اقتصادیکسب و کار ایرانی

نحوه تشخیص نوع هارد در ویندوز 7

راهنمای تشخیص هارد SSD از هارد SATA

در مقاله امروز مرکز بازیابی اطلاعات دیتاریکاوری ایران قصد داریم شما را با نحوه تشخیص هارد SSD از هارد SATA آشنا نماییم. همانطور که می دانید هارد دیسک قطعه ای سخت افزاری می باشد که تمامی اطلاعات دیجیتالی شما را ذخیره می کند. این اطلاعات می تواند شامل عکس ها، ویدیو ها، برنامه ها،  سیستم عامل و …  باشد. هارد های مورد استفاده در کامپیوتر و لپ تاپ یکی از این دو نوع می باشد.

به طور کلی می توان گفت هارد ساتا یا همان HDD که نوع قدیمی تر هارد می باشد مخفف Hard Disk Drive و به معنی درایو سخت افزاری می باشد البته توجه داشته باشید که این نوع هارد به اشتباه ساتا نامیده می شود و دلیل آن که این نوع هارد به این نام نیز شهرت پیدا کرده تنها به دلیل آن است که رابط بین هارد HDD و مادربرد رایانه می باشد .

هارد SSD که نوع جدید تر هارد می باشد مخفف کلمه Solid State Drive یا دیسک حالت جامد می باشد که در ادامه با جزییات بیشتری از این دو نوع هارد و تفاوت های آن در خدمت شما خواهیم بود. اهمیت هارد در کامپیوتر و مفاهیم مربوط به آن ما را در اینترنت کمک به منتشر کردن مقالاتی مانند پارتیشن بندی هارد خام چگونه است و نرم افزار پارتیشن بندی هارد ترغیب نموده است که شما را با نحوه استفاده از هارد آشنا نمودیم و در این مقاله نیز به مفاهیم کلی ريكاوري فلش و تفات های هارد HDD و SSD آشنا خواهید شد. با مطالعه این مقاله با ما همراه باشید.

هارد SATA یا HDD چیست؟

هارد های HDD که معمولا در PC و بسیاری از لپ تاپ ها استفاده می شود دارای یک دیسک سخت  شبیه به یک حلقه سی دی با نام Platter می باشد. پلتر توسط نیروی مکانیکی در حال چرخش با سرعت 7200 دور در دقیقه می باشد و یک بازوی مکانیکی وظیفه ویرایش ، حذف و ذخیره فایل های مختلف را بر روی آن دارد که به آن هد Read/Writre می گویند. این نوع از هارد قدمت زیادی داشته و مزایای آن که به آن خواهیم پرداخت همچنان باعث محبوبیت نسبی آن برای کاربران می باشد.

این هارد ها بسیار حساس بوده و نیاز به مراقبت زیادی دارند که این بزرگترین عیب این هارد دیسک ها محسوب میشود ولی در عین حال بزرگترین مزیت این نوع هارد ها این است که می توانید حجم عظیمی از داده ها را بسیار ارزان ذخیره نمایید. حداکثر میزان ذخیره این نوع هارد در حال حاضر حدود 8 ترابایت است.

این مزیت بزرگ ارزانی ذخیره سازی اطلاعات را می توان این گونه واضح تر توضیح داد که برای هر گیگ حدود 80٪ درصد هزینه کمتری نسبت به هارد SSD پرداخت خواهد شد. HDD ها به ۲ مدل ۳,۵ اینچی که همان هارد اینترنال کامپیوتر است و مدل ۲.۵ اینچی که همان هارد لپ تاپ و اکسترنال می باشد ، تقسیم می‌شوند.

اتصال هارد دیسک از سه نوع USB یا IDEA  یا SATA  می باشد. که هر کدام از هارد ها دارای نوعی تبدیل می باشند که می توان آن ها را از نوعی به نوعی دیگر تبدیل کرد و این مبدل‌ها در دو نوع USB ۲,۰ و USB ۳.۰ در بازار موجود می باشد. ذکر این نکته ضروریست که نام SATA که مخفف Serial Advanced Technology Attachment می باشد تنها به دلیل نام مبدل این هارد که رابط بین هارد HDD و مادربرد رایانه می باشد به این نوع هارد نسبت داده می شود.

در صورتی که در خصوص نحوه تشخیص سوختن کارت گرافیک لپ تاپ سوالی دارید ، مطالعه مقاله آموزش تشخیص سوختن کارت گرافیک لپ تاپ را به شما پیشنهاد می نماییم.

هارد SSD چیست ؟

دیسک‌های حالت جامد ( SSD ) تکنولوژی جدیدتر ذخیره‌ سازی اطلاعات هستند که روش کارشان در ذخیره سازی اطلاعات تفاوت عمده‌ای با هارد HDD دارد. SSD بر خلاف هارد HDD هیچ قطعه متحرکی ندارد و به جای آن از حافظه‌ های NAND استفاده می نمایند . در واقع به جای استفاده از مغناطیس برای نوشتن داده بر روی دیسک فیزیکی ، داده ها را بر روی میکروچیپ ها ذخیره می نماید.

این نوع هارد نیز دارای معایب و مزایایی می باشد ، که برای انتخاب هارد می بایست با آن ها آشنا شوید ، مزیت بزرگ درایو SSD سرعت و کارایی بالا می باشد . به طور مثال زمان بوت شدن و اجرای برنامه ها برنامه ها بسیار بیشتر از درایوهای HDD می باشد.

یکی از دلایل بالا بودن سرعت این نوع هارد ها نسبت به هارد های HDD این است که به دلیل نداشتن قطعه متحرک زمان، تاخیر بسیار کمتری نسبت به هارد های معمولی دارند . مطمعنا هارد های SSD به خاطر عدم فعالیت مکانیکی میزان برق کمتری نیز مصرف می کنند. ولی در عین حال عیب بزرگ آن در مقایسه با هارد HDD این است که به طور متوسط ​​در هر گیگابایت 5 تا 6 برابر بیشتر از یک درایو HDD هزینه دارد.

در صورتی که در خصوص اطلاع از مشخصات کامپیوتر در ویندوز سوالی دارید ، مطالعه مقاله بازیابی فایل های پاک شده هارد اکسترنال و فهمیدن مشخصات کامپیوتر در ویندوز ، مک و لینوکس را به شما پیشنهاد می نماییم.

روش های تشخیص هارد SSD از هارد SATA

حال که با مفاهیم کلی و ویژگی های هارد HDD و SSD آشنا شدیم نوبت به روش های تشخیص هارد SSD از هارد SATA فرا می رسد ، برای این کار می توانید از روش های ذیل استفاده نمایید :

روش اول : برای تشخیص نوع هارد دیسک کامپیوتر در این روش کافیست در منو ی استارت ویندوز کلمه Defragment را تایپ کنید و از میان گزینه ها گزینه Defragment and Optimize Drive را انتخاب نمایید.

Start- Defragment -Defragment and Optimize Drive

در ستون Media Type ، در صورتی که هارد شما HDD باشد عبارت Hard Disk Drive و در صورتی که SSD باشد ، عبارت Solid State Drive ، نمایش داده می شود.

Solid State Drive = SSD

Hard Disk Drive = HD

روش دوم : برای تشخیص نوع هارد دیسک کامپیوتر همچنین می توانید از نرم‌ افزار Speccy استفاده نمایید که قادر به ارائه حجم عظیمی از اطلاعات در خصوص سخت‌ افزارهای سیستم شما از جمله CPU ، هارد دیسک، مادربورد و … می باشد . ابتدا از طریق این لینک این نرم افزار را دانلود نمایید.

پس از دانلود، نرم‌ افزار را اجرا کرده و گزینه Storage را از پنل سمت چپ انتخاب کنید. مساهده می نمایید که در سمت راست نرم‌ افزار لیست هارد درایو های شما نمایش داده می‌شود. اگر هارد از نوع SSD باشد، در کنار نام هارد درایو شما عبارت SSD نمایش داده خواهد شد و اگر عبارت SSD را مشاهده نکردید بنابراین هارد دیسک شما از نوع HDD می باشد.

روش سوم : برای تشخیص نوع هارد دیسک کامپیوتر همچنین می توانید از ابزار PowerShell ویندوز کمک بگیرید تا بتوانید اطلاعات هارد سیستم خورد را مشاهده نمایید . ابتدا منوی استارت را باز و عبارت PowerShell را تایپ و از نتایج نمایش داده شده بر روی Windows Powershell کلیک راست کرده و از منوی باز شده Run as administrator را انتخاب نمایید. در پنجره باز شده جدید  دستور  Get-PhysicalDisk را تایپ و Enter کنید ، در نتیجه ای که برای شما نمایش داده می شود ، از ستون Media Type ، نوع هارد خود را می توانید مشاهده کنید.

در پایان این مقاله یک بار دیگر به تفصیل به تفاوت های هارد SSD و ساتا می پردازیم :

تفاوت های SSD و HDD

SSD        مشخصه ها              HDD

گران        قیمت       ارزان

بدون صدا               سر و صدا               صدای چرخش شنیده می شود

بدون لرزش             لرزش      به دلیل چرخش ممکن است لرزش هم داشته باشد

حدود 2 میلیون ساعت            میزان خرابی           حدود1.5 میلیون ساعت

امکان رمزگذاری کامل دیسک وجود دارد             رمز گذاری             امکان رمزگذاری کامل دیسک وجود دارد

نهایتا 30 درصد سریع تر از HDD        سرعت باز کردن فایل ها        کندتر از SSD

مصرف حدود 6 تا 7 وات     مصرف توان          مصرف حدود 2 تا 3 وات

لپ تاپ : کمتر از 1 ترابایت / کامپیوتر : 1 ترابایت            ظرفیت    لپ تاپ : دو مدل 500گیگابایت و 2ترابایت و کامپیوتر : 6 ترابایت

بسیار کم گرمای تولید  شده حاصل از فعالیت       بیشتر از SSD

10تا 13 ثانیه          زمان بارگذاری سیستم            30تا 40 ثانیه

ایمن        تاثیر پذیری در مقابل مغناطیس              نا ایمن و ممکن است اطلاعات پاک شود.

چطور متوجه شویم که درایوهای سیستم از نوع SSD یا HDD است؟

تصور کنید که یک کامپیوتر و یا لب تاپ را از فروشنده خریداری کرده اید و فروشنده مدعی ایست که اصطلاحا هارد آن SSD است. حالا شما از کجا می خواهید متوجه شوید که واقعا SSD یا HDD ذخیره ساز این سیستم است؟ آیا واقعا نیاز به این هست که درب کیس یا قاب پایین لب تاپ را باز کنید و به عینه آن را ببینید؟ در اینجا دو راه ساده برای تشخیص SDD و یا HDD در ویندوزهای 7/8/10 را بدون استفاده از هیچ نرم افزار Third party را به شما نشان خواهیم داد.

روش اول: Disk Defragmenter

کلیدهای ترکیبی Windows key + R را همزمان بفشارید تا run باز شود. سپس عبارت dfrgui را در آن وارد و Enter کنید.

زمانی که پنجره Disk Defragmenter باز شد، در ستون Media type، می توانید نوع هارد از بابت SSD بودن یا HDD بودن را مشاهده کنید.

روش دوم: دستورات پاورشل

Powershell را باز کنید و دستور زیر را درآن وارد و Enter کنید.

با اجرای دستور، لیستی از هارد های موجود در سیستم نمایش داده خواهد شد و باز هم در ستون MediaType می توانید نوع دیسک را مشاهده کنید.

 روش های مشاهده مشخصات کامپیوتر و لپ تاپ تشخیص میزان رم گرافیک هارد

در برخی موارد که بدون توجه به سخت افزار سیستم، کامپیوتر یا لپ‌تاپی خریداری می‌کنید یا هدیه می‌گیرید، ممکن است برای نصب نرم‌افزارهایی خاص روی آن، نیاز به دانستن مشخصات آن داشته باشید. همچنین ممکن است برای خود شما این سوال پیش آمده باشد که کارت گرافیک سیستم چقدر است؟ یا اینکه بررسی کنید که چه مقدار از حافظه سیستم آزاد است؟ در ادامه این مطلب از آچارباز، قصد داریم شما را با نحوه فهمیدن مشخصات کامپیوتر در ویندوز آشنا کنیم با آچار باز همراه باشید.

از کجا بفهمیم حافظه لپ تاپ چقدر است؟؛ راه های فهمیدن مقدار حافظه داخلی لپ تاپ

در این بخش از مقاله قصد داریم شما را با چگونگی فهمیدن نوع هارد و مقدار حافظه لپ‌تاپ و کامپیوتر در ویندوز به روش‌های مختلف، آشنا کنیم با ما همراه باشید.

  • Win+x: در اولین روش روی صفحه دسکتاپ رفته و وارد مای کامپیوتر سیستم خود شوید، در این قسمت راست کلیک کرده و گزینه properties را فشار دهید. همچنین شما می‌توانید از کلیدهای میانبر win + x هم استفاده کنید و وارد این قسمت شوید. هم اکنون در قسمت system، RAM می‌توانید مقدار حافظه نصب شده روی دستگاه خود را مشاهده کنید.
  • Run: از دیگر راه‌های فهمیدن مقدار حافظه داخلی لپ‌تاپ می‌توان به دیالوگ RUN اشاره کرد.
    برای یافتن مقدار حافظه داخلی سیستم با این روش باید منوی start رفته و کلمه run را سرچ کنید تا دیالوگ run برای شما باز شود، همچنین به کمک کلیدهای میانبر win + r هم می‌توان این کار را انجام داد. پس از آن شما باید کلمه msinfo32 را در قسمت سرچ run جستجو کنید و سپس در قسمت سمت چپ دکمه کشویی components را باز کنید و دکمه storage را فشار دهید.

مقدار حافظه هر قسمت را که دوست داشتید، ببینید روی آن کلیک کنید تا در سمت راست صفحه نمایش آن را مشاهده کنید.

(همچنین شما می‌توانید با سرچ system information هم در قسمت start این اطلاعات را مشاهده کنید.)

  • cmd: یکی دیگر از راه‌های فهمیدن مقدار حافظه داخلی کامپیوتر استفاده از command promt یا همان cmd است.
    برای استفاده از این روش شما باید در منوی start کلمه cmd را سرچ و پس از جستجوی cmd، آن را باز کنید و درون آن کلمه systeminfo را تایپ کرده و اینتر بزنید، پس از آن اطلاعات مربوط به حافظه سیستم را در قسمت
  1. Total Physical Memory
  2. Available Physical Memory
  3. Virtual Memory
  4. Virtual Memory
  5. Virtual Memory

مشاهده کنید.

  • نرم افزار: از دیگر روش‌های یافتن مشخصات لپ‌تاپ و کامپیوتر می‌توان به استفاده از نرم‌افزارهای مختلف از جمله CPU-Z، HWiNFO و System Information Viewer اشاره کرد.

باید بگویم که یافتن مشخصات کامپیوتر و لپ‌تاپ با تمامی روش‌های بالا در ویندوز xp، ۷، ۸، ۱۰ قابل اجرا هستند.

چگونه مقدار حافظه رم و کارت گرافیک لپ تاپ را بفهمیم؟؛ روش دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز

همه ما می‌توانیم به کمک روش‌هایی که از قبل آن‌ها را توضیح داده‌ایم، مقدار حافظه رم و کارت گرافیک لپ‌تاپ را بفهمیم با این تفاوت که در برخی از روش‌های آن، نیاز به اقدامات دیگری نیزی هست که در ادامه شما را با آن‌ها آشنا خواهیم کرد. برای مثال برای یافتن اطلاعات از طریق run، باید:

  • در ستون سمت چپ + کنار دکمه کشویی component را فشار دهید تا باز شود.
    در مرحله بعد دکمه display را بزنید تا مشخصات مربوط به کارت گرافیک را مشاهده کنید.
  • در سایر روش‌ها نیز با توجه به اطلاعات نمایش داده شده، می‌توانید مشخصات کارت گرافیک را مشاهده کنید.

از دیگر روش‌هایی که در بخش‌های قبل برای دیدن مشخصات کارت گرافیک به آن اشاره نشده است، استفاده از control panel است. برای مشاهده مشخصات کارت گرافیک و حافظه رم با این روش:

  • ابتدا دکمه start را فشرده و در ردیف سمت راست آن، گزینه control panel را انتخاب کنید.
  • سپس دکمه display را بزنید.
  • در کادر سمت چپ صفحه‌ی نمایش داده شده گزینه adjust resolution را فشرده و در صفحه‌ی کنونی گزینه advanced settings را که با رنگ آبی در وسط صفحه نمایش داده شده است را فشار دهید.
  • سپس با توجه به گزینه‌های نمایش داده شده در قسمت هدر، روی قسمت adapter رفته و اطلاعات کارت گرافیک و حافظه را مشاهده کنید.

با استفاده از روش‌های مختلف شما می‌توانید مشخصات لپ‌تاپ یا کامپیوتر خود را بیابید.

چگونه مشخصات لپ تاپ و کامپیوتر را  ببینیم و بفهمیم؟

برای یافتن مشخصات لپ‌تاپ و کامپیوتر می‌توانید از روش‌هایی که برای مشاهده حافظه‌ی آن، توضیح دادیم، استفاده کنید. با مطالعه دقیق، روش یافتن مقدار حافظه سیستم، می‌توانید مشخصات کامل لپ‌تاپ و کامپیوتر را به کمک روش‌های cmd، control panel، run، نرم‌افزارها و …  به راحتی و بدون مشکل بیابید. در صورتی که به کمک روش‌های گفته شده نتوانستید به مشخصات لپ‌تاپ و کامپیوتر دست بیابید، به احنتمال زیاد، سیستم شما دچار مشکل شده است و نیاز به یا کامپیوتر است.

در عکس نمایش داده شده مشخصات سیستم را به کمک cmd یافتیم.

روش فهمیدن تاریخ ساخت لپ تاپ چگونه است؟

  • برای فهمیدن تاریخ ساخت لپ‌تاپ پیشنهاد ما به شما توجه به بدنه و برچسب زیر لپ‌تاپ است که راحت ترین راه حل است. اما در صورتی‌که برچسب کنده شده باشد و یا به هر دلیلی قادر به مشاهده آن نبودید:
    برای فهمیدن تاریخ ساخت لپ‌تاپ روی دکمه start رفته و کلمه run را سرچ کرده و درون آن کلمه msinfo32 را سرچ کنید.
  • پس از وارد شدن به صفحه مورد نظر، در قسمت پایین صفحه در کادر مقابل find what:، کلمه bios را سرچ کنید.
  • در این قسمت کشور سازنده و تاریخ ساخت لپ‌تاپ را مشاهده خواهید کرد.
    در صورتی‌که سیستم عامل لپ‌تاپ یا کامپیوتر شما قدیمی است می‌توانید اقدام به خود کنید.

یکی از ساده ترین راه‌های یافتن تاریخ ساخت لپ‌تاپ روش توضیح داده شده است.

اینچ لپ تاپ را از کجا بفهمیم؟

در این بخش از مقاله، قصد داریم شما را با نحوه فهمیدن اینچ لپ‌تاپ یا کامپیوتر آشنا کنیم. اغلب اینچ لپ‌تاپ یا صفحه نمایش آن روی کارتن آن مشاهده می‌شود. اما در صورتی‌که به کارتن آن دسترسی ندارید، با مطالعه این بخش از مقاله می‌توانید به پاسخ سوال خود برسید.
جهت فهمیدن اینچ صفحه نمایش لپ‌تاپ و کامپیوتر:

  • می‌توانید به control panel مراجعه کرده و گزینه display را انتخاب کنید.
  • سپس گزینه adjust resolution را انتخاب کنید تا در صفحه‌ی نمایش داده شده مقدار resolution صفحه نمایش را مشاهده کنید.

در صورتی که سیستم شما دچار مشکل سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری شده است شما می‌توانید از آچارباز مرکز تخصصی تعمیر کامپیوتر و لپ‌تاپ کمک بگیرید.

در صورتی که می‌خواهید از تاریخ ساخت لپ تاپ نیز آگاه شوید، می‌توانید در ادامه گزینه advanced settings را انتخاب کرده و از گزینه‌های هدر monitor را انتخاب کنید و در مرحله بعد گزینه propertis را فشرده و در قسمت هدر این صفحه driver را انتخاب و آن را مشاهده کنید.

دکمه بازگشت به بالا