سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

ادویه ی سبزی پلو چیست؟

ادویه سبزی پلو چیست؟ ترکیبات و طرز تهیه در خانه

حتماً تاکنون متوجه شده اید که چرا طعم غذاهای یکسان با هم متفاوت است. در ابتدا شاید این طور به نظر برسد که شاید این غذاهای لذیذ آشپزهای ماهرتری داشته اند، اما واقعیت تنها این نیست. استفاده از ادویه های مناسب و خوش عطر یکی از همین رازهای خوشمزگی غذاها است که یک آشپز با تجربه به این موضوع پی برده و در غذاهای خود از آن ها استفاده می کند.

امروز قصد داریم یکی از ادویه های پر کاربرد به نام ادویه سبزی پلو را به شما معرفی کنیم که خیلی راحت می توانید در منزل خودتان آن را تهیه کرده و از آن استفاده کنید. ادویه سبزی پلو از دو بخش ادویه پلویی و ادویه با سبزی های خشک تشکیل شده است این ادویه با نام ادویه ترکیبی پلو در بازار به فروش می رود. فروش ادویه سبزی پلو به دلیل محبوبیت این غذا بسیار بالاست و طرفداران آن رو به افزایش هستند.

مهمترین ماده غذایی در پلوها برنج می باشد که حجم زیادی از غذا را تشکیل می دهد. از ادویه پلویی نه تنها در پلوهای مختلف نظیر سبزی پلو، عدس پلو، لوبیا پلو و هویج پلو و غیره استفاده می کنند بلکه از آن می توان در پخت برنج ساده هم استفاده کرد. از نظر طب سنتی برنج سفید دارای طبعی سرد است و برای رفع آن باید از ادویه های گرم استفاده نمود. نکته مهم آن است که در سبزی پلو علاوه بر استفاده از ادویه پلویی می توان از سبزی های خشک هم استفاده کرد.

فروش ادویه

ادویه های لازم برای سبزی پلو چیست؟

معمولاً برای تهیه ادویه پلویی از ادویه های پر عطر استفاده می شود. یکی از مهمترین مزیت استفاده از این ادویه ها در پلوها این است که ترکیبات درون آن علاوه بر مفید کردن خواص برنج باعث افزایش اشتها شده و در عین حال به دلیل طبیعت گرمشان از چاقی و دیابت هم جلوگیری می کند. ادویه های پلویی به صورت آماده در بازار نیز به فروش می روند. می توان با ترکیب تعدادی از ادویه های مخصوص پلو این ادویه را به سادگی در منزل تهیه کرد. علاوه بر ادویه پلو، در ترکیبات ادویه سبزی پلو بهتر است تا از مقادیری سبزی خشک هم استفاده کنید. ما در این قسمت هم ادویه پلو و هم سبزی های مورد نیاز در سبزی پلو را بررسی می کنیم.

ترکیبات ادویه پلو چیست؟

در ابتدا باید گفت میزان ادویه هایی که شما در منزل برای غذاهای خود استفاده می کنید کاملاً سلیقه ای است. به عنوان مثال فردی علاقه به غذاهای تند دارد؛ بنابراین از میزان بیشتری فلفل در غذاهای خود استفاده می کند. اما به شکل استاندارد این مقادیر را برای ادویه پلو در نظر می گیرند که شامل:

  • پودر گل محمدی ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر زیره سبز یک قاشق غذاخوری
  • پودر تخم گشنیز یک دوم قاشق غذاخوری
  • پودر زنجبیل یک دوم قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • زردچوبه
  • دانه هل ۶ عدد
  • دانه میخک ۲ عدد

ترکیبات سبزی‌ها خشک معطر به کار رفته برای سبزی پلو عبارتند از:

  • سیر
  • تره
  • جعفری
  • شنبلیله
  • گشنیز
  • شوید

استفاده از سبزی خشک این امکان را فراهم می سازد تا شما هر زمان که نیاز به سبزی داشتید به راحتی از آن استفاده کنید و در ضمن از سبزی خشک می توان برای مدت زمان طولانی بدون نگرانی از خراب شدن آن استفاده کرد. نکته مهم دقت در اندازه سبزی های خشک به کار برده در سبزی پلو است، چراکه ممکن است در اثر استفاده نامناسب از مقادیر سبزی ها مزه غذایمان رو به تلخی رود.

طرز تهیه ادویه سبزی پلو

طرز تهیه ادویه پلویی بسیار ساده بوده به این صورت که پس از فراهم کردن هر کدام از ادویه ها باید آن ها به خوبی در ظرفی با هم مخلوط کنید. هل و دانه میخک را نیز آسیاب کرده و پس از الک نمودن آن به سایر ادویه ها اضافه نمایید. سپس ظرف حاوی مخلوط ادویه ها را به مدت ۲ دقیقه روی حرارت ملایم گاز تفت دهید تا عطر بی نظیر ادویه ها با هم ادغام شوند. پس از خنک شدن ادویه ها آن ها را در ظرفی در بسته ریخته و حتماً در جای خشک و تاریک نگه داری کنید تا عطر و خاصیت ادویه ها از بین نرود.

برای سبزی های خشک نیز باید مقادیر مناسب از آن ها را تهیه کرده و با هم مخلوط کنید. در هنگام آبکش کردن برنج از این سبزی های خشک لا به لای برنج استفاده کنید و مقداری از ادویه پلویی را نیز روی برنج بپاشید و در آخر برنج را دم بگذارید.

کلام آخر

هر کدام از ادویه های به کار رفته به عنوان ادویه پلویی از طبیعت گرم برخوردار بوده و از آنجایی که اغلب بیماری های جسم و روح بدن ناشی از غلبه بلغم در بدن است پزشکان طب سنتی استفاده از این ادویه ها را همواره به افراد توصیه می کنند. برای استفاده بهتر از خواص دارویی این ادویه ها در غذاهای خود بهتر است تا آن ها را تازه به تازه تهیه کرده و استفاده کنید.

به یاد داشته باشید نور خورشید و رطوبت سبب از بین رفتن خواص مفید و عطر ادویه ها خواهد شد. برای یکدست شدن ادویه های ترکیب شده بهتر است تا آن ها را یکبار به خوبی الک کنید تا ادویه ها به خوبی با هم ادغام شوند و ذرات درشتی از آن ها باقی نماند. در صورتی که وقت یا حوصله ساخت یک ادویه پلویی را ندارید می توانید شکل آماده این ادویه ها به نام ادویه ترکیبی پلویی را که این روزها در برندهای مختلف تولید شده است خریداری کنید.

ادویه سبزی پلو چیست؟ طرز تهیه ادویه مخصوص سبزی پلو در خانه

سبزی پلو با ماهی یا همان غذای معروف شب عید بیشتر طعم و مزه اش به نوع ادویه جات و بعد هم به نوع ماهی آن مربوط است برخی از بانوان قدیمی با خرید ادویه ها و مخلوط کردن آن ها با هم به طعم دلپذیری رسیده اند که به صورت شفاهی به نسل های بعدیشان منتقل کرده اند از آنجا که ادویه در طعم و مزه هر غذا نقش کلیدی را دارد و خیلی از مخاطبان گرامی سایت چاشنیکا دوست دارند نوشته ای درباره ترکیبات این ادویه جات به خصوص ادویه سبزی پلو داشته باشند در این مقاله بر آن شدیم تا از بانوان قدیمی درباره ادویه سبزی پلو بپرسیم و به جای آن که آن دستور را شفاهی داشته باشیم برای شما مخاطبان گرامی به صورت مقاله ای با همین عنوان بیاوریم.

ادویه های مخصوص سبزی پلو

بیشتر بانوان قدیمی برای تهیه ادویه پلویی از ادویه های پر عطر استفاده می کنند؛ وجود همین ادویه ها در برنج باعث می شود طبع سرد برنج گرفته شود و خواص برنج را تقویت می کند همچنین به علت گرم بودن طبع ادویه ها از چاقی و دیابت جلوگیری می کند و در افزایش اشتها هم موثر و مفیدند امروزه با صنعتی شدن بیشتر مشاغل ادویه های آماده به خصوص ادویه پلویی هم تولید می شود و برخی از بانوان با اضافه کردن مقداری سبزی خشک از آن در سبزی پلو استفاده می کنند ولی به قول مادر محترمی طعم ادویه سبزی پلوی خانگی را ندارند، در این مقاله به بررسی ادویه مناسب سبزی پلو می پردازیم.

ترکیبات ادویه پلویی شامل چه چیزهایی است؟

شایان ذکر است که ذائقه افراد در تند و تیز بودن ادویه سبزی پلو هم موثر است اگر ذائقه کلی خانواده تان غذاهای تند و تیز را می پسندد می توانید میزان فلفل بیشتری را در غذاهای خودتان بکار ببرید ولی دستور العمل زیر یک دستور عرف و عامه پسند است که در ادویه های پلویی مانند سبزی پلو استفاده می شود.

پودر دارچین           ۴ قاشق غذا خوری

پودر زیره سبز        ۲ قاشق غذا خوری

پودر گل محمدی         ۶ قاشق غذا خوری

پودر تخم گشنیز      ۱ قاشق غذا خوری

پودر زنجبیل           ۱ قاشق چای خوری

جوز هندی               نصف قاشق چای خوری

دانه میخک              ۴ عدد

دانه هل    ۱۲ عدد

زردچوبه به میزان لازم

زعفران    به میزان لازم

ادویه سبزی پلو

شاید برایتان این سئوال مطرح شده باشد که چرا ادویه سبزی پلو را ننوشتم از آنجا که تعداد پلوها بیشتر از سبزی پلوهاست و بیشتر مواقع پلو مصرف می کنیم تا سبزی پلو ادویه های سبزی پلو را جداگانه آورده ام.

ترکیبات سبزی ها در ادویه سبزی پلو

  • جعفری
  • گشنیز
  • شنبلیله
  • شوید
  • تر
  • سیر

طرز تهیه ادویه سبزی پلو خانگی

در ادویه های پلویی پس از خریدن ادویه ها آنها را در ظرفی با همدیگر مخلوط می کنیم و دانه های میخک و هل را جداگانه آسیاب می کنیم و پس از آن که الک کردیم به ادویه ا ضافه می کنیم و ظرف را روی حرارت ملایم گاز قرار می دهیم و حدود ۲ تا ۳ دقیقه آنها را با هم تفت می دهیم تا عطر ادویه ها در بیایند و با هم مخلوط شوند حالا که ادویه پلویی ما حاضر شده است پس از خنک شدن در ظرفی در دار می ریزیم و در جای که خشک و تاریک است نگهداری می کنیم اگر جای نگداری ادویه ها خشک و تاریک نباشد عطر ادویه ها سریع از بین می روند.

برای تهیه ادویه سبزی پلو کافیست مقادیر مناسبی از سبزی خشک را تهیه کنید و با هم مخلوط کنید و در هنگامی که برنج تان را آبکش می کنید این سبزیجات را لابه لای برنج بریزید و مقداری هم ادویه پلویی بر روی برنج بریزید و آنگاه برنج تان را دم بگذارید.

نکات کلیدی

متاسفانه برخی از بیماریهای که در جامعه وجود دارد و جسم و روح افراد را مریض کرده ناشی از غلبه بلغم یا سردی بر بدن افراد است همواره پزشکان به خصوص پزشکان طب سنتی استفاده مداوم از این ادویه ها را برای افراد تجویز می کنند؛ همیشه به خاطر داشته باشید که برای نتیجه گیرری بهتر در استفاده این ادویه ها بهتر است که تازه به تازه تهیه و استفاده شوند و بخاطر داشته باشید برای داشتن نتیجه ای بهتر در طعم ادویه ها می توانید یکبار قبل از آن که آنها را درون شیشه بریزید الک کنید تا طعم بهتری داشته باشند.

دکمه بازگشت به بالا