چه برچسب هایی در بسته بندی بهتر دیده می شوند؟
برچسب روی کارتن یا لیبل های پشت چسب دار از محصولات مورد نیاز برای تکمیل فرآیند بسته بندی کالاها هستند. لیبل گذاری روی کارتن ها با مقاصد مختلفی انجام می شوند. از درج شماره سریال و معرفی محصول گرفته تا تاریخ تولید و انقضا و انواع لیبل های هشدار دهنده در این دسته بندی قرار می گیرند. یکی دیگر از کاربردهای برچسب روی کارتن، شخصی سازی بسته ها و درج لوگو و برندینگ است.
به همین دلیل لازم است در انجام این فرآیند دقت زیاد و هزینۀ مشخصی را متقبل شوید. مشخص است که تولید بسته بندی های اختصاصی نیاز به هماهنگی بصری و هویت برند دارند. به همین دلیل لازم است که هزینۀ بیشتری را برای آن ها در نظر بگیرید. اهمیت طراحی، معرفی برند، اندازه و نوع لیبل و نقش آن در بسته بندی از فاکتورهای مهم در این پروسه هستند.
انتخاب مناسب برچسب روی کارتن و اهمیت آن
انتخاب مناسب برچسب روی کارتن اهمیت زیادی دارد. چرا که ممکن است تاثیرات زیادی روی برندسازی کسب وکار شما داشته باشد. انتخاب مناسب برچسب ها بسته به کاربردی که دارند نیز اهمیت خاص خود را پیدا می کنند. انتخاب انواع چاپ برچسب در اصفهان بسته به نوع کالا می توانند شامل اقلام متعدد و متغیری باشند. از انواع کالاهای مصرفی گرفته تا شیمیایی، سمی، لوازم الکترونیکی، شکستنی ها، نوع حمل ونقل و بسیاری موارد دیگر در این راستا اهمیت دارند. بنابراین لازم است که همیشه در انتخاب برچسب روی کارتن، نوع بسته بندی و لیبل روی آن ها دقت زیادی به خرج دهید. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع برچسب و شیوۀ به کارگیری آن ها بپردازیم. بنابراین پیش از هر چیز مهم است که بدانیم لیبل چیست و چه کاربردی دارد.
برچسب کارتن بسته بندی
لیبل یا برچسب روی کارتن به قطعاتی از جنس کاغذ، پلیمر، پارچه یا فلز گفته می شود که شامل اطلاعاتی در رابطه با محصول مورد نظر است. با استفاده از این قطعات می توان اقدام به توصیف نوع، جنس و شیوۀ حمل ونقل کالاهای داخل بسته بندی کرد. به نوعی، هویت محصول مورد نظر در گرو برچسبی است که روی آن زده می شود.
لیبل ها را می توان شناسنامۀ کالای تولید شده در نظر گرفت و آن را واسطه ای بین تولیدکننده و مخاطب آن محسوب کرد. لیبل در واقع به توضیح چگونگی ساخت و تسهیل فرآیند شناخت صحیح محصول می پردازد.
خریداران با مطالعه و بررسی موارد درج شده در برچسب روی کارتن می توانند از نوع محصول، امتیازات و مجوزهای بهره برداری از آن آگاه شوند. اینکه کالای داخل بسته بندی مواد غذایی است یا خیر را می توان از روی برچسب ها متوجه شد. همچنین مجوز بهداشت و پروانه های بهره برداری دیگر نیز روی برچسب ها حک می شوند. بدین ترتیب امکان مقایسۀ بین محصولات مختلف نیز با استفاده از برچسب روی کارتن فراهم می شود. روی یک لیبل، علامت مشخصی که شامل اطلاعات مختلف است درج می شود. این اطلاعات باعث می شوند که مخاطبین به راحتی به آمارهایی از محصول مورد نظر در سریع ترین زمان ممکن دست یابند.
برچسب کارتن
لیبل یا برچسب روی کارتن مناسب، کاربردها و کارایی های بسیاری دارد و ممکن است باعث افزایش فروش محصول نیز بشود. دلیل آن هم اطلاعات مفیدی است که تنها با یک نگاه می توان از آن متوجه شد. بنابراین هنگام خرید، روی تصمیم خریدار تاثیرات مثبت و قابل توجهی دارد. مسلماً استفاده از لیبل های جذاب می تواند مشتریان بالقوۀ زیادی را جذب خود نماید. اما لیبل شامل چه اطلاعاتی است و چرا باید در تخصیص آن دقت کافی به خرج داد.
- نام تولید کننده
- محل تولید
- نام برند
- کاربرد محصول
- طول عمر کالا
- تاریخ تولید
- تاریخ انقضاء
- شماره تلفن
- آدرس کارخانه
- آدرس دفتر مرکزی
- نام گیرنده و فرستنده
- آدرس پستی
- و بسیاری موارد دیگر
هر یک از اطلاعات درج شده در برچسب روی کارتن می تواند نقش اساسی در آگاهی بخشی به مشتری داشته باشد. البته باید توجه کرد که همۀ لیبل ها و برچسب های روی کارتن ها شامل این موارد نیستند. برخی از آن ها به شکل توصیفی به معرفی محصول می پردازند و برخی دیگر نیز صرفاً شامل علائم و آیکون هایی برای معرفی هستند. بنابراین بسته به نیاز مشتری و خریدار لازم است اقدام به تهیۀ برچسب روی کارتن با هویت مشخص و جنس مخصوص به خود کرد.
برخی از لیبل ها نیز به عنوان اتیکت قیمت روی محصول درج می شوند. تعیین سایز، رنگ و اندازه نیز از جمله کاربردهای لیبل هاست. این لیبل ها اغلب در قطعات کوچک تر تولید شده و عموماً از جنس کاغذ هستند و مورد استفادۀ فروشگاه های مختلف قرار می گیرند.
برچسب روی کارتن کاربردهای متعددی دارد که بسته به نوع لیبل انتخاب می شود.
روش لیبل زدن و برچسب روی کارتن
یکی از مهم ترین سوالات در خصوص برچسب روی کارتن این است که به چه روش هایی می توان اقدام به این کار کرد. در واقع سوال این است که آیا لیبل زدن روی کارتن روش و شگرد خاصی دارد؟ پاسخ بله است. اکثر اتیکت ها را می توان به سادگی روی یک طرف کارتن چسباند. اما برخی دیگر را که اغلب شامل آیکون ها و نمادک ها هستند، حتماً باید در بخش مشخصی از کارتن قرار داد. برای لیبل زدن روی محصول می توان به شیوۀ دستی و مکانیزه اقدام کرد. در این مورد، سایز و جنس لیبل، جنس بسته بندی و محل قرارگیری آن اهمیت دارد.
- یکی از ساده ترین روش های لیبل زدن این است که با استفاده از چسب های مخصوص اقدام به این کار کرد. این چسب ها با گرم شدن فعال شده و موجب اتصال لیبل به بسته بندی و کالای مورد نظر می شود.
- برخی دیگر از برچسب های روی کارتن ها در اثر فشار فعال شده و با فشرده شدن به کالا می چسبند.
- روش دیگر این است که لیبل را به بسته بندی مورد نظر بدوزیم. دوختن لیبل اغلب برای لباس ها و پارچه ها رواج دارد. علاوه بر انواع چسب، انواع لیبل های پلاستیکی و غیر پلاستیکی نیز وجود دارند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
لیبل پشت چسب دار
یکی از پرکاربردترین و مفیدترین انواع لیبل ها، لیبل هایی هستند که تنها با فشار دست یا ماشین به قطعۀ مورد نظر می چسبند. اغلب این برچسب ها از چسب های اکریلیکی استفاده می کنند و معمولاً از جنس کاغذ یا پی وی سی هستند. لیبل هایی که به این طریق چسبانده می شوند اغلب امکان جدا شدن ندارند و طرز به محکمی روی کارتن مورد نظر چسبانده می شوند.
نمونه ای از این لیبل ها را می توان در انواع لپ تاپ هایی که اطلاعات دستگاه را نوشته اند مشاهده کرد. برخی از این لیبل ها نیز امکان جدا شدن از محصول مورد نظر را دارند. هرچند اغلب ممکن است مقداری از برچسب روی دستگاه یا قطعۀ مورد نظر باقی بماند. لیبل های ساده ای نیز وجود دارند که در صنایع کوچک مورد استفاده قرار می گیرند و اغلب برای تفکیک و دسته بندی کالاهای مختلف کاربرد دارند.
اگر می خواهید به خبرنامه رایگان پادروکلاب دسترسی داشته باشید، فرم زیر را پر کنید.
انواع برچسب روی کارتن وجود دارند که بسته به نوع کاربری می توانند انتخاب شوند:
- چسبان: این نوع برچسب ها کامل ترین انواع لیبل ها به حساب می آیند.
- همانطور که از نام آنها پیداست، این لیبل ها به صورت چسبان بوده و روی کالای مورد نظر چسبانده می شوند.
- این برچسب ها می توانند شامل مشخصات شناسایی کالا از جمله محل تولید، محصول تولید شده و آنچه در مورد آن باید بدانیم هستند.
- آویز: این لیبل ها جنبۀ شناسایی شرکت یا محصول تولید شده را دارد و معمولاً با یک واسطه به کالای مورد نظر چسبانده می شوند.
- معمولاً این برچسب ها حاوی نام شرکت و معرفی نوع محصول و امتیازات مورد نظر آن هستند.
- امنیتی: این برچسب ها بعد از چسبانده شدن امکان جدا شدن به صورت سالم ندارند و خراب می شوند.
- این لیبل ها بعد از جدا شدن قطعه قطعه شده و نشان از باز شدن یا دستکاری محصول می دهند.
- لیبل وید، لیبل اموال و لیبل تایوک از جملۀ این ها هستند.
- بسته بندی: از این لیبل ها بیشتر در مراکزی استفاده می شود که در زمینه ذخیره سازی و انبار کردن کالاها فعالیت دارند.
- این برچسب ها حاوی توضیحاتی در مورد چگونگی حمل ونقل، طبقه بندی محصول و مواردی از این دست می شوند.
انواع برچسب از نظر جنس
لیبل های مختلف را می توان بر اساس جنس نیز به دسته بندی مختلفی تقسیم کرد:
- کاغذی: این برچسب ها در انواع مختلفی از جمله مات، گلاسه و کلاسه تولید می شوند و رنگ بندی و تنوع زیادی نیز دارند.
- لیبل های کاغذی را با توجه به نوع کاربری و مصرف می توان به شکل های مختلفی به بسته بندی مورد نظر چسباند.
- پی وی سی: این لیبل ها در دو نوع مات و براق تولید می شوند و اغلب به شکل پلاستیک های ضخیم و فشرده تولید می شوند که در مقابل پارگی و کشیدگی مقاومت زیادی دارند.
- این لیبل ها برای نگهداری بسته ها در برابر سرما، گرما و نور خورشید کاربرد دارند.
- فلزی: این لیبل ها از الیاف آلومینیوم ساخته می شوند و در مقابل عوامل مخرب بیرونی مقاومت بسیار زیادی دارند.
- لیبل های فلزی اغلب دمای بین -40 تا 220 درجۀ سانتی گراد را تحمل کرده و می توانند فرم و حالت خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کنند.
- این لیبل ها در برابر بنزین، الکل و آسیب های فیزیکی نیز مقاومت بسیار زیادی دارند.