اقتصادیکسب و کار ایرانی

بهترین صندوق با درآمد ثابت قابل معامله در بورس

بهترین صندوق درآمد ثابت را عموما از روی میزان سوددهی و ریسک آن تشخیص می‌دهند. اما این تمام ماجرا نیست؛ برای انتخاب بهترین صندوق درآمد ثابت برای سرمایه گذاری، باید مزایا و معایب هر صندوق را به‌خوبی بررسی کنید.

با مطالعه این مطلب از کاریزما به‌راحتی قادر به تشخیص بهترین صندوق های درآمد ثابت بورسی و نحوه سرمایه‌گذاری در آن خواهید بود.

بهترین صندوق های درآمد ثابت بورسی کدام‌ها هستند؟

همانطور که می‌دانید، صندوق‌های درامد ثابت جزء کم‌ریسک‌ترین صندوقهای سرمایه‌گذاری در بورس هستند که میزان سود معینی را در طول سال به سرمایه‌گذران ارائه می‌دهند. با این حال، نرخ سوددهی این صندوق‌ها از نوعی به نوع دیگر متغیر بود‌ه و تفاوت‌هایی نیز در مقصد سرمایه‌گذاری آنها وجود دارد.

بهترین صـندوق درامد ثابت را می‌شناسید؟ صندوق درآمد ثابت در بورس یکی از ابزارهای کم ریسک اما جذاب است. به همین دلیل هم در سال‌های گذشته این صندوق‌ها توجه بسیاری از افراد ریسک گریز را به سمت خود جلب کرده‌اند. در این مقاله به مقایسه صندوق های درآمد ثابت پرداخته و بهترین صندوق درامد ثابت را معرفی می‌کنیم.

شرکت سبدگردان کاریزما، تاکنون 5 صندوق درآمد ثابت را در تابلو معاملات بورس به خود اختصاص داد‌ه است. کمند، کارا، صندوق مختص اوراق دولتی و صـندوق سرمایه‌گذاری اهرمی (واحد عادی) جزء معروف‌ترین صندوقهای درامد ثابت کاریزما هستند. برای مشاهده ویژگی‌های هریک از این صندوق‌ها می‌توانید به صفحه اختصاصی آن صندوق مراجعه کنید.

بهترین صندوق های با درآمد ثابت در بورس چه ویژگی‌هایی دارند؟

شناخت بهترین صـندوق درامد ثابت برای سرمایه گذاری اهمیت بالایی دارد. با زیاد شدن تعداد صندوق‌های درآمد ثابت کار سرمایه گذاران هم برای شناسایی و سرمایه گذاری در این نوع دارایی سخت‌تر شده است. پس مقایسه صندوق درآمد ثابت از زاویه دیدها و معیارهای مختلف مهم است.

قبل از اینکه به مقایسه صندوق‌های درآمد ثابت و معرفی بهترین صندوق های درآمد ثابت بورسی بپردازیم، باید بدانیم که صـندوق با درآمدثابت چیست؟ این نوع صندوق ها دارایی خود را در سپرده های بانکی و اوراق درآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند.

برای مطالعه بیشتر می توانید مقاله صندوق درآمـد ثابت را مشاهده کنید.

مقایسه صندوق های درآمد ثابت

در مقایسه صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت و شناسایی بهترین صندوق درامد ثابت، باید با پارامترهای این امر آشنا شویم.

مهم‌ترین معیارهایی که برای مقایسه صندوق های درآمد ثابت کاربرد دارند به شرح زیر هستند:

1- عملکرد و بازدهی صندوق درآمد ثابت

مهم‌ترین ملاکی که برای مقایسه صندوق های درآمد ثابت و انتخاب بهترین صـندوق درامد ثابت برای سرمایه گذاری وجود دارد، بازدهی صندوق های درآمد ثابت است. سرمایه گذاران علاقه به سرمایه گذاری در پرسودترین صندوق درآمد ثابت دارند. پس شناسایی پرسودترین صندوق درآمد ثابت اهمیت بالایی دارد.

یکی از انواع بروکر با کمترین اسپرد ارانته میباشد.

در زیر، لیست مقایسه بازدهی صندوق های درآمد ثابت در بازه یک ساله منتهی به 1 مهر 1402 را مشاهده می‌کنید:

(مقایسه سود صندوقهای درامد ثابت)

2- نحوه معامله صندوق های درآمد ثابت

در مقایسه صندوق های درآمد ثابت معیار مهم دیگری به نام نحوه معامله وجود دارد. صندوق های سرمایه گذاری از نظر نحوه معامله به دو دسته قابل معامله در بورس (ETF) و صدور و ابطال تقسیم‌بندی می‌شوند. در صورتیکه صـندوق درآمد ثابت قابل معامله در بورس باشد، به‌راحتی از طریق پنل معاملاتی کارگزاری قابل خرید و فروش است. در حالیکه برای خرید و فروش صندوق صدور و ابطالی باید به سایت هر صندوق مراجعه کنید. انتخاب بهترین صندوق درامد ثابت etf در بورس نیز اهمیت بالایی برای علاقه‌مندان به صندوق های درآمد ثابت دارد.

3- تقسیم سود

معیار مهم دیگری که در مقایسه صندوق درآمد ثابت و انتخاب بهترین صـندوق با درامد ثابت در بورس وجود دارد، تقسیم سود است. برخی از صندوقهای درامد ثابت تقسیم سود دوره‌ای دارند. به‌عنوان مثال، صندوق کمند تقسیم سود ماهانه دارد. یعنی هر ماه سود محقق شد‌ه را بین دارندگان صندوق تقسیم می‌کند. این تقسیم سود برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در بهترین صـندوق درآمد ثابت را داشتـه و خواهان دریافت ماهانه مبلغی به عنوان سود هستند، جذاب خواهد بود. تقسیم سودهای رایج در صندوق های درآمد ثابت  ماهانه، ۳ماهه، ۶ماهه است که به سلیقه و انتخاب سرمایه‌گذار بستگی دارد.

4- نقد شوندگی و بازارگردانی

نقدشوندگی یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب پرسودترین صندوق های درامد ثابت است. این ویژگی برای سرمایه‌های بزرگ و سرمایه گذاران کلان مانند سرمایه گذاران نهادی و حقوقی اهمیت بیشتری نیز دارد. از طرفی، یکی از ارکانی که نقدشوندگی در بهترین صندوق درامد ثابت را افزایش می‌دهد، بازارگردان است.

حضور بازارگردان در معاملات روزانه صندوق درآمد ثابت، تأثیر بسزایی در نقد شوندگی و روان بودن معاملات آن دارد. در مقایسه صندوقهای درآمد ثابت، دو صندوق کمند و کارا یکی از نقدشونده‌ترین و بهترین صـندوق‌های درامد ثابت هستند. دلیل آن هم حضور بازارگردان و تعداد زیادی سرمایه‌گذار است.

5- نوع صندوق

در انتخاب بهترین صندوق درامد ثابت نوع آن نیز اهمیت بالایی دارد. به‌عنوان مثال، واحدهای عادی صندوق اهرم سود تضمین شده 20 تا 30% دارند. به این معنی که این نوع واحدها حداقل 20% سود و حداکثر 30% به شما می‌پردازند.

صندوق مختص اوراق دولتی نیز نوع دیگری از صـندوق درامد ثابت است. این صندوق‌ها تمام دارایی خود را در اوراق دولتی و سپرده بانکی می‌گذارند. به همین دلیل، ریسک پایین‌تری نسبت به صندوق درآمد ثابت عادی دارند.

پس در مقایسه صندوق های درآمد ثابت و انتخاب بهترین صـندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت نوع صندوق اهمیت بالایی دارد. زیرا هرکدام از این صندوق‌ها برای سلایق و افراد متفاوتی مناسب هستند.

6- ارزش معاملات

ارزش معاملات نیز در انتخاب پرسودترین صندوق های درامد ثابت مهم است. در واقع، هرچه ارزش معاملات یک صندوق بیشتر باشد، نقد شوندگی آن بیشتر بود‌ه و به احتمال بیشتری می‌تواند جزء بهترین صندوقهای سرمایه‌گذاری درآمـد ثابت باشد.

در نهایت، بهترین صندوق درآمد ثابت کدام است؟

همان‌طور که توضیح دادیم، در مقایسه صندوق‌های درامد ثابت و انتخاب بهترین صـندوق درامد ثابت معیار و ملاک‌های مختلفی وجود دارد. با توجه به سطح ریسک‌پذیری شخصی خود، سود و افق زمانی مدنظر شما برای سرمایه‌گذاری باید بهترين صندوق درامد ثابت را انتخاب کنید.

در پایین بهترین صندوق‌های درآمد ثابت کاریزما را با ویژگی‌های مختلف معرفی می‌کنیم:

  • صندوق کمند؛ بهترین صـندوق درامد ثابت قابل معامله در بورس و با تقسیم سود ماهانه
  • صندوق کارا؛ بهترین صـندوق درآمد ثابت قابل معامله در بورس و نقد شوندگی و ارزش معاملات بالا
  • صندوق مختص اوراق دولتی؛ بهترین صـندوق درآمـد ثابت از منظر ریسک پایین
  • واحدهای عادی صندوق اهرم؛ بهترین صـندوق درامد ثابت با سود تضمین شده

سخن آخر

خرید صندوقهای درامد ثابت، روشی ساده و آسان برای سرمایه‌گذاری در بورس است که با ریسک صفر درصد سود مطلوبی را به سرمایه‌گذران ارائه می‌دهد. انواع مختلفی از این صندوق‌ها در بازار سرمایه موجود هستند که 5 مورد از برترین‌های آن مختص شرکت کاریزما است.

در این مقاله، به طور مختصر و مفید بهترین صندوقهای درامد ثابت بورسی کاریزما را برای شما شرح دادیم. همچنین به مقایسه صندوق های درآمد ثابت و انتخاب بهترین صندوق درآمد ثابت پرداختیم. با توجه به ملاک‌های گفته شده برای بهترین صـندوق درامد ثابت، شما باید بر اساس سلیقه خود به مقایسه صندوقهای با درآمد ثابت بپردازید.

بهترین صندوق سرمایه گذاری را معمولا از روی میزان بازدهی و ریسک آن تشخیص می‌دهند. بدین معنی که یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری، پیدا کردن پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری است.

در این مقاله کاریزما بازده صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت، سهامی، مختلط و طلا را بررسی می‌نماییم. همچنین برای آسودگی خاطر شما سرمایه‌گذران عزیر، بهترین صندوق سرمایه گذاری از نظر مردم را نیز معرفی خواهیم کرد.

نقش واسطه مالی را دارند. به این‌گونه که سرمایه اشخاص را جمع‌آوری کرد‌ه و به‌وسیله تیم تحلیل و با نظر مدیر صندوق اقدام به سرمایه‌گذاری در ابزارهای مالی گوناگون می‌کنند. بدین وسیله ورود افراد غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه تسهیل شد‌ه و این افراد می‌توانند از فرصت‌های مناسب بازار سرمایه بهره‌مند شوند.

تعریف صندوق سرمایه‌گذاری به طور خلاصه نهاد مالی واسطی است که سرمایه‌گذاری را برای افراد غیرحرفه‌ای آسان و با ابزارهای موجود، ریسک آنرا کم می‌کند.

در سال‌های گذشته انواع بیشتر و جدیدتری ازجمله صندوق‌های طلا، مسکن و جسورانه به بازار سرمایه وارد شدند. از همین جهت، امکان سرمایه‌گذاری در ابزارهایی جز سهام را نیز فراهم کرده‌اند. همچنین ورود صندوقهایی مثل صندوق تضمین و مختص اوراق دولتی، امکان سرمایه‌گذاری برای افراد ریسک‌‌ناپذیری که دنبال سود مطمئن هستند را فراهم کرده است.

در مجموع صندوق‌های سرمایه‌گذاری با توجه به امکانات و توانایی‌هایی که در اختیار دارند، تلاش می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بازار را جذاب‌تر کرده و فرصت‌ها و انتخاب‌های بیشتری را با ریسک کمتر و بازدهی بالاتر برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. تنوع صندوق‌ها متناسب با خواسته‌ها و انتظارات سرمایه‌گذاران گوناگون ازجمله مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

برای یافتـن پربازده ترین صندوق سرمایه گذاری تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری نمی‌توان تنها به یک ملاک بسنده کرد. به عنوان مثال، نمی‌توان گفت بهترین صندوق سرمایه گذاری، گزینه‌ای است که در ماه گذشته بیشترین بازدهی را داشتـه، یا صندوقی که در سال گذشتـه بهترین عملکرد را نشان داد‌ه، یا صندوق درآمد ثابت بهتر از صندوق مختلط است، یا صندوقهای سهامی سود بیشتری دارند، یا
در انتخاب بهترین در بورس، گزینه‌های زیادی تاثیرگذار هستند. سرمایه‌گذار نیز باید یکسری مراحل را طی کند تا راحت‌تر بتواند صندوق سرمایه‌گذاری مناسب خودش را انتخاب کند.

مهم‌ترین فاکتورها در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری بورسی، عبارتند از:

  • ریسک‌پذیری فردِ سرمایه‌گذار
  • بررسی شرایط اقتصادی کشور
  • مقایسه و انتخاب بهترین صندوق
  • بازدهی صندوقهای سرمایه گذاری

در این مقاله تمرکز ما بر روی شناسایی پربازده‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری است. قبل از اینکه به بهترین صندوق سرمایه گذاری اشاره کنیم، باید انواع مختلف صندوقهای سرمایه‌گذاری را بشناسیم.

نحوه معامله:

صندوق‌های سرمایه‌گذاری به دو دسته کلی قابل معامله (etf) و صدور و ابطالی تقسیم بندی می شوند. صندوقهای قابل معامله قابلیت معامله و خرید و فروش در پنل‌های کارگزاری توسط سهامداران را دارند. اما برای خرید و فروش صندوقهای صدور و ابطالی باید از طریق سایت هر صندوق اقدام به خرید و فروش کرد. پس بزرگ‌ترین تفاوت این دونوع صندوق روش معامله صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

تقسیم سود ماهانه:

(Fixed Income) یکی از انواع صندوقهای مشترک هستند که با حداقل ریسک، بازدهی مناسبی را نصیب سرمایه‌گذاران می ‏کنند. اشخاصی که در صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند، افراد ریسک‌گریزی هستند که می‌خواهند سود قابل قبولی هم به دست بیاورند. در واقع، صندوقهای درآمد ثابت یک روش سرمایه‌گذاری مطمئن در ایران محسوب می‌شوند.

طبق مصوبات سازمان بورس، صندوقهای درامد ثابت موظفند که حداقل 75% از دارایی‌شان را به اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی اختصاص دهند. همین امر باعث حداقل شد‌ن ریسک صندوق‌های درآمد ثابت می‌شود.

برترین صندوقهای سرمایه‌گذاری درامد ثابت در بازه یک ساله منتهی به 31 شهریور به شرح زیر هستند:

صندوق سرمایه‌گذاری سهامی یکی از انواع صندوقهای سرمایه‌گذاری است که عمده اوراق موجود در پرتفوی یا سبد دارایی‌ آن را سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس تشکیل می‌دهد. به این معنا که تمرکز اصلی این صندوق بر سهام است و قسمت بسیار کمی از سبد دارایی‌ آن به اوراق درآمد ثابت مانند سپرده بانکی و اوراق مشارکت و اوراق دولتی مانند اخزا تعلق می‌گیرد.

برترین صندوقهای سرمایه‌گذاری سهامی در بازه یک ساله منتهی به 31 شهریور به شرح زیر هستند:

صندوق سرمایه‌گذاری مختلط نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک است که معمولا دارایی‌ خود را با نسبت 40 تا 60 درصد در بازار سهام و 40 تا 60 درصد در اوراق با درآمد ثابت مانند سپرده‌های بانکی، اوراق مشارکت وسرمایه‌گذاری می‌کنند.

هرچه مقدار سرمایه‌گذاری در بازار سهام بیشتر باشد، انتظار سودآوری بیشتر می‌شود و به دلیل طبیعت نوسانی بازار سهام میزان ریسک‌ افزایش می‌یابد. از سویی دیگر در بازار رکودی، مدیر صندوق می‌تواند با ایجاد تغییر در ترکیب دارایی صندوق و سرمایه‌گذاری بیشتر در اوراق با درآمد ثابت نسبت به سهام، ریسک را در این صندوق کاهش دهد.

برترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط در بازه یک ساله منتهی به 31 شهریور به شرح زیر هستند:

صندوقهای سرمایه‌گذاری طلا (Gold Funds)، یکی از انواع صندوق سرمایه‌گذاری مشترک و قابل معامله (ETF) در بورس کالا هستند. این صندوقها سرمایه مشتریان خود را به جای خرید سهام، روی وجه نقد و اوراق مبتنی بر سکه طلا سرمایه‌ گذاری می‌‌کنند. صندوق‌های طلا حداقل ۷۰ درصد از دارایی خود را در خرید سکه طلا و مابقی را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌‌‌گذاری می‌کنند.

برترین صندوقهای سرمایه‌گذاری طلا در بازه یک ساله منتهی به 31 شهریور به شرح زیر هستند:

صندوق اهرمی از نوع صندوق‌های سهامی است که با مکانیزم اهرم بازدهی مضاعفی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند و از دو نوع واحد سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود. صندوق‌های اهرمی به افرادی که قصد دارند با پذیرش ریسک بیشتر وارد بازار سهام شوند این امکان را می‌دهد که با بهره‌گیری از مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری اعم از مدیریت حرفه‌ای پورتفوی و نقد شوندگی بالا، از ابزار اهرم نیز برخوردار شوند.

همانطور که اشاره شد، صندوق اهرمی دو نوع واحد برای سرمایه‌گذاری دارد که برای دو گروه از سرمایه‌گذاران با دو هدف و رویکرد متفاوت است. یک دسته واحدهای عادی و یک دسته واحدهای ممتاز است. واحدهای عادی بازدهی معادل صندوق درآمد ثابت داشتـه و واحدهای ممتاز بازدهی اهرمی را کسب می‌کنند.

بهترین صندوقهای سرمایه‌گذاری اهرمی در بازه 6 ماهه منتهی به 31 شهریور به شرح زیر هستند:

برای یافتـن بهترین صندوقهای سرمایه‌گذاری با سود ماهانه کافی‌ست در جداول پربازده‌ترین صندوق‌ها، صندوق‌هایی که تقسیم سود ماهانه دارند را پیدا کنید.

سخن نهایی در باب بهترین صندوق های سرمایه گذاری در بورس

در مقاله فوق، شما را با بهترین و پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری در بورس آشنا کردیم. گفتیم که صندوق های درامد ثابت، سهامی، مختلط، اهرمی و… هریک چه میزان بازدهی دارند. همچنین میزان ریسک هریک از صندوق‌های را در قبال سوددهی آنها بررسی کردیم تا انتخاب بهترین و صندوق سرمایه گذاری را برای شما آسان کنیم

با مطالعه این مقاله، می‌توانید صندوق های سرمایه گذاری را با یکدیگر مقایسه کنید. سپس با شناسایی میزان ریسک‌پذیری خود، بهترین و مطئمن ترین صندوق سرمایه گذاری را برایبرای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری لازم است عوامل مختلفی چون میزان ریسک صندوق، عملکرد و بازدهی، استراتژی معاملاتی مدیران صندوق، افق زمانی کسب سود در بازار و …. را در نظر بگیریم. در این مقاله، با انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری و ویژگی‌های آن‌ها آشنا می‌شویم و پس از آن صندوق‌های سرمایه‌گذاری آگاه را بررسی خواهیم کرد.

ویدئو بررسی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس نحوه معامله واحد‌ها

با توجه به اهمیت بالای صندوق‌ها در بازار سرمایه، بهتر است ابتدا با انواع آن‌ها آشنا شویم. صندوق‌ها را می‌توان بر اساس عوامل مختلفی به انواع متعددی دسته‌بندی کرد. با در نظر گرفتن نحوه معاملات واحدها، صندوق‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

صندوق‌های قابل معامله در بورس

معامله واحدهای یک ، فرایندی شبیه به خرید و فروش سهام در بازار بورس دارد. متقاضیان سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌توانند پس از دریافت کد بورسی و با استفاده از سامانه‌های معاملاتی، خرید و فروش واحدهای این نوع صندوق‌ها را آغاز کنند.

صندوق‌های صدور و ابطالی

علاوه بر دسته‌بندی ذکر شده، صندوق‌های سرمایه‌گذاری را با توجه به سبد دارایی آن‌ها، به دسته‌های زیر تقسیم می‌کنند:

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس سبد دارایی

صندوق‌های درآمد ثابت

بیش از ۹۰ درصد دارایی‌های یک ، به دارایی‌هایی چون سپرده‌های بانکی و اوراق مشارکت و … اختصاص می‌یابد. به نسبت دیگر صندوق‌های بازار سرمایه، معامله واحدهای یک صندوق درآمد ثابت ریسک بالایی ندارد. معمولا صندوق‌های درآمد ثابت سودی مشخص را در بازه‌های زمانی ماهانه به سهامداران خود پرداخت می‌کنند که این سود، اغلب کمی بیشتر از بازدهی سپرده‌های بانکی است.

صندوق‌های سهامی

را می‌توان پرریسک‌ترین نوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری به شمار آورد. بیش از هفتاد درصد از سبد دارایی این صندوق‌ها، به سهام شرکت‌های کوچک و بزرگ بورسی اختصاص می‌یابد و بازدهی این صندوق به رفتار بازار سرمایه وابسته است. با این وجود، نقش مدیران صندوق در این بازدهی هم قابل توجه است. معمولا صندوق‌های سهامی پرداخت سود ماهیانه ندارند و سود این صندوق از محل افزایش ارزش واحدهای آن کسب می‌شود. صندوق‌های «مشترک آگاه»، «زمرد»، «شتاب» و «پتروآگاه» از صندوق‌های سهامی کارگزاری آگاه هستند.

صندوق‌های مختلط

صندوق‌های مختلط، از نظر میزان ریسک سرمایه‌گذاری در میان صندوق‌های درآمد ثابت و سهامی قرار می‌گیرند. ترکیب سبد دارایی یک صندوق مختلط با توجه به استراتژی مدیران آن، تنظیم می‌شود و از انواع دارایی‌های درآمد ثابت، سهام و … تشکیل می‌شود. این صندوق‌ها هم سود ثابتی به سهامداران پرداخت نمی‌کند. برای نمونه می‌توان به صندوق «یکم نیکوکاری» آگاه اشاره کرد.

صندوق‌های کالایی

صندوق های کالایی مبتنی بر یک دارایی پایه هستند و ارزش آن‌ها متناسب با ارزش کالای پایه، نوسان می‌کند. صندوق طلا پرطرفدارترین گزینه در میان صندوق‌های کالایی است؛ چراکه که طلا همواره به عنوان یک دارایی مطمئن شناخته می‌شود. بیش از ۷۰ درصد پرتفوی یک صندوق کالایی بر پایه طلا، از دارایی‌هایی چون گواهی سپرده سکه، سلف سکه و گواهی سپرده شمش طلا و سایر ابزارهای مبتنی بر دارایی های طلا تشکیل شده است. بازدهی این صندوق رابطه‌ای مستقیم با نوسانات اونس جهانی و تغییرات قیمت ارز دارد. صندوق طلای زرین که با نماد «مثقال» معامله می‌شود، تنها صندوق کالایی بر پایه طلای کارگزاری آگاه است.

صندوق‌های املاک و مستغلات

نوعی صندوق سرمایه‌گذاری مشترک است که به صورت متمرکز در حوزه املاک فعالیت می‌کند. این صندوق حداقل ۷۰ درصد از دارایی‌های خود را به خرید و فروش اموال غیر منقول، اجاره دادن دارایی‌های تحت تملک یا اجاره کردن ملک به قصد اجاره دادن اختصاص می‌دهد. ۳۰ درصد باقی‌مانده صرف گواهی سپرده‌های بانکی، صندوق‌های درامد ثابت، اوراق رهنی و … می‌شود. با شروع فعالیت این صندوق‌ها در بورس، دیگر محدودیتی وجود ندارد و نیازی به سرمایه‌های کلان نیست. همه می‌توانند با حداقل مبلغ ۱۰۰ هزار تومان سرمایه‌گذاری در املاک را آغاز کنند.

عوامل موثر در انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌گذاری

همان طور که پیش از این هم اشاره کردیم، صندوق‌ها انواع مختلفی دارند اما انتخاب یک صندوق برای سرمایه‌گذاری باید بر اساس چه معیارهایی انجام شود؟ یک انتخاب مناسب و مطمئن برای اختصاص دارایی می‌تواند با بررسی معیارهای زیر همراه باشد:

۱–     میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار

اولین و مهمترین عامل اثرگذار بر انتخاب مطمئن‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری، میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران است. همان طور که اشاره کردیم، صندوق‌ها با توجه به ترکیب سبد دارایی، ریسک سرمایه‌گذاری متفاوتی دارند.
صندوق درآمد ثابت گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذارانی است که ریسک‌پذیری بالایی ندارند و ممکن است در اثر نوسانات شاخص بورس، نگران سرنوشت سرمایه‌ خود باشند. این صندوق‌ها ریسک پایینی دارند و به همین دلیل بازدهی مشخص و مطمئنی را برای سرمایه‌گذاران خود کسب می‌کنند. سود صندوق‌های درآمد ثابت معمولا از سپرده‌های بانکی بیشتر است.
اگر ریسک‌پذیری بالایی دارید و سود بیشتری می‌خواهید، صندوق سهامی گزینه مناسب‌تری برای شما است. بخش عمده سبد دارایی این صندوق در سهام شرکت‌های بورسی سرمایه‌گذاری شده است. به همین دلیل در یک بازار صعودی، بازدهی بالاتری نسبت به دیگر صندوق‌ها خواهد داشت. برای افراد بسیار ریسک‌پذیر، گزینه صندوق‌های اهرمی نیز وجود دارد.
اگر توانایی پذیرش حد متعادلی از ریسک را دارید، صندوق‌های مختلط و کالایی گزینه مناسب‌تری برای شما است. در این صندوق‌ها سود ثابتی ارائه نمی‌شود اما با بازدهی متوسط و ریسکی پایین‌تر از صندوق‌ سهامی مواجه خواهید شد.

چانچه علاقمند هستید بر اساس سطح ریسک، صندوق مناسب خود را بشناسید میتوانید در آزمون زیر شرکت کنید:

۲–     عملکرد و بازدهی صندوق

صندوق‌های سرمایه‌گذاری پس از دریافت مجوزهای لازم از سازمان بورس و عبور از فرایند پذیره‌نویسی، دارایی سهامداران را تجمیع و فعالیت خود را آغاز می‌کنند. معمولا گروهی از معامله‌گران حرفه‌ای بازار سرمایه، وظیفه مدیریت صندوق را بر عهده دارند. توجه به سابقه عملکرد صندوق، موسس آن، مدیران و سبدگردانان، بازدهی و … می‌تواند از عوامل مهم و موثر در یک انتخاب موفق باشد. هر صندوقی که در بازار سرمایه فعالیت می‌کند، وبسایتی برای اطلاع‌رسانی و انتشار گزارش عملکرد دارد. شما می‌توانید با مراجعه به این وبسایت‌ها به اطلاعات مهمی چون اساسنامه، امیدنامه و گزارش عملکرد صندوق دسترسی داشته باشید.

۳–     افق زمانی سرمایه‌گذاری

یکی از نکات موثر در انتخاب بهترین گزینه در میان صندوق‌های سرمایه‌گذاری، افق زمانی کسب سود است. سرمایه‌گذاران باید بدانند در چه بازه زمانی می توانند به سود مورد نظر خود برسند. بازدهی هر صندوق به نسبت سبد دارایی و عوامل دیگر، ممکن است در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت کسب شود. در سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت، حرکت به سمت گزینه‌هایی با ریسک بیشتر برای به دست آوردن بازدهی بالاتر، اقدامی منطقی است. سرمایه‌گذاران در این شرایط می‌توانند با بررسی عوامل مختلف به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی یا مختلط بپردازند. با این حال، هر سرمایه‌گذار بهتر است با توجه به شرایط فردی و میزان ریسک‌پذیری خود، گزینه‌ای بهینه برای تخصیص دارایی بیابد.

۴–     وضعیت بازار بورس

وضعیت بازار بورس، یکی از مهمترین معیارهایی است که باید در زمان انتخاب صندوق سرمایه‌گذاری، در نظر گرفت. زمانی که شاخص بورس روندی نزولی دارد و به اصطلاح شاهد بازار خرسی هستیم، صندوق درآمد ثابت بهترین گزینه است. این صندوق‌ها با این که نمی‌توانند اثر مخرب تورم را تعدیل کنند اما سود بیشتری نسبت به سپرده‌های بانکی دارند و اصل سرمایه شما را حفظ می‌کنند.
صندوق‌های طلا نیز گزینه‌ای مناسب برای روند نزولی بازار هستند. طلا از گذشته، به عنوان یک دارایی اطمینان‌بخش و راهکاری برای حفظ ارزش پول شناخته می‌شد. با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا، بدون چالش‌های خرید و فروش فیزیکی، از بازدهی این فلز گرانبها بهره‌مند می‌شوید.
برای سرمایه‌گذاری در سهام، با توجه به میزان سرمایه و اهداف مالی خود، می‌توانید یکی از صندوق‌های سهامی را انتخاب کنید. البته فراموش نکنید که ریسک این صندوق‌ از دیگر گزینه‌ها بالاتر است.

بهترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری

همان‌طور که پیش از این هم اشاره کردیم، فرمول مشخصی برای تعیین بهترین صندوق بازار برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد. با این وجود، در گزارش‌های مختلف منتشرشده از بازار سرمایه‌، می‌توان عملکرد صندوق‌ها را مورد بررسی قرار داد. در کنار این گزارش‌ها، اطلاعات موجود در وبسایت شرکت فناوری بورس ایران به آدرس www.tsetmc.ir نیز می‌تواند در انتخاب صندوق‌هایی با عملکرد بهتر، به سرمایه‌گذاران کمک کند.
علاوه بر مواردی که برای انتخاب یک صندوق سرمایه‌گذاری باید در نظر گرفت، بررسی ضریب‌های آلفا و بتا هم در یک انتخاب موفق اثرگذار است. ضریب آلفای هر صندوق نشان‌دهنده میزان بازدهی مازاد صندوق، نسبت به شاخص بازار است. در بازار سرمایه به این ضریب، بازده فعال هم گفته می‌شود.
معمولا سرمایه‌گذاران به ضریب بتای صندوق‌ها اهمیت بیشتری می‌دهند و آن‌ را عامل مهم‌تری در انتخاب می‌دانند. این ضریب میزان تغییر ارزش دارایی صندوق، نسبت به بازار را نشان می‌دهد. با محاسبه ضریب بتا، می‌توان ریسک سرمایه‌گذاری در صندوق را محاسبه کرد. به همین دلیل است که این ضریب از نظر سرمایه‌گذاران، اهمیت بیشتری دارد.

۱بهترین صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت آگاه

همان‌ طور که اشاره کردیم، صندوق‌های درآمد ثابت مناسب سهامداران ریسک‌گریز بازار سرمایه هستند. این افراد معمولا حفظ اصل سرمایه را در اولویت استراتژی مالی خود قرار می‌دهند. کارگزاری آگاه با سه صندوق «همای»، «یاقوت» و «مروارید» میزبان سرمایه سهامداران محتاط بازار سرمایه است.
صندوق «همای» آگاه، که به صندوق حرفه‌ای‌های بازار معروف است، با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۳۹۹ تاسیس شد. این صندوق قابل معامله در بورس، به سهامداران خود سود نقدی ماهانه‌ای پرداخت می‌کند که بیشتر از سپرده‌های بانکی است. سهامداران می‌توانند واحدهای این صندوق را مانند سهام شرکت‌های بورسی، با سامانه‌های آنلاین خرید و فروش سهم مانند آساتریدر آگاه معامله کنند.
صندوق «یاقوت» در سال ۱۳۹۹ با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تاسیس شد. این صندوق درآمد ثابت سود نقدی به سهامداران خود پرداخت نمی‌کند اما به صورت روزشمار و منطبق با اساسنامه صندوق، به ارزش واحدهای آن اضافه می‌شود. صندوق «یاقوت» نیز از نوع ETF است.
صندوق صدور و ابطالی «مروارید» از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کرد و در مدت زمان کوتاهی توانست در میان صندوق‌های درآمد ثابت پربازده بازار قرار بگیرد. این صندوق به سرمایه‌گذاران خود سود مرکب هم پرداخت می‌کند.

۲بهترین صندوق سرمایه‌گذاری سهامی آگاه

در بین صندوق‌های سهامی بازار، صندوق «مشترک آگاه» شهرت زیادی دارد. این صندوق از زمان تاسیس خود تاکنون، بیش از ۶۴ هزار درصد سود برای سهامدارانش، کسب کرده است. صندوق «مشترک آگاه» از نوع صندوق‌های مبتنی بر صدور و ابطال است.
صندوق هستی‌بخش آگاه که با نماد «آگاس» معامله می‌شود، دیگر صندوق سهامی این کارگزاری است. از ویژگی‌های اصلی آگاس می‌توان به این موارد اشاره کرد: بزرگترین صندوق سهامی قابل معامله، بیش از ۴ هزار درصد بازدهی از زمان تاسیس تاکنون و … .
در مورد دیگر صندوق‌های سهامی آگاه می‌توان به صندوق «زمرد» اشاره کرد. این صندوق که از نوع صدور و ابطالی است، سود خود را در بازه زمانی سه ماهه به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌کند. علاوه بر آن، زمرد امکان سرمایه‌گذاری مجدد (reinvest) را برای سرمایه‌گذاران خود فراهم کرده است.
صندوق «پترو آگاه» اولین صندوق بخشی بازار سرمایه است که رویکردی متفاوت نسبت به دیگر صندوق‌های سهامی دارد. صندوق‌های بخشی، دارایی خود را به صورت متمرکز در یک صنعت خاص یا بخشی مشخص از اقتصاد کشور، سرمایه‌گذاری می‌کنند. صندوق بخشی پتروشیمی آگاه، با سرمایه‌گذاری در صنعت شیمیایی، پرتفویی متنوع از ارزنده‌ترین سهام این صنعت را به سرمایه‌گذاران خود ارائه کرده است.

۳بهترین صندوق سرمایه‌گذاری مختلط آگاه

صندوق مختلط از نظر میزان ریسک و بازدهی، در میان صندوق‌های‌ سهامی و درآمد ثابت قرار می‌گیرد. برای پیداکردن مناسب‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری مختلط بازار، می‌توانید از اطلاعات موجود در وبسایت فیپیران استفاده کنید. کارگزاری آگاه مدیریت یک صندوق مختلط را به عهده دارد که البته از نوع صندوق‌های نیکوکاری است. صندوق‌های نیکوکاری مانند دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نقدینگی را از سوی سرمایه‌گذاران تجمیع و در دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند. سپس همه یا بخشی از سود را به امور خیریه اختصاص می‌دهند.
سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از این روش، ضمن حفظ اصل سرمایه خود، در پروژه‌های نیکوکارانه شرکت کنند. صندوق مختلط «یکم نیکوکاری» آگاه اولین صندوق نیکوکاری در بازار سرمایه ایران محسوب می‌شود و از ابتدای تاسیس تاکنون، سود قابل‌توجهی کسب کرده است.

۴صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی آگاه

یکی دیگر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری آگاه، صندوق اهرمی «شتاب» است که با استفاده از مکانیزم اهرم مالی، بازدهی بالایی به سرمایه‌گذاران خود ارائه می‌کند. این صندوق دو نوع واحد مختلف را با دو رویکرد متفاوت معاملاتی، به سرمایه‌گذاران ارائه می‌کند. واحدهای «عادی» صندوق اهرمی شتاب که صدور و ابطالی هستند، برای سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز مناسب‌اند و سودی مطابق با صندوق‌های درآمد ثابت ارائه می‌کنند. واحدهای «ممتاز» این صندوق که قابل معامله در بورس هستند، با استفاده از اهرم مالی بازدهی بالایی برای سرمایه‌گذاران خود ایجاد می‌کنند. این صندوق طیفی گسترده از ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران را پوشش می‌دهد و با استفاده از اهرم مالی بازدهی قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران کسب می‌کند.

مروری بر ویژگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری آگاه

صندوق‌ها بر اساس استراتژی معاملاتی مدیران و دیگر تصمیم‌گیران صندوق، تصمیم به خرید دارایی‌های مختلف در بازار سرمایه می‌گیرند. همان طور که پیش از این هم اشاره کردیم، وبسایت فیپیران امکان این مقایسه را برای شما فراهم می‌کند. هر نوع صندوق، ویژگی‌ها، ریسک و بازدهی مورد انتظار مشخصی دارد. شما می‌توانید با در نظر گرفتن عواملی چون میزان ریسک‌پذیری، استراتژی و اهداف مالی خود، صندوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید. در ادامه، ویژگی‌ صندوق‌های سرمایه‌گذاری آگاه را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

شتاب، سرمایه‌گذاری اهرمی

  • امکان کسب بازدهی بالا با استفاده از مکانیزم اهرم مالی
  • مناسب برای طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر تا ریسک‌گریز
  • تخفیف ۱۰۰ درصدی کارمزد معاملات در سامانه‌های معاملاتی آگاه
  • بهره‌مندی از خدمات حرفه‌ای تیم مدیریت دارایی

در نمودار زیر، بازدهی صندوق شتاب آگاه را در مقایسه با وضعیت کلی بازار بورس مشاهده می‌کنید:

۲پتروآگاه، بخشی از سبد حرفه‌ای‌ها

  • اولین صندوق بخشی بازار سرمایه
  • پرتفویی متنوع از ارزنده‌ترین سهام گروه شیمیایی
  • امکان کسب بازدهی بالا و متناسب با رشد دلار
  • تخفیف ۱۰۰ درصدی کارمزد معاملات در سامانه‌های معاملاتی آگاه
  • بهره‌مندی از خدمات حرفه‌ای تیم مدیریت دارایی

در نمودار زیر، بازدهی صندوق پتروآگاه را در مقایسه با وضعیت کلی بازار بورس مشاهده می‌کنید:

۳زرین، سرمایه‌گذاری با پشتوانه طلا

  • بهره‌مندی از رشد بازار طلا با حداقل سرمایه اولیه
  • امکان کسب بازدهی بالا و متناسب با رشد طلا
  • تخفیف ۱۰۰ درصدی کارمزد معاملات در سامانه‌های معاملاتی آگاه
  • بهره‌مندی از خدمات حرفه‌ای تیم مدیریت دارایی

در نمودار زیر، بازدهی صندوق زرین را در مقایسه با وضعیت کلی بازار بورس مشاهده می‌کنید:

۴یاقوت، تجربه‌ای امن و مطمئن از سرمایه‌گذاری

  • جایگزین مطمئن سپرده بانکی با ۲۷٪ سود موثر سالیانه
  • ریسک کم سرمایه‌گذاری و نقدشوندگی بالا
  • تخفیف ۱۰۰ درصدی کارمزد معاملات در سامانه‌های معاملاتی آگاه
  • بهره‌مندی از خدمات حرفه‌ای تیم مدیریت دارایی

۵همای، بهترین جایگزین سپرده‌های بانکی

  • جایگزین مطمئن سپرده بانکی با ۲۵٪ سود موثر سالیانه
  • ریسک کم سرمایه‌گذاری و پرداخت سود ماهیانه
  • تخفیف ۱۰۰ درصدی کارمزد معاملات در سامانه‌های معاملاتی آگاه
  • بهره‌مندی از خدمات حرفه‌ای تیم مدیریت دارایی

۶آگاس، بهترین جایگزین خرید سهام

  • سرمایه‌گذاری پربازده در بلندمدت
  • پرتفویی متنوع از ارزنده‌ترین سهام شرکت‌های بورسی
  • برترین صندوق ETF سهامی با بیشترین خالص ارزش دارایی
  • تخفیف ۱۰۰ درصدی کارمزد معاملات در سامانه‌های معاملاتی آگاه
  • بهره‌مندی از خدمات حرفه‌ای تیم مدیریت دارایی

سخن آخر

یکی از پرطرفدارترین روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس، معامله واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری است اما انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌گذاری کار ساده‌ای نیست. شما باید با شناخت انواع صندوق‌ها،مزایا، میزان ریسک، بازدهی و استراتژی مالی خود، سبدی از دارایی‌های مختلف را تشکیل دهید. سبدی که می‌تواند علاوه بر صندوق‌های درآمد ثابت باشد و شامل صندوق‌های سهامی و مختلط هم باشد.

سوالات متداول:

صندوق سرمایه گذاری چیست؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس هستند. این صندوق‌ها باتوجه به نوع دارایی و نحوه معاملات به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

انواع صندوق سرمایه گذاری در بورس کدام است؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری از نظر نحوه معاملات به دو گروه: صدور و ابطالی و قابل معامله در بورس (ETF) و از نظر نوع دارایی به چهار گروه: درآمد ثابت، سهامی، مختلط و کالایی تقسیم می‌شوند.

 خرید انتخاب نمایید.

 

محتویات این مقاله از سی وی نت پنهان کن
1 بهترین صندوق های درآمد ثابت بورسی کدام‌ها هستند؟

زینب اصغری

علاقمند و مدرس بازار فارکس ، ارزهای دیجیتال و بورس. محتوا تولید نمیکنم، مگر اینکه خودم از محتوایی که ایجاد کردم چیزی یاد بگیرم. منتظر شنیدن نظراتتون هستم.
دکمه بازگشت به بالا