اقتصادیکسب و کار ایرانی

بهترین زمان سفر به محمود آباد چه موقع از سال می باشد؟

معرفی جاهای دیدنی محمودآباد و جاذبه های گردشگری آن

هر کجای شمال ایران را که قدم بگذارید ردپایی از مهارت و خلاقیت خالق متعال می‌بینید که شما را مسحور خود می‌کند. پوشش سبز درختان در کنار دریایی که گاه آرام است و گاه مثل یک پسربچه چموش مشت بر ساحل می‌کوبد، ترکیب خارق‌العاده‌ای است که در مناطق شمالی ایران و در شهر محمود آباد مازندران می‌توانید تجربه کنید. به همین منظور تصمیم داریم در این نوشته به جاهای دیدنی محمودآباد و جاذبه های گردشگری‌اش بپردازد.

محمودآباد کجاست؟

شاید برخی از شما ندانید دقیقاً محمود آباد کجاست. نگران نباشید. ما اینجا هستیم تا همین را برایتان بگوییم. شهرستان محمودآباد شهری ساحلی در و یکی از شهرستان‌های استان است. زبان مردم محمودآباد طبری است ولی به زبان فارسی هم صحبت می‌کنند.

محمودآباد از شمال به دریای مازندران، از جنوب به شهرستان ، از غرب به شهرستان نور و از شرق به شهرستان و فریدون‌کنار محدود می‌شود و دارای دو شهر به نام‌های محمود آباد و سرخرود است. گفتنی است این منطقه در گذشته بندرگاه آمل بود و به‌عنوان یکی از کانون‌های حمل و نقل کالا‌های تجاری ایران و روسیه ایفای نقش می‌کرد.

طبیعت محمودآباد | سرسبز و زیبا

چشم بسته می‌توان گفت که پوشش گیاهی محمودآباد مازندران سبز و متراکم است. اصلاً مگر می‌شود شهری در خطه شمالی ایران باشد و درختان پر و انبوه نداشته باشد؟ در محمود آباد هم می‌توانید انواع درختان مثل ممرز‌، بلوط، توسکا‌، افرا‌، راش و بوته‌هایی مانند چماز‌، گزنا و واش ببینید.

شاید در فیلم‌ها، درختان ممرز را دیده باشید. تنه این درختان شیاردار و پوست آن به رنگ سبز مایل به خاکستری است. برگ‌هایشان هم شکل‌های متفاوتی دارد و با رگه‌های برجسته و چین‌های زیاد از بقیه برگ‌ها تشخیص داده می‌شود. چماز هم که نوعی سرخس است در طبیعت محمودآباد به چشم می‌آید.

جاهای دیدنی محمودآباد | جاذبه های گردشگری

بهترین جاذبه طبیعی محمودآباد دریای زیبا و پهناوری است که هر ساله بیشترین گردشگر را جذب می‌کند. حال خوب مردمانی که از دیدن دریا لذت می‌برند و تماشای تقلای امواج دریا برای به‌هم‌پیوستن و طلوع و غروب بی‌نظیر خورشید در کنار هم مجموعه‌ای خاص می‌سازد که شما را به محمود آباد مازندران دعوت می‌کند.

علاوه بر دریا و ساحل شنی چشم‌نواز، بازدید از تپه های باستانی‌، جنگل‌های سرسبز و باطراوت‌، آب‌بندان‌ها و تالاب‌های زمستانی، پارک شهرداری محمودآباد و مجموعه توریستی شهر رؤیا‌ها و خرید ویلا در محمودآباد خالی از لطف نیست.

·        مجموعه توریستی شهر رؤیاها

اگر اهل هیجان هستید، مجموعه توریستی شهر رؤیاها را از دست ندهید. به شما حق می‌دهیم که در سفر به محمودآباد دنبال آب‌تنی در دریا و قدم‌زدن در کنار ساحل باشید و این پیشنهاد ما برایتان کمی عجیب به نظر برسد؛ اما زود قضاوت نکنید. برایتان خبر خوبی داریم.

در مجموعه توریستی شهر رؤیاها می‌توانید با استفاده از وسایل بازی هیجان‌انگیز، همزمان آدرنالین خودتان را افزایش دهید یا در بخش ساحلی قدم بزنید و در مکان‌های مخصوصی که به‌طور مجزا برای خانم‌ها و آقایان در نظر گرفته شده، شنا کنید. امکان قایقسواری هم در این مکان برایتان فراهم است. پس معطل چه چیزی هستید؟ با یک تیر چند نشان بزنید و همه سلیقه‌ها را در محمودآباد راضی کنید. قول می‌دهیم در این مجموعه از بچه ۴ساله تا پیرمرد ۹۰ساله دست خالی بیرون نرود.

تاریخچه | محمودآباد در گذر زمان

پیشینه تاریخی محمودآباد مازندران به قدمت آمل مربوط می‌شود؛ چرا که این شهرستان در زمان‌های گذشته جزوی از آمل به شمار می‌رفته است. چندین سال بعد شخصی به نام محمدحسن خان امینالضراب اصفهانی با هدف ایجاد راه‌آهن و بندرگاه، محمود آباد را از آمل جدا کرد. گرچه تا به امروز شواهد دقیقی مبنی بر علت نام‌گذاری یافت نشده است؛ اما طبق احتمالات محققان، شهرستان محمودآباد به یاد محمود، فرزند محمدحسن‌خان نام‌گذاری شده است.

تا قبل از دوران قاجاریه بنای شهرستان محمودآباد فقط یک امامزاده و راه ساحلی شاه عباسی بوده است و پس از روی‌کارآمدن ناصرالدین شاه، بنای این شهرستان شروع به توسعه کرد. به دستور شاه، در این منطقه به ساخت مسجد‌، کاروانسرا‌، بندر‌، حمام و… اقدام کردند؛ اما برخلاف تلاش‌های ناصرالدین شاه، آبادی شهرستان محمود آباد تا زمان رضاشاه رو به ویرانی نهاد تا اینکه در سال 1308 دوباره بنای این شهر با احداث چندین خیابان رونق گرفت و کم‌کم از همه جنبه‌ها گسترش پیدا کرد.

اماکن مذهبی محمودآباد | محل قرار مؤمنان

امامزاده قاسم، امامزاده فضل خشت سر و امامزاده هفت تن شومیا از جمله اماکن مذهبی محمودآباد هستند که در بین عموم بسیار پرطرفدارند. آستانه امامزاده فضل در روستای خشت سر واقع شده است که بنا و معماری جذاب آن توجه هر گردشگری را به خود جلب می‌کند. این مکان قدمتی چندین ساله دارد و همواره از گذشته تا کنون در معرض توجه همگان قرار گرفته است.

مشاهیر محمود آباد | افتخارهای شهر

محمد دشتی از جمله مشاهیر محمودآباد است که با وقف عمر خود در دورانی که سخنان ارزشمند حضرت علی(ع) به دست فراموشی سپرده می‌شد‌، در مقابل جهل مردمان ایستاد و کلام و سخنان گهربار ایشان را بار دیگر احیا کرد. وی با این کار تا ابد در قلب مردمان شیعه ایران زمین ماندگار شد.

لباس های محلی محمودآباد | تنوع رنگ و طرح

لباس‌های محلی هر منطقه نشان‌دهنده فرهنگ زیبای آن شهر و روستاست. محمود آباد مازندران هم مثل اکثر شهرها لباس‌های زیبای مخصوص به خود را دارد که جلوه بی‌نظیری به مردمان شهر می‌دهند.

شلیته یا چرخی شلوار به دامنی پرچین و کوتاه می‌گویند که از جنس پارچه‌های ابریشم یا کتان‌های ظریف است و معمولاً زنان محمودآباد در جشن‌ها و رقص‌های محلی می‌پوشند. تمبان یا پشمبال هم نوعی شلوار با الگوی ساده است که بیشتر به رنگ تیره است. چادرشو همان چادر شب مربعی شکل است که با آن سر و چهره عروس را می‌پوشانند.

نیم ساق نیز نوعی شلوار تنگ است که از پارچه ابریشمی دوخته می‌شود و معمولاً دختران و زنان این شلوار‌ها را در زیر پیراهن می‌پوشند که به رنگ‌های سبز، سفید یا سرخ هستند. به دامن یا پیراهنی که یک‌سره از شانه تا بالای زانو است و از جنس کتان و چیت است، جومه گفته می‌شود. نیم تنه به شکل جلیقه‌های مردانه با یقه‌هفت یا گرد و جلوباز است.

رستوران‌های محمودآباد | لذت چشیدن غذاهای محلی

بیشتر از ۲۰ رستوران و فست فود در محمودآباد مازندران هست که هر کدام در بخشی از کار خود بهتر هستند. آنچه برای ما اهمیت بیشتری دارد، مکان‌هایی است که اکثر مسافران یا شهروندان به آن رأی داده‌اند. در این بین نام رستوران چاشت، رستوران ماهور، ساندویچ مسعود، رستوران شونیشت، رستوران هودین و چند رستوران دیگر در صدر جدول امتیازها قرار دارد.

اقامت در محمودآباد | تجربه شبی متفاوت در شمال ایران

خوشبختانه به دلیل حجم گسترده گردشگران در محمود آباد، خرید ویلا در شمال و هتل‌ها و اقامتگاه‌های بسیار زیبایی برای مسافران دایر است که از میان آن‌ها می‌توان متل شهرقصه‌، هتل آپارتمان ترنج‌، متل فانوس‌دریا و مجتمع ساحلی ترنجستان را پیشنهاد داد. همه این هتل‌ها با انواع خدمات و پرسنل مهمان‌نواز لحظات خوبی را برای تک‌تک مسافران و گردشگران محمودآباد رقم می‌زنند.

در بین همه این‌ها هتل آپارتمان ترنج به دلیل نزدیک‌بودن به ساحل دریای خزر چشم‌انداز ویژه‌‌ای و آلاچیق‌های زیبایی دارد. در کنار آن متل فانوس دریا ویژگی‌های منحصربه‌فردی از جمله ساحل اختصاصی و امکان اسکی روی آب و جت اسکی را برای علاقمندان در سفر به محمودآباد فراهم کرده است.

سوغاتی محمودآباد | یادگار سفر به مازندران

سبدبافی‌، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی‌، ظروف و مجسمههای چوبی‌، سفال و انواع پارچه‌ها از جمله سوغات محمودآباد مازندران محسوب می‌شوند.

مراکز خرید محمودآباد | لذت بازارگردی در شهر

بازارهای روز در شمال ایران بسیار رایج هستند و یکی از این بازارهای زیبا و سنتی در محمود آباد مازندران واقع شده است. در این بازار هر روز فروشنده‌ها و کسبه‌ها انواع سبزی‌ها‌، مرکبات و ماهی‌ها را به مردم عرضه می‌کنند. چیدمان رنگارنگ میوه‌ها و سایر وسایل تازه به همراه فضای گرم و صمیمی خانواده‌ها که هرکدام از آن‌ها مشغول تهیه مایحتاج خود هستند، طراوت و شادابی ویژهای را به بازار‌های روز می‌بخشد.

یکی دیگر از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین بازار‌های محمودآباد، بازار ماهیفروشان است. اگر قصد خرید انواع ماهی‌های دریای خزر همچون ماهی‌سفید‌، اوزون‌برون و دیگر ماهی‌های استخوانی مانند کپور را دارید سر زدن به این بازار را در برنامه گشت‌وگذار خود قرار دهید. بازار بزرگ الغدیر و پاساژ ولیعصر هم برای خرید پوشاک و لوازم لوکس‌تر پیشنهاد می‌شود.

راه های دسترسی | سفر به دل طبیعت

محمود آباد بر سر جاده ساحلی قرار دارد و جاده محمودآباد آمل به درازای ۲۳ کیلومتر‌، ارتباط این منطقه را با جاده هراز برقرار می‌کند. از دیگر راه‌های ارتباطی این شهرستان می‌توان به جاده محمودآباد فریدونکنار و جاده محمودآباد نور اشاره کرد. از‌آنجایی‌که تمامی شهرهای شمال ایران در زیبایی طبیعت همتا ندارند‌، جاده‌های اطراف این شهر‌ها نیز به همان اندازه زیبا و چشم نواز هستند.

پیشینه احداث موفق راه آهن در ایران به احداث خط راهآهن محمودآباد آمل بر می‌گردد. ساخت راه آهن محمودآباد آمل که به دوران قاجار مربوط می‌شود، از مهم‌ترین تلاش‌های دولت مردان کشور ایران در حوزه حمل و نقل ریلی به شمار می‌رود.

محمودآباد مازندران دارای یک فرودگاه نظامی و آموزشی وابسته به نیروی هوایی ارتش است که بیشه کلا نام دارد. این فرودگاه باعث احیای چندین شهر و روستا و رونق گردشگری و اقتصادی در شهرهای غرب استان مازندران شده است.

در پایان گشت‌وگذارمان به شما پیشنهاد می‌کنیم لذت این سفر را از خود دریغ نکنید و با رفتن به محمودآباد مازندران و بازدید از جاهای دیدنی آن، روح و روانتان را جلا بدهید. اگر هم تجربه‌ای از سفر به این شهر دارید، با تیم درمیان بگذارید تا دیگران هم در خاطرات و تجربیات شما سهیم شوند.

در راه رسیدن به محمودآباد

پیش از آن که وسواسانه، موضوع را مورد کاوش قرار دهیم، این نکته را یادآور شویم که در کنار این که، فاصله شهر محمودآباد از نظر تعداد کیلومتر (مسافت) تا تهران اندک است، بار ترافیکی آن نیز در سطوح پایینی قرار دارد.

مثلاً جاده چالوس، به عنوان یک جاده شلوغ و پرترافیک، زمان رسیدن به مقصد را ساعت‌ها به تعویق می‌اندازد، اما راهی که به شهر محمودآباد منتهی می‌گردد از این ویژگی مبراست.

با این پیش زمینه به سراغ شهر محمودآباد می‌رویم و بحثمان را رسماً استارت می‌زنیم.

کلیات شهر محمودآباد: دربست محمودآباد!

از مدیریت زمان گفتیم و این که اگر برای زیارت شمال عجولیم و اصلاً حوصله ساعت‌ها ماندن در ترافیک را نداریم، محمودآباد از آن میانبرهای درجه یک است. براساس آنچه فعالان راه و شهرسازی می‌گویند، از میان تمام شهرهای ساحلی مازندران، محمودآباد، کوتاه‌ترین راه را تا تهران در اختیار می‌گذارد و چه امتیازی باارزش‌تر از این؟

چند سالی می‌شود نام محمودآباد را پیش‌تر از قبل می‌شنویم. مثلاً تا چند سال پیش مازندران برایمان خلاصه می‌شد در چالوس و رامسر اما این روزها نور و محمودآباد انگار بیشتر بازار گرمی می‌کنند و نامشان با شدت بیشتری در بوق و کرنا فریاد زده می‌شود.

از دلایلش می‌تواند فاصله اندکش باشد. تا همین چند سال پیش، سفر به شمال جز تابستان و نوروز معنای چندانی نداشت اما این روزها، آخر هفته‌ها انگار نصف جمعیت کشور در شمال تجمیع می‌شوند، اینقدر حضور هموطنان در شمال مشهود است. از دیگر دلایلش تلاش‌هایی است که در حوزه گردشگری برای نور و محمودآباد صورت گرفته.

مثلاً در محمودآباد سوار هواپیماهای دو نفره می‌شویم تا هم ذوق کنیم از مشاهده زیبایی‌ها از فاصله دور و هم یه سفر آموزشی داشته باشیم. چنین امکاناتی، خلأهای قبل را پر کرده و سبب شده، شاهد هجوم مردم به چنین شهرهای زیبایی باشیم. به عنوان یک شهر ساحلی، طرح سالم‌سازی دریا در این خطه، در دست اجراست و مورد عنایت قرار گرفته است.

جغرافیای شهر محمودآباد: شهرستان نور دوشادوش محمودآباد

اینجا، متری به دستتان خواهیم داد و کمی از ریاضی کمک خواهیم گرفت تا بتوانیم محمودآباد را توصیف کنیم و یک تصویر کلی از آن در ذهنمان احیاء سازیم.

بیایید برای بار چندم، نقشه شمال را پیش رویمان بگذاریم. مستقیم سراغ کرانه خزر می‌رویم چون از قبل می‌دانیم محمودآباد در مجاورت خزر، جای خوش کرده است. در نقشه که دقیق می‌شویم همجواری چهار شهر نگاه مان را جذب می‌کند، می‌دانید کدام شهرها را می‌گویم؟

جویبار، بابلسر، فریدونکنار و محمودآباد. محمودآباد توسط شهرهای دیگری هم محاصره شده است، از تصویر واضح است، نور و آمل را می‌گوییم. دو شهر نور و محمودآباد همیشه به هم چسبیده‌اند آنقدرها که در صحبت‌های روزمره هم، دو شهرستان نور و محمودآباد را با هم به زبان می‌آورند و این پیوستگی و یکی بودن این دو شهر را برجسته می‌سازد.

مسیر اصلی محمودآباد، جاده آمل به محمودآباد است و این جاده به هراز ملحق می‌شود، بنابراین می‌توانید جاده هراز را گلچین کنید تا شاهد زیبایی‌هایش باشید سپس وصل شوید به جاده آمل-مازندران و از این راه، دستتان را در دست مازندران بگذارید.

اعداد اعلام شده در خصوص جمعیت محمودآباد، ضد و نقیض‌هایی را به نمایش می‌گذارند با این حال ما به سایت ویکی پدیا متکی شدیم و جمعیت این شهر را براساس سرشماری سال 85، بالغ بر 37 هزار نفر اعلام می‌کنیم. جمعیت اندک این شهر، نوید می‌دهد در شهر آرامی، اوقاتمان را سپری خواهیم کرد. عموماً شهرهایی که تعداد ساکنانشان در حداقل قرار دارد، طبیعت دست نخورده‌تری دارند که این نیز یک حسن ارزشمند در نگاه ماست. هوای این دیار معتدل است و قطعاً با رطوبت همراه است، دلیلش را که می‌دانید؟ همان ساحل و دریا و این جریانات.

* برای یک مسافرت دلنشین و خاطره‌انگیز باید از طریق یکی از  مسیرهای منتهی به مازندران سفر کنید. می‌توانید با خودروی شخصی به این استان بروید و در مسیر، جاذبه‌های دیدنی و طبیعت بی‌نظیر مازندران را احساس کنید. مقاله ” کدام‌اند؟” در مورد متداول‌ترین مسیرها برای مسافرت به نواحی شمالی صحبت کرده است. این مقاله را بخوانید و نوع سفر خود را انتخاب کنید.

تاریخچه شهر محمودآباد: تاریخ چه می‌گوید؟

تاریخچه برخی از شهرهای شمال را که رصد می‌کنیم، پشتوانه طلایی و محکمی بر می‌خوریم. حکایت بعضی اما متفاوت است. مثلاً شهر محمود شهر در شمار گروه دوم جای دارد که سال‌های زیادی از عمرش نمی‌گذرد و اگرچه یک شهر نوپا نیست اما در برابر چالوسی که در گذشته‌های دور ریشه دوانده است، کم سن‌تر است.

این ناصرالدین بود که برای وصل کردن خزر به کوه‌های البرز، گام‌های مهمی برداشت و سر و سامانی به شهرهای شمالی بخشید که مصداق بارزش، احداث شهرستان محمودآباد نه به شکل فعلی اما به نوعی ممتاز می‌باشد.

بعدها، درست زمانی که پهلوی‌ها روی کار آمده‌اند، رضا شاه توسعه شمال از جمله محمودآباد را در دستور کارش گذاشت و آبادانی‌اش را در پیش گرفت. اگر قبل از اسم محمودآباد، نام شهرستان محمودآباد را شنیدید بدانید این شهرستان از گردهمایی دو شهر محمودآباد و سرخرود ایجاد گردیده است.

ساکنان محمودآباد چگونه امرار معاش می‌کنند؟

محمودآباد نیز همچون شهر چالوس و به مثابه شهر بابلسر، در کنار دریای خزر، قد کشیده و بزرگ شده است. شهری ساحلی است و عاشقان ساحل را به سوی خود فرا می‌خواند. این شهر، دریا را در مشت خود دارد. ارمغان دریا تنها زیبایی و موج و ساحل نیست، تقویت اقتصاد از مهم‌ترین دستاوردهایی است که به یمن حضور ساحل به فراچنگ می‌آید. اما منظورمان از اقتصاد چیست؟

1. سرمایه‌گذاری

یک بعدش به سرمایه‌گذاری‌ها بر می‌گردد. عده‌ای پول و سرمایه خود را جمع می‌کنند و آن را در بطن شهرهای ساحلی از جمله محمودآباد قرار می‌دهند، علتش چیست؟ دم دستی‌ترین دلیل می‌تواند لذت بردن از دریا و غروب آفتاب باشد اما مهم‌ترینش سودآوری است.

شهرهای شمالی دارای اراضی و املاک گران‌تری هستند و همین بس تا خاطر جمع شویم ارج و قرب بالایی دارند، به علاوه جایی که تقاضا زیاد است، قیمت تصاعدی رو به رشد خواهد بود، یعنی آنچه امروز می‌خرم چندی بعد، گرانتر می‌شود و این عیناً مفهوم سودآوری و رسیدن به سود را نشان می‌دهد.

پس سرمایه‌گذاری و تجارت ملک و املاک در شهرهای شمالی، یکی از عواملی است که حرکت چرخ اقتصاد را ممکن می‌کند و به موجبات این جریان، خرید و فروش ویلای شمال، مدت‌هاست بر سر زبان‌ها افتاده و رهروان زیادی به خود دیده است.

2. گردشگری

گرایش و میل به حضور در طبیعت، فی نفسه در انسان‌ها ریشه دارد، کافی است بوی ساحل و جلبک و ماسه خیس خورده به مشاممان برسد تا لبریز شویم از خوب ترین حال، پُر شویم از ناب‌ترین احساس.

به همین خاطر است که حوالی ساحل، همیشه مملو است از تجهیزاتی که حضور انسان‌ها را در این مکان‌ها پایدارتر می‌کند، مثلاً تفریحاتی چون قایقرانی می‌گذارند، شیک‌ترین رستوران‌ها را بنا می‌کنند و خود را به آب و آتش می‌زنند تا آن که به ساحل می‌آید، آنجا بماند. پس گردشگری، راه دیگری است که به تقویت اقتصاد منتهی می‌گردد.

3. ماهیگیری

ماهیگیری یک المان دیگر است، ماهیگیری که می‌گوییم، جنبه تفریحی آن منظورمان نیست که مثلاً شب‌ها قلاب به دست می‌شویم و در حالیکه نگاهمان به ماه بالا سری است در شعرهای سهراب پرسه می‌زنیم که می‌گوید ماه بالا سر هم تنهایی است.

از آن‌سو، نیم نگاهی هم به قلاب رها شده در آب داریم و چشم انتظار به دام افتادن کپور و ماهی کولی هستیم یا مثلاً قزل اما دریغ از یک بچه ماهی ساده! خلاصه اینطورها نیست، اینجا منظور از ، شغل رسمی مردم ساکن شهرهای شمالی است که از راه درآمدش، امرار معاش می‌کنند.

موج شکن‌هایی که در مصب رودهای شمال ایجاد شده‌اند عموماً جای خوبی برای ماهیگیری به نظر می‌رسند.

4. کشاورزی

کشاورزی از دیگر گزینه‌های روی میز است که حضورش را مرهون هوا و خاک زمین‌های شمال می‌باشد. بوی شالی‌های سبز، از چارچوب شهر محمودآباد هم به مشام می‌رسد و نویدبخش حس پویایی و زندگی است.

آن‌ها که مشتری همیشگی برنج‌های شمال‌اند خوب می‌دانند محمودآباد، سهم به سزایی در تولید و پخش برنج دارد. عموم زمین‌ها و اراضی که در محمودآباد یا حوالی آن، در شرایط کنونی کاربری کشاورزی دارند و برای کشت و برداشت محصولات کشاورزی مورد استفاده واقع می‌گردند، قبل از انقلاب، جنگل‌های سبزی بوده‌اند.

اگر بخواهیم یک جمع‌بندی داشته باشیم از حرف‌هایمان، باید ماهیگیری را در کنار خرید و فروش ویلا و کشاورزی و گردشگری، از مهم‌ترین راه‌های کسب درآمد اهالی محمودآباد معرفی کنیم.

چرا به محمودآباد می‌رویم؟

هدف از رفتن به شهرهای شمال از جمله محمودآباد، قدری متفاوت است، باورتان می‌شود بعضی‌ها تنها برای تست غذاهای شمال راهی این خطه می‌شوند؟ برای خوردن شوریده و اگر پولدار باشند خاویار؟

حالا شوریده یا خاویار بودنش خیلی مهم نیست، مهم مزه مزه کردن غذاهایی است که تنها در شمال، ردشان موجود است.

مثلاً صبحانه شاپوری یا حتی لوبیا کباب یا بهتر از آن باقالاقاتوق. شاید بگویید این دیگر چه کاری است، اگر هدف تنها غذاست خب در خانه، شاپوری درست می‌کنیم و یک آخر هفته شاد می‌سازیم برای خودمان، این سختی‌ها را ندارد که.

اما گمان می‌کنم یک قانون نانوشته وجود دارد که می‌گوید محلی که در آن غذا می‌خوریم بر طعم غذا متفاوت است. نیمرویی که در کنار یک حوض آبی پُر ماهی می‌خوریم کجا شبیه همانی است که در نخستین ساعات یک شنبه کسل‌کننده در حالیکه برای 5 دقیقه زودتر رسیدن عجیب هول‌ایم، در آسانسور می‌خوریم یا در اتوبوس شهری آن هم در تراکم عجیب مسافران و در موقعیتی که نزدیک است از تنگ بودن مکان، جان بدهیم، سریع نجویده قورت می‌دهیم!

خب از این‌ها که بگذریم با هم می‌گوییم راست است که مکان، طعم غذا را تغییر می‌دهد. حالا همه مسئله هم شوریده و غذا، طعم و اینجور چیزها نیست. هدف‌های والاتری هم وجود دارد. یک هدف والای تکراری که احتمالاً کلافه شده‌اید از بس ما و دیگران آن را تکرار کرده‌ایم، طبیعت و زیبایی و این جور چیزها که ترجیح می‌دهیم سریع از کنارشان بگذریم و خلقتان را بیش از این تنگ نکنیم.

در مقابل یک هدف مظلوم هم قرار دارد، هرچه هدف قبل (تفریح و لذت از طبیعت که عموماً بیشترین سهم را در  کفه ترازو همیشه در این قسمت سنگین‌تر است) پررنگ بود و با آب و تاب همه درخصوصش دست به قلم می‌شوند، این یکی کم‌سو و کم فروغ است.

هدف‌های کاری یا تحصیلی، دانشجویانی که رشد علمی خود را در گرو سفر به شمال و نشستن روی نیمکت‌های شهرهای شمالی می‌دانند یا آن‌ها که لازم است در شمال، به ایفای شغل و کارشان بپردازند.

در این میان هدف از سفر به این دیار، بعضاً خرید ویلا در شمال است، که آن هم در نوع خود نیکوست. با همه این‌ها باید بدانیم جاذبه‌های گردشگری مقصدمان از چه قرار است، که در ادامه برایتان لیست کرده‌ایم.

* آیا می دانید چه موقع و چه زمانی از سال می‌توانید برای خرید ویلا در شمال اقدام کنید تا هم پول شما به هدر نرود و هم بتوانید ویلاهای خوبی را پیدا کنید؟ بله! در یک مقاله ویژه با نام ” چه موقع است؟” درباره مزایا و معایب خرید ویلا در هر یک از چهار فصل سال صحبت کرده ایم. خواندن این مطلب را به شما توصیه می‌کنیم.

جاذبه‌های گردشگری: آنچه بر بالندگی شهر محمودآباد می‌افزاید

پارک شهرداری از دیگر داشته‌هایی است که محمودآباد بدان می‌نازد. تجهیزات برشمرده شده برای این پارک، علاوه بر اسباب و وسایل بازی، کافی شاپ و حتی محلی برای علاقه‌مندان به شناست.

اینجا نیز رد درختان ردیف شده مشاهده می‌گردد و ما را دلخوش می‌سازد به این که محمودآباد از بهترین‌های شمال است. گفتنی است چنین پارک‌هایی علاوه بر این که مأمنی برای خنده‌های شیرین کودکان می‌شوند می‌توانند تکیه گاهی باشند برای اقتصاد محمودآباد و شرایط اقتصادی آن را رونق ببخشند.

دکمه بازگشت به بالا