ایا کارتن سازی خوب است؟
شرایط راهاندازی کارخانه کارتنسازی و نحوه بازاریابی و فروش آن
گام اول در راهاندازی یک کسب و کار، انجام تحقیقاتی در رابطه با میزان درآمد، هزینهها و شرایط راهاندازی است. بررسی دقیق و کامل این فاکتورها، به موفقیت کسب و کار شما کمک بسزایی خواهد کرد. در گذشته از نایلون برای بستهبندی کالاهای تولیدشده استفاده میشد؛ اما امروزه انواع کارتنها، جایگزین نایلونها و پلاستیکها شدهاند. در حال حاضر، کارتن و مقوا برای بستهبندی درصد زیادی از کالاها و اقلام تولیدی مورد استفاده قرار میگیرند و ایده راهاندازی کارخانه کارتن سازی یک گزینه خوب جهت سرمایهگذاری خواهد بود. اهمیت این صنعت به قدری است که در کشور ما سالانه دهها کارخانه کارتنسازی راهاندازی میشود. اگر قصد راهاندازی کارخانه کارتنسازی دارید، برای اطلاع از شرایط و اقدامات لازم، با کوشا کارتن همراه باشید.
مراحل راهاندازی کارخانه کارتنسازی
– اقدامات نخست و سرمایه اولیه برای راهاندازی کارخانه
نخست باید مشخص کنید تا چه میزان قادر به سرمایهگذاری هستید. طبق آمار، در ماههای اول راهاندازی یک کسب و کار، احتمال شکست پروژه بسیار قوی است. بهتر است تمام سرمایه خود را در ابتدای کار خرج نکنید؛ چراکه ممکن است در ماههای اول که کارخانه هنوز به مرحله سودآوری نرسیده، مجبور شوید هزینههای جاری کارخانه و حقوق پرسنل را از سرمایه اولیه پرداخت کنید. بنابراین در خرج کردن سرمایه اولیه بااحتیاط عمل کنید.
– شرایط دریافت مجوز
برای راهاندازی کارخانه کارتنسازی شما به اخذ سه مجوز پروانه احداث، پروانه بهرهبرداری و موافقت اصولی از وزارت صنایع نیاز دارید. به منظور دریافت مجوز تاسیس میتوانید به سایت بهینهیاب مراجعه کرده و پس از اخذ نام کاربری و رمز عبور، اقدام به تکمیل فرم الکترونیکی کنید. مدارک و فرم ارسالی شما پس از بررسی و تایید کارشناسان، به ثبت رسیده و پس از واریز مبلغی به عنوان حق کارشناسی، به امضا و تاییدیه نهایی ریاست مربوطه خواهد رسید. در ادامه پروسه میتوانید اقدامات لازم جهت خرید زمین و دریافت تسهیلات را انجام دهید.
– انتخاب محل مناسب برای احداث کارخانه
در گام بعدی باید مکان مناسبی برای راهاندازی کارخانه کارتنسازی در نظر بگیرید. مکان مورد نظر باید وسعت مناسبی داشته باشد؛ چراکه حمل و نقل مواد خام مورد نیاز و محصولات تولیدی کارخانه اغلب توسط کانتینرها و تریلیها انجام میشود. در محاسبه مساحت فضایی که برای این کار لازم است، باید محل مناسبی برای تخلیه ورق خام کارتن و محلی برای انبار تولیدات کارخانه هم در نظر بگیرید. به ازای هر 5000 کارتن تولیدشده در روز، نیاز به 500 الی 600 متر فضا دارید؛
بنابراین با توجه به تیراژ تولیدات خود، مقدار فضای مورد نیاز را محاسبه کنید. از طرفی دقت کنید که این محل باید به گونهای انتخاب شود که در دسترس مشتریان باشد. رعایت این نکته به شما در بازاریابی و جذب بیشتر مشتری کمک زیادی خواهد کرد. البته اگر مکانی که برای این کار در نظر گرفتهاید به خوبی پاسخگوی این نیاز نیست، میتوانید با در نظر گرفتن ارسال رایگان، گامی اساسی در جهت جذب مشتری بردارید.
– دستگاههای ضروری برای شروع به کار
توجه داشته باشید، حدود 30 مدل دستگاه برای این کار وجود دارد که از میان آنها باید چند مدل مناسب را انتخاب کنید. در ابتدای کار از خرید دستگاههای بیمورد که تنها موجب اشغال فضا شده و هزینه اضافی برایتان میتراشد، بپرهیزید. در آغاز راهاندازی خط تولید کارتنسازی شما نیاز به 7 مدل دستگاه دارید تا بتوانید انواع مختلف کارتن را تولید و به بازار عرضه کنید. قیمت کارتن را نیز باید با توجه به نوع و ابعاد آن تعیین نمایید.
– تامین برق لازم برای کارخانه
برق لازم برای راهاندازی کارگاه کارتنسازی، از نوع برق سه فاز است؛ چراکه برق سه فاز نسبت به نوع تک فاز هزینه کمتری دارد و مقرون به صرفهترین روش تامین برق است. به همین دلیل است که عمدتا در صنایع مختلف، از برق سه فاز استفاده میشود.
– تعیین محلی برای انبار کردن تولیدات
همچنین شما به محلی برای انبار کردن محصولات تولیدی خود نیاز پیدا خواهید کرد. محل موردنظر شما باید در مقابل نفوذ رطوبت عایق باشد و از تهویه مناسبی برخوردار باشد؛ چراکه کمترین میزان رطوبت منجر به خرابی محصولات تولیدیتان میشود.
سرمایه لازم برای راهاندازی کارخانه کارتنسازی
با توجه به مقدار و نوع تجهیزات و دستگاهها، میزان سرمایه لازم برای راهاندازی کارخانه کارتنسازی هم متفاوت است. اما همانطور که در بالا اشاره شد، در تکمیل تجهیزات عجله نکنید و کار خود را با دستگاههای اندکی شروع کنید. به تدریج و با افزایش میزان درآمد و مشتری میتوانید کارگاه خود را گسترش داده و تجهیزات آن را تکمیل کنید. به طور کلی باید گفت، برای راهاندازی کارگاه کارتنسازی کوچک به سرمایهای در حدود 700 میلیون تومان نیاز دارید و اگر تمایل به راهاندازی کارخانه جعبهسازی با تجهیزات متوسط دارید، سرمایه اولیه حدود 1 میلیارد و دویست میلیون تومان لازم است.
ماشین آلات مورد نیاز برای کارگاه کارتنسازی
در این بخش، لیستی از دستگاههایی که برای راهاندازی کارخانه کارتنسازی به آنها نیاز دارید و کاربرد هر یک از آنها را ارائه میکنیم:
– دستگاه برش
این دستگاه به منظور برش شکل گسترده کارتن به کار میرود. البته در صورتی که از ورقهای شیت شده استفاده کنید، نیازی به این دستگاه پیدا نخواهید کرد.
– دستگاه چاپ
این نوع دستگاه تنوع زیادی دارد و یکی از مهمترین ابزار در خط تولید به شمار میرود. تعداد رنگهای این دستگاه ممکن است بین 1 الی 6 رنگ باشد و با توجه به تعداد این رنگها، قیمت دستگاه متغیر خواهد بود. اگر قصد راهاندازی یک کارگاه کوچک دارید، بهتر است از نوع تکرنگ این دستگاه استفاده کنید. بعدها با گسترش کسب و کار خود به چند دستگاه چاپ شش رنگ اتومات نیاز پیدا خواهید کرد.
– دستگاه دایکات
این دستگاه نیز همچون دستگاه چاپ از تنوع زیادی برخوردار است. این دستگاه به منظور ساخت کارتن با اشکال هندسی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. برای یک کارگاه کارتنسازی، دایکات پینگپنگی یا دایکات فکی کافی است؛ اما در صورتی که تمایل به راهاندازی کارخانه کارتنسازی وسیعی دارید، باید دستگاه روتاری و اوپس تهیه کنید.
– دستگاه لمینت
برای تولید کارتنهایی با پوستر چاپ شده بر روی مقوا به کار میرود. از نوع دستی این دستگاه در کارگاههای کارتنسازی و از انواع نیمه اتومات و اتومات آن در کارخانههای بزرگ کارتنسازی بهره میبرند.
– دستگاه لب چسب
همان طور که از اسم این دستگاه پیداست، برای چسباندن لبههای دو طرف کارتن مورد استفاده قرار میگیرد.
– دستگاه منگنهکوب
شاید در ابتدای راهاندازی کارخانه کارتنسازی ضروری نباشد، اما به تدریج و با گسترش سفارشات میتوان انواع ساده، نیمه اتومات و اتومات آن را تهیه کرد.
– دستگاه تسمهکش
به منظور سهولت در امر حملونقل، کارتنهای تولیدشده را با تسمه بستهبندی میکنند. این دستگاه یکی از دستگاههای مهم در کارخانه کارتنسازی است که با توجه به بودجهتان میتوانید نسبت به خرید نوع دستی یا اتومات آن اقدام کنید.
میزان درآمد و سود حاصل از کارخانه کارتنسازی
اگرچه کارتنسازی جزو مشاغل سخت به شمار میرود، اما میزان درآمد بازار کارتنسازی رضایتبخش است. این شغل نیز همانند دیگر مشاغل تولیدی، درآمد ثابتی ندارد؛ اما سود حاصل از فروش یک عدد کارتن 30 الی 35% است که پس از کسر هزینهها، حداقل 20% سود خالص باقی میماند. این میزان سود در یک عدد کارتن شاید به نظر کم باشد، اما با افزایش میزان تولید به مبلغ قابل توجهی میرسد. میزان سود و درآمد شما با توجه به دستگاهها و تجهیزاتی که دارید، متفاوت خواهد بود.
در ابتدای کار راه اندازی کارخانه کارتنسازی با توجه به اینکه حجم سفارشات پایین است، انتظار سودهای کلان نداشته باشید. اما با اندکی صبوری مطمئن باشید به نتایج خوبی دست پیدا خواهید کرد.
مزایا و معایب راهاندازی کارخانه کارتنسازی
مانند هر کار دیگری، راهاندازی کارخانه کارتنسازی هم مزایا و معایب خاص خودش را دارد. این روزها که بستهبندی اقلام تولیدشده ضروری و اجتنابناپذیر است، راهاندازی این کسب و کار یک راه خوب و مطمئن برای سرمایهگذاری محسوب میشود. به خصوص که بیشتر بستهبندیها توسط کارتن و مقوا انجام میشوند. این شغل از بازار کار مناسبی برخوردار است و سود خوبی در انتظار شما خواهد بود.
اما در کنار همه اینها، راهاندازی کارخانه کارتنسازی خالی از مشکل نیست. در ابتدای امر که کسب و کار شما هنوز نوپا است، با صبوری و مدیریت صحیح میتوانید از پسِ چالشهای پیش رو برآیید.ممکن است عدم مدیریت صحیح یا عدم بازاریابی مناسب خیلی زود به شکست کسب و کار منتهی شود.
توجه داشته باشید برای موفقیت در هر کسب و کاری، لازم است تمامی مراحل به نحو احسن انجام شده و دست به دست هم دهند تا پروژه با موفقیت انجام شود. راهاندازی کارخانه کارتنسازی هم از این قاعده مستثنی نیست. برای راهاندازی هر یک از دستگاهها و ماشین آلات، نیاز به استخدام یک فرد متخصص پیدا خواهید کرد. همچنین به دلیل وجود رقیبان زیاد در این زمینه، در ابتدای مسیر ممکن است اولین اشتباه، آخرین اشتباهتان باشد، پس فرصتی برای اشتباه نیست.
روشهای بازاریابی و فروش کارتن
در ابتدای مسیر راهاندازی کارخانه کارتنسازی باید به سود کم قانع باشید. هرگز برای سود بیشتر طمع نکنید؛ چرا که رقبا منتظر یک اشتباه کوچک از سوی شما هستند تا به آسانی شما را از میدان رقابت به در کنند. با افزایش کیفیت محصولات تولیدی، مشتریان زیادی جذب شما خواهند شد. به مرور، شما قادر خواهید بود مشتریانی که جذب کردهاید را تبدیل به مشتریان دائمی خود کنید و در نهایت منجر به گسترش کسب و کار و بالا رفتن میزان سفارشات خود شوید.
همان طور که میدانید، نوع بستهبندیها یکی از راههای تبلیغات و جذب مشتری است؛ بنابراین با تولید اقلامی که طراحیهای خوشایندی دارند، مخاطبان بیشتری را مجذوب حوزه کاری خود کنید. نوآوری در تولید، چاپ طرحهای جذاب، خلاقیت در روش آنباکسینگ، تولید کارتنهایی با اشکال هندسی مختلف، استفاده از رنگهای گوناگون در طراحی و بسیاری از عوامل دیگر در جذب مشتری تاثیر بسزایی دارند.
راه اندازی کارخانه کارتن سازی؛ ایدهای مناسب برای سرمایه گذاری
راهاندازی کارخانه کارتنسازی یکی از صنایع سودآور است که به دلیل توجه ویژه دولت به تولید، یک ایده خوب برای سرمایهگذاری به نظر میرسد. به دلیل نیاز تمام اقلام تولیدی به بستهبندی، اهمیت این کسب و کار دوچندان میشود. با مدیریت صحیح، بازاریابی حرفهای و به روز، استخدام افراد متخصص و کاردان خیلی زود میتوان به مرحله سودآوری رسید و کسب و کار را گسترش داد.
سود و درآمد کارتن سازی و جعبه سازی
در مقاله سعی شده است که سود و در آمد کارتن سازی و جعبه سازی را بررسی کنیم و همچنین در مورد دستگاه کارتن سازی اتومات و یا همان دستگاه اتوماتیک کارتن سازی می پردازیم. همه ی ما به هنگام شروع و آغاز حرفه و صنعتی بررسی می نمایم که آن کار سود و در آمد اش چقدر است ، سپس با بررسی دقیق و کامل در این زمینه آن فعالیت را آغاز می کنیم.
شرکت کوشا کارتن با داشتن مهندس خبره و مشاوره متخصص در این زمینه شما را در راه اندازی کارگاه کارتن سازی راهنمایی می نماید. همچنین انواع دستگاه کارتن سازی در شرکت کوشا کارتن تولید و به فروش می رسد، که می توانید شما عزیزان صفر تا صد کارگاره کارتن سازی خود را همکاری ما راه اندازی نماید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و مشاوره تخصص در زمینه سود و درآمد کارتن سازی و جعبه سازی و انواع دستگاه کارتن سازی و نحوه خرید با کارشناس ما در ارتباط باشید.
هزینه راه اندازی کارخانه کارتن سازی
برای شروع کارتن سازی وجعبه سازی وراه اندازی خط تولید کارتن3لاو5لا وتولید انواع کارتن لمینتی :
دستگاه های یک خط تولید کامل کارتن سازی وجعبه سازی شامل:
1 _ دستگاه خط کش برش
2 _ دستگاه چاپ
3 _ دستگاه چاک زن
4 _ دستگاه دایکات پینگ پنگی
5 _ دستگاه لمینت
6 _ دستگاه تسمه کش
اول ما2 نوع کارتن داریم:1_کارتن چاپی 2_کارتن لمینتی(جعبه)
گزینه1 : کارتن 3 لایه و5لایه چاپی
برای تولید کارتن چاپی وکارگاهی که فقط کارتن چاپ دار بتوان تولید کرد به دستگاه برش، دستگاه چاپ تک رنگ، دستگاه چاک زن و دستگاه تسمه کش نیاز داریم. اگر تیراژ و سفارش ما از 5000 تا کمتر باشد و کوشا کارتن تک رنگ یا2رنگ باشد از دستگاه چاپ زنجیری تک رنگ میشود به راحتی استفاده کرد. فقط زمانی که کارتن 2رنگ باشد باید 2بار از دستگاه چاپ، کارتن عبور کند یعنی اول کارتن را تک رنگ میزنیم.
و برای زدن رنگ دوم سیلندر لاستیک و مخزن رنگ را با آب تمیز کرده و سپس رنگ دوم را شروع به تولید میکنیم. ولی اگر سفارش بیش از 10هزارتا باشد از دستگاه چاپ فلکسو تک رنگ یا2رنگ باید استفاده کرد، اما برای شروع کارتن سازی و سفارش کم مثلا زیر 6000 تا کارتن در روز از دستگاه چاپ تک رنگ زنجیری باید استفاده کرد. لازم به ذکر است در تولید اگر سفارش بیش از 10000تا شد از دستگاه لبچسب نیز میتوان استفاده کرد. که بهتر از خرید دستگاه چاپ فلکسو است برای اینکه خط تولید کاملتر میشود.
لازم به ذکر است دستگاه منگنه فقط زمانی استفاده میشود که کارتن ما نیاز به منگنه خوردن داشته باشد و برای شروع اصلا لازم نیست دستگاه منگنه خریداری کنیم. اگر سفارش کارتن منگنه دار گرفتید در هرجای ایران که باشید طی 24 ساعت دستگاه به کارگاه شما ارسال و نصب میشود. میتوانید به جای دستگاه منگنه 2عدد دستگاه تسمه کش نیمه اتومات خرید کرد که بسیار کارایی دارد.
گزینه 2 : کارتن لمینتی(جعبه)
برای تولید کارتن لمینتی به دستگاه خط کش برش و دستگاه دایکات پینگ پنگی و دستگاه لمینت و دستگاه تسمه کش نیاز میباشد که همین دستگاه ها توان تولید در 8ساعت الی 10 ساعت میتوان تقریبا 7000 الی 8000 تا کارتن و جعبه تولید کرد البته توان تولید دستگاه ها به نوع کارتن و ابعاد کارتن بستگی دارد.
مثلا جعبه پیتزا حدودا12 هزار الی 15هزارتا میشود تولید کرد اما کارتن یخچال نهایت 3000تا تولید کرد. البته در کارتن لمینتی سفارش زیاد شود میتوان دستگاه لمینت اضافه کرد و یا دستگاه لبچسب اضافه کرد.
اینجا سوال میشود چرا دستگاه دایکات پینگ پنگی را انتخاب کرده اید؟ 4دلیل مشخص برای پاسخ به این سوال وجود دارد که عبارت است از:
1 دستگاه دایکات فکی خطرناکترین دستگاه در کارتن سازی میباشد و حتما نیاز به اپراتور حرفه ای دارد
2 قیمت دستگاه دایکات فکی بسیار بالاست(حدودا 250 میلیون تومان سایز 120 میباشد)
3 هزینه قالب دایکات روتاری بسیار بالاست و از نظر کیفیت ضعیف است و خطا دارد.
4 کارکردن با دستگاه دایکات پینگ پنگی بسیار ساده است و سرعت و دقت خوبی دارد.
یک خط تولید کارتن شامل دستگاه برش چاپ وچاک زن دایکات همراه با نصب وراه اندازی و آموزش وقیمت دستگاه تولید کارتن.
توضیحات کلی: درباره کارگاه کارتن سازی
تجربه شرکت کوشا کارتن پس از 2دهه فعالیت به این شکل است، اگر قصد راه اندازی کارگاه کارتن سازی دارید حتما 6دستگاه اولیه را تهیه کنید.
1_دستگاه برش
2_دستگاه چاپ
3_دستگاه چاک زن
4_دستگاه دایکات
5_دستگاه لمینت
6_دستگاه تسمه کش که توان تولید انواع کارتن و جعبه را داشته باشید.
و برای اینکه بتوانید در این بازار رقابت و فعالیت کنید باید قادر به تولید همه نوع کارتن و جعبه باشید. شما با این 6دستگاه از جعبه پیتزا تا کارتن یخچال میتوانید تولید کنید و انواع کارتن لمینتی و امسال کارتن خرما کارتن گردو کارتن کشمش و جعبه های لمینتی لوازم برقی میتوانید تولید کنید.
مساحت کارگاه کارتن سازی
مساحت کارگاه کارتن سازی برای شروع 200 متر باشد کافی است اگر بیشتر بود خیلی عالی چون در آینده که سفارش کارتن زیاد شود نیاز به جابجایی نیست ارتفاع سقف کارگاه حتما بیشتر از 3الی4 متر باشد درب ورودی حتما به اندازه ای باشد که خاور بتواند عبور کند، مساحت کارگاه کارتن سازی 150 متر هم باشد جوابگو است البته خود زیر بنا یعنی خود سوله حداقل 150 متر باید باشد.
برق لازم برای کارگاه کارتن سازی
برق کارگاه کارتن سازی حتما 3فاز باشد حداقل 32 یا 25 آمپر باشد برق دستگاه کارتن سازی 3فاز است و دستگاه لمینت و دستگاه تسمه کش تک فاز میباشد، دیگر دستگاه های کارتن سازی برق 3فاز نیاز دارد.
در کارگاه کارتن سازی با چند کارگر چه تعداد کارتن میتوان تولید کرد؟
برای شروع کارتن سازی 2تا نیرو جوابگو است اما سفارش به 5000تا کارتن در روز رسید به 3الی4 تا نیرو نیاز دارید. در کارگاه کارتن سازی با 5تا نیرو حدودا 7000الی8000 تا کارتن میشود تولید کرد، البته نیروی کارتن سازی وقتی کمی حرفه ای شوند میتوانند در روز 7000تا کارتن تولید کنند. اما در کارگاه کارتن سازی تیراژ تولید به نوع و ابعاد کارتن خیلی بستگی دارد مثلا کارتن یخچال با همان تعداد نیرو حدودا 2000تا کارتن میخوان تولید کرد. جعبه پیتزا چون کوچک است و روی قالب دوبل میشود با همان تعداد نیرو حدودا 12000 الی 14000 تا میتوان تولید کرد.
سود و درآمد کارتن سازی
درکارتن سازی سود ثابت نیست و کمی بیشتر یا کمتر میشود در کل سود یک عدد کارتن 30الی 35% رقابتی میباشد. حدودا 7الی8% خرج کار میشود که هزینه آب و برق و اجاره کارگاه و حقوق کارگرها میشود درنهایت دست بالا هم محاسبه کنیم 10% خرج کار میشود. تقریبا 20% هم که بماند کافی است که موطمئنا از این بیشتر است و توان تولید دستگاه ها روزی 7000الی8000 تا کارتن میباشد. روزی 5000تا کارتن هم تولید شود عالی است و سود رضایت بخشی دارد. مثال: ما کارتن را خریداری کرده ایم.
پس از ارسال به کارگاه ما دونه 1000تومان تمام شد 35درصد هم که محاسبه شود حدودا 1350تومان میشود 10درصد خرج کار کم کنیم 1250 تومان میشود که حدودا 200 الی 250 تومان سود خالص یک کارتن میشود.
سرمایه در گردش کارگاه کارتن سازی
برای محاسبه سرمایه درگردش یک کارگاه کارتن سازی بستگی به تولید کارتن در اون کارگاه دارد، که چه مقدار کارتن در کارگاه کارتن سازی تولید میشود؟ و چه مقدار ورق خام خریداری میشود؟ اما کارگاه کارتن سازی که تازه راه اندازی شده باشد سفارش کارتن شاید 2000تا کارتن داشته باشد.
در کارگاه کارتن سازی برای 2000 عدد کارتن در روز حدودا 30 میلیون تومان هر 10 روز سرمایه درگردش نیاز است یعنی ماهیانه 90 میلیون تومان لازم است. به دلیل گرانی های اخیر و نوسانات بازار فروش کارتن نقدی است البته بعداز گرانی دلار و گران شدن ورق خام موقع سفارش کارتن حداقل 90% مبلغ کل را دربافت میکنید، یعنی سرمایه درگردش چندانی لازم نیست.
راه اندازی کارتن سازی قوی و پرقدرت
برای اینکه کارتن سازی بسیار خوب و کاملا پرقدرتی داشته باشید به جزء 6دستگاه اولیه یک دستگاه چاپ اتومات 2رنگ و یک دستگاه لبچسب اضافه کنید .به گفته های ما حتما توجه کنید بسیاری از نکات را اینجا و در قسمت های دیگر سایت نوشته ایم اما چندین نکته مهم فقط حضوری گفته میشود و این نکات اصلا جهت تبلیغ در گوگل نیست فقط جهت اطلاع رسانی نوشته ایم.
راه اندازی خط تولید کارتن سازی
در ابتدای صحبت ها گفتیم 2نوع کارتن داریم,لمینتی و چاپی اگر سرمایه کم دارید برای شروع کارتن سازی میتوانید یکی از این 2نوع را انتخاب کنید و فقط کارتن لمینتی یا کارتن چاپی تولید کنید و با این دستگاه استارت کار خود را بزنید.