اقتصادیکسب و کار ایرانی

معرفی انواع اجزای برق صنعتی شیوا امواج

در این مقاله آموزش صنعت برق مهمترین و پرکاربردترین اجزا و قطعات برق صنعتی با توضیحات کامل ارائه شده است. در این مقاله در رابطه با رله، بی متال، تایمرها، سنسورها، ترموکوپل، لودسل، تابلو برق، مولتی متر، آمپرمتر، فلوتر الکترونیکی و …. مطالب مفیدی ارائه شده است.

پیشنهاد ویژه سایت ایران مدرس:

مقایسه کاربرد رله کنترل بار و بی متال

در این بخش توضیحات مختصری در مورد مقایسه کاربرد رله کنترل بار و بی متال ارائه می گردد.

مقایسه کاربرد رله کنترل بار و بی متال: نوع دیگری از حفاظت کننده ها، رله کنترل بار می باشد که می تواند جایگزین مناسبی برای بی متال باشد زیرا دقت و سرعت آن از بی متال بیشتر می باشد.

مزیت نسبت به بی متال: بی متال ها به علت عملکرد حرارتی زمان عکس العمل طولانی تری دارند و عملکرد آنها تا حدود زیادی وابسته به دمای محیط  است، در مقابل رله کنترل بار به دلیل عملکرد القایی و استفاده از مدارات الکترونیکی دارای زمان عکس العمل سریع بوده و حرارت محیط بر کار آن تاثیر نمی گذارد. ضمن اینکه دقت بالاتری نیز دارد.

کلیک کنید:

کاربرد رله کنترل بار: 1_ جلوگیری از سوختن موتورهای سه فاز در هنگام اضافه بار، دو فاز شدن و اتصال کوتاه 2_ حفاظت ژنراتورها و ترانس های قدرت در مقابل اضافه بار و اتصال کوتاه 3_ حفاظت موتورهای تکفاز و دوفاز ( استفاده از یک یا دو کانال جریان).

 قابلیت های ویژه کنترل بار: 1_ نمایش دهنده حالت خط قبل از قطع خروجی 2_ دارای نمایشگر وصل خروجی 3_ دارای نمایشگر حالت خطا

طرز کار رله کنترل بار: رله کنترل بار با داشتن سه عدد ترانس جریان داخلی (ct) جریان هر یک از فازها را مانند آمپرمترهای انبری اندازه گیری کرده و با جریان تنظیم شده مقایسه می کند و در صورت اضافه شدن جریان هر خط از مقدار تنظیم شده مصرف کننده را از خارج می کند. برای پوشش دادن زمان استارت در موتورهایی که اضافه بار زیادی دارند پیچ تنظیمی بر روی رله برای تنظیم زمان تاخیر پیش بینی شده است.

طریقه ریست کردن رله: بعد از اینکه رله عمل کرد باید رله ریست شود تا به حالت کار عادی باز گردد. ریست کردن رله کنترل بار به سه طریق انجام می شود: 1_ با استفاده از دکمه ریست روی کنترل بار 2_ با قطع مدار تغذیه رله برای چند لحظه 3_ ریست اتوماتیک که با اتصال دو ترمینال T1 و T2  بعد از حدود یک دقیقه به طور خودکار انجام می شود.

حتما بخوانید:

چگونگی کارکرد تایمرها: Timer

کلیک کنید:

تایمرها در انواع مختلفی ساخته می شوند که در زیر آورده شده است: 1_ تایمر موتوری یا الکترومکانیکی 2_ تایمر الکترونیکی 3_ تایمر نیوماتیکی ( بافشار هوا) 4_ تایمر بی متال یا حرارتی 5_ هیدرولیکی.

 

چگونگی طرز کار و ساختمان کلید بی متال

در صنعت برق یک کلید حساس به دما است که بر پایه عنصر بی متال ساخته شده. کلید بی متال یا رله حرارتی یکی از رایج ترین انواع رله های اضافه بار حرارتی است که در صنعت برق مورد استفاده قرار می گیرد و به صورت سری در مدار الکتروموتور قرار می گیرد و برای حفاظت از آن در مقابل اضافه بار استفاده می شود.

مطالعه نمائید:

 

ساختمان کلید بی متال

در اثر عبور جریان الکتریکی از بی متال هر دو فلز گرم شده و طول آنها زیاد می شود اما از آنجایی که ضریب انبساط دو فلز متفاوت است، بی متال به سمت فلزی که ضریب انبساط پایین تری دارد خم می شود. این جابجایی به وسیله اهرم یا به صورت مستقیم کنتاکت ها را قطع یا وصل می کند. از این ویژگی در فیوزها و رله های بی متال استفاده می شود. رله های حرارتی تنظیم پذیر هستند و می توان آنها را به گونه ای تنظیم کرد که جریان هایی بین 05/1 تا 10 برابر جریان نامی موتورها را قطع کنند. روش تنظیم رله حرارتی بدین گونه است که باید پیچ تنظیم آنرا برابر جریان نامی الکتروموتور تنظیم نمود. برخی از رله های بی متال دارای دو حالت دستی و خودکار هستند که در حالت دستی اگر رله عمل کند باید آنرا به صورت دستی و با فشردن دکمه RESET به حالت اول بازگرداند، اما در حالت خودکار برگشتن به حالت اول پس از گذشت مدتی معین به صورت خودکار انجام می شود. قسمت های مختلف یک رله حرارتی عبارتند از: تیغه های اتصال به کنتاکتور، ترمینال های اتصال به کابل موتور، ترمینال های مشترک مدار فرمان، پیچ تنظیم جریان، ترمینال های باز و بسته ی مدار فرمان، پیچ تغییر وضعیت و دگمه برگشت وضعیت.

رله بی متال سه فاز معمولا دارای سه پل قدرت و دو کنتاکت فرمان است ( یک کنتاکت باز برای اتصال به سیستم هشدار دهنده و یک کنتاکت بسته  برای قرار دادن در مسیر تغذیه کنتاکتور). کنتاکت بسته بی متال با شماره های 95_96 و کنتاکت باز آن با شماره های 97_98 مشخص می شود.

 

سنسورهای مادون قرمز، القایی، خازنی و پتانسیومتر

در این بخش توضیحات مختصری در مورد سنسورهای مادون قرمز، القایی، خازنی و پتانسیومتر ارائه می گردد.

 

سنسور فتوالکتریک مادون قرمز

این سنسور از یک پرتو نوري مدوله شده استفاده می کند که توسط هدف شکسته شده یا منعکس می گردد سنسور فتوالکتریک قادر به تشخیص نور مدوله شده از نور محیط می باشد. منابع نور از طریق این سنسورها در محدوده سبز قابل رؤیت تا مادون قرمز نامرئی در طیف نوري بکار گرفته می شوند.

سنسور القایی: این سنسور به کمک خاصیت الکترومغناطیس توانایی تشخیص فلز را در میدان دید خود دارد.

سنسور خازنی: نسبت به تمام مواد فلز و غیرفلز حساس بوده و با حضور قطعه موردنظر در نزدیکی آن و تغییر ظرفیت خازنی، سوئیچ می کند. این سنسور براي کنترل سطح مایعات بکار می رود.

پتانسیومتر: یک سنسور موقعیت است. پتانسیومتر یک مقاومت متغیر است که با تغییر مکان بازوي آن مقدار مقاومت تغییر می کند. با اندازه گیري میزان مقاومت بین بازوي متحرك و یکی از سرهاي ثابت مکان مشخص می گردد.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می شود:

 

سنسور، ترموکوپل و لودسل در صنعت برق

در این بخش توضیحات مختصری در مورد سنسور، ترموکوپل و لودسل در صنعت برق ارائه می گردد.

سنسور

یک نوع مبدل سیگنال می باشد که سیگنال غیرالکتریکی ورودي را به سیگنال الکتریکی براي خروجی تبدیل می کند. سنسورها پارامترهاي مختلف نظیر سرعت، دما، رطوبت، جابجایی و غیره را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کنند. در صنعت طیف وسیعی از سنسورها استفاده می شود که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

ترموکوپل

یک نوع سنسور دما است که از اتصال دو فلز غیر همجنس در یک انتخاب بدست می آید. اصول کار ترموکوپل بر مبناي اثر سیبک است  وقتی دو فلز غیرهمجنس از یک سمت بهم وصل شوند و محل پیوند حرارت داده شود، در سمت دیگر اختلاف پتانسیل کوچکی بوجود می آید.

لودسل

یک سنسور نیرو می باشد که نیرو یا وزن را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. اساسا لودسل از یک مجموعه استرین گیج تشکیل شده است که معمولا چهار عدد هستند و بصورت مدار پل وتسون بهم اتصال دارند.

تابلوهای برق فشار ضعیف از نظر کاربرد

1_ تابلوهای فرمان موتوری که جهت کنترل موتورهای سه فاز ساخته می شوند.

2_ تابلوهای توزیع صنعتی که جهت توزیع جریان در یک واحد صنعتی استفاده می شوند.

3_ تابلوهای بانک خازنی که جهت اصلاح ضریب توان یک کارگاه ساخته می شوند.

4_ تابلوهای توزیع مسکونی که برای توزیع جریان در یک واحد مسکونی ساخته می شوند.

5_ تابلوهای کنترل صنعتی یا تابلوهای PLC که جهت کنترل اتوماتیک فرآیندهای صنعتی کاربرد دارند.

6_ تابلوهای مارشالینگ که ارتباط بین تابلوهای برق و سیستم کنترل مرکزی را فراهم می کنند.

کلمات کلیدی: تابلو فشار ضعیف، تابلو فرمان، موتور سه فاز، تابلو توزیع، بانک خازنی، اصلاح ضریب توان، کنترل صنعتی، PLC، تابلو مارشالینگ.

مطالعه نمائید:

 

تابلو برق در نگاهی ساده

تابلو برق یک محفظه برای نصب و سیم بندی تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی است که کلیدها و قطعات کنترلی و حفاظتی و لوازم نمایشگر ( ولتاژ، جریان، فرکانس، توان، کسینوس فی و …) روی آن نصب می شوند. همچنین تابلوهای برق جهت جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی به کاربران تجهیزات و حفاظت تجهیزات در برابر عوامل محیطی استفاده می شوند. تابلو های برق از نظر ولتاژ به دو دسته LV و MV تقسیم می شوند. تابلو های  LV در سطح زیر 1000 ولت و تابلوهای MV از 1000 تا 36000 ولت ساخته می شوند.

ترموکوپل و وظایف آن

ترموکوپل ها متداول ترین تجهیز جهت اندازه گیرهای الکتریکی دما در صنعت هستند. مکانیزم ترموکوپل ها بر اساس پدیده سی بک که تغییرات دما را به ولتاژ تبدیل می کنند می باشد. از مزایای آن ها می توان به سادگی، قیمت مناسب، استحکام و دوام بالا جهت مصارف صنعتی و دقت مناسب اشاره کرد. محدوده ی اندازه گیری دما توسط ترموکوپل ها وسع بوده و در شرایط محیطی متفاوت قابل استفاده می باشند. ترموکوپل ها دارای سرعت پاسخ دهی خوبی بدلیل ثابت زمانی کوچک می باشند. از معایب ترموکوپل ها غیر خطی بودن، تماسی بودن، دقت متوسط را می توان نام برد. جهت استفاده ترموکوپل در مکان هایی که لرزش یا ضربه وجود دارد برای محافظت از سنسور از روکشی به نام ترموول یا غلاف استفاده میشود که باعث کاهش سرعت پاسخ گویی می شود.

 

مولتی متر 144 شیوا امواج

مولتی متر 144 شیوا امواج با نمایشگرهای دیجیتالی بزرگ جهت اندازه گیری و نمایش 6 پارامتر ولتاژ، 6 پارامتر ماکزیمم ولتاژ و 6 پارامتر مینیمم ولتاژ، اندازه گیری و نمایش هم زمان 3 پارامتر جریان، 3 پارامتر ماکزیمم جریان و همچنین اندازه گیری و نمایش فرکانس طراحی و ساخته شده است. با استفاده از این دستگاه می توان جریان های مورد نظر را به دو روش TRUE RMS و روش معمولی اندازه گیری و مشاهده نمود. در کل همه پارامترهای مورد نیاز در برق را نشان می دهد.

کلمات کلیدی: مولتی متر، نمایشگر دیجیتال، اندازه گیری، ماکزیمم ولتاژ، ماکزیمم جریان، فرکانس، برق، روش TRUE RMS.

مطالعه کنید:

ویژگی های مولتی متر 144 شیوا امواج

1_ دستگاهی با نمایشگرهای بزرگ جهت اندازه گیری و نمایش جریان به دو روش عادی و TRUE RMS و نمایش ولتاژ 2_ سه عدد نشانگر برای نمایش سیگنال های برق ورودی (R.S.T) 3_ نمایش ( ولتاژهای فازی نسبت به نول و همچنین ولتاژهای خطی، همزمان جریان های فازی، فرکانس شبکه، خطای جریان عبوری بیش از حد) 4_ نمایش و ثبت ( ماکزیمم و مینیمم ولتاژ، ماکزیمم جریان) 5_ قابلیت ( قفل بر روی هر کدام از ولتاژها، نمایش ولتاژها به صورت چرخشی و ثابت، تنظیم CT و نمایش آن) 5_ نمایش هر پارامتر همراه با روشن شدن نشانگرهای مربوطه 6_ ذخیره تمامی اطلاعات در هنگام قطع برق 7_ دارای ترمینال های سوکتی، راهنمای نصب و سیم کشی روی ترمینال های دستگاه.

کلمات کلیدی: دستگاه، اندازه گیری، نمایش ولتاژ، نشانگر، یرق ورودی، ولتاژ فازی، فرکانس شبکه، ترمینال های سوکتی.

 

سوپر ولت آمپرمتر 71 شیوا امواج و ویژگی های آن

در این بخش توضیحاتی در مورد سوپر ولت آمپرمتر 71 شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد.

سوپر ولت آمپرمتر 71 شیوا امواج

سوپر ولت آمپرمتر 71 شیوا امواج دستگاهی مناسب برای اندازه گیری و نمایش ولتاژهای خطی و فازی، سه فاز و جریان R.S.T با CT قابل تنظیم می باشد. این دستگاه همچنین دارای سیستم ثبت ماکزیمم ولتاژ و جریان می باشد. همچنین دارای طرحی منحصر بفرد در نوع خودش می باشد و در تابلوهای برق صنعتی بخصوص کاربرد فراوان دارد.

کلمات کلیدی: سوپر، ولت آمپرمتر، ولتاژ خطی، ولتاژ فازی، تابلو، برق صنعتی.

پیشنهاد می شود حتما بخوانید:

ویژگی های سوپر ولت آمپرمتر 71 شیوا امواج

1_ نمایش( ولتاژهای فازی (R.S.T) نسبت به نول و همچنین ولتاژهای خطی، جریان های فازی (R.S.T)، خطای جریان عبوری بیش از حد، از CT ها 2_ نمایش و ثبت ماکزیمم ولتاژ و جریان 3_ قابلیت ( قفل بر روی هر پارامتر مورد نیاز، نمایش ولتاژها و جریان ها بصورت ثابت و چرخشی، تنظیم CT  و نمایش آن) 4_ نمایش هر پارامتر همراه با روشن شدن نشانگرهای مربوطه 5_ ذخیره تمام اطلاعات در هنگام قطع برق.

 

سوپر ولت آمپر متر 96B شیوا امواج و ویژگی های آن

در این بخش توضیحات مختصری در مورد سوپر ولت آمپر متر 96B شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد.

سوپر ولت آمپر متر 96B شیوا امواج و ویژگی های آن

10 دستگاه در یک دستگاه شامل: (سه دستگاه آمپرمتر، سه دستگاه ماکزیمتر جریان، یک دستگاه ولت متر، یک دستگاه ماکزیمتر ولتاژ، یک دستگاه مینیمتر ولتاژ، یک دستگاه فرکانس متر). از ویژگی های این دستگاه 1_ نمایش ( ولتاژهای فازی نسبت به نول و همچنین ولتاژهای خطی، همزمان جریان های فازی، خطای جریان عبوری بیش از حد) 2_ نمایش و ثبت ماکزیمم و مینیمم ولتاژ شبکه، ماکزیمم جریان 3_ قابلیت قفل بر روی هر کدام از ولتاژها، نمایش ولتاژها به صورت ثابت و چرخشی، نمایش فرکانس شبکه، قابلیت تنظیم CT و نمایش آن 4_ نمایش هر پارامتر همراه با روشن شدن نشانگرهای مربوطه 5_ ذخیره تمام اطلاعات در هنگام قطع برق 6_ راهنمای نصب و سیم کشی روی ترمینال های دستگاه.

کلمات کلیدی: ولت آمپر متر، مینیمتر ولتاژ، ماکزیمتر ولتاژ، فرکانس متر، ولتاژ فازی، ولتاژ خطی، نول

مطالعه نمائید:

ولت متر 96*48 و آمپرمتر 96*48 شیوا امواج

در این بخش توضیحات مختصری در مورد ولت متر 96*48 و آمپرمتر 96*48 شیوا امواج ارائه می گردد.

ولت متر 96*48 شیوا امواج و ویژگی های آن

ولت متر 96*48 شیوا امواج با ترمینال های سوکتی و کارآیی فوق العاده جهت اندازه گیری و نمایش 6 پارامتر ولتاژ، 6 پارامتر ماکزیمم ولتاژ، 6 پارامتر مینیمم ولتاژ و فرکانس شبکه طراحی و ساخته شده است. ویژگی های این ولت متر 1_ نمایش ولتاژهای فازی نسبت به نول، ولتاژ های خطی، فرکانس شبکه 2_ نمایش و ثبت (ماکزیمم ولتاژشبکه، مینیمم ولتاژ شبکه )3- قابلیت (قفل بر روی هر کدام از ولتاژها، نمایش ولتاژها به صورت ثابت و چرخشی)

کلمات کلیدی: ولتمتر، ترمینال، سوکتی، ولتاژ، ماکزیمم ولتاژ، مینیمم ولتاژ، فرکانس شبکه، ولتاژ فازی، ولتاژ خطی.

 

آمپرمتر 96*48 شیوا امواج

آمپرمتر 96*48 شیوا امواج با تغذیه تکفاز قابلیت اندازه گیری و نمایش جریان عبوری از 0.01 تا 6000 آمپر در رنج های مختلف CT را دارا می باشد. این دستگاه مجهز به سیستم ثبت ماکزیمم جریان بوده و روش اندازه گیری جریان به دو صورت متوسط و TRUE RMS می باشد.

کلمات کلیدی: آمپرمتر، تکفاز، جریان عبوری، CT.

ولت متر 96 شیوا امواج و ویژگی های آن

در این بخش توضیحات مختصری در مورد ولت متر 96 شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد.

دستگاه ولت متر 96 شیوا امواج با طراحی زیبا، صفحه نمایش بزرگ و کارآیی فوق العاده دارای سه وضعیت نمایش ولتاژ، ماکزیمم ولتاژ و مینیمم ولتاژ می باشد. از ویژگی های این ولت متر می توان 1_ نمایش ولتاژهای فازی ( R,S,T) نسبت به نول و همچنین ولتاژهای خطی 2_ نمایشگر بزرگ منحصر بفرد 3_ شش عدد نشانگر برای اعلام سه حالت نمایش 4_ قابلیت ثبت ونمایش ماکزیمم و مینیمم ولتاژ 5_ ذخیره تمام اطلاعات در هنگام قطع برق 6_ راهنمای نصب و سیم کشی روی ترمینال های دستگاه.

کلمات کلیدی: ولت متر، صفحه نمایش، ماکزیمم ولتاژ، مینیمم ولتاژ، ولتاژهای فازی، نول، ولتاژ خطی، ترمینال.

حتما بخوانید:

محافظ ولتاژ 20 آمپر شیوا امواج و ویژگی های آن

در این بخش توضیحات مختصری در مورد محافظ ولتاژ 20 آمپر شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد.

محافظ ولتاژ 20 آمپر شیوا امواج و ویژگی های آن

با نصب محافظ ولتاژ 20 آمپر شیوا امواج بعد از کنتور می توان کلیه وسایل برقی خانگی را در برابر افزایش و کاهش ولتاژ محافظت نمود. از ویژگی های آن می توان 1_ حفاظت کامل وسایل برقی در برابر افزایش و کاهش ولتاژ 2_ سه عدد نشانگر برای اعلام زمان گیری و وصل رله، افزایش ولتاژ، کاهش ولتاژ 3_ قابلیت عبور جریان بالا بدون نیاز به کنتاکتور خارجی 4_ قابلیت نصب بعد از کنتور برای حفاظت کلیه وسایل برقی خانگی.

کلمات کلیدی: محافظ ولتاژ، کنتور، افزایش ولتاژ، وصل رله، کنتاکتور.

فلوتر مکانیکی و ویژگی های سنسور فلوتر شیوا امواج

در این بخش توضیحاتی در مورد فلوتر مکانیکی و ویژگی های سنسور فلوتر شیوا امواج ارائه می گردد.

مطالعه نمائید:

ویژگی های سنسور فلوتر شیوا امواج

1_ قابل استفاده برای تمام فلوترهای موجود در بازار 2_ دارای وزن مناسب برای استفاده در انواع مایعات رسانا 3_ مقاوم در برابر خوردگی در انواع محلول های قلیایی و اسیدی 4_ دارای پوشش عایق مناسب 5_ اتصال محکم سیم نگهدارنده به سنسور 6_ ظاهری زیبا و عملکرد مطمئن.

کلمات کلیدی: فلوتر، مایعات رسانا، مقاوم، عایق، سنسور، سیم نگهدارنده.

فلوتر مکانیکی شیوا امواج و ویژگی های آن

فلوتر مکانیکی شیوا امواج دستگاهی مناسب جهت اتوماتیک کردن سیستم پمپاژ مایعات در موارد زیر می باشد: 1_ حفاظت در برابر خشک کار کردن 2_ کنترل سطح مایعات. از ویژگی های این فلوتر می توان 1_ کنترل سطح مایعات رقیق رسانا و نارسانا 2_ استفاده از مواد مقاوم در برابر انواع مایعات 3_استفاده از کابل مخصوص با انعطاف پذیری بالا 4- امکان تغییر ارتفاع به روش بسیار آسان 5_ نصب ساده و آسان نام برد.

کلمات کلیدی: فلوتر، مکانیکی، اتوماتیک کردن، پمپاژ مایعات، حفاظت، کنترل سطح، رسانا، نارسانا.

شمارنده دیجیتال شیوا امواج و ویژگی های آن

شمارنده دیجیتال شیوا امواج دستگاهی مناسب جهت شمارش پالس های ورودی با دقت و انعطاف پذیری بالا می باشد. این دستگاه برای شمارش تعداد محصول، تعداد کارکرد دستگاه، متر کردن و … قابل استفاده است.از ویژگی های این شمارنده می توان 1_ سیستم کاملا میکروپروسسوری 2_ دو مد عملکرد ( مد1: حداکثر شمارش 9999 و تنظیم عدد شمارش بر اساس نیاز، مد2: حداکثر شمارش 99999999) 3_ قابلیت تنظیم عدد مقسم از 0 تا 100، تنظیم وضعیت رله خروجی بر اساس نیاز، کوپل نمودن شمارنده های شیوا امواج به صورتیکه عدد قابل شمارش به طور گسترده ای افزایش یابد، صفر نمودن شمارنده ها 4_ ذخیره اطلاعات در هنگام قطع برق.

این مقاله خوب را هم از دست ندهید:

فلوتر الکترونیکی شیوا امواج و ویژگی های آن

فلوتر الکترونیکی شیوا امواج دستگاهی مناسب جهت اتوماتیک کردن سیستم های پمپاژ مایعات رسانای جریان برق با قابلیت 2 مد کاری می باشد: 1_ حفاظت در برابر خشک کارکردن موتور 2_ کنترل سطح مایعات. از ویژگی های این فلوتر می توان به موارد زیر اشاره کرد: 1_ کنترل سطح مایعات با مقاومت متغیر 2_ دارای 4 عدد نشانگر برای اعلام یرق شبکه ، وصل رله، سطح بالا، سطح پایین 3_ قابلیت بکارگیری دستگاه برای کنترل سطح مایعات یا خشک کار نکردن موتور، تنظیم حساسیت دستگاه بر اساس مقاومت مایع، تنظیم تاخیر زمان وصل و قطع رله، نصب ساده و آسان روی ریل و سطوح دیگر.

کلمات کلیدی: فلوتر، اتوماتیک کردن، پمپاژ، رسانا، جریان برق، حفاظت، موتور، کنترل، مقاومت متغیر، سطح.

ترموستات 900…0 شیوا امواج و ویژگی های آن

ترموستات 900..0 شیوا امواج با سیستم میکروپروسسوری و با استفاده از ترموکوپل نوع k، قابلیت نمایش دما تا 900 درجه سانتی گراد را دارا می باشد. این ترموستات دارای نمایشگر دمای واقعی، دمای تنظیمی و وصل رله می باشد. قابلیت اندازه گیری دما با دقت 1 درجه سانتی گراد، تنظیم باند قطع و وصل خروجی، تنظیم تاخیر زمان قطع و وصل، تشخیص قطع سنسور، کالیبره کردن دستگاه با مرجع مورد نظر.

مطالعه نمائید:

کلمات کلیدی: ترموستات، میکروپروسسوری، ترموکوپل، دما، نمایشگر، دمای تنظیمی، وصل رله، سنسور، کالیبره کردن.

معرفی انواع اجزای برق صنعتی شیوا امواج شامل سوپر تایمر دیجیتال، تایمر ستاره مثلث، کنترل فاز بار، کنترل بار، کنترل فاز میکروپروسسوری، سوپر کنترل فاز دیجیتال، ساعت فرمان، ساعت نجومی، سوپرفتوسل، شستی استارت استوپ و رله حرارتی، مدارهای کنترل اتوماتیک و …. در این مقاله ارائه شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اجزای برق صنعتی ادامه این مقاله را بخوانید.

اگر در زمینه آموزش و تدریس خصوصی برق و دروس مهندسی برق سوال دارید از اساتید کمک بگیرید. بر روی عبارت کلیک کنید تا لیست مدرسین را ببینید.

 سوپر تایمر دیجیتال شیوا امواج و ویژگی های آن

ویژگی های سوپر تایمر دیجیتال شیوا امواج: 1_ سیستم میکروپروسسوری با دقت بالا 2_ دارای نمایشگر زمان، حالت کاری، وصل رله 3_ دارای هشت حالت مختلف کاری: تایمر( دهم ثانیه، ثانیه، دقیقه، ساعت) فلاشر( دهم ثانیه، ثانیه، دقیقه، ساعت) 4_ تعیین وضعیت رله ( وصل یا قطع) در شروع زمان گیری. کلمات کلیدی: سیستم، نمایشگر، وصل رله، تایمر، فلاشر.

تایمر ستاره مثلث شیوا امواج و ویژگی های آن

در این بخش توضیحات مختصری در مورد تایمر ستاره مثلث شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد.

مطالعه کنید:

کنترل فاز بار شیوا امواج

کلمات کلیدی: دستگاه، کنترل فاز، تکنولوژی، جابجایی فاز، CT.

ویژگی های کنترل فاز بار شیوا امواج: 1_ حفاظت کامل دستگاه های سه فاز با استفاده از سیستم میکروپروسسوری 2_ کنترل جریان 3_ اندازه گیری جریان بدون نیاز به CT و با عبور مستقیم کابل 4_ نمایش جریان، مقادیر تنظیمی و پیغام های خطا 5_ حفاظت در برابر افزایش، کاهش و عدم تقارن جریان ها، حفاظت در برابر افزایش، کاهش و عدم تقارن ولتاژها، قطع و عدم توالی فازها 6_ قابلیت نمایش ولتاژ، مدت زمان فعال بودن دستگاه، تعداد دفعات قطع و وصل جریان 7_ قابلیت فعال و غیر فعال کردن ریست اتوماتیک 8_ دارای 10 عدد نشانگر برای اعلام خطاها. کلمات کلیدی: حفاظت، سه فاز، کنترل جریان، خطا، نمایش ولتاژ، نشانگر، توالی فاز.


کنترل بار شیوا امواج و ویژگی های آن

ویژگی های کنترل بار دیجیتال شیوا امواج: 1_ حفاظت دستگاه های سه فاز با استفاده از سیستم میکروپروسسوری 2_ کنترل جریان 3_ اندازه گیری جریان بدون نیاز به CT و با عبور مستقیم کابل 3_ نمایش جریان، مقادیر تنظیمی و پیغام های خطا 4_ حفاظت در برابر افزایش، کاهش و عدم تقارن جریان ها 5_ هشت عدد نشانگر برای اعلام افزایش جریان، کاهش جریان، عدم تقارن جریان ها، تاخیر در وصل یا تاخیر برای RESET، تاخیر در قطع برای خطای افزایش جریان، تاخیر در قطع برای خطای کاهش جریان، وضعیت رله، زمان استارت اولیه. کلمات کلیدی: سه فاز، حفاظت، میکروپروسسوری، کنترل جریان، CT، نمایش جریان، عدم تقارن، خطا، تاخیر در وصل، استارت اولیه.

پیشنهاد می شود حتما بخوانید:

کنترل فاز میکروپروسسوری شیوا امواج و ویژگی های آن

در این مقاله توضیحات مختصری در مورد کنترل فاز میکروپروسسوری شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد. کنترل فاز میکروپروسسوری شیوا امواج: این کنترل فاز در ابعادی کوچک، با دقت و کارآیی بالا و قابلیت پلمپ شدن پانل(جهت عدم دسترسی و تغییرات پارامترهای تنظیم شده توسط افراد متفرقه) طراحی و ساخته شده است. با استفاده از این کنترل فاز می توان اختلالات ناشی از قطع فاز، جابجایی فازها، عدم تساوی فازها و افزایش یا کاهش ولتاژها را در کلیه مراکز صنعتی، تجاری و مسکونی کنترل نمود. کلمات کلیدی: کنترل فاز، پانل، اختلالات، قطع فاز، جابجایی، طراحی.

ویژگی های کنترل فاز میکروپروسسوری شیوا امواج: 1_ استفاده از سیستم میکروپروسسوری جهت کنترل دقیق شبکه برق 2_ حفاظت در برابر افزایش و کاهش ولتاژ، عدم توالی، عدم تقارن فازها، قطع هرکدام از فازها 3_ چهار عدد نشانگربرای اعلام برق شبکه، وصل رله، افزایش و کاهش ولتاژ، عدم تقارن فازها، عدم توالی فازها 4_ پیچ های تنظیم برای تنظیم عدد تقارن و زمان وصل 5_ قابلیت پلمپ نمودن دستگاه.


سوپر کنترل فاز دیجیتال شیوا امواج

در این بخش توضیحات مختصری در مورد سوپر کنترل فاز دیجیتال شیوا امواج ارائه می گردد. سوپر کنترل فاز دیجیتال شیوا امواج: سوپر کنترل فاز دیجیتال با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا و استفاده از سیستم میکروپرسسوری جهت کنترل بسیار دقیق اختلالات برق شبکه طراحی و برای استفاده در کلیه مراکز صنعتی ساخته شده است و دارای طراحی زیبا واعدادی خوانا می باشد. کلمات کلیدی: کنترل فاز،دیجیتال، میکروپرسسوری، کنترل.

ویژگی های سوپر کنترل فاز دیجیتال شیوا امواج: 1_ استفاده از سیستم میکروپروسسوری جهت کنترل دقیق شبکه برق 2_ نمایش ولتاژ شبکه، خطاها و پیغام های تنظیمی 3_ حفاظت در برابر افزایش و کاهش ولتاژ، عدم توالی، عدم تقارن فازها، قطع هر کدام از فازها 4_ هشت عدد نشانگر برای اعلام وصل رله، قطع فاز، عدم توالی فاز، تاخیر در قطع و وصل، افزایش و کاهش ولتاژ، عدم تقارن فازها، چشمک زن شدن همه نشانگرها: جابجایی فاز ونول 5_ تنظیم پارامترهای حفاظتی با استفاده از کلیدها.

این مقاله را هم بخوانید:

 سوپر کنترل فاز شیوا امواج و ویژگی های آن

در این مقاله توضیحات مختصری در مورد سوپر کنترل فاز شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد. سوپر کنترل فاز شیوا امواج: سوپر کنترل فاز شیوا امواج دستگاهی مناسب جهت حفاظت شبکه برق در برابر اختلالات ناشی از افزایش ولتاژ، کاهش ولتاژ، عدم تقارن فازها و جابجایی فازها می باشد که هرکدام از اختلالات با نشانگر مخصوص خود روی دستگاه اعلام می گردد. کلمات کلیدی: سوپر، کنترل فاز، امواج، حفاظت، شبکه برق، اختلالات، تقارن، ولتاز

ویژگی های سوپر کنترل فاز شیوا امواج: 1_ کنترل دقیق شبکه برق به دلیل عدم استفاده از نول( برقدار شدن نول در بعضی مواقع) 2_ حفاظت در برابر افزایش و کاهش ولتاژ، عدم توالی ( جابجایی)، عدم تقارن فازها، قطع هر کدام از فازها 3_ شش عدد نشانگر برای اعلام: U: برق شبکه، ON: وصل رله، U <:>: کاهش ولتاژ، P: عدم توالی(جابجایی فازها) 4_ پیچ های تنظیم برای تنظیم پارامترهای حفاظتی 5_ عدم تغییر پارامترها در اثر ضربات کنتاکتور تابلو. کلمات کلیدی: کنترل، شبکه برق، نول، حفاظت، توالی، تقارن گازها، وصل رله، کنتاکتور.

 کنترل فاز شیوا امواج و ویژگی های آن

کلمات کلیدی: کنترل، فاز، کنترل فاز، اختلالات شبکه، عدم تقارن، جابجایی فازها، حفاظت، ولتاژ،توالی، رله، زمان وصل.

ساعت فرمان شیوا امواج و ویژگی های آن

در این مقاله توضیحات مختصری در مورد ساعت فرمان شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد. ساعت فرمان شیوا امواج: این دستگاه یک ساعت با یک فرمان خروجی می باشد که می تواند 50 برنامه داشته باشد. هر برنامه، دارای یک زمان روشن و یک زمان خاموش است و در دوره های زمانی روزانه، هفتگی و ماهانه قابل تنظیم می باشد. در حالت روزانه ساعت، دقیقه و ثانیه، در حالت هفتگی ساعت، دقیقه، ثانیه و روز هفته و در حالت ماهانه ساعت، دقیقه، ثانیه و روز ماه قابل تنظیم می باشد. در حالت روزانه می توان روزهای فعالیت را نسبت به هفته یا ماه فعال یا غیر فعال کرد و در حالت ماهانه می توان روزهای فعالیت را نسبت به روزهای هفته فعال یا غیر فعال نمود. کلمات کلیدی: دستگاه، فرمان، فرمان خروجی، زمان روشن، زمان خاموش، قابل تنظیم، فعال، غیر فعال

ویژگی های ساعت فرمان شیوا امواج: 1_استفاده از باطری لیتیم با عمر بیش از 5 سال( قابل تعویض) 2_ ذخیره تاریخ، ساعت و کلیه تنظیمات هنگام قطع برق ورودی 3_ نمایش تاریخ، ساعت، خطاها، پیغام های تنظیمی  و روزهای هفته 4_ دارای 4 عدد نشانگر برای نمایش برنامه های مختلف 5_ قابلیت تغییر یا عدم تغییر ساعت تابستانه و زمستانه، قابلیت فعال و غیر فعال نمودن برنامه ها در روزهای خاص، قابلیت برنامه ریزی تعرفه ها با دقت حداقل یک ثانیه و حداکثر یک ماه، قابلیت اجرای 50 برنامه 24 ساعته، هفتگی یا ماهانه، قابلیت نمایش خروجی رله. کلمات کلیدی: تنظیمات، باطری لیتیم، نشانگر، برنامه ها، برنامه ریزی، تعرفه ها، دقت، نمایش، رله.

مطالعه نمائید:

ساعت فرمان هفتگی شیوا امواج و ویژگی های آن

در این مقاله توضیحات مختصری در مورد ساعت فرمان هفتگی شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد. ساعت فرمان هفتگی شیوا امواج: ساعت فرمان هفتگی شیوا امواج با قابلیت برنامه ریزی 30 برنامه در یک روز یا 30 برنامه در یک هفته می تواند زمان خاموش و روشن شدن سیستم های مختلف را به صورت سیکل های دوره ای روزانه یا هفتگی کنترل نماید. کلمات کلیدی: ساعت، فرمان، ساعت فرمان، سیستم، سیکل، خاموش، روشنی

ویژگی های ساعت فرمان هفتگی شیوا امواج: 1_ استفاده از باطری لیتیم با عمر بیش از 5 سال(قابل تعویض) 2_ ذخیره تاریخ، ساعت و کلیه تنظیمات هنگام قطع برق ورودی 3_ نمایش تاریخ، ساعت،خطاها، پیغام های تنظیمی و روزهای هفته 3_ دارای 4 عدد نشانگر برای نمایش برنامه های مختلف 4_ قابلیت تغییر یا عدم تغییر ساعات تابستانه و زمستانه، فعال و غیر فعال نمودن برنامه ها در روزهای خاص، برنامه ریزی تعرفه ها با دقت حداقل یک دقیقه، حداکثر یک هفته و اجرای 30 برنامه 24 ساعته یا 30 برنامه هفتگی.

کلمات کلیدی: باطری، لیتیم، باطری لیتیم، ذخیره ساعت، قابلیت تغییر، تعرفه

 ساعت فرمان دو تعرفه آنالوگ شیوا امواج

ساعت نجومی شیوا امواج و ویژگی های آن

در این بخش توضیحات مختصری در مورد ساعت نجومی شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد. ساعت نجومی شیوا امواج: این دستگاه بدون نیاز به دریافت نور در هر روز سال با یک برنامه میکروپروسسوری می تواند طلوع و غروب آفتاب را به صورت دقیق تشخیص داده و سیستم روشنایی را کنترل نماید. ساعت نجومی فاقد سنسور چشم می باشد و در هر محل سرپوشیده قابلیت نصب را دارد که این ویژگی خطاهای احتمالی در روزهای ابری و دسترسی افراد غیر مسئول را برطرف می سازد. همچنین این دستگاه می تواند خروجی ها را تا 120+_ دقیقه نسبت به طلوع و غروب خاموش یا روشن نماید. کلمات کلیدی: دریافت نور، میکروپروسسوری، سیستم روشنایی، ساعت نجومی، سنسور چشم.

سوپر فتوسل شیوا امواج و ویژگی های آن

در این مقاله توضیحات مختصری در مورد سوپر فتوسل شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد. سوپرفتوسل شیوا امواج: سوپر فتوسل شیوا امواج دستگاهی مناسب جهت کنترل سیستم روشنایی هنگام طلوع و غروب خورشید می باشد که از ویژگی های خاص آن نصب دستگاه داخل تابلو و قرار گرفتن چشم آن در فضای آزاد در ارتفاع مناسب می باشد. به این ترتیب عمر مفید دستگاه چندین برابر شده و مصونیت شبکه روشنایی را به دنبال دارد. کلمات کلیدی: سوپر، سوپرفتوسل، امواج، کنترل، تابلو، عمر مفید

فتوسل شیوا امواج و ویژگی های آن

در این مقاله توضیحات مختصری در مورد فتوسل شیوا امواج و ویژگی های آن ارائه می گردد. فتوسل شیوا امواج: فتوسل شیوا امواج دستگاهی مناسب برای کنترل سیستم روشنایی اماکن مختلف می باشد به گونه ای که لامپ های موردنظر سال های متوالی در غروب آفتاب روشن و در طلوع صبح خاموش خواهند شد. با استفاده از این روش علاوه بر افزایش عمر مفید لامپ ها در مصرف برق نیز صرفه جویی می گردد. کلمات کلیدی: فتوسل، کنترل، سیستم روشنایی، مصرف برق، صرفه جویی

ویژگی های فتوسل های شیوا امواج: فتوسل های شیوا امواج بهترین وسیله برای کنترل سیستم روشنایی در هنگام طلوع و غروب آفتاب در سه مدل با آمپرهای مختلف دارای 1) موافقتنامه اصولی شماره 15270 از وزارت صنایع 2) گواهینامه سازمان پژوهش های علمی صنعتی ایران 3) اجازه رسمی صادرات از وزارت بازرگانی 4) تایید کیفیت کارکرد از شرکتهای توزیع برق سراسر کشور، ساخته شده از بهترین مواد و قطعات مقاوم در برابر نور خورشید و عوامل طبیعی.

شستی استارت استوپ و رله حرارتی

در این مقاله توضیحات مختصری در مورد شستی استارت استوپ و رله حرارتی ارائه می گردد. شستی استارت استوپ:  شستی ها از جمله وسایل فرمان هستند که تحریک آنها به وسیله دست انجام می گیرد و در انواع مختلف و برای کاربردهای متفاوت طراحی می شوند. شستی هایی که پس از تحریک، دو کنتاکت وصل را قطع می کنند شستی استاپ (قطع) و شستی هایی که پس از تحریک دو کنتاکت، قطع را وصل می کنند شستی استارت ( وصل ) نامیده می شوند.

رله حرارتی ( بی متال) : رله حرارتی وسیله ای حفاظتی است که موتور را در مقابل اضافه بار (بار زیاد) حفاظت می کند. اصول ساختمان آن از دو فلز که دارای ضریب انبساط طولی مختلف هستند، تشکیل شده است.

کلمات کلیدی: شستی، استارت استوپ، شستی استاپ، شستی استارت، رله حرارتی، اضافه بار.

مطالعه هم مفید است.

مدارهای کنترل اتوماتیک

در این بخش توضیحاتی در مورد مدارهای کنترل اتوماتیک که در تابلو برق صنعتی کاربرد دارند ارائه می گردد. اجزای تشکیل دهنده مدارهای کنترل اتوماتیک: برای طراحی مدارهای کنترل و کار با آنها باید وسایل تشکیل دهنده آن را به طور کامل شناخت و با دقت با اصول ساختمان و کار آنها آشنا شد. وسایلی که در مدارهای فرمان به کار می روند عبارتند از: 1_ کنتاکتور( کلید مغناطیسی)، 2_ شستی استارت استاپ، 3_ رله حرارتی، 4_ رله مغناطیسی، 5_ لامپ های سیگنال، 6_ فیوزها 7_ لیمیت سویچ ها 8_ کلیدهای تابع فشار 9_ کلیدهای شناور 10_ چشم های الکتریکی ( سنسورها) 11_ تایمر و انواع آن 12_ ترموستات 13_ کلیدهای تابع دور

الزامات و نحوه نصب تابلو کنتور

نحوه نصب تابلو کنتور در این بخش ارائه شده است. 1_ تابلو کنتور به سه روش توکار، روکار استفاده و روکار دیوار کوب نصب می شود. در نوع  ایستاده نصب تابلو روی پایه الزامی است. جهت نصب تابلو به صورت دیوار کوب نیز استفاده از رول بولت ضرورت دارد. نصب تابلوهای بیش  از 12 کنتور به صورت دیوار کوب ممنوع می باشد.

2_ ارتفاع نصب تابلو با در نظر گرفتن ضوابط  زیر به ترتیب اولویت تعیین می گردد:

اولویت اول : آکس تابلو در ارتفاع 170 سانتی متر از کف تمام شده قرار گیرد.

اولویت دوم : در صورت امکان پذیر نبودن اولویت اول حداکثر ارتفاع نمراتور بالاترین کنتور از 220 سانتی متر بالاتر و نمراتور پایین ترین کنتور حداقل از 80 سانتی متر پایین تر نباشد.

3_تابلوی کنتور باید در نزدیک ترین فاصله ممکن از درب ورودی اصلی ساختمان قرار گیرد. به نحوی که به راحتی قابل دسترسی و قرائت باشد و مقابل تابلو حداقل 1.5 متر فضای آزاد وجود داشته باشد. فاصله تابلوی کنتور برق از تاسیسات آب و گاز به ترتیب 60 و 130 سانتی متر می باشد.

نمایندگی شیوا امواج در زمینهٔ مهندسی برق و تولید تجهیزات الکتریکی، الکترونیکی، تولید، توزیع و انتقال انرژی الکتریکی فعالیت می کند. با مراجعه به سايت ما می‌توانيد به راحتی و با اطمینان از اصالت کالا، خرید سلکتور فرمان مورد نظر خود را انجام دهید.

مرجع مقاله: بابا ادیسون

دکمه بازگشت به بالا