اقتصادیکسب و کار ایرانی

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید مواد شوینده

تولید مواد شوینده در منزل

تولید مواد شوینده در منزل یک راه برای صرفه جویی در هزینه ها و کاهش آلودگی محیط زیست است. مواد شوینده خانگی معمولا از مواد اولیه ساده و ارزان تری نسبت به مواد شوینده صنعتی تهیه می شوند. برای تولید تولید مواد شوینده در منزل ، نیاز به دستگاه های پیچیده و گران قیمت نیست. با استفاده از دستورالعمل های ساده و قابل دسترس، می توانید خودتان مایع ظرفشویی، پودر لباسشویی، شامپو، صابون و دیگر محصولات را در منزل تولید کنید.

برای راه اندازی خط تولید مواد شوینده ارزان خانگی، باید به چند نکته توجه کنید:

از مواد اولیه با کیفیت و مناسب استفاده کنید. برخی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید مواد شوینده در منزل عبارتند از: سود، سدا، بوراکس، اسید سیتریک، گلیسیرین، الکل، روغن های گیاهی، عصاره های گیاهی و اسانس های معطر.

رعایت اصول بهداشت و امنیت در هنگام کار با مواد شوینده خانگی. برخی از مواد شوینده خانگی ممکن است باعث حساسیت پوست، التهاب چشم و سوختگی باشند. بنابراین، باید هنگام کار با آنها از دستکش، عینک و لباس مناسب استفاده کنید. همچنین باید از تماس مستقیم با پوست و چشم خود جلوگیری کنید و در صورت بروز هرگونه عارضه به پزشک مراجعه کنید.

نگهداری مناسب از مواد شوینده خانگی. باید مواد شوینده خانگی را در ظروف مناسب و بسته بندی شده نگهداری کنید. ظروف باید دارای درب باشند و روشن و تمیز باشند. همچنین باید ظروف را در جای خشک، خنک و دور از دسترس کودکان و حیوانات قرار دهید. برچسب های مناسب را روی ظروف بچسبانید و تاریخ تولید و انقضاء را روشان بنویسید.

دستگاه‌های تولید مواد شوینده

درآمد خط تولید مواد شوینده، تماما به میزان تولیدی که دارید بستگی دارد. و تولید، وابسته به دستگاه‌ها و تجهیزات است. پس بیایید بررسی کنیم که برای راه اندازی خط تولید مواد شوینده، باید چه دستگاه‌هایی داشته باشید؟

  • دستگاه یونیزاسیون آب: فراموش نکنید که در فرایند ساختن مواد شوینده (به ویژه مایعات)، نمی‌توانیم از آب معمولی شهری استفاده کنیم. دستگاه یونیزاسیون یا RO سختی آب را کم می‌کند تا آماده ورود به خط تولید شود.
  • مخزن ذخیره‌ساز: آبی که از دستگاه یونیزاسیون بیرون می‎آید، باید در یک مخزن پلی اتیلن ذخیره شود تا از آن‌جا به درون میکسر پمپاژ شود. این مخزن اهمیت زیادی دارد، چون «نگهدارنده» آب است و آب در آن مدتی ثابت می‌ماند. اگر این دستگاه بهداشتی یا به اندازه کافی ایزوله نباشد، خطراتی مثل رشد جلبک یا نفوذ پلاستیک در آن وجود خواهد داشت. آلودگی میکروبی ممکن است باعث خرابی صدها بطری شوینده شود.
  • میکسر استیل: این دستگاه، همان جایی است که فرمولاسیون ویژه ماده شوینده وارد کار شده و محصول نهایی ایجاد می‌شود. آب در میکسر با مواد شیمیایی مخلوط می‌شود تا موادی مثل شیشه پاک‌کن، کف‌شوی و… به دست بیاید.
  • پرکن: این دستگاه مواد شوینده را (بعد از خروج از میکسر) به درون قوطی‌ها و بطری‌ها می‌ریزد و معمولا دقتی بین یک تا سه گرم دارد. پرکن انواع مختلفی دارد که در ابتدای راه اندازی خط تولید مواد شوینده، باید نوع آن را مشخص کنید.
  • دستگاه جت پرینتر یا تاریخ‌زن: این دستگاه، آخرین دستگاه در خط تولید مواد شوینده است. جت پرینتر روی بسته ماده شوینده شما مشخصات، اسم، لوگو و ترکیبات را پرینت می‌کند تا آماده خروج از خط و رفتن به فروشگاه شود.

لیست هزینه های اولیه خط تولید مواد شوینده

برای این که مشکلات تولید مواد شوینده شما را از پا نیاندازند، بهتر است در ابتدای مسیر هزینه‌ها را فهرست و به آن‌ها فکر کنید. ممکن است سرمایه شخصی شما کفاف شروع کار را بدهد و یا نیاز به سرمایه‌گذار داشته باشید (برای پیدا کردن سرمایه‌گذار، بهتر است طرحِ تجاری خودتان را کامل‌تر و مستحکم‌تر کنید). بیایید با هم بخشی از هزینه‌های ابتدایی راه اندازی خط تولید مواد شوینده را بررسی کنیم:

  • خرید مکان یا سوله (شروع از تقریبا 500 میلیون تومان)
  • اجاره مکان یا سوله (شروع از تقریبا ماهی 50 میلیون تومان)
  • هزینه خرید دستگاه‌ها (تقریبا از 400 میلیون تومان)
  • مواد اولیه (حدود 15تا 20 میلیون تومان)
  • طراحی بسته‌بندی
  • طراحی لوگو
  • حقوق نیروها
  • و…

لیست هزینه‌های ثابت یک خط تولید مواد شوینده

برای رسیدن به رقم خالص درآمد خط تولید مواد شوینده، باید حتما هزینه‌های ثابت را بدانید. این‌ها، هزینه‌هایی هستند که به صورت ماهانه (یا فصلی یا سالانه) باید بپردازید تا خط تولید سر پا بماند و بتواند به کارش ادامه بدهد. همچنین با بزرگ‌تر شدن مقیاس کسب و کار، بیشتر شدن تولید و بالا رفتن تعداد نیروها، هزینه‌های دیگری هم اضافه خواهد شد. این‌ها، بعضی از مهم‌ترین هزینه‌های ثابت راه اندازی خط تولید مواد شوینده هستند:

  • بیمه، حقوق و مزایای کارگران، کارمندان و مدیران
  • اجاره مکان
  • خرید مواد اولیه
  • سرویس و تعمیر تجهیزات
  • نظافت دائمی سوله یا مکان
  • هزینه ارسال محصولات
  • تحقیقات بازار
  • تبلیغات و مارکتینگ
  • و…

قیمت دستگاه تولید مواد شوینده خانگی

همانطور که گفته شد تولید مواد شوینده در منزل میتواند گرینه مناسبی برای کسب درآمد باشد. قیمت دستگاه تولید مواد شوینده خانگی یک موضوعی است که بستگی به نوع، کیفیت، ظرفیت و برند دستگاه دارد. برخی از دستگاه های تولید مواد شوینده خانگی قابلیت تولید چند نوع محصول را با تغییر فرمولاسیون و تنظیمات دارند. این نوع دستگاه ها معمولا قیمت بالاتری نسبت به دستگاه های تک منظوره دارند.

برای انتخاب بهترین دستگاه تولید مواد شوینده خانگی، لازم است که علاوه بر قیمت، عوامل دیگری مانند کارایی، کاربرد، ابعاد، نصب و راه اندازی، خدمات پس از فروش و گارانتی را نیز در نظر گرفت. همچنین باید بازار فروش و رقابت محصولات خود را با سایر تولیدکنندگان بررسی کرد. برای مشاوره برای انتخابی مطمئن و اطلاع از قیمت دستگاه تولید مواد شوینده خانگی میتوانید با کارشناسان فراز صنعت در ارتباط باشید.

خلاصه طرح توجیهی اقتصادی خط تولید مواد شوینده

موضوع طرح احداث خط تولید مواد شوینده
دستگاه صادر کننده مجوز سازمان صمت
تعداد پرسنل اجرایی و ستادی 8 نفر
محصولات تولیدی 1.    انواع صابون مایع

2.    انواع مایع شوینده

3.    انواع شامپو

سرمایه کل مورد نیاز 25.524 میلیون ریال (معادل 2 میلیارد و 552 میلیون و 400 هزار تومان)
میزان سرمایه ثابت 25.571 میلیون ریال (معادل 2 میلیارد و 357 میلیون و 100 هزار تومان)
سرمایه در گردش 1.952 میلیون ریال (معادل 195 میلیون و 200 هزار تومان)
سرمایه مورد نیاز برای تجهیزات صنعتی 15.120 میلیون ریال (معادل 1 میلیارد و 512 میلیون تومان)
ارزش فروش محصولات سالانه 33.990 میلیون ریال (معادل 3 میلیارد و 399 میلیون تومان)
مساحت ساختمان مورد نیاز 200 متر مربع
ظرفیت تولید 1.200.2000 لیتر
ضریب مقدار ارائه خدمات در نقطه سر به سر 29 درصد
نسبت سود خالص به فروش سالانه 25 درصد
نرخ برگشت سرمایه 3 سال
سرانه ارزش کل فروش سالانه 4.249 میلیون ریال (معادل 424 میلیون و 400 هزار تومان)
نسبت سود خالص به کل سرمایه ثابت 12 درصد
مقدار NPV 10.636 میلیون ریال (معادل 1 میلیارد و 63 میلیون و 600 هزار تومان)
مقدار NPV/I 17 درصد

 

دکمه بازگشت به بالا