ما به همه دستورالعمل های عربستان احترام می گذاریم اما انتظارتی داریم

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به به محدودیت های امسال عربستان برای برگزاری مراسم های آموزشی و فرهنگی در هتل های محل اسکان زائران ایرانی در موسم حج تمتع گفت: ما به همه دستورالعمل های عربستان احترام می گذاریم و خود را موظف به اجرای آنها می دانیم اما از مسئولان کشور میزبان انتظار داریم زائران ایرانی را از برنامه های تعلیم مناسب و آموزش مناسک محروم نکنند.
به گزارش سی وی نت حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در گردهمایی خادمان فرهنگی حج تمتع ۱۴۰۴ که در شهر مدینه برگزار شد با تاکید بر اینکه «تبلیغ چهره به چهره» مؤثرترین تبلیغ در طول تاریخ است و هنوز جایگزین مناسبی ندارد به برخی از دستورالعمل ها که برای آموزشها و برنامه های گروهی در کشور عربستان اعلام شده است اشاره کرد و گفت: ما به همه دستورالعمل های کشور میزبان (عربستان) احترام می گذاریم و خود را موظف به اجرای آنها می دانیم چون آنها می خواهند حج را مدیریت کنند اما از مسئولان کشور میزبان (عربستان) نیز انتظار داریم که به شکرانه این امتیاز میزبانی که خداوند به آنان اعطا کرده قبل از منع شیوه دیرپا راه مناسبی برای آموزش مناسک به ضیوف الرحمن ارائه دهند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به حضور سفیر عربستان در ایران در برخی جلسات آموزشی زائران ایرانی اظهار کرد: زائر ایرانی برابر نظر مرحوم شیخ صالح مسئول شئون حرمین شریفین و همچنین جدیداً سفیر این کشور در ایران همواره سرفراز منضبط و موفق بوده است؛ چرا که همیشه آموزش های لازم به آنها داده شده است.
نواب با اشاره به سخنرانی اخیر خود در دیدار مسئولان و کارگزاران حج با آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب یادآور شد: ما در ایران نشستی بالاتر از این دیدار نداریم و من در آن جا از مسئولان کشور میزبان (عربستان) به خاطر اجازه و تمهید برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در موسم حج ۱۴۰۳ پس از شهادت آیت الله رئیسی به نیکی یاد کردم.
او با اشاره به بخشی از آیه ۵۴ سوره انعام تاکید کرد: خداوند نعمت بزرگی به مردم این سرزمین داده است که واقعاً باید شاکر باشند. بسیاری از این زائران ایرانی که امسال به عربستان آمده اند حدود ۲۰ سال انتظار کشیده و هزینه مالی بسیاری پرداخت کرده اند لذا همگان وظیفه سنگینی در خدمتگزاری به این زائران داریم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به خدمتگزاری به زائران در برخی کشورهای دیگر از جمله عراق و ایران گفت: در حرم امام حسین (ع) در کربلا هر روز صبح سخنران فارسی زبان در بهترین نقطه حرم برای زائران صحبت و آموزش های لازم را ارائه می کند. در حرم امام علی (ع) نیز هر صبح و شب مراسم مشابهی برگزار می شود و این موضوع در حرم حضرت عباس (ع) نیز شب ها تکرار می شود تا زائر هرچه بیشتر آموزش دیده و توجیه شود. در حرم امام رضا (ع) نیز یک صحن را با امکانات کامل در اختیار برادران عرب زبان قرار داده اند و هر امکانی که آنها می خواهند فراهم می کنند اما سیاستگذاری و اجرای برنامه ها به عهده خود برادران عرب زبان است.
نواب ادامه داد: ما انتظار نداریم مسئولان کشور میزبان حج (عربستان) چنین اقدامی را برای آموزش زائران قرار دهند اما انتظار داریم شرایطی فراهم شود که زائر ایرانی بتواند برنامه های فرهنگی و آموزشی خود را مانند برنامه های عبادی به نحو مناسبی انجام دهد.
او با تاکید بر اینکه مکه و مدینه مناسک خاص خود را دارند و کسانی که در این شهرهای مقدس حضور می یابند به قصد زیارت مشرف می شوند و این امر با گردشگری کاملاً متفاوت است اظهار کرد: زائران این اماکن مقدس باید توجیه شوند و آموزش ببیند تا دست پر به کشورشان برگردند؛ لذا اینکه صرفاً در این اماکن بدون اطلاعات و آموزش های لازم و انجام صحیح مناسک و اعمال حضور یابند با فلسفه زیارت هماهنگ نیست.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به محدودیت های امسال عربستان برای برگزاری مراسم های آموزشی و فرهنگی در هتل ها و با تاکید دوباره بر اینکه رعایت این دستورالعمل ها را بر خود لازم می دانیم افزود: با این حال اعلام می کنیم که این محدودیت ها هم برای کشور میزبان (عربستان) به خاطر لزوم برخورد با زائران خاطی ناآگاه و هم زائران کشور مهمان مشکل ساز است؛ لذا از مسئولان فهیم و دلسوز کشور میزبان (عربستان) که سال گذشته با اجازه برگزاری انتخابات موجبات عزت دو کشور (عربستان و ایران) را فراهم آوردند انتظار داریم که اکنون نیز زائران را از برنامه های تعلیم مناسب و آموزش مناسک محروم نکنند.
انتهای پیام