کسب و کار ایرانی

نحوه انتخاب اندازه مناسب دیزل ژنراتور

همانطور که می دانید، امروزه استفاده از به شدت افزایش یافته و افراد زیادی به خریداری آن ها می پردازند. به همین خاطر، شرکت های متنوع به تولید دیزل ژنراتور ها در ابعاد و اندازه های مختلف می پردازد که هر یک از آن ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارا می باشند. اما موضوعی که ذهن مشتریان را به هنگام خرید به خود درگیر می کند، انتخاب اندازه مناسب دیزل ژنراتور ها است. زیرا اگر اندازه این محصول به درستی انتخاب نشود، قطعا مشتریان با مشکلات متعدد و بزرگی مواجه خواهند شد و نگرانی های بسیاری برای آن ها به وجود خواهد آمد.

نکات لازم برای انتخاب اندازه مناسب دیزل ژنراتور

اگر می خواهید به خرید دیزل ژنراتورهای با کیفیت بپردازید، می بایست در ابتدا با نکاتی که می تواند به شما در انتخاب اندازه مناسب دیزل ها کمک نماید، آشنا باشید. برخی از این نکات عبارت اند از: اولین نکته ای که باید آن را مد نظر داشته باشید، توجه به نوع نیاز تان است. باید از خود بپرسید برای چه کاری نیاز به دیزل ژنراتور ها دارید؟ با دریافت پاسخ این سوال از جانب خودتان، می توانید کمی راحت تر از قبل اندازه‌مناسب دیزل ژنراتور تان را بیابید.

انتخاب اندازه دیزل ژنراتور ها با توجه به میزان و اندازه بودجه

  • توجه به میزان بودجه مشتری

همانطور که می دانید، دیزل ژنراتور هایی که در ابعاد بالا طراحی می شوند، هزینه بیش تری را برای خریداری به خود اختصاص می دهند که مشتریان گرامی پیش از خرید می بایست به این موضوع توجه داشته باشند.

  • توجه به میزان توان مورد نیاز مشتری

از دیگر نکات حائز اهمیت در انتخاب اندازه مناسب دیزل ژنراتور، بررسی میزان توان مورد نیاز است. باید بدانید دیزل ژنراتور هایی که توان بالاتری را در بر دارند، در ابعاد بزرگ تری طراحی و تولید می شوند و بالعکس. برای این که بتوانید توان مورد نیاز تان را بسنجید، می بایست در ابتدا به محل مد نظر برای استفاده از دیزل ژنراتور ها توجه کنید. مکان هایی با متراژ بالا، قطعا برای تامین برق شان نیاز به ژنراتور هایی با توان بسیار بالا خواهند داشت.

مزیت های استفاده از دیزل ژنراتور ها در اندازه مناسب

باید بدانید اگر بتوانید یک اندازه مناسب دیزل ژنراتور مد نظر تان را انتخاب کنید، می توانید از مزایای متعددی برخوردار گردید که برخی از این مزیت ها عبارت اند از:

  • عدم خراب شدن دستگاه و عمر طولانی سیستم

اولین و مهم ترین مزیت انتخاب اندازه مناسب برای دیزل ژنراتور ها، عدم خراب شدن دستگاه می باشد. دیزل ژنراتور ها اگر در اندازه مناسب تهیه نشوند، قطعات داخلی آن ها دچار نقص خواهد شد و افراد هر روزه می بایست هزینه ای برای تعمیرات بپردازند.

  • عدم نوسان در برق و خاموش شدن دستگاه

اگر با توجه به محیط اندازه‌مناسب دیزل ژنراتور تعیین نگردد، برق تولید شده با نوسان همراه خواهد بود. اگر می خواهید دیزل ژنراتور تان بدون نوسان و قطعی برق مورد نیاز تان را تامین سازد، به شما پیشنهاد می دهیم حتما این محصول را در اندازه و ابعاد مناسب تهیه نمایید.

قانون اهم:

  • وات= ولتاژ * آمپر
  • آمپر= ولتاژ / وات

برای تعیین دقیق ولتاژ لازم، معمولا باید با کارشناس برق مشورت کرد. کارشناس برق با ارزیابی محیط کاری و بررسی بارهای مختلف تاسیسات یا عملیات مورد نیاز و با در نظر گرفتن ولتاژ لازم برای ساختمان، حداکثر شدت جریان برق، برق خروجی از موتور و غیره، دیزل ژنراتور مناسب را برای نیاز شما انتخاب می کند.

  • اولین فاکتور، قبل از انتخاب دیزل ژنراتور، مشخص کردن نوع کاربرد دیزل ژنراتور است. برای این کار باید پیش از انتخاب، لیستی از موارد و اقلامی که به دیزل ژنراتور و برق تولیدی از مولد برق نیاز دارند، تهیه شود.
  • دومين فاکتور، تعیین میزان توان شروع به کار دستگاه و همچنین مقدار آن در حین کار است. برای این کار باید بر اساس کاربرد مورد نیاز، توان لازم را بر حسب KVA از روی جداول مربوطه استخراج و مشخص کرد.
  • فاکتور سوم هم در نظر گرفتن طول عمر مورد نیاز دستگاه است.

How to choose the right size of diesel generator

موارد کلیدی در تعیین ولتاژ صحیح برای راه اندازی دیزل ژنراتور:

  • ولتاژ مورد احتیاج برای تاسیسات و یا برای استفاده توان در مبدل های برق
  • در آمریکا و قسمتی از آسیا فرکانس مورد استفاده در برق 60 هرتز و در بقیه نقاط جهان 50هرتز است. بیشتر کشتی های بزرگ و هواپیماها از فرکانس 400 هرتز استفاده می کنند. برای تغییر توان برق به فرکانس های دیگر، می توان از مبدل فرکانس استفاده کرد اما باید عوامل دیگر نیز در نظر گرفته شود. در بیشتر ژنراتورها فرکانس تغییر می یابد. ولی در بعضی از ژنراتورها بعد از تغییر فرکانس، عملکرد دچار مشکل شده و یا احتیاج به اضافه کردن قطعات و تغییرات لازم دارد. برای جزئیات بیشتر باید با شرکت سازنده ژنراتور مشورت کرد.
  • اگر حداکثر شدت جریان لازم برای کارکرد تجهیزات را ندارید، با استفاده از آمپرهای آلترناتور توان لازم را بدست آورده و مناسب را انتخاب کنید.
  • شدت جریان برق در راه اندازی موتورهای صنعتی نیز باید درنظر گرفته شود. بیشتر موتورها با توان ثابتی کار می کنند، ولی در حالت راه اندازی توان بیشتری لازم دارند. برای مثال، شما شاید در حالت راه اندازی تاسیسات صنعتی 200 کیلو وات لازم داشته باشید در حالیکه در حالت عادی فقط 90 کیلووات لازم دارد. موتورهای جدید به تازگی، در حال ورود به بازار هستند که شروع نرمتری دارند و باعث کنترل شتاب ولتاژ می شوند. برخی از موتورهای صنعتی تمامی اطلاعات مربوطه را در تگ اطلاعاتی ارائه می کنند.

یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای انتخاب نوع کاربرد آن می باشد که در ذیل به شرایط آن پرداخته می شود.

امروزه با توسعه علوم مهندسی در زمینه های مختلف بخصوص برق و مکانیک، تولید دیزل ژنراتور در سطح وسیعی پیشرفت و در اندازه های متنوع و با کاربردهای مختلفی در دسترس می باشند. لازم بذکر است، دیزل ژنراتور با ظرفیت 5KW الی 50KW در بازار برای مصارف خانگی، به راحتی در دسترس می باشد. در حالی که دیزل ژنراتور صنعتی از 50KW تا 3MW بصورت ثابت یا قابل حمل (نصب شده بر روی شاسی چرخ دار) نیز وجود دارد. از این رو، دیزل ژنراتورهای صنعتی، اکثرا در مراکز بیمارستانی، ساختمان سازی، راهسازی، کشاورزی، مراکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین در استخراج معادن استفاده می شوند انتخاب نوع و توان و محدوده توان ديزل ژنراتور نياز به بررسي نوع مصرف و ديگر فاکتورهاي موثر دارد.

چگونگی سایز کردن ژنراتور:

برای سایز کردن دیزل ژنراتور دانستن بارهای مصرفی در هر سایت الزامی است. لذا گروه مهندسین فرآیند و یا مکانیک در هر پروژه بایستی بارهای موتوری و غیر موتوری مورد نیاز در فرآیند هر پروژه را تحت عنوان مدرکی بنام Power Consumption list ارائه دهند. اطلاعات مورد نیاز در این مدرک شامل موارد ذیل می باشد.

تعیین ضریب برای بارهای متناوب کار و همچنین مشخص نمودن ساعت کاری در شبانه روز که ضریب آن برای بارهای دائم کار 100% و برای بارهای متناوب کار بین 0% تا 100% و برای بارهای حاضر به کار حدود 0% تا 20% در نظر گرفته شده است. مشخص شدن اطلاعات ساعت کاری در شبانه روز برای بارهای متناوب کار در پروژه های بزرگ اهمیت بسزایی دراد که در اکثر پروژ ها به آن پرداخته نمی شود. بهینه بودن سایز تجهیزات باعث دانستن صحیح پیک کاری هر ترانس گشته و باعث صرفه جویی اقتصادی خواهد شد. مشخصه دیگر، توان جذبی مکانیکی بارها (BHP) می باشد که در جدول موجود بوده و توانی است که گروه مهندسین فرآیند با توجه به پارامترهای فرآیندی از جمله ارتفاع، دبی، حرارت و غیره محاسبه و در اختیار گروه برق قرار می دهند.

  • برای موتورهای کوچک تر از 5. 22 کیلووات برابر با 25. 1
  • برای موتورهای کوچک تر از 55 کیلووات برابر با 15. 1
  • برای موتورهای بزرگ تر و مساوی 55 کیلووات برابر با 1. 1

از آنجا که موتورها، بخصوص موتورهای ولتاژ پایین بصورت تیپ های استاندارد ساخته می شوند، باید استاندارد سازی شده و نزدیکترین تیپ استاندارد در ستون دیگر قرار داده شود.

لازم به ذکر است، خرید نهایی این موتورها توسط بخش مکانیک انجام می پذیرد و در انتها بایستی اطلاعات دقیق تر در مدرک لیست بارهای الکتریکی قرار بگیرد. توان بدست آمده در این مرحله توان P2 یا توان خروجی و یا توان مکانیکی می باشد که بایستی تلفات موتور به آن اضافه شود تا توان ورودی به موتور محاسبه گردد و بتوان کیلو وات مصرفی موتور را بدست آورد و در سایز ژنراتور از آن استفاده نمود. با استفاده از راندمان و رابطه ذیل براحتی می توان به توان P1 یا توان ورودی دست پیدا کرد. مشخصه دیگر که در لیست بارها استفاده می گردد، نسبت توان جذب شده به توان استاندارد شده می باشد. اختلاف زیاد بین این توان ها در تعداد زیاد بارها مورد قبول نیست چرا که باعث بالا رفتن توان راکتیو نسبت به توان اکتیو می شود. تعیین نوع بار از لحاظ فیدری و موتوری نیز بایستی در ستون جداگانه مشخص گردد.

دکمه بازگشت به بالا