سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

انواع غذا با گوشت تکه ای و برنج

خرید جوجه کباب آماده به طبخ بسیار پرطرفدار است و مانند و گوشت در بسیاری از غذاهای محبوب ایرانی وجود دارد. همان‌طور که در بهترین خورشت های مجلسی و پرطرفدار ایران مانند خورشت و قرمه سبزی گوشت دیده می‌شود. علاوه بر این دو غذایی که نام برده شد، غذاهای دیگری نیز با گوشت تهیه می‌شوند. در ادامه قصد داریم به محبوب ترین انواع غذا با گوشت خورشتی و قیمت انواع گوشت سفید و قرمز بپردازیم.

معرفی انواع غذا با گوشت خورشتی

در اینجا فهرستی از انواع غذا با گوشت تکه‌ای را آورده‌ایم که هر یک طعمی عالی داشته و تهیه آن در منزل نیز آن قدرها سخت و پیچیده نخواهد بود.

آب گوشت

آبگوشت یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. این غذا همیشه باب تبع ایرانی‌ها بوده و در خارج از کشور نیز در رستوران‌های ایرانی طرفداران خاص خود را دارد. آب گوشت را در مناطق مختلف ایران به شکل‌های مختلفی تهیه می‌کنند اما مواد اصلی آن در همه جا، گوشت گوسفندی چرب، لیمو عمانی و نخود است. به طور معمول نحوه سرو آبگوشت در دو مرحله است. در مرحله اول آب آن را جدا کرده و بر روی نان‌های تکه شده می‌ریزند و در مرحله بعدی مواد آن، مانند نخود، گوشت و لوبیا را با گوشت کوب می‌کوبند.

خورشت کرفس

یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی خورشت کرفس است. خورشت کرفس از آن دسته غذاهایی است که طرفداران مخصوص به خود را دارد. کرفس خاصیت‌های زیادی دارد و برای کسانی که نمی‌توانند کرفس خام را مصرف کنند، این غذا جایگزین مناسبی برای بهره‌مندی از خواص آن است. خورشت کرفس از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قورمه سبزی دارد اما از نظر طعم با آن متفاوت است. مواد تشکیل دهنده خورشت کرفس، کرفس پخته، گوشت و سبزی‌هایی مانند نعنا و جعفری است.

باقالی پلو با گوشت

باقالی پلو با گوشت نسبت به خورشت کرفس غذای محبوب‌تری است. باقالی پلو با گوشت یکی از غذاهایی است که در مهمانی‌های ویژه سرو می شود. گوشت این غذا معمولاً از قسمت ماهیچه یا گردن گوسفند می‌باشد. این غذای اعیانی علاوه بر باقالی پلو با برنج ساده نیز تهیه می‌شود. در این حالت به آن چلو گوشت گفته خواهد شد. با توجه به اینکه گوشت این غذا گوشت گوسفندی است برای درست کردن آن فوت و فن‌هایی وجود دارد تا گوشت بو ندهد.

خورشت قیمه

خورشت قیمه از غذاهای محبوب ایرانی است و از انواع غذا با گوشت خورشتی محسوب می‌شود. قیمه در بین غذاهای ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد؛ به گونه ای که در مراسم‌‌های مذهبی نیز به عنوان نذری پخته می‌‌شود. خورشت قیمه انواع و اقسام مختلفی دارد اما آنچه که نسبت به بقیه باب‌‌تر است قیمه بادمجان یا قیمه سیب زمینی با گوشت قرمز است. هرچند برخی افراد با توجه به طبع و ذائقه‌‌شان آن را با مرغ و یا قارچ و حتی گوشت چرخ کرده درست می‌کنند.

قورمه سبزی

شاید بتوان گفت محبوب ترین غذای ایرانی در میان جوانان و بزرگ ترها قورمه سبزی باشد. این غذای محبوب علاوه بر این در خارج از کشور نیز طرفداران خاص خود را دارد. طرز تهیه قورمه سبزی از همان ابتدا برخلاف غذاهای دیگر هیچ تغییری نکرده و همانند همان روزها درست می‌شود. به طور مثال نحوه درست کردن آبگوشت از ۱۰۰ سال پیش تا به امروز تغییرات زیادی داشته است.

این غذا با توجه به مواد اولیه آن یعنی انواع سبزی مانند شنبلیله و حبوبات مانند لوبیا از خواص بسیاری برخوردار است. لوبیا سرشار از فیبر، کلسیم و پروتئین گیاهی بوده و حتی اگر کسی گوشت قورمه سبزی را نخورد، تمامی مواد مورد نیاز بدنش را از این غذا دریافت می‌کند. سبزی قورمه شامل ترکیب تره، جعفری، گشنیز و اندکی شنبلیله است.

لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از غذاهای مخلوط برنجی است که بیشتر در فصل بهار که لوبیا سبز تازه در دسترس است درست می‌شود. البته اکثراً لوبیا سبز را در فصل بهار تهیه کرده و برای مصرف در فصول دیگر در فریزر نگهداری می‌کنند. لوبیا پلو به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی دستورهای پخت مختلفی دارد. احتمالاً لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده نسبت به باقی شیوه‌ها معمول‌تر باشد. در صورتی که لوبیا پلو با گوشت تکه ای در بعضی مناطق باب‌تر است و این مدل را ترجیح می‌دهند. لازم به ذکر است که علاوه بر گوشت قرمز با مرغ نیز پخته می‌شود و طرفداران خود را دارد.

خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج از انواع غذا با گوشت خورشتی بوده و از خورشت‌های مجلسی ایرانی است که بیشتر در مهمانی‌ها سرو می‌شود. این غذا به دلیل وجود آلو و همچنین اسفناج در آن از خواص بسیاری برخوردار است. خورشت آلو اسفناج به دلیل وجود اسفناج در آن سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و مو، جلوگیری از سرطان و استحکام استخوان مفید است.

به طور معمول این غذا را با گوشت قرمز گوساله و یا گوسفند تهیه می‌کنند، اما علاوه بر گوشت قرمز درست کردن این غذا با مرغ یا بوقلمون نیز رایج است. البته لازم به ذکر است که این غذا بدون گوشت گزینه مناسبی برای گیاهخواران محسوب می‌شود. سبزی موجود در خورشت آلو اسفناج، ترکیب تره و اسفناج است.

خوراک گوشت و سبزیجات

این خوراک یک غذای بین المللی است که در کشورهای مختلف با سبزیجات گوناگونی درست می‌شود. در این خوراک گوشت خورشتی یا همان گوشت تکه ای استفاده می‌شود. سبزیجات این خوراک به طور معمول شامل ترکیبی از سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای یا فلفل سبز، سیر، پیاز و لوبیا سبز بوده که البته برخی علاوه بر آن چه گفته شد در این غذا از رشته نیز استفاده می‌کنند.

قیمه نثار

قیمه نثار یک غذای محبوب و مجلسی دیگر ایرانی بوده که دستور پخت آن برای شهر قزوین است. این غذا بر خلاف خورشت قیمه یک غذای پلویی می‌باشد و در این غذا نیز از گوشت تکه ای استفاده می‌کنند. در قیمه نثار خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال یا نارنج و زرشک وجود دارد. معمولاً از زرشک و خلال پوست پرتقال برای تزیین این غذا استفاده می‌شود. بنابراین، اگر به دنبال انواع غذا با گوشت خورشتی هستید، روی قیمه نثار حساب کنید.

غذا با گوشت خورشتی در فر

برای تهیه یک غذا با گوشت خورشتی در فر، باید ابتدا گوشت را به صورت قطعات کوچک درآورده و با پیاز و سبزیجات دلخواه مانند سیر، هویج و همین طور زعفران مخلوط کنید. سپس مقداری روغن یا کره در صورت تمایل به این مواد اضافه کرده و بگذارید برای مدت 30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بماند. اضافه کردن ادویه‌هایی چون زردچوبه و فلفل سیاه نیز باعث طعم‌دار شدن این غذا خواهد شد.

غذا با گوشت تکه ای و برنج

برای تهیه غذا با گوشت تکه‌ای و برنج، باید برنج را جداگانه آبکش کرده و گوشت خورشتی را تفت داده و با ادویه در آب کم، به همراه ادویه‌هایی چون زردچوبه و فلفل سیاه و سیر بپزید تا به خوبی مزه دار شود. سپس گوشت را به برنج آبکش کرده اضافه کنید و بگذارید دم بکشد. این غذا به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی بسیار پرطرفدار است.

غذا با گوشت تکه ای بدون برنج

اگر می‌خواهید یک غذا با گوشت تکه‌ای بدون برنج آماده کنید، کافی است که گوشت تکه‌ای را به همراه سبزیجاتی چون کرفس خرد شده، هویج خرد شده، سیب زمینی خرد شده و … در یک ظرف مناسب ریخته و بگذارید روی حرارت کم، بخار پز شده و به خوبی پخته شوند. (بهتر است که گوشت را ابتدا مقدار بیشتری پخته و سپس به این سبزیجات اضافه کنید تا خام نماند.)

اسپاگتی با گوشت خورشتی

به طور معمول عادت داریم که اسپاگتی را با گوشت چرخ کرده درست کنیم؛ اما شما می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده، از گوشت خورشتی ریز شده در تهیه این غذا استفاده کنید. به این منظور فرایند تهیه اسپاگتی مشابه چیزی است که با گوشت چرخ کرده داریم، تنها باید گوشت خورشتی را تفت داده و پس از اضافه کردن رب و ادویه، در آب بپزید تا کاملا نرم شود. این غذا به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی در میان کودکان نیز بسیار پرطرفدار است.

خورشت گوشت و قارچ

در تهیه خورشت گوشت و قارچ، به گوشت تکه‌ای با قارچ‌های اسلایس شده نیاز داریم. این خورشت پس از تفت دادن گوشت، وارد مرحله پخت می‌شود. برای این منظور کافی است که گوشت را به همراه پیاز تفت داده و سپس با قارچ‌های اسلایس شده و مقداری رب و ادویه، بگذارید تا روی حرارت ملایم پخته شده و خوب جا بیفتد.

طرز تهیه کباب برگ

طرز تهیه کباب برگ با گوشت گوسفندی، نیاز به مهارت خاصی دارد و حتما باید برای این که کباب بوی نامطبوعی به خود نگیرد، پیش از آن گوشت را به خوبی مزه دار کرده باشید. به همین شکل در طرز تهیه کباب حسینی نیز مزه دار کردن گوشت، نکته و کلید طلایی طبخ عالی این غذا است که باعث می‌شود تا کباب شما خوشمزه شده و بوی خوشی داشته باشد.

طرز تهیه خوراک گوشت و به

خوراک به با گوشت، یکی از خوراک‌های خوشمزه‌ای است که با استفاده از گوشت تکه‌ای تهیه می‌شود. در تهیه این خوراک از گوشت، به، هویج و سیب زمینی و آلو بخارا استفاده می‌شود. لازم است که ابتدا گوشت را کمی تفت داده و سپس به همراه دیگر مواد که قبلا خرد کرده‌اید در قابلمه با مقداری آب بریزید تا پخته شوند. این غذا به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی بسیار پرطرفدار است.

خورشت خلال

خورشت خلال یکی از خورشت‌های خوشمزه‌ای است که در آن از خلال بادام استفاده می‌شود. برای تهیه این خورشت با گوشت تکه‌ای، باید گوشت را به تکه‌های ریز تقسیم کرده و به همراه پیاز رنده شده تفت بدهید. سپس خلال بادام را نیز تفت داده و با گوشت‌های تفت خورده و پخته شده بگذارید تا جا بیفتد.

تهیه خوراک گوشت و سیب زمینی

خوراک گوشت و سیب زمینی، یک غذای مقوی و خوشمزه است که اگر به خوبی تهیه شود، مورد علاقه همه اعضای خانواده قرار می‌گیرد. برای تهیه این غذا، باید گوشت را در قطعات متوسط خرد کرده و به همراه پیاز یا سیر رنده شده در روغن تفت بدهید. سپس گوشت را در زودپز یا یک قابلمه ریخته و بگذارید پخته شود. زمانی که مطمئن شدید گوشت پخته شده، تکه‌های آن را به همراه سیب زمینی مکعبی خرد شده روی حرارت بگذارید تا سیب زمینی نیز به همراه گوشت پخته شده و آماده سرو کردن شود. شما می‌توانید این غذا را به همان شکل تکه‌ای سرو کرده یا آن را کوبیده و به فرم گوشت کوبیده دربیاورید.

برگرفته شده از:

youtube.com

آریو صفدریان

متخصص محصولات پروتئینی شامل انواع گوشت دام، پرندگان، ماهی، گوشت های فرآوری شده و... دارنده بهترین نشان قصابی و سال ها در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به گوشتی که تهیه و طبخ می کنند، تولید محتوای حرفه ای انجام می دهم چون بر این باورم محصولات پروتئنی بطور مستقیم بر سلامتی تأثیرگذار هستند. پس چه خوب است که افراد با تصمیمی درست بهترین گوشت را میل نمایند.
دکمه بازگشت به بالا