بیمه عمر چیست و چه مزایایی دارد؟
پوششهای بیمه عمر چیست؟
پوشش های بیمه عمر و بیمه مهندسی را در ادامه برای شما شرح میدهیم.
پوشش بیماریهای خاص
بیماریهای خاص شامل: سرطان، سکته قلبی، سکته مغزی، جراحی عروق قلبی(کرونر) و پیوند اعضای اصلی بدن است که تحت پوشش این رشته بیمه قرار دارد. البته نکتهای که باید مدنظر قرار دهیم این است که ابتلا به بیماری در مدت اعتبار بیمهنامه صورت گرفته باشد و سن بیمه شده نیز کمتر از ۶۰ سال باشد. سقف و شرایط پرداخت خسارت آن هر یک از شرکتهای بیمهگر با دیگری تفاوت دارد. بیمه آتیه برخی از هزینههای بیماریهای خاص را پوشش میدهند. شما میتوانید در زمان خرید، سقف پوششها و شرایط سنی مربوط به آن شرکت بیمه را بررسی نمایید. طبق توافقات شرکتهای بیمه، اگر چند بیمه عمر دارید، می توانید از همه بیمهنامههای خود خسارت بیماری خاص را دریافت نمایید.
پوشش فوت طبیعی و فوت براثر حادثه
به محض اینکه اولین پرداخت شود، دیگر نگرانی بابت آینده در صورت بروز حادثه یا رسیدن اجل به پایان میرسد (مخصوصا برای بیمه شدهای که سرپرست خانواده باشد)، بیمهگزار میتواند در صورت تمایل به دریافت سرمایه فوت بیشتر، یک، دو یا سه برابر سرمایه فوت را به عنوان پوشش فوت بر اثر حادثه انتخاب نماید. اگر در این بازه زمانی، مرگ بیمه گزار فرا برسد، شرکت بیمهگر سرمایه به اضافه اندوخته گرداوری شده تا زمان فوت را به ذی نفع بیمه پرداخت خواهد کرد. شرکتهای بیمه معمولا سقفی برای پوشش فوت تعیین کردهاند ولی برخی همانند شرکت بیمه سامان سقف خاصی را تعیین نکردهاند.
سرمایه فوت براثر حادثه و هزینه درمان خسارات صدمه دیدگیهای ورزشهای خاص نظیر غواصی، بانجی جامپینگ، پاراشوت و …. به بیمه شده پرداخت نمیشود.
اگر خودکشی صورت گیرد، تکلیف بیمه عمر چیست؟
خودکشی جزو فوت در اثر حادثه نیست. برای خودکشی، سرمایه عمر (فوت به هر علت) پرداخت میشود که البته شرط و شروط و دارد.
پوشش تکمیلی هزینههای پزشکی
پوشش هزینههای پزشکی ناشی از حوادث یکی از پوششهای بسیاری از بیمههای از این دست است. البته از آن جا که این هزینهها همیشه سربه فلک میگذارند، شرکتهای بیمهگر نیز سقفی برای پرداخت خسارتهای هزینههای پزشکی تعیین کردهاند. پوشش تکمیلی هزینههای پزشکی همان طور که از نامش پیداست، جزو پوششهای اضافی و اختیاری این سرمایهگذاری بیمهای است که با پرداخت حق بیمه بیشتر ارائه خواهد شد.
پوشش نقص عضو و از کارافتادگی
اگر زبانمان لال، برای بیمهشده اتفاق خاصی رخ داد که در نهایت کارافتادگی دائم و کامل به دنبال داشت، او از پرداخت حق بیمه معاف میشود. در صورت نقص عضو، او میتواند تا ۲۰۰% سرمایه فوت خود را دریافت دارد. البته باید در نظر داشت که پرداخت این میزان سرمایه فوت بستگی به شرکت بیمهگر دارد. شرکتهای بیمهگر مبالغ مختلفی را برای پوشش بیمهای از کار افتادگی ارائه میدهند. ضمنا این فرد میتواند از سایر پوششها، بهره ببرد تا حداقل مرهمی بر درد ازکارافتادگی او باشد.
در این مطلب درباره بیمه عمر و پوششهای آن با شما به بحث و بررسی پرداختیم. اما هر بیمهای ممکن معایبی نیز داشته باشد. هر چند که این معایب بسیار اندک است ولی برای آگاهی بیشتر میتوانید مقاله را مطالعه نمایید.
آیا بیمه عمر دفترچه خدمات درمانی دارد؟
در تماسهایی که با بخش پشتیبانی شرکت بیمه دات کام گرفته میشود، کاربران سوالاتی درباره پوششهای درمانی این رشته بیمهای مطرح می کنند و می پرسند: آیا هزینههای درمانی مواردی همچون: هزینه ویزیت و دارو، دندانپزشکی و زایمان پوشش داده میشود که جواب هر دو سوال مذکور منفی است. هزینههای یاد شده نیز تحت پوشش نیستند و با برخی شرایط خاص پوشش داده می شوند.
بیمه عمر چه خساراتی را پوشش نمیدهد؟
بیمه عمر خسارات زیر را پوشش نمیدهد
- خودکشی: در بالا گفتیم که در صورتی که فرد بیمهشده مبادرت به خودکشی نماید، به او سرمایه عمر (فوت به هرعلت) تعلق میگیرد ولی اگر خودکشی در دو سال اول قرارداد باشد، صرفا اندوخته به ذی نفع پرداخت میشود و بهره دیگری از این سرمایهگذاری خود نخواهد برد.
- اعمال مجرمانه: در جامعه، افراد با شخصیتها و نگرشهای مختلف پیدا میشوند. اگر شخص بیمهشده خلافکار باشد و در اثر فعالیت در حوزه اعمال مغایر با قانون فوت شود، شرکت بیمه پرداخت سرمایه فوت او را قبول نمیکند.
- فوت بیمهشده در اثر حوادث عمدی: اگر ذینفع ، مقدمات کشتن یا مرگ بیمهشده را فراهم بیاورد به عبارتی در مرگ او ساخت و پاخت کند، شرکت بیمهگر مزایای بیمه را از او سلب خواهد کرد.
- مشاغل خطرناک: اگر فرد بیمهشده، شغلی خطرناک داشته باشد، بیمهنامه به شرطی برای او قابل صدور است که همراه با الحاقیه استثنائات باشد.
- جنگ، اعزام به عملیات جنگی و تشعشات هستهای: اگر بیمهشده در جریان حوادث یادشده جان خود را از دست بدهد، فقط اندوخته صندوق ذینفعان به او تعلق میگیرد.
محاسبه قیمت بیمه عمر
از آن جا که عوامل تاثیرگذار در محاسبه حق بیمه تا حد زیادی به انتخاب و تصمیم بیمهگزار نیاز دارد، نمیتوان قیمت مشخصی اعلام کرد.به منظور خرید مطمئن باید در انتخاب شرکت بیمهای دقت فراوان داشت که زیربنای انتخاب را شکل میدهد. سپس باید در اولویتبندی نیازهای خود به بررسی بپردازید. برای بعضی سرمایه از کارافتادگی و برای برخی دیگر معافیت مالیاتی مهم است پس با توجه به اولویتهای خود، مزایا و عوامل تاثیرگذار بیمه را بررسی نمایید. حال می توان نگاهی به سایر عوامل تاثیرگذار در تعیین نرخ بیمه عمر داشت
الف) میزان حق بیمه پرداختی بیمهگزار
حداقل حق بیمه ماهانه ۵۰ هزار تومان و تا سقف سالانه ۸ میلیون تومان است. امکان افزایش آن نیز وجود دارد. شما میتوانید بر حسب قدرت خرید و شرایط مالی خود، ضریب خاصی را برای افزایش حقبیمه انتخاب نمایید. ضریب افزایش نرخ حق بیمه عمر شرکتهای بیمهای، مختلف است. میتوان ضریبهای ۵ درصد، ۱۰ درصد، ۱۵ درصد و ۲۰ درصد را برای افزایش حق بیمه سالانه انتخاب کرد.
هرچه میزان حق بیمه انتخابی افزایش یابد بر سرمایه و در نهایت پوششهای بیمهای تاثیر خواهد داشت: اگر شما پوششهای بیمهای مختلف انتخاب نمایید، حق بیمه تغییری نخواهد داشت؛ ولی بر میزان اندوخته نهایی تاثیرگذار است: با انتخاب پوشش بیمهای بیشتر اندوخته نهایی فرد کاهش پیدا میکند. امکان پرداخت یکجای حق بیمه وجود دارد ولی برای دریافت مستمری بیمه عمر، حداقل باید ده سال صبر کنید. از عوامل دیگری که در محاسبه قیمت و میزان اندوخته نهایی آن نقش دارند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نحوه پرداخت حق بیمه
- میزان افزایش حق بیمه به صورت سالانه
- مدت بیمهنامه عمر
- میزان حق بیمه
- سن بیمهشده
طرحهای بیمه عمر
شرکتهای بیمهای مختلف، طرحها و عناوین مختلف ارائه میکنند؛ به عنوان مثال، شاید اسامی بیمه عمر و تامین آتیه پاسارگاد، بیمه عمر و تشکیل سرمایه سامان، بیمهنامه زندگی مان یا ، بیمه عمر و سرمایهگذاری پارسیان، بیمه عمر و بازنشستگی، بیمه عمر سینا، بیمه تامین هزینه تحصیلات، بیمه زنان خانهدار و بیمه مستمری زنان خانه دار، بیمه عمر خانواده، بیمه عمر طرح خودپرداخت به گوشتان خورده باشد یا تبلیغاتشان را دیده باشید. هر کدام از طرحها و اسامی یادشده شرایط گوناگونی در حوزه شرایط سنی، میزان سرمایه فوت بیمهنامه و نرخ افزایش حق بیمه خود دارند که میتوان با مطالعه شرایط هریک از شرکت ها، انتخاب خوبی می توان داشت.
اگر شرکت بیمهای منحل یا ورشکسته شود، تکلیف حقبیمههای پرداختی چیست؟
یکی از نگرانی های خریداران این است که با توجه به طولانی بودن مدت بیمه عمر و در نظر گرفتن امکان ورشکستگی یا انحلال شرکت بیمه، ریسک سرمایهگذاریشان چه خواهد شد و بعد از اتفاقات، دستشان به جایی بند نباشد. از آن جا که دغدغه اصلی تیم بیمه دات کام، تامین راحتی و سهولت کار و رفع ابهامات و نگرانیهای شما عزیزان است و در ۲۴ ساعت ۷ روز هفته در خدمت شما هستیم، باید بگوییم که بیمه مرکزی بر همه شرکتهای بیمهای مجوزدار نظارت میکند و حامی و حافظ حقوق بیمه شدگان در شرایط انحلال شرکتهای بیمهگر است. بیمه مرکزی در صورت انحلال شرکتهای بیمهای، همه سوابق و اسناد حقوقی تعهدات به یک یا چند شرکت دیگر بیمهای منتقل می کند.
مزیت بیمه عمر نسبت به بیمه تامین اجتماعی چیست؟
با توجه به مزایای فراوانی که برای این بیمه ارزشمند مطرح شد، شاید این سوال پیش آید که با وجود بیمه عمر به بیمه تامین اجتماعی چه نیازی داریم؟ باید بگوییم که ماهیت و پوششهای این دو بیمه با هم فرق بسیاری دارند و میتوان گفت که این بیمه مکمل بیمه تامین اجتماعی است. اگر شما هم با این سوال و مسئله مواجه شده اید پیشنهاد میکنیم مقاله را مطالعه بفرمایید تا انتخاب آگاهانه تری نسبت به شرایط خود داشته باشید.
اگر شغل شما آزاد است و تحت پوشش بیمه عمر هستید، خوب است بدانید که همزمان میتوانید تحت پوشش دو بیمه یعنی بیمه عمر و بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی قرار بگیرید و از خدمات هر دو بیمهنامه بهرهمند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد بیمه مشاغل آزاد به این مراجعه کنید.
البته بیمه عمر را هم نباید با بیمه تکمیلی اشتباه گرفت. در مقاله کامل توضیح دادهایم.
مزیت بیمه عمر نسبت به بازار بورس چیست؟
به تازگی تب و تاب بورس در ایران بالاگرفته است و بازار بورس یکی از بازارهای نوین و پرسود ولی پرریسک برای سرمایهگذاری است. شاید برخی افراد بورس را به خاطر سود آنی و بالای آن ترجیح دهند در ادامه توجه شما را به برخی از تفاوتهای بازار بورس و بیمه عمر جلب میکنیم ولی در نهایت این شما هستید که ترجیح میدهید در کدام حوزه سرمایهگذاری نمایید:
- بیمه عمر، سرمایه و سود شما تضمین شده ارائه میکند؛ ولی در بورس سرمایه همواره با نوسان و حتی زیان روبه روست.
- بازار بورس، هوشمندی و دانش شما را از نحوه سرمایهگذاری میطلبد در صورتی که بیمه فقط نیازمند خرید و پرداخت به موقع حق بیمه است.
- بازار بورس پوششهایی برای فوت یا از کارافتادگی بیمهشده ارائه نمیدهد در صورتی که یکی از اهداف اصلی خرید این رشته بیمهای به جز برخورداری از امکان سرمایهگذاری مطمئن، استفاده از پوششهای فوت و ازکارافتادگی یا دریافت مستمری و وام است.
- در بازار بورس تسهیلاتی ارائه نمیشود ولی با خرید این بیمه بعد از گذشت دو سال، می توانید از تسهیلات ویژه و حتی وام استفاده نمایید.
در بالا به برخی از مزایای بیمه عمر نسبت به بازار بورس اشاره کردیم؛ ولی صلاح خویش خسروان دانند و شاید شما روحیه بسیار ریسکپذیری داشته باشید؛ بورس و سودهای آن را به سرمایهگذاری مطمئن بیمه عمر ترجیح دهید یا حتی بسیار هوشمند بوده و از هر دو منبع بهره میبرند. در مقاله ، این دو را کمی با جزئیات مقایسه کردهایم.
بیمه عمر را میتوانید به صورت آنلاین از کارگزاریهای معتبر فروش بیمه بخرید
مزایای بیمه عمر
تا به اینجای مقاله با بیمه نامه عمر و کلیات آن آشنا شدیم؛ اما در حال حاضر می خواهیم بدانیم که مزایای بیمه عمر چیست؟ آیا این بیمه نامه برای ما سودمند است یا خیر؟ در ادامه با ما همراه باشید تا مزایای بیمه عمر را برای شما ذکر کنیم.
تامین آینده خود و فرزندانمان از جمله مزیت های اصلی بیمه عمر می باشد. بیمه نامه عمر، مانند بیمه های دیگر نیست که فقط در زمان حادثه و یا یک اتفاق به فرد بیمه شده خسارت بپردازد. بلکه این بیمه نامه یک قرار داد کلی میان فرد بیمه شده و شرکت بیمه گر است که در آینده یک سود تضمینی را در کنار مبلغ پرداخت شده از سوی فرد بیمه شده پرداخت می کند. بنابراین، مبلغی که شما به عنوان اقساط به شرکت بیمه گر پرداخت می کنید، به طور حتم به همراه سود در سال های آینده به شما باز خواهد گشت.
پرداخت بیمه نامه عمر با شرایط مختلفی امکان پذیر است. در حال حاضر شرکت های بیمه گر مختلفی وجود دارند که اشخاص را با شرایط مختلف بیمه می کنند. نحوه پرداخت اقساط در هر یک از این شرکت های بیمه گر و قرار دادهای آن ها متفاوت است. به طور مثال افراد می توانند هم به صورت ماهانه و هم به صورت سالانه حق بیمه خود را بپردازند. بیمه نامه عمر برای تمامی اقشار جامعه قابل استفاده است. شاید بسیاری از اقشار جامعه نگران آینده خودشان باشند و به همین خاطر بخواهند که از عمر برای داشتن آینده ای مناسب استفاده کنند. خوشبختانه، بیمه نامه عمر به گونه ای است که همه اقشار جامعه با هر درآمدی می توانند این بیمه نامه را خریداری کنند.
یکی دیگر از مزایای بیمه عمر این است که شما در آینده می توانید مبلغ بیمه خود را به عنوان مستمری دریافت کنید. در واقع، افراد برای دریافت حق بیمه خود دو راه در پیش دارند. اولین راه این است که افراد حق بیمه خود را به صورت یکجا و پس از پایان قرار داد خود خریداری کنند و دومین راه هم این است که حق بیمه خود را به صورت مستمری و ماهانه دریافت نمایند. حق انتخاب میان دو گزینه ذکر شده، از جمله مزایای بیمه عمر و آتیه می باشد.
یکی دیگر از مزایای بیمه آتیه این است که شما می توانید برای پرداخت حق بیمه از سوی شرکت بیمه گر در صورت فوت، یک فردی را به عنوان فرد ذی نفع معرفی کنید. در واقع، آن فردی که به عنوان فرد ذی نفع توسط شما معرفی می شود پس از فوت شما کل مبلغ بیمه را دریافت می کند.