سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

جنس پروتز سینه

انواع سایز و جنس پروتز سینه

بسته به نوع جراحی و نیز شرایط بیمار، پزشک جراح می ‌تواند از بین انواع سایز پروتز سینه یک مدل را انتخاب کند. در حال حاضر، انواع پروتز سینه را برحسب برجستگی به سه دسته تقسیم می‌ کنند که عبارتند از:

  1. برجستگی کم یا Low Profile
  2. پروتز با برجستگی زیاد یا High Profile
  3. پروتز با برجستگی خیلی زیاد Ultra-High Profile

ممکن است بسته به خواست بیمار و یا صلاحدید پزشک، هر کدام از پروتز های دسته ‌بندی ‌شده ‌ی فوق، استفاده شوند. برای نمونه، ممکن است پروتز سینه بعد از سرطان و طی کردن روند های درمانی استفاده شود و یا یکی از انواع پروتز سینه جهت زیبایی، قطعا برای استفاده جهت بازسازی و زیبایی مطرح گردد. از جنبه جنس و متریال استفاده‌ شده برای تولید پروتز، می ‌توان دسته‌ بندی زیر را تعریف کرد

پروتز آب نمکی

پروتز آب نمکی یکی از انواع پروتز سینه است که گرد بوده و با محلول آب‌نمک (سالین) پر شده است. در صورت پارگی این نوع پروتز، مایع درون آن خارج می ‌شود و جذب بدن می‌ شود؛ اما برای بدن مشکلی ایجاد نمی ‌کند. استفاده از این نوع پروتز برای جوانان زیر ۱۸ سال توسط پزشکان ممنوع اعلام شده است. پروتز سینه مارک منتور آب نمکی یکی از معروف ‌ترین برند های ارائه‌ دهنده این نوع پروتز است. استفاده از هر نوع پروتزی مزایا و معایبی دارد. از مزایای استفاده از پروتز آب نمکی می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای جای ‌گذاری به برش کم تری نیاز دارد؛
  • نسبت به انواع دیگر، به برش کم تری نیاز دارد؛
  • پس از جای ‌گذاری نیاز کم تری به بازدید دوره‌ ای توسط پزشک دارد.
  • همچنین، از معایب پروتز سینه آب نمکی می ‌توان به این موارد اشاره کرد:
  • لمس غیر واقعی داشته و حالت طبیعی سینه را ندارند؛
  • احتمال خالی شدن خود به خود وجود دارد؛
  • ممکن است بر بافت سینه تاثیر بگذارد.

پروتز سیلیکونی

یکی دیگر از انواع پروتز سینه، پروتز سیلیکونی است. شکل پروتز سیلیکونی هم مانند پروتز آب نمکی گرد می ‌باشد، اما درون آن را با ژل چسبنده‌ پر کرده‌ اند و شکل زیبا تر و طبیعی ‌تری دارد. در صورتی‌ که پروتز سیلیکونی پاره شود، محتویات آن جذب بدن نشده و ممکن است مشکلاتی را برای بیمار ایجاد کند. افرادی که سن آن‌ ها کمتر از ۲۲ سال است، بهتر است از این نوع پروتز استفاده نکنند. از این پروتز سینه بعد از سرطان می ‌توان برای بهبود شکل ظاهری سینه ‌ها استفاده کرد. از مزایای پروتز سیلیکونی می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لمس طبیعی هم جنس با بافت سینه
  • کاهش ریسک خالی شدن ناگهانی

همچنین، از معایب روش پروتز سیلیکونی می ‌توان به مواردی که در زیر آمده است، اشاره کرد:

  • نسبت به پروتز های دیگر هزینه بیشتری دارند؛
  • نیاز است تا در طول دوره زندگی چند باری توسط پزشک معاینه شوند؛
  • برای کاشت این نوع پروتز نیاز است تا برش‌ های بیشتری بر روی بدن ایجاد شود.

پروتز کامپوزیتی جایگزین

سومین نوع پروتز سینه که موارد استفاده کم تری دارد ممکن است با رشته‌ های پلی پروپیلن، روغن سویا یا مواد دیگر پر شود.

لایه خارجی تمام پروتز ها، از جنس سیلیکون می باشد و داخل این پروتز ها، توسط مواد مختلفی مانند، آب نمک و یا ژل سیلیکون خالص پر شده است. در گذشته پروتز های پرشده از اب نمک و یا ژل سیلیکون پر شده را فقط برای جراحی استفاده می کردند، اما در حال حاظر ژل سیلیکون منسجم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

جنس پروتز سینه از نظر ماده درونی و معایب آن

این پروتز ها با ژل سیلیکونی پر می شوند و ژل بسیار بیشتر شبیه به بافت طبیعی سینه می باشد.اگر پوسته ی پروتز سوراخ شود ژل ممکن است در پوسته پروتز باقی بماند و یا از آن خارج شده و به کیسه ی بیرونی پروتز وارد شود.به همین دلیل پروتز هایی که با ژل سیلیکونی پر شده اند به هیچ وجه فرو نمی ریزند.در صورتی که پروتز های سیلیکونی را برای قرارگیری در سینه ی خود انتخاب کنید، باید توسط پزشک به صورت مداوم ویزیت شده تا از عملکرد صحیح پروتز اطمینان حاصل کنید. می توان با موج های فراصوتی و MRI از شرایط پروتز های قرار گرفته در سینه اطلاع پیدا کرد.

معایب پروتز های سیلیکون

  1. نیاز به مانیتورینگ ام ار ای در صورت لزوم
  2. پارگی بدون علامت
  3. هزینه کمی بیشتر
  4. برش کمی بزرگتر

این نوع پروتز با محلول استریل آب و نمک پر شده است.در صورتی که صدف پروتز سالین سوراخ شود، پروتز فرو می ریزد و بدن به طور طبیعی سالین را جذب و سپس دفع می کند.پروتز های سالین دارای حس، ثبات و شکل یکسانی است.

معایب پروتز های سالین

  1. افزایش ریسک چین خوردگی و قابل لمس شدن
  2. در لمس غیرطبیعی تر می باشند با گذشت زمان اثرات بیشتری روی بافت می گذارند
  3. احتمال خالی شدن خود به خود

پروتز سینه سالین و سیلیکون هر دو دارای پوسته سیلیکونی بیرونی هستند. با این حال، ایمپلنت ها در مواد پرکننده و قوام متفاوت هستند. در حال حاضر پروتز های مورد استفاده از جنس سیلیکونی می باشند که بسیار مقاوم بوده و مواد داخل آن خارج نمی شود. اگر ایمپلنت سینه نمکی پاره شود، ایمپلنت تخلیه می ‌شود و باعث تغییر اندازه و شکل سینه آسیب ‌دیده می‌ شود. بدن شما محلول نمکی نشت ‌شده را بدون خطرات سلامتی جذب می‌ کند، اما احتمالاً برای برداشتن پوسته سیلیکونی به جراحی نیاز خواهید داشت. اگر بخواهید، احتمالاً می ‌توان یک ایمپلنت جدید را همزمان گذاشت.

اگر یک ایمپلنت سینه سیلیکونی پاره شود، ممکن است فوراً یا هرگز متوجه نشوید، زیرا هر سیلیکون آزاد تمایل دارد در بافت فیبری (کپسول) که در اطراف ایمپلنت تشکیل می ‌شود محبوس بماند. این به عنوان پارگی خاموش شناخته می شود. گمان نمی رود نشت ژل سیلیکون باعث مشکلات سلامتی مانند ، مشکلات تولید مثل یا آرتریت روماتوئید شود. با این حال، پارگی ایمپلنت سینه سیلیکونی ممکن است در نهایت باعث ، ضخیم شدن سینه یا تغییر در کانتور یا شکل سینه شود. اگر این اتفاق بیفتد، پزشک شما احتمالاً برداشتن ایمپلنت را با جراحی توصیه می کند. اگر می خواهید ایمپلنت جدیدی داشته باشید، معمولاً می توان آن را همزمان گذاشت.

این سوال ذهن تمام مراجعه کنندگان برای پروتز سینه را درگیر کرده است . اما شایان ذکر است که به دلیل جنس پروتز سینه دارای مقاومت بالایی بوده و احتمال پارگی در آن بسیار کم می باشد . پارگی تنها در صورتی ممکن است رخ دهد که ضربه ای بسیار محکم به قفسه سینه فرد وارد شود و این ضربه منجر به شکستگی در این بخش گردد . اگر ایمپلنت پاره شود، بسته به اینکه ایمپلنت سالین یا سیلیکون باشد، رویکرد ممکن است متفاوت باشد.

شکل پروتز سینه ثابت چگونه است؟

شکل ایمپلنت دائمی مانند قطره اشک و شبیه به است، برجستگی بیشتری در قسمت پایین و تراکم سیلیکونی بیشتری دارند. از نظر ظاهری، پروتز سینه ثابت در مقایسه با پروتزهای سالینی طبیعی‌تر است، اما به نسبت پروتزهای سیلیکونی ظاهر غیرطبیعی‌تری دارد.

طول عمر پروتز سینه دائمی چقدر است؟

ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دائمی به عوامل مختلفی از جمله برند پروتز سینه بستگی دارد. به ‌طور میانگین، طول عمر پروتز سینه دائمی بین ۱۲ تا ۲۵ سال، یا حتی بیشتر است. هرچند پروتزهای سینه دائمی مشهور به طول عمر بالا هستند، اما در هر صورت طول عمر مشخصی دارند. اگر مشکل جدی برای پروتزها به‌وجود بیاید چاره‌ای به ‌جز تعویض باقی نمی‌ماند، اما در غیر این صورت، ممکن است ایمپلنت دائمی مادام‌العمر برای فرد کار کند. ریسک پارگی و صدمه دیدن ایمپلنت دائمی هر سال یک درصد بیشتر می‌شود؛ یعنی بعد ۱۰ سال از عمل ایمپلنت سینه‌ها، شانس پاره شدن پروتزها ۱۰ درصد است.

قیمت پروتز سینه ثابت چقدر است؟

عمل جراحی افزایش حجم سینه تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد. تنوع مدل پروتز سینه  ثابت در مقایسه با سایر پروتزها گران‌تر است و هزینه آن بین ۶ تا ۱۲ هزار دلار است که عواملی مثل تخصص و مهارت جراح، کلینیک یا بیمارستانی که عمل در آن انجام شده و نوع برند در هزینه پروتز سینه ثابت تاثیر دارند. هزینه‌های بیهوشی، بیمارستان و سوتین طبی، و هزینه‌های مربوط به دوره نقاهت و مراقبت‌های بعد از عمل را هم باید در زمره هزینه ایمپلنت دائمی لحاظ کنید.

چقدر می‌خوای برای زیبایی سینه‌هات هزینه کنی؟

سال قیمت
هزینه پروتز سینه در سال ۱۴۰۰ ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان (هر جفت)
هزینه پروتز سینه در سال۱۴۰۱ حدود ۲۰ میلیون تومان
هزینه پروتز سینه در سال ۱۴۰۲ بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان (برخی پزشکان بیشتر و برخی کمتر هزینه دریافت می‌کنند. برای اطلاعات دقیق‌تر باید با پزشک مشورت کنید. می‌توانید از مشاوره با جراح پلاستیک کمک بگیرید.)

قیمت پروتز سینه

چه کسانی می توانند از پروتز سینه ثابت استفاده کنند؟

عمل ایمپلنت سینه نوعی جراحی زیبایی است که با هدف حجیم‌سازی یا خوش فرم‌سازی پستان‌ها انجام می‌شود. افرادی که قصد افزایش سایز یا حجم سینه‌ها یا لیفت سینه () را دارند، اما شکل غیرعادی و غیرطبیعی سایر ایمپلنت‌ها را دوست ندارند می‌توانند از پروتز سینه دائمی یا ثابت استفاده کنند.

چه کسانی نباید از پروتز سینه ثابت استفاده کنند؟

خانم‌های باردار و شیرده مجاز به استفاده از پروتز سینه ثابت نیستند. ایمپلنت‌های سیلیکونی فقط برای افراد بالای ۲۲ سال مجازند.

مزایا و معایب پروتز سینه ثابت

مانند سایر مدل‌های ایمپلنت سینه، هدف اصلی پروتز سینه ثابت اصلاح و بهبود شکل و سایز سینه‌ها است. ایمپلنت سینه سیلیکونی و سالینی شکل گردی به سینه‌ها می‌دهند و اگر احیانا در آینده ایمپلنت‌ها بچرخند مشکلی در ظاهر سینه‌ها ایجاد نمی‌شود، اما ایمپلنت دائمی شکل قطره اشکی داشته و نسبت به دو مدل پرطرفدار دیگر ضخیم‌تر و متراکم‌تر است.

این یکی از مزایای ایمپلنت دائمی برای افرادی است که دوست ندارند قسمت بالای سینه‌ها پر باشد، و ظاهری طبیعی شبیه سینه‌های واقعی با افتادگی طبیعی در نیمه پایینی پستان را ترجیح می‌دهند. ریسک انقباض کپسولی که یکی از عوارض احتمالی پروتزهای سیلیکونی و سالینی است در پروتز سینه ثابت کمتر است. از دیگر مزایای ایمپلنت دائمی سینه احتمال پارگی و آسیب‌دیدگی پایین‌تر است که علت آن تراکم سیلیکونی بالاتر و سفت‌تر بودن این نوع ایمپلنت دائمی است.

یکی از معایب اصلی این نوع حجیم سازی سینه‌ها این است که جراح زیبایی باید برش زیادتری در عمل ایمپلنت بزند، درنتیجه احتمال باقی ماندن جای زخم بیشتر می‌شود. دیگر عیب ایمپلنت دائمی سینه به شکل اشکی آن برمی‌گردد که در صورت چرخیدن پروتزها در بدن، ظاهر نامناسبی ایجاد می‌شود، چرا که این نوع پروتز سینه ثابت در همه قسمت‌ها یک اندازه نیست. برای جلوگیری از چرخش این نوع ایمپلنت‌ها، پوسته ایمپلنت دائمی معمولا به ‌شکل بافت‌دار هستند که باعث شده بافت اطراف پروتز آن را دربر گرفته و اجازه چرخش ندهد.

عوارض پروتز سینه ثابت

هرچند که ایمپلنت دائمی نتایج رضایت‌بخشی برای بیمار به ‌دنبال دارد، اما مثل هر عمل جراحی دیگری، عمل زیبایی پروتز سینه ثابت نیز عوارض خاص خودش را دارد. در صورت مشاهده هر کدام از عوارض زیر به پزشک و مراجعه کنید. در ادامه برخی از عوارض شایع پروتز سینه را با هم بخوانیم:

  • خونریزی
  • عفونت
  • تغییرات حس نوک پستان‌ها
  • پارگی ایمپلنت
  • اسکار
  • حالت تهوع و استفراغ ناشی از بیهوشی بعد از عمل پروتز سینه
  • چروک شدگی بافت اطراف سینه
  • نارضایتی از سایز یا ظاهر سینه‌ها.

از دیگر عوارض پروتز سینه می‌توان به استفراغ شدید، درد کمر و پشت و کاهش وزن و لاغری اشاره کرد.

آیا استفاده از پروتز سینه ثابت سرطان زا است؟

به‌ همین دلیل امروزه پزشکان و جراحان پلاستیک و زیبایی سایر شکل‌های کم‌خطرتر را برای حجیم‌ سازی سینه‌ها به بیماران توصیه می‌کنند. درست است که مزایای پروتزهای سینه ثابت بر خطرات احتمالی این نوع پروتزها می‌چربند، اما در مقایسه با ایمپلنت‌های سینه سالینی و سیلیکونی، پروتزهای سینه ثابت سرطان‌زاتر هستند.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا