پروفیل زد؛ از معرفی تا کاربردها و خصوصیات عمده
پروفیل زد را میتوان یکی از محبوبترین و معروفترین پروفیلهای حال حاضر در سطح جهان معرفی کرد که به دلیل کاربردهای زیادی که دارد، باعث شده تا تقاضای زیادی هم برای خرید به دست بیاورد. پروفیل های Z کاربرد زیادی در صنایع مختلفی دارد که اصلیترین آن به صنعت ساختمان سازی مربوط می شود.در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با پروفیل زد آشنا کنیم و کاربردها و ویژگی های آن ها را در صنایع مختلف بررسی کنیم.
پروفیل زد چیست؟
دلیل نامگذاری پروفیل زد به خاطر شکل ظاهری آن است؛ همانطور که از اسم آن نیز میتوانید حدس بزنید، شکل ظاهری این پروفیل شبیه به حرف انگیسی Z طراحی شده که به همین دلیل، این نام را به خودش گرفته.پروفیل زد را با نام “پرلین زد” نیز میشناسند که در دسته پروفیلهای باز قرار میگیرد.
تاریخچه پروفیل Z
همه چیز برمیگردد به زمانی که مهندسان قصد داشتند تا برای ساخت ساختمانهای صنعتی، از سقفهای مجزا استفاده کنند. به این صورت که ابتدا سقفها را به صورت جداگانه طراحی و آماده کرده و سپس آن را به بدنه ساختمان متصل کنند.آنها برای متصل کردن سقف به بدنه ساختمان، نیاز به یک قطعهای داشتند که بتواند 2 بخش را (سقف و بدنه ساختمان) را روی هم سوار کند. به همین منظور، پروفیل زد برای اولین بار طراحی شد و در ساختمان سازی مورد استفاده قرار گرفت.
مراحل ساخت پروفیل زد به چه صورت است؟
برای ساخت پروفیل زد از استفاده کرد و در مقایسه با محصولات مشابه، نحوه ساخت تقریبا پیچیدهای دارد.ابتدا باید به مقدار لازم، رولهای فلزی تهیه کرده و سپس آنها را با استفاده از دستگاههای برش، در اندازههای مورد نیاز، برش داد. حالا پس از اینکه این ورقها برش خرد، باید آنها را در دستگاه مخصوص تولید پروفیل Z قرار داد تا مراحلی به مانند شکل دهی، خمهای متعدد و .. انجام شود.
حالا برای اینکه این محصول به شکل حرف Z دربیاید، باید از قسمتی از دستگاه که برای بررسی شکل Z است، عبور کند. درنهایت هم بر اساس سفارش ها، پروفیلهای زد پانچ می شوند.
استانداردهای ساخت پروفیل Z
هر نوع مقطع فولادی، سری استانداردهای خاص خود را دارد که شرکتهای تولید کننده باید برای تضمین کیفیت محصولات خودشان، از این استانداردها استفاده کنند. پروفیل زد در ایران بر اساس یکسری استانداردهای ملی با شماره 7335 انجام میشود که کارخانههای تولید کننده نیز باید از این استاندارد ها پیروی کنند.
بررسی ابعاد پروفیل زد
پروفیل Z دارای ابعاد ثابتی نیست و درواقع این ابعاد بر اساس نیاز مشتری تعیین میشود. پروفیل زد بر اساس نیاز مشتری، در سایز و ابعاد، شخصی سازی میشود و سپس در مرحله تولید قرار میگیرد.
چون از پروفیل Z در اسکلت ساختمان استفاده میشود و هر سازهای نیز ممکن است که به اندازههای مختلفی نیاز داشته باشد به همین جهت نیاز است که این پروفیل را در سایزهای مدنظر خودشان تهیه کنند. حال اینکه چه اندازهای مورد نیاز است بستگی به نظر و صلاح دید مهندس دارد.
البته اینطور نیست که هر سایزی از پروفیل زد قابل دسترس باشد. درواقع حداقل و حداکثری برای ابعاد این مقطع وجود دارد که بین این اعداد، میتوانید سایز و ابعاد مدنظر خود را انتخاب نمایید.
در ادامه این اندازهها را بررسی خواهیم کرد:
- حداکثر طول: 6 متر
- حداکثر جان: 400 میلیمتر
- حداکثر بال: 100 میلیمتر
وزن پروفیل Z چقدر است؟
با ظهور پروفیل زد در بازار آهن آلات، میتوان به جرعت گفت انقلابی بزرگ در ساختمان سازی به وجود آمد. چون طبق تحقیقات تئوری و تستهای عملی، مشخص شده که وقتی از این پروفیل به جای فلزات دیگر، در مراحل ساختمان سازی استفاده میشود، تا نیمی از وزن کلی فلزات به کار رفته در ساختمان، کاهش پیدا میکند.
البته وزن این پروفیلها میتواند از 4 کیلوگرم الی 10 کیلوگرم متفاوت باشد؛ چون همانطور که در بالا گفتیم، اندازه و ابعاد مختلفی از این پروفیل وجود دارد که بر اساس نیاز مشتری، انتخاب میشود. حالا این اندازه و ابعاد میتواند بر روی وزن پروفیل نیز تاثیر گذار باشد.
مزایای پروفیل زد چیست؟
عمده ترین دلیل کاربرد زیاد پروفیل زد مربوط به مزایا آن میباشد برای همین در ادامه این بخش، مهمترین مزایا آن را به شما معرفی میکنیم:
- کاهش بیش از نیمی از وزن کلی اسکلت فلزی
- امکان تولید سفارشی در اندازه و ابعاد مختلف
- مراحل نصب آسان
- کیفیت پایدار
- ظرفیت بار بالا
- تحمل بارهای کششی
- افزایش استحکام ساختمان در برابر زلزله
- حمل و نقل آسان
- قابل بازیافت
کاربردهای پروفیل Z چیست؟
اگر شما بخش مزایا پروفیل زد را به خوبی خوانده باشید، قطعا خودتان توانستید تا تعدادی از مزایا این پروفیلها را حدس بزنید. در ادامه مهمترین این کاربردها را به شما معرفی میکنیم:
- صنعت کشتی سازی
- ساختمان سازی
- ساخت سقف کارخانه
- ساخت ریل ها
- ساخت فریم فلزی
- و …
قیمت و خرید پروفیل زد
قیمت پروفیل زد به موارد مختلفی مانند ضخامت، ارتفاع و نوع ورقی که در زمان تولید استفاده شده بستگی دارد. همانطور که گفتیم، این پروفیلها در سایز و اندازههای مختلفی تولید میشوند که درنتیجه باعث میشود تا قیمتهای متفاوتی را داشته باشد.
از طرفی دیگر، یکسری مواردی به مانند قیمت دلار، عرضه و تقاضا، قیمت سوخت، قیمت جهانی فولاد و … میتواند بر روی قیمت کلی بازار آهن تاثیر بگذارد و برای همین نمیتوان هیچ قیمت دقیقی را از پروفیل زد اعلام کرد.
به همین دلیل اگر شما قصد استعلام قیمت و یا خرید پروفیل زد را دارید، پیشنهاد میکنم که با استفاده از یکی از شمارههایی که در سایت قرار دارد، با بخش فروش گروه صنعتی صبا تماس بگیرید.
جمعبندی
اصلیترین کاربرد پروفیل Z یا پرلین زد، در افزایش استحکام اسکلتهای فلزی است. این محصول در ابعاد، اندازه و 4 شکل مختلف روانه بازار میشود که هر کدام از آنها نیز دارای ویژگی، وزن، ضخامت و قیمتهای مختلفی هستند.
در این مقاله، ما پروفیل Z را برای شما تعریف کردیم و همچنین نگاهی کلی و جزئی به کاربرد و ویژگیهای آن انداختیم. اگر هر سوالی درباره این پروفیل داشتید، میتوایند از قسمت کامنتها از ما بپرسید.
پروفیل زد چیست ؟ پروفیلها گروهی از ابزارهای ساختمانی و صنعتی هستند که خط تولید بسیار متنوعی دارند. در میان پروفیلهای سبک؛ پروفیلهای زد به دلیل ساختار منسجم و محکمی که دارند در پی سازی، سقفهای سولههای ورزشی و استادیومها، سالنهای کنفرانس و … کاربرد فراوان دارند. این پروفیلها را بر حسب وزن و ابعاد به انواع مختلفی دستهبندی میکنند. بهتر است قبل از خرید پروفیل زد با کارشناسان این حوزه در زمینه تهیه پروفیل با ابعاد استاندارد و مناسب مشورت داشته باشید.
منبع: درباره پروفیل زد بیشتر بدانید