی هستند که در میان درخت رشد می‌کنند و اجازه رد و بدل شدن هوا به صورت کافی بین شاخه‌های اصلی را نمی‌دهند. این شاخه‌ها گاهی به صورت صاف رشد می‌کنند و جوانه یا شکوفه خاصی نیز ندارند. البته گاهی شاخه‌های مزاحم دارای جوانه و شکوفه نیز هستند وو ممکن است برخی از آنها تبدیل به میوه شوند. اما به دلیل قرارگیری در محل اشتباه، به خوبی به بار نخواهد نشست و بیشتر قدرت و توان درخت را کم می‌کنند. برخی از شاخه‌های مزاحم با شاخه‌های دیگر تداخل دارند و با هر تکان خوردن، شاخه‌های دیگر را نیز تکان می‌دهند که اصلا خوب نیست لذا باید از شر این شاخه‌ها خلاص شوید. شاخه‌های ضعیف شاخه‌هایی هستند که مزاحم نیستند اما با نسیمی کوچک تکان می‌خورند و تاب وزن میوه‌ و نگهداری از شکوفه‌ها را بر روی خود نخواهند داشت. این شاخه‌ها به طور معمول باید کوتاه شوند و یا در صورت صلاحدید از تنه قطع گردند. لازم به ذکر است که تمامی شاخه‌های چند سانتی متری کوچک که در حال رشد بر روی تنه هستند باید قطع شوند چرا که چیزی جز کاهش قدرت درخت به همراه ندارند. زاویه قطع شاخه‌ها باید 45 درجه باشد و اگر به سمت بیرون قطع شوند شاخه به بیرون از درخت پیشروی خواهد کرد و اگر به داخل قطع شوند ادامه رشد شاخه به داخل است. در اغلب مواقع، شاخه‌ها نیاز به قطع شدن از تنه را ندارند و تنها باید کوتاه شوند تا با شاخه‌های دیگر تداخل نداشته باشند و تابش نور آفتاب و رد و بدل شدن هوا به خوبی صورت پذیرد. در این صورت درخت شما در روزهای گرم و شرجی از بین نخواهد رفت. لذا با قطع این شاخه‌های اضافه، از جنگلی شدن درخت پیشگیری کنید و عمر مفید آن را تا حد زیادی افزایش دهید. به طور کلی هرس درخت را از پایین شروع کنید و به سمت بالا ادامه دهید. تمام شاخه‌های بیش از حد بلند و نازک باید کوتاه یا کاملا حذف شوند. سعی در بلند کردن قد درخت خود نداشته باشید و کیفیت میوه‌ها را به کمیت آنها ترجیح دهید. با کوتاه کردن هر شاخه مسیر رشد شاخه را متوقف می‌کنید و در آینده از محل قطع شده به چند شاخه دیگر تبدیل می‌شود. لذا در صورتی که شاخه مورد نظر شما در آینده با شاخه‌های دیگر تداخل پیدا خواهد کرد آن را اندکی کوتاه و هرس کنید تا به رشد خود ادامه ندهد و به چند شاخه دیگر تقسیم شود.

زمان و مراحل هرس درخت

هرس کردن درخت زمان و مراحل خاص خودش را دارد و انجام آن به صورت اشتباه و در زمان نامناسب چیزی جز از بین رفتن درخت و کاهش عمر آن برای شما در پی نخواهد داشت. هرس درخت میوه باعث افزایش درآمد باغدار می‌شود اما اگر به صورت اشتباهی انجام شود او را با ضرر مالی مواجه خواهد کرد. البته باید در نظر داشت که گاهی مشکل با هرس کردن حل نمی‌شود و فاصله نامناسب درختان از یکدیگر دشمن اصلی درخت میوه شماست. لذا برای کسب سود بالا در پرورش درختان میوه، باید از همان گام‌های ابتدایی کاشت نهال، اصول اولیه را رعایت فرمایید.

زمان و مراحل هرس درخت گردو

به گفته گردو پالیز نهال، به طور معمول هرس درخت گردو در دو مرحله از سال با هدف فرمدهی و باردهی بیشتر درخت صورت می‌پذیرد. هرس فرمدهی پس از چیدن تمامی میوه‌ها از درخت و پایان تابستان انجام می‌شود. در این مرحله شما باید به دنبال هرس کردن شاخه‌هایی باشید که مریض یا ناتوانند و میوه‌های خوبی در تابستان به بار نیاوردند. شاخه‌های بلندی که در تداخل با یکدیگر هستند نیز باید کوتاه‌تر شوند تا هوا به خوبی در میان شاخه‌ها حرکت کند و مواد غذایی به تمام قسمت‌ها برسد. بدین ترتیب درخت در 6 ماه آینده به خوبی استراحت خواهد کرد و توان بیشتری برای رشد دوباره میوه در سال آینده خواهد داشت. هرس دوم با هدف باردهی بیشتر درخت در اواخر فصل زمستان انجام می‌شود تا درخت با انرژی مضاعفی جوانه بزند و شکوفه دهد. در این مرحله شاخه‌های جوان و ناتوان حذف می‌شوند چرا که در بادهای باری تمام بار خود را از دست خواهند داد و تنها انرژی درخت را استفاده می‌کنند. برای خرید نهال گردو کلیک کنید.

زمان و مراحل هرس درخت بادام

نیاز مبرمی به نور خورشید دارد به همین دلیل باید هرس فرمدهی  را از همان سال‌های ابتدایی به صورت سالیانه انجام داد. شاخه‌های اصلی درخت بادام در مقایسه با دیگر درختان میوه، کمتر هستند و شاخه‌های فرعی، موارد اضافه‌ای محسوب می‌شوند که باید هرس شوند. البته باید مراقب باشید شاخه‌های جوان و قدرتمند که در آینده به قسمت‌های اصلی درخت ملحق می‌شوند را به اشتباه نزنید. هرس باردهی پس از جوانه زدن شاخه‌ها در اواخر زمستان صورت می‌پذیرد. در این مرحله شاخه‌های به ظاهر ضعیف و بدون جوانه را حذف کنید. تمام 4 تا 5 شاخه‌ قوی را پیدا کنید و از شر دیگر موارد اضافی خلاص شوید. مراقب باشید که در حین هرس کردن درخت به منظور باردهی به فرم آن آسیبی نرسانید.

زمان و مراحل هرس درخت هلو 

به طور کلی درخت پرتراکم و بزرگی است که شاخ و برگ‌های اصلی‌اش فضای زیادی را اشغال می‌کند. به همین دلیل باید به صورت سالیانه هرس فرمدهی انجام شود تا شاخه‌های مزاحم از میان شاخه‌های اصلی برداشته شوند.بهترین زمان برای انجام این کار اواخر تابستان و شروع به خنک شدن هوا پس از میوه دادن و برداشت آن توسط باغدار است. هرس درخت هلو با هدف افزایش باردهی در اواخر زمستان و شروع به جوانه زدن درخت انجام میشود. با توجه به حساسیت این گونه به بیماری و آفت‌ها، توصیه می‌کنیم که تمام شاخه‌های ضعیف و مریض را از طریق هرس کردن جدا نمایید تا حال کلی درخت بهبود یابد و جوانه‌های باقی مانده به هلوهای خوشمزه و بزرگی تبدیل شوند.

زمان و مراحل هرس درخت گلابی

شاخه‌های طویل و درازی دارد که اگر هرس فرمدهی نشوند به سرعت شکل آن را جنگلی می‌کند و بر کیفیت و تعداد میوه‌های سالم تاثیرگذار است. تمام شاخه‌ها با رشد بی دویه را کوتاه کنید تا بار شاخه‌های اصلی کمتر شود. این کار در اواخر تابستان صورت می‌پذیرد. با توجه به اینکه میوه‌ها بر روی شاخه‌های جوان و امسالی رشد نمی‌کند، در کوتاه و کنترل کردن رشد این شاخه‌ها اصلا مضایقه نکنید. این کار باید در اواخر فصل زمستان انجام شود تا باردهی درخت گلابی افزایش پیدا کند.  تمامی شاخه‌های مزاحم و رو به داخل درخت را کوتاه کنید تا در فصل بهار و تابستان با رشد برگ و میوه مسیر رد شدن هوا بسته نگردد.

زمان و مراحل هرس درخت سیب

درخت سیب درخت پهناوری است که سالیانه نیاز به هرس فرمدهی دارد تا شاخه‌های پیر را از دست بدهد و شاخه‌های جوان و قوی جای آن را بگیرد. انجام این نوع هرس، سمپاشی کردن را راحت‌تر می‌کند و رشد آن را تسریع می‌بخشد. هرس فرمدهی در 4 سال اولیه عمر نهال نقش مهمی دارد و بهترین زمان آن ماه‌های اول پاییز و شروع خواب زمستانی است. بهتر است این کار را پیش از گرم شدن هوا و سر زدن جوانه‌ها انجام دهید. هرس باردهی در دوران بیدار شدن درخت از خواب زمستانی و و تورم جوانه‌ها صورت می‌پذیرد. تمام تنه جوش و پا جوش‌های تازه زده را حذف کنید و شاخه‌های درهم تنیده و روی هم افتاده را کوتاه یا قطع نمایید. همچنین شاخه‌های مریض و ضعیف را از بین ببرید تا قدرت و توان کلی درخت را کاهش ندهند.

زمان و مراحل هرس درخت انجیر

درخت انجیر به 3 صورت پایه بلند، بوته‌ای و باردهی هرس می‌شود. موارد بوته‌ای و پایه بلند باید در فصل پاییز و پس از ریختن برگ‌های درخت که کاملا به خواب زمستانی رفته است، انجام شود. تمام شاخه‌های اضافه و مریض را در این هرس حذف کنید تا قدرت و نیرو دوباره به بازگردد. هرس باردهی پس از اتمام هوای سرد و شروع بهار انجام می‌شود و در آن تمام شاخه‌های اضافه و مزاحم حذف می‌گردد تا نور و هوهرس درخت چگونه انجام می شود:

در این مطلب سعی داریم تا به صورت تخصصی فرایند هرس درختان میوه را توضیح وهمچنین به معرفی انواع روش هرس درختان میوه  به صورت منحصر به فرد بپردازیم، پس لطفا تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

تعریف هرس درخت:

هرس در زبان عامیانه به بریدن قسمت های اضافی درختان گفته می شود. این قسمت ها می تواند شامل شاخه و برگ شود. همچنین ممکن است قسمت هایی که هرس روی آن انجام شود زنده باشد و یا خشک شده باشند.

دلایل انجام هرس درخت میوه:

هرس در درختان به منظور تقویت و فرمدهی به آنها صورت می گیرد. اما در درختانی که میوه خوراکی تولید می کنند، عمده استفاده از هرس به منظور کمک به تقویت و افزایش توان درختان برای تولید محصول صورت می گیرد.

همانطور که میدانید انرژی درختان در اثر فرایند سیتوپلاسم و فتوسنتز حاصل می شود و در نهایت به یاخته درختان منتقل می گردد. این انرژی می تواند از طریق نور آفتاب و یا کوددهی درختان میوه صورت گیرد.

در نتیجه رشد سلول های گیاهی جدید انرژی درختان بیشتر شده و در تمامی درخت پخش می شود. حال اگر بخواهیم توان درخت را در قسمتی مشخص که بیشترین باردهی را دارد که به اصطلاح شاخه های بارده درخت گفته می شود، جمع کنیم، شاخ و برگ اضافی را قطع کرده و توان درخت را در نقاط بارده درخت کنترل می کنیم.

زمان هرس درخت میوه به صورت عمومی:

زمان هرس در درختان میوه به نوع درخت و فصل باردهی آن بر می گردد. گروه عمده ای از کشاورزان برای اکثر درختان میوه اواخر فصل تابستان را به منظور هرس فرمدهی انتخاب می کنند.

معمولا هرس باردهی که به نیت تقویت درختان برای شروع باردهی سالانه انجام می شود، یک تا دوماه قبل از شروع زمان باردهی انجام می شود. هس باردهی در درختان میوه تاثیر بسزایی در رشد و تولید محصولات آنها خواهد داشت.

هرس زمستانه یا به اصلاح هرس سیاه، نوعی از هرس است که بیشتر در فصل زمستان و زمانی که درختان در خواب زمستانه هستد انجام می شود. نوع دیگری از هرس، هرس سبز یا هرس تابستانه نام دراد که در فصل تابستان صورت می گیرد.

تاثیر هرس بر روی درختان میوه به صورت عمومی:

هرس درختان میوه باعث تقویت بنیه درختان برای تولید محصولات خود می شوند. هر چه درخت انرژی و توان بیشتری برای تولید محصول داشته باشد، می تواند محصولات با کیفیت تر و بیشتری تولید کند.

این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که هرس به تنهایی نمی تواند تضمینی برای تولید محصولات بیشتر باشد. بلکه مواردی مثل کودهی، آبیاری مناسب، نور کافی و… در کنار نوع نژاد درختان، می تواند مزارع پر سودی را به وجود بیاورند.

زمان و مراحل هرس درخت گردو:

هرس در درختان گردو از جمله موارد مهمی است که می تواند علاوه بر تولید محصول به افزایش طول عمر درختان گردو نیز کمک کند. هرس درخت معمولا در 2 زمان انجام می شود.

هرس های  به ترتیب:

  1. هرس باردهی
  2. و هرس فرمدهی نام دارند.

هرس فرم دهی که معمولا در اواخر تابستان و شروع فصل سرما انجام می شود قسمت های از درختان که مانع رسیدن نور کافی به نقاط پایین تر می شود و یا تراکم آنها با درختان کناری زیاد است، قطع می گردد.

نوع دیگری از هرس، هرس باردهی نام دارد به صورت عمومی در اواخر زمستان انجام می شود. معمولا این نوع از هر ساله باید انجام شود تا درختان با آمادگی انرژی کامل به فصل باردهی خود ورود کنند.

مراحل هر دو نوع هرس معمولا به این صورت است که شاخه های جانبی یا چسبیده به تنه اصلی به وسیله قیچی های باغبانی جدا می شوند.

اگر درخت بزرگ و یا سن بیشتری داشته باشد، معمولا از اره های دستی و یا برقی استفاده می شود. بعد از هرس درخت گردو قسمت های هرس شده باید به وسیله محافظی مثل چسب باغبانی پوشیده شود تا آلودگی به درون درختان نفوذ نکنند.

مشاهده ی مقاله ی

زمان و مراحل هرس درخت بادام:

بهترین زمان هرس درخت بادام زمانی است که این درختان در خواب زمستانی هستند. این زمان را می توان در یک بازه 4 ماهه و از ابتدای آبان تا اوایل اسفند ماه در نظر بگیریم.

هرس نیز به منظور افزایش توان آنها برای تولید محصولات بیشتر و با کیفیت تر انجام می شود و همچنین در بیشتر موارد، شاخه و برگ هایی که به بیماری مبتلا شده اند را به وسیله هرس کردن، قطع می کنیم.

جوانه زنی در درختان بادام بسیار است. به منظور فرم دادن به درخت بادام و بر اساس فواصل مشخص طبق الگوی کشت نباید درختان مانع از نور رسانی به درختان دیگر شوند.

به همین دلیل در سال های ابتدایی کشت باید جوانه ها و شاخه های نو را که ممکن است مانع از نور رسانی به درختان دیگر می شوند را قطع نماییم. معمولا در شاخه های اصلی کم می باشد. در نتیجه سایر شاخه ها به عنوان شاخه ی جانبی هستند و می توان انها را هرس کرد.

زمان و مراحل هرس کردن درخت انگور:

هرس درختان انگور معمولا در زمستان و زمانی که نهال انگور هیچ برگی ندارند انجام می شود. به دلیل تراکم بسیار زیاد شاخ و برگ درخت انگور هرس انها کمی با دشواری همراه است.

از جمله درختان حساس و به زبان عامیانه زود رنج است. اگر در هرس دقت نشود و شاخه های اصلی به اشتباه قطع گردند، حتی ممکن است موجب خشکیدگی کامل درخت انگور شوند.

به دلیل خطراتی مثل خطر سرما زدگی درختان انگور بهتر است زمان هرس را به اواخر فصل سرما و یخبندان موکول کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که هرس درختان انگور با توجه به نوع درخت انگور و اقلیم جغرافیایی کشت شده در آن می تواند بسیار متفاوت باشد.

نکات مهمی که در مراحل هرس درخت انگور باید در نظر داشته باشید شامل مواردی مثل:

  • عدم قطع کردن شاخه های اصلی و شاخه های قدیمی تر،
  • حذف جوانه های و شاخه های غیر سود ده و بدون بار که در اصلاح کشاورزی به آنها شاخه های عقیم گفته می شود، اشاره کرد.

زمان و مراحل هرس درخت پسته:

همانند سایر درختان هرس درختان پسته نیز به 2 منظور کلی انجام می شود که:

  1. هرس فرمدهی
  2. هرس باردهی نام دارد.

برای هرس درخت باید از متخصصین در این زمینه کمک بگیرید زیرا هرس غیر اصولی می تواند موجب نابودی درختان شما شود. با توجه به اینکه عمده مواد معدنی و غذایی و همچنین آب مورد نیاز درختان از طریق خاک تامین می گردد، شاخه های پایینی درختان بیشتر رشد می کنند ولی شاخ های بالایی درختان کمتر از بقیه رشد می کنند.

در نتیجه بهتر است شاخه های ابتدای و نزدیک به خاک را قطع نمایید تا را در قسمت های انتهایی تقویت نماییم. بهتر است بدانید که بهترین زمان هرس درخت پسته اواخر زمستان و اوایل فروردین ماه است.

زمان و مراحل هرس کردن درختان هلو:

تراکم شاخ و برگ در بسیار زیاد است. به همین دلیل توصیه می شود به منظور تهویه و گردش هوا و همچنین رسیدن نور کافی به سایر نقاط درختان، از هرس فرمدهی هر ساله بهره مند شوید.

بهتر است بدانید که  در شیوع بیماری و آفات سرعت بسیار زیادی را دارند به همین دلیل کارشناسان کشاورزی توصیه می کنند، شاخه هایی که با سم پاشی بیماری آنها برطرف نمی گردد را هرس نمایید.

بهترین زمان هرس جهت درختان هلو اویل بهار و اواخر تابستان است. بعد از انجام هرس بهتر است قسمت هرس شده را به چسب باغبانی و یا پارچه ای تمیز بپوشانید زیرا این قسمت ها همانند زخم باز در بدن انسان هستند و خیلی زود بیماری می تواند به آنها ورود کنند.

زمان و مراحل هرس درختان شلیل:

هرس در درختان شلیل نیز همانند درختان هلو است. عمده هرس در درختان شلیل به منظور برداشتن شاخه های بیمار و قطع آنها صورت می گیرد. زیرا سرعت شیوع بیماری در درخت شلیل بسیار زیاد است.

بهترین زمان هرس برای اواخر زمستان و بعد از به اتمام رسیدن فصل سرما است. این نکته را فراموش نکنید که زمان گفته شده به صورت عمومی است و در تمامی  صادق نیست و هر نژادی با توجه به اقلیم خود ممکن است تفاوت هایی در زمان و  نوع هرس داشته باشد.

زمان و مراحل هرس درخت انجیر:

هرس درخت انجیر به روش های مختلفی انجام می شود که شامل:

  1. هرس پایه بلند،
  2. هرس بوته ای
  3. و هرس باردهی است.

هر کدام از این روش های هرس به  کمک می کند تا تولید محصول و رشد بیشتری داشته باشند.

در هرس بهتر است شاخه های نزدیک به هم را قطع کرده و همچنین شاخه هایی با زاویه 45 درجه را جدا نماییم. زیرا این شاخه ها مانع از رسیدن هوا ونور کافی به شاخه های بارده می شود.

بهتر است بدانید بهترین زمان برای هرس درختان انجیر اواسط فصل بهار است. همچنین باید بدانید که درخت انجیر به آلودگی حساس است. درنتیجه بهتر است وسایل باغبانی و هرس خود را به صورت کامل ضد عفونی نمایید.

زمان و مراحل هرس کردن درختان سیب:

هرس در درختان سیب بر خلاف سایر درختان میوه بهتر است هر ساله انجام نشود. به این دلیل که رشد شاخه های بارده در درختان سیب کمی کند تر از سایر شاخه ها است. در نتیجه بهتر است هر 3 سال یکبار اقدام به هرس  کنید.

بهترین زمان هرس   در اواخر تابستان و یا اوایل فصل پاییز است. در این احتمال بیماری و آلوده شدن درختان در پایین ترین سطح قرار دارد. همچنین شاخه ها و جوانه هایی که در فصل بهار همان سال رشد کرده اند و به عنوان شاخ و برگ اضافی شناخته می شوند به راحتی نمایان می شوند.

زمان و مراحل هرس کردن درختان زردآلو:

دارای 3 نوع هرس است که هرس فرمدهی، باردهی و هرس جوان سازی هستند. در مورد هرس فرمدهی و باردهی، بارها صحبت شده است اما هرس جوان سازی مربوط به شاخه های بارده ای است که رشد آنها کم ویا متوقف شده است.

این شاخه ها بهتر است قطع شوند تا شاخه های بارده جدیدی به وجود بیایند. توجه و رعایت فواصل بین شاخه ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بهتر است شاخه های نزدیک به هم را هرس کرد. بهترین زمان هرس  اوایل بهار است.

زمان و نحوه هرس درختان انار:

هرس  در سال های اول تا پنجم که به هرس فرمدهی مشهور است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این سال ها درخت انار در حال شکل دادن به تنه و شاخه های اصلی می باشد.

هرس باردهی نیز هر ساله و به منظور تقویت درختان انار باید انجام شوند. در این هرس بهتر است شاخه های خشک و بیمار را از درخت جدا نماییم. هرس بارهی یک نکته مهم دارد و آن عدم هرس درخت انار در فصول تابستان است. زیرا درخت انار به آفتاب شدید بسیار حساس است و له سرعت خشک می شوند.

زمان و نحوه هرس درخت آلو:

هرس  بهتر است در فصولی که این درختان در خواب هستند انجام شوند. شاخه های رویده شده بر روی تنه اصلی درخت آلو که نزدیکی زیادی به خاک دارند باید هرس و قطع شوند زیرا مانع از رسیدن مواد معدنی به قسمت های بالایی درختان خواهد شد.

بهترین زمان هرس برای  یک ماه پس از تمام شدن و چینش کامل میوه الو است زیرا در این زمان درختان بارده و جوانه های عقیم جدید رشد کرده اند و به راحتی از یکدیگر قابل تفکیک هستند.

زمان و و نحوه هرس کردن درختان گیلاس:

 از جمله درختانی است که در برابر بیماری های قارچی و باکتریایی مقاوم نیست و زود بیمار می شود. این بیماری ممکن است در زمان هرس  و در شاخه های هرس شده بیشتر نمایان شود.

اواخر تابستان و اویل بهار بهترین زمان برای هرس گیلاس است. به منظور هرس بهتر است علاوه بر هرس شاخه های نزدیک به هم وغیر بارده، شاخه های بارده نیز نوک چینی شوند تا قد درختان گیلاس به منظور رسیدن مواد معدنی مناسب و همچنین چیدن محصولات آن مناسب باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درخت گلابی:

هرس به 2 شیوه هرس باردهی و هرس فرمدهی انجام می شود. شاخه های انتهایی درختان گلابی که در اصلاح به آنها کورسون می گویند محلی  است که بیشترین هرس گلابی در آن ناحیه انجام می شود.

هرس باردهی در با توجه به نوع درخت و نژاد آن متفاوت است. اما به صورت نرمال، شاخه هایی که بارده نیستند و زاید محسوب می شوند، همچنین شاخه های باردهی که محصول با کیفیتی ندارند و به شاخه های ضعیف مشهورند باید هرس شوند.

توجه داشته باشید که مناسب ترین زمان برای هرس درخت گلابی در فصل زمستان و زمانی که درختان درخواب زمستانی هستند می باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درختان توت:

هرس  در سال های اولیه کشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجایی که درختان توت به ذاته درختان بلند قدی هستند بهتر است در سال های5 سال اول کشت هرس ساقه اصلی را انجام دهیم.

آلودگی باکتریایی از جمله بیماری های شایع درختان توت است و بهتر است قبل از هرس درخت توت، وسایل باغبانی خود را با مواد ضد عفونی کننده و یا آب جوش ضد عفونی کنید. به یاد داشته باشید که بهترین زمان هرس درختان توت اوایل فصل پاییز است.

مشاهده لیست انواع  و کاشت 

زمان و نحوه هرس کردن درختان گوجه سبز:

هرس درختان گوجه سبز نیز همانند درختان آلو است و به همان روش انجام می شود. اما این نکته مهم را فراموش نکنید که هنگام هرس در   در شاخه های اصلی، نباید جوانه ها را به صورت عمقی هرس کرد.

در این حالت ممکن است درختان شما بیمار و یا خشک شوند. زمان هرس نیز اواخر فصل زمستان و ابتدای فصل بهار است.

زمان و نحوه هرس کردن درختان انبه:

هرس درخت انبه برخلاف تمامی درختان میوه ممکن است برای کشاورزان خطرات جانی به همراه داشته باشد. دارای یک ماده شیمیایی به نام اوروشیول است که اگر با استنشاق شود و یا با بدن هرس کننده تماس پیدا کند می تواند موجب مسمویت های شدید گردد.

بهتر است هنگام هرس، بدن و راه تنفسی شخص هرس کننده کاملا پوشیده باشد. بهتر است هرس درختان در سال سوم به بعد و پس از شروع باردهی انجام شود. زیرا قبل از آن به طور معمول شاهد شاخه های اصلی خواهیم بود وشاخه های زاید رشد زیادی نخواهند داشت. بهترین زمان برای هرس  اوایل تابستان است.

زمان و نحوه هرس کردن درختان خرمالو:

در سال یک بار نیازمند هرس می باشد. سالانه و به منظور فرمدهی و کمک به فرایند باردهی و توان یک ماه قبل از فصل باردهی هرس درختان خرمالو انجام می شود. زمان مناسب برای هرس درخت خرمالو اوایل اردیبهشت ماه می باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درختان آلبالو:

هرس باید هر ساله انجام شود. هرس فرمدهی در درخت آلبالو با توجه به تراکم شاخ و برگ در این درخت میوه، از اهمیت بیشتری برخوردار است. شاخه های که نزدیک به هم هستند و یا شاخه هایی که باردهی کمی و بی کیفیتی دارند باید در زمان هرس   قطع شوند.

زمان و نحوه هرس کردن درختان ازگیل:

درخت از آنجایی که شاخ و برگ اضافی کمتری دارند، نیازمند هرس سالانه نیستند و معمولا هر 3 سال یکبار و به منظور حذف شاخه های خشک و یا شاخه های بارداری که تولید محصول چندانی ندارند انجام می شود. بهترین زمان هرس درختان ازگیل در دوره خواب زمستانی این درختان می باشد.

زمان و نحوه هرس کردن درختان به:

معمولا در سال هایی ابتدایی کشت به هرس ساقه احتیاج دارند. و از سال پنجم کشت به بعد به هرس شاخه و برگ نیازمند هستند. هرس  دلیل عدم گستردگی شاخ و برگ آنها بسیار سریع انجام می شود و شاخ و برگ خشک شده وکم بار در فصل تابستان از آن جدا می شود.

زمان و نحوه هرس کردن درختان عناب:

عمودی رشد کردن برای کشاورزانی که این درخت را در زمین های کشاورزی می کارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل در سال های اولیه کشت سعی می شود تا با هرس کردن قسمت هایی از ساقه اصلی درختان عناب، این مهم را فراهم آورند.بهترین زمان هرس درخت عناب در فصل زمستان است.

زمان و نحوه هرس کردن درختان فندق:

هرس در درختان فندق به صورت تدریجی و مرحله به مرحله انجام می شود. در سال های ابتدایی کشت نهال فندوق معمولا اقدام به هرس شاخ های اضافی می شود و پس از چند سال هرس شاخ و برگ های جانبی نیز انجام میی شود.

نوک چینی در شاخه های بارده در درختان فندوق مرسوم است و از سال پنجم کشت به بعد هر 3 سال یکبار و به منظور تقویت درخت و شاخه های بارده آن انجام می شود.

دکمه بازگشت به بالا