اقتصادیکسب و کار ایرانی

بهترین کنترلرهای CNC کدامند؟

یکی از ابزارهایی که در صنعت چوب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، دستگاه سی ان سی است. دستگاه سی ان سی تقریباً همه کاره کارگاه های بزرگ است و بیشتر عملیات ریز و درشت توسط این وسیله انجام می شود. همان طور که انسان دارای مغز به عنوان مقر فرماندهی است، دستگاه سی ان سی نیز بخشی با عنوان کنترلر دارد که مانند مغز انسان برای این دستگاه عمل می کند. تمامی فرامین دستگاه از طریق کنترلر سی ان سی به دستگاه منتقل می شود.

در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به انواع کنترلر CNC و شما را در انتخاب بهترین کنترلر راهنمایی خواهیم کرد. ادامه مطلب را با ما همراه باشید. شرکت راش ماشین تولید کننده و عرضه کننده محصولات سی ان سی در ایران و خاورمیانه با بیش از ۱۶سابقه کاری درخشان. شرکت راش درنظر گرفته با توجه به نیاز مشتری دستگاه هارا بسازد یعنی مشتریان عزیز می توانند سفارشات خود را ثبت کنند و به طور معمول در مدت زمان پیش بینی شده از بخش تولید آماده ساخت می شوندو شرکت راش در اصل سفارشی ساز نیز است .

کنترلر سی ان سی چیست؟

در مطلب جداگانه ای در خصوص توضیح دادیم. دستگاه سی ان سی در واقع یک فرز صنعتی است که با نرم افزار کامپیوتری کنترل می شود. این نرم افزار کامپیوتری نیز رابط شما با مغز دستگاه یعنی کنترلر سی ان سی است. کنترلر سی ان سی را می توان مغز و مقر فرماندهی دستگاه دانست. تمامی فرامین شما از طریق کنترلر CNC ارسال می شود. اگر را نمی دانید، در مطلب جداگانه ای در این خصوص توضیح داده ایم. از آنجایی که کنترلر سی ان سی یکی از مهم‌ترین قطعات دستگاه سی ان سی است، بیشتر افراد برای انتخاب بهترین دستگاه از کنترلر آن شروع می کنند.

برای تولید هر قطعه باید ابتدا طرح و نقشه آن را داشته باشید. این طرح و نقشه را می توان از سطح اینترنت تهیه کرد یا آن را توسط نرم افزارهای طراحی (همچون اتوکد) طراحی کرد. اکنون طرح شما دارای یک سری کد است که نرم افزار طراحی شما ایجاد کرده است. این کدها برای دستگاه سی ان سی قابل تشخیص نیست و باید به نوعی برای دستگاه ترجمه شود. اینجا است که کنترلر سی ان سی و نرم افزار پیاده شده روی آن (آرتکم) وارد عمل شده و کدهای شما را به کدهای قابل درک برای دستگاه تبدیل می کند. بنابراین نرم افزار عمده پیاده شده روی کنترلر سی ان سی معمولاً آرتکم است.

انواع کنترلر سی ان سی به لحاظ ساختار

کنترلر سی ان سی دارای انواع مختلفی است. البته منظور ما به لحاظ ساختار و نحوه کارکرد است. در ادامه در خصوص برندهای معتبر کنترلر سی ان سی توضیح خواهیم داد اما فعلاً انواع کنترلر سی ان سی را به لحاظ ساختار مورد بررسی قرار می دهیم. کنترلر سی ان سی بر پایه پی سی یکی از رایج ترین انواع کنترلر است. پردازش اطلاعات در این نوع کنترلر در پی سی انجام می شود و خصوصیات و سرعت دستگاه ارتباط مستقیمی با سرعت پی سی دارد. برای استفاده از این نوع کنترلر نیازمند بورد واسط الکترونیکی هستیم. این بوردها تعداد ورودی و خروجی ها را افزایش داده و به نوعی باعث افزایش سرعت دستگاه می شود.

از عنوان این نوع کنترلر برمی‌آید که بخشی از کارکرد آن وابسته به PC یا رایانه‌های شخصی باشد. این کنترلرها از یک بورد مخصوص در کنار پی سی برای این منظور استفاده می کنند. بخش اصلی پردازش این نوع کنترلرها توسط همین بورد انجام می شود. این نوع کنترلر نسبت به کنترلر قبلی از سرعت بیشتری برخوردار است و البته قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. این نوع کنترلر قدرتمندترین نوع کنترلر سی ان سی به شمار می آید و عملکرد آن مستقل از کامپیوتر است. بخش عمده ای از توابع در این دستگاه ها به صورت سخت افزاری تهیه می شوند و همین امر باعث می شود که از سرعت قابل ملاحظه ای برخوردار باشند.

انواع برند کنترلر سی ان سی

برندهای متعددی در بازار ایران حضور دارند و بیشتر آن‌ها نیز از کیفیت بالایی برخوردارند. در ادامه معروف ترین انواع کنترلر سی ان سی را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • کنترلر آلن برادلی (Allen-Bradley) ساخت آمریکا
  • کنترلر جی اس کی (GSK) ساخت چین
  • کنترلر زیمنس (Siemens) ساخت آلمان
  • کنترلر سین سیناتی (Cincinnati) ساخت انگلستان
  • کنترلر فاگور (Fagor) ساخت اسپانیا
  • کنترلر فانوک (FANUC) ساخت ژاپن
  • کنترلر فیلیپس (Philipse) ساخت آلمان
  • کنترلر گراندیگ (Grundig) ساخت آلمان
  • کنترلر مازاترول (MAZATROL) ساخت ژاپن
  • کنترلر میتسوبیشی (Mitsubishi) ساخت ژاپن
  • کنترلر میکرون (Mikron) ساخت سوئیس
  • کنترلر هاست (HUST) ساخت تایوان
  • کنترلر هایدن هاین (HEIDENHAIN) ساخت آلمان
  • کنترلر هرمله (Hermle) ساخت آلمان
  • کنترلر هکرت (Heckert) ساخت آلمان
  • کنترلر یسنک (YASNAC) ساخت ژاپن

در کشور ما برندهای فانوک ژاپن و زیمنس آلمان دارای طرفداران بیشتری هستند. کارکرد ساده و خدمات پس از فروش بهتر از دلایل استفاده بیشتر این برندها هستند.

قیمت کنترلر سی ان سی

در مطلب جداگانه ای در خصوص توضیح داده ایم. قیمت کنترلر سی ان سی نیز همچون خود دستگاه بسیار متغیر است. برندهای متعددی در بازار ایران حضور دارند و همین مسئله باعث تنوع قیمت این دستگاه شده است. قیمت کنترلر CNC ممکن است از 10 میلیون تومان شروع شده و تا بیش از 200 میلیون تومان افزایش یابد. در روش‌ های سنتی، حضور اپراتور و نظارت وی بر روند انجام کار ضرورت داشت، در حالی که در دستگاه CNC نقش اپراتور به حداقل رسیده و صرفا باید برنامه و دستورالعمل ‌ها را در کامپیوتر اجرا کرده و بقیه کار را کامپیوتر به صورت خودکار انجام خواهد داد.

ماشین ‌کاری به طور کلی فرایندی است که طی آن یک قطعه خام از جنس پلاستیک، چوب، فلز و … به محصول نهایی تبدیل می ‌شود. اتوماتیک انجام شدن فعالیت‌ ها در دستگاه CNC موجب بالا رفتن سرعت و همچنین، دقت در انجام فعالیت‌ های مختلف ماشین ‌کاری گشته است. این مزیت CNC به هنگام کار بر روی مواد گرانقیمت و با ارزش بسیار با اهمیت جلوه می ‎‌کند. کنترل حرکت در راستای یک مسیر در ماشینهای CNC در واحد درونیاب صورت می گیرد. اکثر درونیابهای CNC  فقط قابلیت درونیابی در راستای خط و دایره را دارا می باشند .

به دلیل اینکه برای ماشینکاری یک مسیر منحنی شکل در حالت عمومی با بکارگیری این نوع درونیابها نیاز به شکسته شدن منحنی به قطعاتی از خط و دایره می باشد، لذا این دو نوع درونیابی به تنهایی پاسخگوی همه کاربردها از جمله ماشینکاری در سرعتهای بالا، نیستند . بنابراین بکارگیری نوع دیگری از درونیابها یعنی درونیابی در راستای یک منحنی ضروری به نظر می رسد. محققین مختلفی در این زمینه به تحقیق پرداخته اند و الگوریتمهای مختلفی را بر مبنای بکارگیری منحنی های پارامتری چند جمله ای در حالت عمومی ارائه داده اند. .

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا