اقتصادی

سالانه ۲۰ هزار بازرسی از واحدهای صنعتی و تولیدی انجام می‌شود – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

سالانه ۲۰ هزار بازرسی از واحدهای صنعتی و تولیدی انجام می‌شود - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، فرزاد پیشکاری شامگاه یکشنبه در اولین جلسه اعضای شورای شهر سنندج در سال‌جاری که در صحن این شورا برگزار شد، اظهار کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بزرگترین وزارتخانه دولت است که بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار داده است و افتخار این وزارتخانه خدمت بی‌منت و صادقانه به مردم است.

وی با اشاره اینکه اکثریت جامعه تحت پوشش اداره کار از خدمات این اداره‌کل هستند، افزود: ۲۲۳ هزار نفر از مردم کردستان به صورت مستقیم بیمه خود را به سازمان تأمین اجتماعی واریز می‌کنند که با احتساب اینکه هر خانوار ۳ نفر باشند، بیش از ۷۰۰ هزار نفر در استان کردستان مخاطب مستقیم وزارت کار در کردستان هستند.

سالانه بیش از ۱۵ هزار پرونده برای احقاق حق کارگران بررسی می‌شود

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی کردستان به تشریح حوزه‌های مختلف اداره‌کل کار استان پرداخت و در خصوص حوزه روابط کار با بیان اینکه در طول سال بیش از ۱۵ هزار پرونده در هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف برای احقاق حق کارگران بررسی می‌شود، اعلام کرد: اطاله دادرسی در سال ۱۴۰۰، ۱۲۳ روز بوده که با تلاش شبانه روزی همکاران در حوزه روابط کار به ۲۱ روز کاهش پیدا کرده است.

پیشکاری گفت: ۱۸ هزار واحد تولیدی و صنعتی در استان وجود دارد و بازرسان کار در طول سال بیش از ۲۰ هزار بازرسی از این واحدهای صنعتی، کارخانجات و ابنیه برای صیانت از کارگران و ایمنی و بهداشت محیط انجام می‌دهند تا کارگران که سرمایه‌های ارزشمند کشور هستند دچار آسیب و حادثه نشوند.

وی به پرداخت حقوق به کارگرانی که بیکار شده‌اند در قالب بیمه بیکاری اشاره کرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه تشکلات کارگری و کارفرمایی و مشاغل سخت و زیان آور پرداخت و گفت: خوشبختانه با اقدامات این اداره کل در سال گذشته هیچ کارگاه و واحد صنعتی که در اقتصاد استان تأثیر گذار باشد، تعطیل نشده است.

‌فعالیت بیش از ۲ هزار تعاونی در کردستان

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه در استان کردستان ۲۰۳۰ تعاونی فعال با ۱۸۵ هزار نفر عضو وجود دارد که زمینه اشتغال بیش از ۱۸ هزار نفر را در استان فراهم نموده است، اظهار کرد: حمایت، هدایت و نظارت بر تعاونی‌ها از مهمترین اقدامات این اداره کل در خصوص تعاونی‌ها است.

وی حوزه اشتغال و کارآفرینی را نیز از حوزه‌های مهم و تأثیرگزار در اداره کل کار استان خواند و گفت: پرداخت تسهیلات متنوع اشتغالزایی، برگزاری دوره‌های آموزشی توانمند سازی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، ایجاد فضای گفتگوی کارجویان و مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی، معرفی جویندگان کار به کاریابی‌ها، ایجاد مشوق‌های دولتی برای فارغ التحصیلان و کارگاه‌های تولیدی، ارتباط با کارآفرینان و… از مهمترین اقدامات حوزه اشتغال و کارآفرینی استان است.

پیشکاری با بیان اینکه دولت اهتمام جدی در ایجاد اشتغال در استان دارد، اظهار کرد: در قالب‌های مختلف تسهیلات متنوعی به متقاضیان پرداخت شده است.

‌جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی از وظایف اداره کار

وی جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و ایجاد نشاط و شادابی در جامعه کار و تولید را از مهمترین وظایف اداره کل کار استان در حوزه فرهنگی اجتماعی خواند و گفت: وزارت کار در راستای نهادینه کردن نشاط در جامعه کار و تولید و سلامت جسمی و روحی کارگران اهتمام جدی دارد و توجه به مقوله ورزش کارگری و حفظ ایمنی و بهداشت کارگران و محیط‌های کار را در اولویت کارهای خود قرار داده است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی کردستان به ۴ مجموعه فرهنگی ورزشی در استان اشاره کرد و با بیان اینکه این مجموعه‌ها که در شهرستان‌های مریوان، قروه، بیجار و سنندج وجود دارند، زمینه سلامتی، نشاط و شادابی کارگران و خانواده‌های آنان را فراهم کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی، گفت: خانوارهای دهک اول تا هفتم به ازای هر نفر، مشمول ۲۲۰ هزار تومان اعتبار خرید کالابرگ می‌شوند.
پیشکاری با اشاره به استقبال مردم استان از این طرح، از اعضای شورای شهر سنندج خواست در جلساتی که با آحاد مختلف مردم دارند مزایای این طرح را بیان کرده و سایر اقشار را با این طرح آشنا سازند.

در پایان این نشست که مدیر امور تعاون، مدیر اجتماعی، مدیر اشتغال و کار آفرینی، مدیر روابط کار و رئیس اداره بیمه‌ای و آسیب‌های اجتماعی اداره کل نیز حضور داشتند، لوح تقدیر مدیر کل کار استان به پاس همراهی و حمایت‌های همیشگی از سیاست‌ها و اهداف وزارت کار به اعضای شورای شهر سنندج اهدا شد.

دکمه بازگشت به بالا