جامعه و خانواده

بدون منابع مالی نمی‌توانیم کاری انجام دهیم/مشکل بیمه حل نشود، طرح پزشک خانواده به‌نتیجه نمی‌رسد

بدون منابع مالی نمی‌توانیم کاری انجام دهیم/مشکل بیمه حل نشود، طرح پزشک خانواده به‌نتیجه نمی‌رسد

وزیر بهداشت گفت: یکی از خواهش‌های ما این است در برنامه هفتم توسعه، مشکلات بهداشت و درمان دیده شود.

به گزارش سی وی نت، بهرام عین‌اللهی در پنجمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور گفت: در حال حاضر نه بودجه‌ و نه پولی هست و در عین حال مشکلات بسیار زیاد است؛ اگر مرد میدان هستید، وسط بیایید و کار کنید.
وی افزود: انتظار داریم که اعضای کمیسیون بهداشت و درمان هم به عنوان قانون‌گزار و هم به عنوان کارشناس به ما کمک کنند. امسال در ماه مبارک رمضان با تمام اعضای نظام پزشکی، روسای بیمارستان‌ها، سندیکای دارو و… جلسات متعددی داشتیم.

عین‌الهی با بیان اینکه ۲۰ سال از طرح پزشکی خانواده می‌گذرد، گفت: اکنون در حال تجزیه و تحلیل این هستیم و مدت‌هاست که پزشکی خانواده را در دو استان اجرا می‌کنیم.
وی با بیان اینکه بدون منابع کاری نمی‌توانیم انجام دهیم، گفت: همان یک درصد ارزش افزوده که سال گذشته تصویب شد، بسیاری از مشکلات بهداشت و درمان کشور را حل کرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در شش ماه گذشته دو جلسه شورای‌عالی سلامت در زمینه اورژانس و بحث سند تغذیه با حضور رییس جمهور برگزار شد، گفت: به هر حال ما در گویش‌مان در حوزه سلامت نقاط مشترکی داریم. نقطه مشترک ما رفع نیاز جامعه، کمک به محرومان، تقویت حوزه بهداشت اعم از خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت و…، ایرانیزه کردن بسیاری از طرح‌ها در حوزه سلامت و اینکه هر طرحی را در کشور باید با شرایط خودمان اجرا کنیم از نقاط مشترک ماست.
وی ادامه داد: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی دوستان فشار آوردند که حتما باید ۵۰۰۰ پزشک عمومی پذیرش کنید. این طرح از نظر ذهنی خوب است، اما قابلیت اجرا ندارد. مثل این است که بگوییم همه خیابان‌های تهران مترو داشته باشد. ما باید طرحی را مصوب کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد و با توجه به امکانات‌مان کار کنیم.
عین‌اللهی با بیان اینکه تا چند ماه قبل زیرساخت آی‌تی قوی نداشتیم، گفت: اکنون زیرساخت پرونده الکترونیک ایجاد شده که می‌تواند از ابتدا تا انتهای جریان بیماران و نظام ارجاع را به ما نشان دهد. باید توجه کرد که نظام ارجاع  بدون پرونده سلامت چیز عبثی است.
وی مساله نظارت را موضوعی اصلی در حوزه سلامت دانست و گفت: در برخی طرح‌ها در مناطق محروم اولویت بالاتری داریم که قابلیت اجرا هم دارد. در شیراز ۲۰ درصد جمعیت یعنی بالغ بر ۶۸۰ هزار نفر اصلا به پزشک خانواده مراجعه نکرده‌اند و مستقیما به متخصص مراجعه می‌کنند و ما دیگر نباید به آنها سرانه بدهیم.
عین‌اللهی با بیان اینکه بحث راهنماهای بالینی نیز در معاونت درمان به اتمام رسیده است، گفت: در زمینه بیمه اقدامات خوبی در سال قبل انجام شد. بحث بیمه همگانی شش میلیون نفر با ۶۰۰۰ میلیارد تومانی که دریافت شد، انجام شد. امیدواریم با کمک مجلس بحث بیمه همگانی به قانونی پایدار تبدیل شود. اگر قضیه بیمه به لحاظ قانونی حل نشود، بحث پزشک خانواده پیش نمی‌رود؛ چراکه یکی از زیرساخت‌های پزشک خانواده است.
وی تاکید کرد:  یکی از خواهش‌های ما این است در برنامه هفتم توسعه مشکلات بهداشت و درمان دیده شود. اگر دوستان کمیسیون بهداشت کمک کنند و قوانین دائمی‌مان درست شود، بسیاری از مشکلاتمان رفع می‌شود.
انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا