سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

لیزر موهای زائد مناسب چه افرادی است؟

افراد مناسب برای لیزر موهای زائد کدامند؟ بایدها و نبایدها

از آنجا که بسیاری از مخاطبین ما هنگام تماس سوالاتی در زمینه لیزر موهای زائد با دستگاه لیزر تیتانیوم برایشان پیش می آید در این مقاله سعی بر این داشتیم تا بتوانیم شما را با این موارد بیشتر آشنا ساخته تا بتوانید با آگاهی کامل اقدام به رفع موهای زائد خود در نمایید و بدانید که افراد مناسب برای لیزر موهای زائد دقیقاً شامل چه کسانی خواهد بود.

در دنیای امروزه  لیزر موهای زائد یکی از پر مخاطب ترین متد برای رفع موهای زائد بدن استفاده از دستگاه کندلا می باشد. در صورتی که تحقیقاتی که تحت نظر انجمن متخصصان پوست در آمریکا انجام داده اند دریافته اند که تمام موهای زائد در اثر لیزر از بین نرفته و به دلیل اینکه برخی از موهای زائد نسبت به لیزر مقاوم هستند و بعضی دیگر قدرت رشد مجدد پس از لیزر را دارند نیازمند به انجام دفعات متعدد لیزر نیز وجود دارد. متخصصان کارمانیاطب بر این باورند که در خوش بینانه ترین حالت ممکن است بعد از انجام 15 تا 20 درصد امکان رشد مجدد بوجود بیاید.

افراد مناسب برای لیزر موهای زائد چه کسانی هستند؟

موهای زائد به 2 دلیل عمده هورمونی و غیر هورمونی ایجاد میگردند ، اگر دلایل هورمونی باعث ایجاد موهای زائد شوند هیچ راهی برای برطرف کردن موهای زائد وجود ندارد و هیچ نوع لیزری بدون بهبود این بیماری از پس این موهای زائد بر نمی آید. بانوان در برخی از نقاط بدنشان به دلیل ابتلا به تخمدان چند غده ای ( پلی کیستیک ) یا بیماری ها و اختلالات هورمونی که باعث ایجاد رشد موهای زائد در نواحی ای که مو رشد نمی کند مانند صورت و جاهای دیگر بدن ابتدا باید این بیماری را برطرف کنند سپس اقدام به رفع موهای زائد خود کنند.

آیا موهای زائد غیر هورمونی درمان دارند؟

 در پاسخ به این سوال باید گفت که این نوع پر مو بودن که به اصطلاح هایپرتریکوز گفته میشود با لیزر به راحتی درمان می شوند و هر چقدر قطر این موها ضخیم تر و تیره تر باشد به سهولت این موها درمان می پذیرند و امکان رفع موهای زائد بیش تر میگردد.

آیا رنگ پوست زمینه ای مناسب و فاکتوری برای رفع موهای زائد محسوب می شود؟

در جواب باید گفت بله ، از جایی که سوختگی و تیرگی در افرادی که سولاریوم انجام داده اند یا حمام آفتاب گرفته اند یا پوست تیره ای دارند باید از لیزر موهای زائد خودداری نمایند و قبل از این کار حتماً با پزشک معالج خود موضوع  را در میان بگذارند و مشورت بگیرند.  در ضمن لیزر موهای زائد در این افراد توسط افراد غیر مجرب بهره ای جز سوختگی حاد و سوختگی های شدید پوستی را در بر نخواهد داشت و تیرگی ها و سوختگی هایی که شاید تا آخر عمر باقی بماند را در پی نخواهد داشت.

افرادی که نباید لیزر موهای زائد را انجام دهند؟

کسانی که در قلب خود از باتری استفاده کرده اند و همچنین افرادی که مبتلا به بیماری لوپوس ( بیماریهای روماتولوژی هستند) که نور لیزر باعث بحرانی تر شدن بیماری و التهاب بیشتر عروق  می گردد و همچنین افرادی که پورفیری دارند باید به سراغ  لیزر موهای زائد نروند البته در بخش ادامه همین مقاله داروهای مضر را خاطر نشان کرده ایم که به طور کل کاندیداهای نامناسب برای لیزر هستند را به نحوی آشنا میگردید.

مصرف چه داروهایی باعث منع لیزر موهای زائد میگردد؟

 به عنوان مثال داروهایی که پوست را نسبت به نور حساس می کنند باید تا زمانی معین تحت نظر پزشک از این کار ممانعت بعمل آید.

داروهای مضر برای لیزر موهای زائد

عمده داروهایی که به عنوان پرمصرف ترین آن ها می باشد عبارتست از :

  1. داروهای مسکن یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی که سبب کاهش التهاب ، کاهش دمای تب بدن و ضد درد می باشند.
  2. کوتریموکسازول که برای درمان عفونتهای ناشی از ضعف سیستم دفاعی بدن بوجود می آید استفاده میشوند.
  3. گروهی از داروهای ادرار آور و مدر مانند قرص های فشار مثل لوزارتان.
  4. برخی داروهای دیابت که سبب پایین آمدن گلوکز خون میشوند مانند انسولین ، اگزناتید ، سماگلوتاید و از این قبیل.
  5. کینین و کنیدین و ضربان سازهای غیر طبیعی قلب را کند و یا حذف میکنند.
  6. تتراسایکلین ها که جهت بیماری های عفونی بکار برده میشوند.
  7. آمیودارون که در نارسایی های قلبی مصرف دارد.
  8. پیروکسیکام که در جهت بیماری های عفونی و تسکین دردها بکار میروند.
  9. سولفونامیدها که برای جلوگیری از پیشرفت باکتری ها و انگلها بکار میروند.
  10. سولفونیل اوره ها که برای درمان دیابت بکار برده میشوند.
  11. داروهای ضد بارداری خوراکی
  12. ایزوتر تینوئین که در درمان جوش نیز برخی از پزشکان آن را به بیماران خود توصیه میکنند که ما آن را به مخاطبان خود بنا به عوارض جانبی توصیه نمیکنیم و میتوانید از روشهای جوانسازی پوست طبق توصیه پزشکان مجرب ما در کارمانیاطب اقدام نمایید.

 آیا بانوان باردار و شیر ده برای انجام لیزر موهای زائد میتوانند اقدام کنند یا خیر؟

طبق بررسی ها و تحقیقات پژوهشگران و محققین هنوز به نتایج قطعی خاصی در این مورد دست نیافته اند، اما به طوریکه تماس با هر نوع اشعه ای برای بانوان باردار و جنین نازنینشان اشتباه محض است ما از انجام لیزر برای بانوان باردار خودداری مینماییم اما در دوران شیردهی و بعد از زایمان برای لیزر موهای زائد منعی وجود نداشته و با خیال راحت میتوان به پاکسازی موهای زائد اقدام کرد.

لیزر موهای زائد مناسب چه افرادی است؟

از بین بردن موهای زائد همیشه یکی از مهم ترین دغدغه های اصلی افراد به ویژه خانم ها بوده و از گذشته تا حال، روش های گوناگونی برای این موضوع مورد استفاده قرار گرفته است؛ از قدیمی ترین روش یعنی استفاده از پودرهای موبر گرفته تا جدیدترین روش ها که استفاده از انواع لیزرها است. ولی با وجود این همه تنوع در محصولات زداینده موها، باز هم این مسئله به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات آرایشی بهداشتی در افراد مطرح است. به راستی مناسب ترین روش چه روشی است؟ آیا لیزر برای همه افراد مناسب است؟

بیماری پرمویی زنانه

گاهی پرمویی یک بیماری است و موهایی که در ناحیه چانه، ناف و ران ایجاد می شود معمولا کلفت تر و تیره تر از سایر موها هستند. این بیماری علل مختلفی دارد و اغلب به دلیل اختلالات هورمونی به وجود می آید. سردسته این مشکلات وجود کیست های متعدد در ناحیه تخمداناست.

علت دیگر این بیماری ژنتیک است که در برخی از خانم ها به صورت ارثی، فولیکول های مو در نواحی گفته شده نسبت به تستوسترونی که به میزان طبیعی در خون وجود دارد واکنش نشان می دهد و موهای این نواحی تیره تر و کلفت تر می شوند. در برخی موارد هم به علل ناشناخته، این مشکل به وجود می آید که نه فرد مشکل هورمونی دارد و نه سابقه ژنتیکی.

زمانی که فرد با مشکل پرمویی به متخصص پوست مراجعه می کند ابتدا باید تست های هورمونی از او گرفته شود چون برای درمان فرد مبتلا به مشکل هورمونی حتی با لیزر، پیش از درمان عامل هورمونی، نمی توان پاسخ مناسب گرفت ولی اگر فرد مشکل هورمونی نداشته باشد، برای رفع موهای زائد می توان از انواع لیزر و سایر روش ها بهره برد.

معایب ساده ترین روش موزدایی

ساده ترین روش موزدایی تیغ زدن (شیو کردن) موهاست که بهتر است در جهت رویش مو انجام شود و با کشش پوست همراه نباشد چون اگر در خلاف جهت رویش مو باشد، باعث عدم خروج مو از پوست شده و فرد دچار جوش هایی در همان ناحیه می شود که معمولا پس از مدتی ظاهر بدی به پوست می دهد. از معایب دیگر این روش، رویش سریع موها پس از مدت زمانی اندک است.

·        کندن موها

برای کندن مو از ریشه، چند روش وجود دارد که رایج ترین آنها استفاده از انواع موم ها، بند و استفاده از ماشین موکن (اپی لیدی) است. در همه این روش ها، موها از ریشه کنده می شوند و به این ترتیب دیرتر رشد می کنند ولی در مورد همه آنها، چند ایراد مهم وجود دارد که یکی از آنها این است که اگر در شرایط غیربهداشتی انجام شود، می تواند منجر به بیماری شود. بیشتر این بیماری ها قارچی و عفونی هستند و در موارد انگشت شماری می تواند فرد را دچار زگیل کند.

دلیل این موضوع هم استفاده از ظروف گرم کننده موم است. این ظروف اغلب یک بار مصرف اند و این چوبک ها داخل ظرف مشترک وارد می شود و انواع بیماری ها ممکن است به پوست افراد مختلف منتقل شوند. یکی دیگر از عوارض مصرف موم، شل شدن پوست به مرور زمان است؛ به ویژه در نواحی زیربغل یا بازوها و ایراد دیگر اینکه به دلیل کنده شدن موها، جوش های ریزی در نواحی مختلف بدن ایجاد و فرد دچار موی زیرپوستی می شود و اگر این جوش ها دست کاری شوند، باعث ایجاد لک خواهند شد.

·        الکترولیز؛ خوب یا بد؟

در روش الکترولیز یک سوزن باریک از کنار مو وارد پوست می شود و جریان الکتریسیته باعث سوخته شدن ریشه مو شده و سپس مو با موچین خارج می شود. در این روش احتمال اینکه با یک بار وارد کردن سوزن، فولیکول مو از بین برود کم است. بنابراین ممکن است نیاز به استفاده از سوزن های مکرر باشد. مشکلی که این روش ایجاد می کند، غیر از درد و احتمال عفونت، مسئله اسکار (جوشگاه؛ جای زخم باقی مانده روی پوست) هم وجود دارد که ممکن است ایجاد شود.

به دلیل اینکه سوزنی که وارد پوست می شود علاوه بر ایجاد گرما برای از بین بردن مو در برخی از موارد، پوست اطراف را هم تخریب می کند و با افزایش سن، این حوشگاه ها در نواحی چانه بیشتر نشان داده می شوند. از معایب دیگر آن، وقت گیر بودن است. چون موها دانه دانه باید توسط سوزن ار بین رفته و تخلیه شوند.

·        IPL لیزر نیست

در این روش دستگاه (آی پی ال) یک طیف از نور متمرکز را روی سطح پوست ساطع می کند و مکانیسم آن به صورتی است که با جذب انرژی از طریق ملانین فولیکول مو باعث ایجاد گرما و درنتیجه تخریب مو می شود، بنابراین مویی که باید تخریب شود حتما باید به میزان کافی ملانین داشته باشد. درواقع هدف اشعه، ملانین فولیکول است و اگر مویی سفید، بور و قهوه ای باشد، به دلیل اینکه به اندازه کافی ملانین ندارد مناسب این روش نیست چون اشعه به راحتی جذب آن نمی شود.

البته روش «آی پی ال» در آرایشگاه ها و برخی از باشگاه ها نیز انجام و غلب هم به عنوان لیزر تبلیغ می شود ولی درواقعیت با لیزر تفاوت دارد، بنابراین توصیه می شود این روش به وسیله افراد غیرمتخصص انجام نشود به دلیل اینکه ممکن است عوارض زیادی ایجاد کند. عمده ترین عوارض آن سوختگی است. درواقع در مواردی انرژی، تنها توسط ملانین پوست جذب نمی شود بلکه توسط سایر قسمتها هم جذب می شود، به ویژه در افرادی با پوست گندمی و تیره و برنزه این احتمال بیشتر است.

همچنین اگر انرژی به طور مناسب وارد نشود باعث بروز اسکارهایی در ناحیه پوست خواهدشد. افرادی هم که موهای کرک مانند دارند، مناسب این روش نیستند و نتیجه نخواهند گرفت و مسلم است که در اماکنی مثل آرایشگاه ها، مشکل هورمونی فرد قبل از انجام بررسی نمی شود. در آخر اینکه اگر انرژی به طور نامناسب به ملانین تابانده شود، باعث سفیدشدن مو و باقی ماندن آن خواهدشد.

·        لیزردرمانی

لیزرها طول موج های متفاوتی دارند و به دلیل همین طول موج ها اسامی مختلف دارند. هدف تمامی لیزرها ملانین (رنگ دانه مو) است و طول موج های متفاوت سبب می شوند که به طور اختصاصی یا فولیکول مو یا عروق و بافت های عصبی را در پوست از بین ببرند. از بهترین لیزرها می توان «لیزر دایوت» و «الکساندرا» را نام برد. تفاوت لیزرهای در میزان خنک کنندگی آنهاست. برخی از سیستم های خنک کننده با باد و برخی دیگر با اسپری کار می کنند و بسته به اینکه خنک کننده به چه صورت باشد، می تواند میزان درد بیمار را کم و زیاد کند.

در این روش هم فرد نباید مشکل هورمونی یا پوست خیلی تیره و آفتاب گرفته داشته باشد. تعداد جلسات هم مهم است و در فواصل لیزر فرد نباید از هیچ روشی برای کندن مو از ته استفاده کند و بهتر است تنها شیو کند. در عین حال هرچه دفعات تیغ زدن کمتر باشد، فرد نتیجه بهتری می گیرد. از طرفی در گذشته لیزرهای دایوت دردناک تر بود و صرفا برای موهای ضخیم استفاده می شود، اما امروزه درد لیزرهای دایوت کمتر شده و سرعت عمل بیشتری دارد. حتی خنک کنندگی لیزر هنگام تماس با پوست باعث می شود تا فرد درد کمتری احساس کند.

منبع : تجهیزات زیبایی کارمانیا طب

تحریریه سی وی نت

خبرنگار اجتماعی با تمرکز بر مسائل توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست.
دکمه بازگشت به بالا