اقتصادیکسب و کار ایرانی

اقامت در ترکیه با اجاره خانه

آخرین شرایط اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه (اقامت توریستی ترکیه) – اطلاعات 2022

1. منظور از اقامت توریستی ترکیه چیست؟

توجه داشته باشید که اقامت ترکیه با اجاره خانه همان نام دیگر اقامت توریستی یکساله ترکیه است. این اقامت برای افرادی صادر می‌شود که قصد دارند بیش از 90 روز در ترکیه بمانند و از مزایای اقامت در این کشور نیز در این مدت بهره مند شوند. از آنجایی که این روش معمولاً به منظور مقاصد توریستی انتخاب می‌شود، لذا به این نوع اقامت، اقامت توریستی ترکیه نیز گفته می‌شود.

افرادی که به دنبال اخذ اقامت ترکیه هستند و مایلند که از مزایای زندگی در ترکیه بهره ببرند، از راه‌های مختلفی می‌توانند اقدام به اخذ اقامت ترکیه کنند. یکی از ارزان‌ترین و مطمئن‌ترین این راه‌ها اخذ اقامت ترکیه با اجاره ملک است.

2. آیا با اقامت توریستی تركيه می‌توان کار کرد؟

بله. اما برای کار در ترکیه، اولاً باید 6 ماه از تاریخ اقامت شما در ترکیه به روش اقامت ترکیه با اجاره خانه (یا هر روش دیگری) گذشته باشد و ثانیاً شما باید موفق به اخذ اجازه کار در ترکیه (Çalışma izin) شده باشید. برای دریافت اجازه کار در ترکیه، لازم است شما توسط یک کارفرمای ترک استخدام شده باشید و برای شما بیمه رد شود و ظرف فرصت تعیین شده، برای دریافت اجازه کار به اداره کار ترکیه مراجعه کنید.

در واقع لازمه اخذ اجازه کار در ترکیه، داشتن هر کدام از کیملیک‌های (کارت‌های اقامت) ترکیه است. دریافت اقامت ترکیه با اجاره خانه روش مقرون به صرفه‌تری نسبت به سایر روش هاست.

3. مزایای دریافت اقامت ترکیه از این روش چیست؟

    امکان اخذ سریع وقت سفارت سایر کشورها (نظیر آلمان، اتریش، اسلواکی و…) در ترکیه (به علت آنکه شما یک مقیم ترک محسوب می‌شوید.)

    آسان‌ترین روش اخذ اقامت ترکیه (به این دلیل که اقامت توریستی ترکیه برای این کشور ارز آوری و درآمدزایی دارد.)

    ارزان‌ترین راه دریافت اقامت ترکیه

    امکان درخواست اقامت کاری ترکیه با داشتن کارت اقامت

    امکان حضور در ترکیه برای بررسی سرمایه گذاری و سایر روش‌های اقامتی ترکیه

4. محدودیت‌ها و مشکلات اقامت ترکیه با اجاره خانه چیست؟

    با دریافت این اقامت، حق تحصیل در این کشور را ندارید: اما با داشتن این اقامت، اجازه درخواست آن را به راحتی در اختیار دارید.

    با دریافت این اقامت، حق کار در این کشور را ندارید: اما با داشتن این اقامت، امکان درخواست اجازه کار را به راحتی در اختیار دارید.

5. مدارک مورد نیاز برای اقامت یکساله ترکیه کدامند؟

  • اجاره نامه محضری در ترکیه
  • بیمه درمانی یکساله معتبر (افراد زیر 18 سال و بالای 65 سال از ارائه این مدرک معاف هستند)
  • شماره مالیاتی (برای تمامی افراد)
  • فرم راندوو (درخواست مصاحبه)
  • نسخه اصلی و فتوکپی گذرنامه
  • چهار قطعه عکس بیومتریک (احراز هویت) تمام رخ – رنگی – 4×3
  • ترجمه شناسنامه به ترکی یا انگلیسی
  • ترجمه قباله ازدواج (برای افراد متأهل)
  • ترجمه شناسنامه فرزندان یا گواهی کفالت
  • فیش پرداختی هزینه‌های واریزی اداره مهاجرت (پول خاک و…)

توجه داشته باشید که علاوه بر موارد فوق، ممکن است مستندات اضافی (مانند گواهی سوء پیشینه، قباله ازدواج و …) توسط مقامات ترکیه از شما خواسته شود.

6. چه هزینه‌هایی برای گرفتن اقامت ترکیه با اجاره خانه باید پرداخت شود؟

    هزینه اجاره خانه (از 700 لیر به بالا)

    هزینه دفترخانه رسمی (جهت تأیید اجاره نامه در دفترخانه رسمی ترکیه. این مورد ملزم به حضور صاحب ملک و همراه داشتن اصل سند خانه می‌باشد). (200 تا 300 لیر)

    هزینه گرفتن بیمه یک ساله (200 تا 900 لیر – بسته به سن)

    هزینه ترجمه مدارک (برای هر مدرک حدوداً 300 هزار تومان)

    مالیات اتباع خارجی یا پول خاک (89 لیر + 80 دلار)

7. مراحل اخذ اقامت توریستی ترکیه (اقامت ترکیه با اجاره خانه) چگونه است؟

*** تمامی مراحل توسط موسسه برای شما انجام می‌شود.

در مرحله اول شما باید با مراجعه به ترکیه مدارکی نظیر اجاره نامه خانه، بیمه نامه و نمره مالیاتی را دریافت نمایید. سپس باید برای شما از اداره مهاجرت (göç idaresi) وقت مصاحبه (Randevu) دریافت شود. بسته به شهر و اداره مهاجرتی که اقدام به درخواست وقت مصاحبه کرده اید، بین 2 روز تا 2 ماه بعد به شما وقت مصاحبه داده می‌شود.

در روز مصاحبه باید تمامی مدارکی که در بالا به آنها اشاره شد را همراه داشته باشید. بعد از انجام مصاحبه که به زبان ترکی یا انگلیسی (و یا توسط مترجم فارسی زبان) انجام می‌شود، شما نامه‌ای مبنی بر انجام مصاحبه دریافت خواهید کرد و جواب آن تا 90 روز بعد به صورت ایمیل به شما اعلام خواهد شد. در صورت قبولی، کارت اقامت شما توسط پست به آدرس خانه‌ای که به واسطه اجاره نامه اعلام کرده اید ارسال می‌شود.

8. اجاره خانه در ترکیه به چه صورت است؟

اگر می‌خواهید در ترکیه خانه‌ای را اجاره کنید و در آن زندگی کنید، باید پس از مراجعه به ترکیه و بازدید ملک مورد نظر، اجاره نامه را به صورت حضوری امضا کنید. در نظر داشته باشید قیمت اجاره خانه در ترکیه بستگی به شهر، محله، ابعاد و مشخصات خانه‌ای دارد که قصد زندگی در آن را دارید. مثلاً اجاره ماهیانه خانه در استانبول حدوداً بین 700 لیر به بالا می‌باشد.

در هنگام اجاره ملک در ترکیه، بهتر است احتیاط کنید. یعنی دقت داشته باشید که ملکی را که می‌خواهید اجاره کنید، به افراد دیگری اجاره داده نشده باشد و مطمئن شوید موجر شما مالک اصلی و یا وکیل قانونی مالک خانه است.

9. آیا امکان تمدید اقامت ترکیه با اجاره خانه به صورت سال به سال وجود دارد؟

خیر. متأسفانه بر اساس قوانین جدید ترکیه امکان تمدید اقامت ترکیه از طریق اجاره خانه به صورت سال به سال وجود ندارد. برای ادامه اقامت خود در ترکیه می توانید از روش های دیگری نظیر خرید ملک در ترکیه، ثبت شرکت و دریافت اجازه کار در ترکیه اقدام نمایید.

10. شرایط و هزینه‌های زندگی در ترکیه چگونه است؟

اگر می‌خواهید اطلاعات جدید، کامل و مفیدی را درباره شرایط زندگی و هزینه‌ها در ترکیه به دست آورید، می‌توانید به مقاله بررسی شرایط زندگی در ترکیه مراجعه نمایید. پس از مطالعه کامل این مطلب، با شرایط زندگی در ترکیه کاملاً آشنا خواهید شد.

11. آخرین اخبار و تغییرات شرایط اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه؛

شما می توانید برای دریافت آخرین اخبار و تغییرات شرایط اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه (اقامت توریستی ترکیه)، اینجا کلیک کنید و با ما همراه باشید.

نکاتی درباره شرایط مشاوره حضوری یا تلفنی در موسسه:

لطفاً در نظر داشته باشید:

    تمامی مشاوره‌های تلفنی و حضوری در موسسه رایگان است.

    ارائه مشاوره حضوری به افرادی صورت می‌گیرد که شرایط اولیه اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه را داشته باشند.

    تمامی سرویس‌های مورد نیاز جهت اخذ اقامت ترکیه از طریق اجاره خانه توسط موسسه به متقاضیان ارائه می‌شود. لذا نیازی به ارائه مدارک جعلی یا بی اعتبار به سفارت ترکیه توسط شما نیست!

    موسسه حقوقی ما با اشخاصی که به دنبال ارائه مدارک جعلی یا بی اعتبار به سفارت ترکیه باشند همکاری نمی‌کند. اگر شرایط این روش را ندارید، ما به شما روش‌های دیگری را پیشنهاد می‌کنیم که بتوانید از طریق آنها مهاجرت کنید.

    شما متقاضیان گرامی می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با موسسه تماس بگیرید.

اقامت ترکیه با اجاره خانه

قطعا با آگاهی داشتن نسبت به این موضوع که خرید ملک، اقامت ترکیه را در اختیار متقاضیان خریدار قرار می‌دهد، این سوال پیش می‌آید که آیا با اجاره ملک در ترکیه نیز می‌شود اقامت این کشور را داشت یا خیر؟! اجاره خانه در ترکیه و بطور کلی اجاره هر ملک دیگری در این کشور، به‌عنوان بهترین و ساده‌ترین راه برای اخذ اقامت تلقی می‌شود.

روشی که طی چند سال اخیر با رشد چشمگیر بازار املاک ترکیه، این کشور را به مقصدی جذاب برای اقامت بسیاری از اتباع خارجی به‌ویژه ایرانیان تبدیل ساخته است. در این مقاله شرایط اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه، قوانین، هزینه و بطور کلی اجاره نشینی در کشور ترکیه را بررسی می کنیم.

مراحل اجاره ملک در ترکیه

در سفر به ترکیه، با انتخاب ملک و خانه مورد پسندتان و آماده سازی اسناد و مدارک لازم، وارد مرحله عقد قرارداد می‌شوید. پیش از ورود به این مرحله، باید هزینه‌های مرتبط با اجاره‌نشینی که شامل پول پیش و یا اجاره ماه اول می‌شود، به‌علاوه ۱۲% کمیسیون اجاره برای قراردادهای یکساله، را پرداخت کنید.

 با تنظیم اجاره‌نامه و بستن قرارداد بین طرفین اجاره‌دهنده و مستاجر، حال نوبت به اعمال تغییرات در قبض‌های ملک می‌شود. این کار تنها با در دست داشتن کارت اقامتی که با اجاره ملک در ترکیه به افراد داده می‌شود، میسر خواهد شد. بنابراین با این روش، اقامت یکساله به متقاضیان داده خواهد شد و آنها می توانند در ترکیه حساب بانکی افتتاح کنند و از این طریق مبلغ اجاره ماهانه را به حساب اجاره دهنده (صاحب ملک) انتقال دهند.

قوانین اقامت ترکیه با اجاره خانه

اقامتی که از طریق اجاره ملک در ترکیه بدست می‌آید، همان اقامت توریستی است که با تمدید سالیانه، مسیر دسترسی به اقامت دائم این کشور را فراهم می‌کند. تا چند سال گذشته، طبق قوانین ترکیه امکان تمدید اقامت توریستی فقط به متقاضیان اجاره ملک در این کشور، داده می‎‌شد. ولی با تغییراتی که در این قوانین صورت گرفته، در حال حاضر علاوه بر اجاره ملک، داشتن مجوز کار، تحصیل و یا سرمایه گذاری در کشور ترکیه، امکان تمدید اقامت یکساله را برای متقاضیان فراهم می‌کند.

قدم نهادن در این پروسه در ابتدا ساده به نظر می‌رسد؛ ولی حساس بودن فرآیند تمدید اقامت یکساله است که اجاره ملک در ترکیه را به روشی پرریسک برای اخذ اقامت تبدیل کرده است. تکمیل و جمع آوری مدارک پیش از اتمام مهلت اقامت و حتی مشورت با وکلا و متخصصان امور مهاجرتی می‌تواند در روند مهاجرت به ترکیه بسیار مثمر ثمر واقع شوند.

همه این توضیحات، مختصری از قوانین دولت ترکیه بود که برای پذیرفتن اتباع خارجی که متقاضی اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه در ترکیه هستند، تنظیم گردیده است. جدا از قوانین اقامت با اجاره ملک، این کشور قوانینی در رابطه با اجاره نشینی نیز اعلام کرده است. قوانینی که بسیار مشابه با قوانین اجاره نشینی در ایران می‌باشد.

طبق قوانین اجاره ملک در ترکیه، هر فردی به‌واسطه اجاره نشینی و پرداخت ماهیانه هزینه‌ای به میزان ۱۰۰۰ لیر خواهد توانست به مدت یکسال در ترکیه سکونت داشته باشد. اما اگر مدت زمان اجاره ملک کمتر از یکسال بطول بیانجامد، هزینه اجاره به چیزی در حدود ۲۰۰۰ الی  ۳۰۰۰ لیر در ماه می‌رسد. اجاره خانه در ترکیه شرایط خاصی را نیز در بردارد:

    علیرغم دیگر کشورها، در ترکیه هزینه اجاره ملک می‌بایست در ابتدای ماه پرداخت شود.

    ودیعه پرداختی در ابتدای کار به ارزش هزینه دو ماه اجاره خانه از متقاضیان کسر می‌گردد.

    پرداخت قبض و شارژ ساختمانی باید توسط مستاجران صورت گیرد.

    اسامی تمامی افراد ساکن در ملک اجاره شده که بالای ۱۸ سال سن دارند باید در قرارداد ذکر شود.

    اگر تخلیه ملک از سوی مستاجر بدون هماهنگی با صاحب ملک اتفاق بیفتد، امکان بازگشت هیچ گونه مبلغ پرداختی وجود نخواهد داشت.

اخذ اقامت ترکیه با اجاره ملک

تا پیش از سال ۲۰۲۰ طبق قوانین املاک و مستغلات ترکیه، متقاضیان اجاره خانه در ترکیه می‌توانستند از طریق اقامت توریستی قابل تمدید، برای بازه‌ای دو ساله در این کشور سکونت یابند. ولی با آغاز سال ۲۰۲۰ دولت با اعمال تحولاتی، شرایط اجاره ملک را برای اتباع خارجی تغییر داد.

بر مبنای این قوانین، اجاره ملک در ترکیه با اقامت توریستی، به افرادی که حداقل ۶ هزار دلار به‌عنوان سرمایه در حساب بانکی داشته باشند، مجوز سکونت در این کشور را فقط به مدت یکسال می‌دهد.

این اقامت توریستی یکساله که بدون امکان هیچ گونه تمدید به متقاضیان اعطا می‌گردد، در شرایطی خاص و تنها در صورتی که یکسال از آخرین دفعه اجاره خانه و اقامت گذشته باشد تمدید می‌شود. ضمنا اقامت توریستی که به‌دنبال اجاره ملک در دسترس افراد قرار می‌گیرد، در ابتدا آنها را از اجازه کار و تحصیل بی بهره می‌کند؛ که با درخواست اخذ مجوز کار و مجوز تحصیلی، این مشکل برطرف می‌شود.

هزینه اجاره ملک در ترکیه

پرداخت ماهیانه اجاره ملک به صاحب‌خانه، در ابتدای شروع روند اجاره کردن ملک، هزینه‌های جانبی دیگری را در بر دارد. این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

هزینه های جانبی اجاره ملک در ترکیه                 مبلغ پرداختی (لیر)

هزینه ماهیانه اجاره ملک       حداقل ۷۰۰ لیر تا ۷ هزار لیر

بیمه یکساله (بسته به سن افراد این هزینه تغییر می‌یابد.)     ۲۰۰ الی ۹۰۰ لیر

دفترخانه جهت عقد قرارداد و اجاره نامه                ۲۰۰ الی ۳۰۰ لیر

مالیات (پول خاک) ۸۹ لیر به اضافه ۸۰ دلار

میانگین قیمت اجاره خانه در استانبول ترکیه چقدر است؟

عوامل تاثیرگذار بسیاری وجود دارد که در تعیین هزینه اجاره خانه در ترکیه سبب ایجاد اختلاف قیمت می‌شود. موقعیت مکانی ملک، شهر و یا منطقه ترکیه، سال ساخت ساختمان، طبقه و تعداد اتاق‌های خواب از علل اصلی تفاوت قیمت ملک در ترکیه می‌باشند.

با وجود تاثیرپذیر بودن هزینه اجاره ملک بر اساس نوساناتی که روزانه در حال وقوع است، معمولا حداقل مبلغ در نظر گرفته شده برای اجاره ملک در ترکیه، ۷۰۰ لیر می‌باشد که این هزینه در محلات و شهرهای پرطرفدار و لوکس‌‌تر، حتی به مبلغ ۷ هزار لیر نیز می‌رسد.

محله‎‌های استانبول میانگین هزینه اجاره ملک در استانبول

مرکز استانبول        آپارتمان دو خوابه: ۲۰۰۰ لیر

بیلیک دوزو            آپارتمان دو خوابه: ۱۲۰۰

آکسارای آپارتمان دو خوابه: ۱۵۰۰ لیر

چنانچه تصمیم به مهاجرت به ترکیه و دریافت اقامت کشور ترکیه دارید، اما سرمایه کافی برای خرید ملک در اختیار ندارید، می‌توانید برای اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط، قوانین و هزینه اجاره ملک در ترکیه با مشاوران گروه مهاجرتی ما در ارتباط باشید، تا آنها بهترین روش را با تجربه و تخصصی که در فرآیندهای مهاجرتی دارند، پیش روی شما قرار دهند. اقامت از طریق اجاره خانه در ترکیه روشی است پر از ابهام که با کمک مشاوران ما و بررسی دقیق شرایط شما، راه برای شما هموار خواهد شد.

محتویات این مقاله از سی وی نت پنهان کن

تحریریه سی وی نت

خبرنگار اجتماعی با تمرکز بر مسائل توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست.
دکمه بازگشت به بالا