جامعه و خانوادهکسب و کار ایرانی

پخت کیک در فر برقی داتیس

آشنای با مشخصات فنی فرهای توکار داتیس + لیست قیمت فر داتیس

قدیما هر خونه ای یه مطبخ بزرگ داشت که هم انبار بود و مواد غذایی رو توش نگه میداشتن هم اجاق بزرگ آتیشی داشتن و هم  تنور های هیزمی .. برای همین خیالشون راحت بود که یه کنده یا چند تا تیکه ذغال که به آتیش اضافه کنن می تونن ساعت ها باهاش غذا درست کنن یا نون بپزن. اما رفته رفته که جمعیت زیاد شد، خونه ها هم کوچیکتر شد و آپارتمانی، دیگه زیاد خبری از اون خونه های بزرگ مطبخ دار که حیاط بزرگ داشتن و حوض و کلی اتاق کنار هم، نداریم. زندگی آپارتمانی، سرکار رفتن اکثر اعضای خانواده، ترافیک، راه های طولانی و …. باعث شد که تکنولوژی جوری تغییر کنه که تلافی زمان های از دست رفته توی کل روز رو بکنه و به کارها سرعت ببخشه.

هر جای زندگیمون رو که نگاه کنیم، این پیشرفت تکنولوژی به چشم میخوره. یکیش همین آشپزخونه، نگاه کنید، وقتی که دیگه خبری از مطبخ های بزرگ نیست، تکنولوژی خودش را زیاد نشون میده. اولین نشونه اش هم مجزا شدن لوازم آشپزخونه است. مثلا دیگه کمتر توی خونه ها اجاق گاز های مبله قدیمی رو می بینم که هم گاز بودن و هم فر. الان دیگه هم به خاطر کمبود فضای آشپزخونه و هم زیبایی بیشتر، گاز و فر از هم جدا شدن و شدن گاز رومیزی و فر های تو کار.

حالا که اجاق های مبله و بزرگ قدیمی، جاشون رو به فرهای  تو کار برقی و گازی دادن، بهتره که از ویژگی ها و مزایای کار با فر های تو کار براتون بگیم. در ادامه با بازرگانی ملکیان همراه باشید تا بیشتر براتون توضیح بدیم.

انواع فرهای تو کار

 فرهای تو کار ( دیواری و کابینتی )، بیشتر توی آشپزخونه هایی دیده میشن که از نظر دکوراسیون، طراحی شده باشن. فر تو کار یا OVEN  به دستگاهی گفته میشه که صورت بسته شدن درب فر غذا بین دمای 50 تا 300 درجه در اون آماده میشه. فرهای توکار که در فضای مخصوص خودشون مثل کابینت یا داخل دیوار قرار میگیرن، باعث میشن فضای اضافی روی کابینت یا کانتر آشپزخونه کمتر اشغال بشه و آشپزخونه همیشه مرتب و جذاب باشه. علاوه بر این فرهای تو کاری که جنس بدنه داخلی اون ها از لعاب Easy to clean هست تمیز کردنشون خیلی آسون میشه، از طرفی چون بدنه فر داخل کابینت یا دیوار قرار گرفته گرد و غبار روی اون نمیشینه. فرهای تو کار انواع مختلفی دارن که براتون توضیح میدیم.

فر برقی توکار:

این مدل از فرها دارای المنت های برقی هستن به صورتی که امواج تولید شده توسط این المنت ها تولید حرارت می کنن و باعث پخت غذا میشن. تمیز کردن فرهای برقی خیلی راحت تر از فرهای گازی است و به دلیل یکنواخت بودن سطوح پخت غذاها،  به شما این امکان رو میده که محدودیتی در پخت غذاها نداشته باشید و خیلی راحت برنامه پخت مورد نظرتون رو انتخاب کرده و غذا یا کیک رو باهاش درست کنید.

مزایای فر برقی توکار

  • توی فرهای برقی، درجه حرارت به نسبت فرهای گازی بالاتره
  • وقتی درجه حرارت بالاتر باشه، تمیزشدن فر به صورت خودکار انجام میشه، یعنی چی؟ به این صورت که با بالا بردن دمای فر تکه های باقی مانده تبدیل به خاکستر میشن و راحت تر از فر جدا میشن.
  • تمیز کردن فر برقی به مراتب خیلی راحت تر و سریع تر از فر های گازی انجام میشه.
  • کنترل کردن درجه حرارت توی فرهای برقی بسیار دقیق اجام میشه و این باعث میشه درجه حرارت ثابتی رو حین پخت مواد غذایی داشته باشید.
  • فرهای برقی برای پخت پز خشک بسیار عالی هستد یعنی برای نان، و انواع کیک اما این به معنی نیست که نتوانید انواع غذاها را با آن درست کنید.
  • یک مسئله مهم برای خرید فر وجود لوله گاز هست، اما با وجود فر برقی نیازی به لوله کشی و جابه جایی وجود ندارد
  • مشکل خاموش شدن شعله و سرد شدن فر، در فرهای برقی وجود ندارد.

شاید برایتان سوال پیش بیاید که مصرف برق این نوع از فر ها بسیار بالاست . در فرهای برقی که استاندارد های لازم را ندارند بله این موضوع درست است . اما در فرهای که استاندارد های لازم مانند فرهای داتیس دارند مصرف برق پایین بوده و جای نگرانی نیست .

فر گازی توکار :

این نوع از فرها با گاز معمولی شهری پخت غذا و کیک را انجام می دهند. که نیاز دارند برای روشن شدن فن، لامپ و فندک به برق متصل بشن

مزایای فر گازی تو کار

  • سریع گرم میشن و در صورت خاموش شدن سریع سرد میشن
  • در کشور ما انرژی گاز از انرژی برق ارزان تر است درنتیجه هزینه مصرفی آن پایین تر خواهد بود.
  • امکان پخت مرطوب در فر گازی هست که باعث میشود غذا یا کیک شما نرم و لطیف تر باشد نه خشک ( البته در فر های برقی روشی وجود دارد که باعث میشود غذا یا کیک شما خشک نشود در مطالب بعدی حتما ازاین روش بری شما صحبت می کنیم. )

به دلیل اینکه از نوع فرها با گاز کار می کنند باید با احتیاط بیشتری از آنها استفاده کرد برای مثال اگر به هر دلیلی شعله خاموش شد گاز از آن خارج می شود و به یک جرقه کوچک برق ممکن از اتفاق جبران ناپذیری بیوفتد. ( این نکته برای فرهایی که استاندارد های لازم را ندارد بسیار پیش می آید چون فرهای برقی و گازی داتیس مجهز به سیستم میکروسوئیچ درب جهت ایمنی هستن که تا زمان بسته نشدن کامل درب فندک جرقه نمیزنه و با باز شدن درب جریان گاز قطع می شود )

نکاتی که هنگام خرید فر توکار باید به آن دقت کنید

  • حتما به شرکتی که فر را گارانتی کرده دقت کنید که معتبر بوده و خدمات تعیین شده اش را مسئولانه ارائه دهد.
  • برچسب انرژی یکی دیگر از نکات مهمی است که هنگام خرید باید به آن دقت کنید.
  • حتما به برند و نوع شیشه فر دقت کنید که هم قیمت بالایی دارد هم برخی از برند ها تعویش شیشه را شامل گارانتی نمیدانند.
  • علاوه بر اینکه باید به ابعاد فر دقت کنید که با اندازه کابینت مورد نظر شما تفاوتی نداشته باشد.
  • حتما به جنس بدنه داخلی فر دقت کنید زیرا در کارکرد و پخت غذا بسیار مهم است.
  • با باز و بسته شدن نوع درب فر نیز دقت کنید
  • عایق بندی بدنه فر برای کاهش اتلاف انرژی

گنجایش  فر توکار :

فرهای برقی و برقی – گازی داتیس گنجایش 78 لیتری دارند که یکی از پر طرفدار ترین سایز های فر توکار است.

قابلیت ست شدن :

یکی از ویژگی های خوب فرهای توکار قابلیت ست شدن با گاز ، هود و ماکروویو است که در رنگ های پر طرفداری، مشکی، سفید، استیل و کلاسیک می باشد. اگر میخواهید که آشپز خانه شما زیبا بوده و همیشه تمیز و مرتب باشد پیشنهاد می کنیم از محصولاتی که قابلیت ست شدن با یکدیگر را دارند استفاده کنید.

در این نوع محصولات از شیشه سکوریت و استیل ضد لک استفاده می شود که مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند.

امکانات فر توکار:

این نوع از فرها با توجه به قابلیت و امکاناتی که دارند از نظر قیمتی نیز با هم تفاوت پیدا می کنند. برخی از این قابلیت که در در فرهای داتیس وجود دارند عبارتند از :

  • برنامه های پخت به زبان فارسی
  • دارای موتور جوجه گردان
  • مجهز به سیستم یخ زدایی
  • دارای دو سینی لعابی
  • دارای شلف استیک پزی و شلف دستگیره
  • دارای شیشه 2 یا 3 جداره
  • مجهز به فن کانوکشن ( توزیع یکنواخت دما )
  • دارای ریل تلسکوپی HETTICH آلمان
  • درای برنامه های پخت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
  • مجهز به ترموسوئیچ ایمنی خودکار / جنس دستگیره آلومینیومی
  • پوشش دیواره های لعابی Easy to clean
  • دارای لعاب Self clean برای قسمت های دور از دسترس
  • دارای عایق حرارتی از جنس الیاف سرامیک
  • دارای سنسور پخت گوشت

فضای داخلی فر تو کابینتی چه جنسی دارد؟

نام دیگر فضای داخلی فر، تنوره است. معمولا فضای داخلی فر کلا با لعاب پوشیده می شود که این لعاب در مقابل حرارت بالا بسیار مقاوم است که اکثرا مشکی رنگ بوده ولی از رنگ های طوسی یا آبی نیز استفاده می شود. این نوع لعاب نیز به راحتی تمیز شده و اصطلاحا Easy to clean نام دارد.

 خرید فرهای توکار داتیس

برای خرید فر توکار داتیس و سایر محصولات به نمایندگی ها و عاملین رسمی فروش محصولات داتیس مراجعه نمایید. برای اطلاع از آدرس نمایندگی  ها با واحد فروش داتیس با شماره تلفن  در ساعات اداری تماس حاصل فرمایید. اگر به صورت آنلاین تمایل به خرید محصولات داتیس دارید توجه داشته باشید که فقط برخی از آنلاین شاپ ها به تایید شرکت داتیس رسیده اند.

برای پخت کیک در فر برقی از کدام برنامه استفاده کنیم؟

در حال حاضر به علت در اختیار بودن آموزش های اینترنتی برای پخت کیک در فر برقی توجه اشخاص به این هنر روز به روز بیشتر می شود. ولی اغلب اشخاص در تعیین نوع فر و با شیوه بکارگیری فر برقی خود در زمان پخت کیک دستخوش مشکل می شوند. چرا که اطلاعات لازم در این خصوص را ندارند.

فر برقی یکی از کاربردی ترین لوازم آشپزخانه بخصوص برای اشخاص علاقمند به کیک پزی می باشد. حتی اغلب با داشتن کلیه موارد مدنظر جهت پخت کیک با این فر همچنان در این مورد موفق نیستند. برای پخت کیک در فر برقی از کدام برنامه استفاده کنیم؟ جهت پخت بیشتر کیک ها دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بکار می برند. ولی با ملاحظه به فرهای متنوع و مارک های مختلف این دما امکان دارد فرق داشته باشد. چنانچه برای طبخ کیک از فر برقی بهره می برید و دارای فن می باشد بدین صورت قدرت حرارت بالایی دارد و بایستی درجه فر ۲۰ الی ۳۰ درجه کمتر باشد.

نکات مهم جهت پخت کیک در فر برقی

برای پخت کیک در فر برقی از کدام برنامه استفاده کنیم؟ جهت پخت کیک در فر برقی بایستی به نکات مهمی در این زمینه توجه نمایید:

  • کیک بایستی حتما در سینی میانی واقع شود.
  • کیک را بهتر است بر روی سینی بگذارید نه روی توری.
  • حدود ۳۰ دقیقه بعد از قرار دادن کیک در فر، به هیچ وجه درب فر را باز نکنید.
  • پس از اینکه مطمئن شدید که کیک شما کاملا پخته شده است درب فر را باز نمایید. با بکارگیری یک خلال چوبی آن را امتحان کنید که بدانید بخش میانی کیک پخته شده است یا خیر.
  • چنانچه کیک چسبناک نبود کیک شما آماده است و می توانید با خیال راحت آن را از فر خارج نمایید.
  • چنانچه بخش میانی کیک پخته شده اما روی آن طلایی نشده و کمی چسبناک است برای مدت زمان کمی شعله بالایی این سیستم برقی را روشن نمایید ولی به هیچ وجه از آغاز پخت کیک، شعله بالا را روشن نکنید.
  • چنانچه دمای این سیستم را تنظیم کرده اید ولی باز هم فر زیاد گرم می شود. زمانی که کیک را داخل آن می گذارید و روی آن طلایی اما وسط آن چسبناک است می توانید یک سینی بزرگ را زیر کیک بگذارید تا در این صورت حرارت به تعادل برسد و کیک شما به صورت کامل بپزد.

دمای مناسب جهت پخت کیک در فر برقی

برای پخت کیک در فر برقی از کدام برنامه استفاده کنیم؟ مشاهده کرده اید که در اکثر رسپی ها حتی پخت کیک در فر برقی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد پیشنهاد می شود؟ این میزان دما بی علت تعیین نشده است. چنانچه فر برقی را در دمای مناسب بگذارید کیک دقیقا به میزان کافی و کامل می پزد و روی آن طلایی می شود. در این صورت زیر کیک هم نه خام نه سوخته است.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که بهتر است فر را از قبل حتما گرم نمایید. موقعی که قالب مایه کیک را درون فر می گذارید بایستی دمای آن به ۱۸۰ درجه سانتی گراد رسیده باشد. در این صورت ضروری است حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پیش از پخت کیک فر را حتما روشن نمایید.

منبع: نمایندگی داتیس اصفهان

تحریریه سی وی نت

خبرنگار اجتماعی با تمرکز بر مسائل توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست.
دکمه بازگشت به بالا