بلوک سیمانی جدید بدون نیاز به ملات
بلوک بدون ملات چیست؟ همهچیز درباره بلوک چفتی
تا حالا اصطلاح بلوک بدون ملات به گوشتان خورده است؟! شاید با خودتان فکر کنید مگر میشود ساختمانی را بدون وجود ملات ساخت. پاسخ مثبت است. در واقع نسل جدید بلوک بدون ملات با طراحی خاصی که دارد، روشی ایمن و ساده با مونتاژ سریع نسبت به بلوک سیمانی با ملات است. بلوک چفنی علاوه بر صرفهجویی در زمان، هزینههای تمامشده را نیز کاهش میدهد. در ادامه با ما همراه شوید تا با این پدیده نوظهور یعنی بلوک سیمانی چفتی بیشتر آشنا شویم.
بلوک چفتی یا به هم پیوسته، نوعی از بلوک پیش ساخته است که با فرورفتگیهایی از پیش تعیین شده در قالب بلوک سیمانی بدون ملات تشکیل میشود. که همین امر ساختار به هم پیوستهای را به بلوکهای سیمانی بدون ملات میبخشد. این ویژگی بارز همترازی آسان و راحت را به صورت افقی و عمودی فراهم میکند. و میتوان آن را بدون نیاز به مهارتهای خاص یا هرگونه ملات چید یا روی هم چفت کرد. برای مقاومت بلوک چفتی نیز در صورت نیاز میتوان کمی ملات یا میلههای فولادی اضافه کرد. در صورتی که از ملات در چینش این قطعات استفاده شود نه تنها قدرت سازه را افزایش می دهند؛ بلکه مقدار ملات مورد نیاز برای دیوار چینی را نیز کاهش خواهند داد.
در مجموع ایده طراحی بلوک سیمانی جدید بدون ملات یک گزینه ساده و بادوام است که برای ساختوسازهای موقتی ایدهآل بوده، و از هزینههای زیاد جلوگیری میکند. علاوه بر این، استفاده از بلوک سیمانی جدید بدون ملات موجب کاهش مواد مصرفی در ساختمان و کاهش آلودگی زیست محیطی خواهد شد. هنگامی که بلوکهای چفتی به صورت صحیح و اصولی در دیوارچینی بدون مصالح استفاده نشوند. و محل اتصال آنها ضعیف باشد بعد از قرار گرفتن در معرض نیروهای جانبی، قیچی (واژگون) میشوند.
همچنین، در صورتی که بخواهیم بدون ملات از آنها استفاده کنیم، به دو روش یعنی چسب بلوک یا ملات اندک انجام میشود. نسل جدید بلوک بدون ملات بلوکها را به صورت نر و ماده روی هم سوار میکند، و به دلیل سطح صافی که دارد نمیتوان از ملات زیاد استفاده کرد. همین امر هم باعث کاهش هزینهها میشود.
بلوک چفتی برای چه کاری استفاده میشود؟
بلوک بدون ملات در پروژههای موقتی و اضطراری و دیوارچینی بدون مصالح بیشترین استفاده را دارد. دلیل آن هم این است که به نیروی متخصص و ملات زیادی نیاز مبرمی ندارد. بلوک سیمانی جدید بدون نیاز به ملات را میتوان هم در محیطهای تجاری و هم در محیطهای خانگی استفاده کرد.
کاربردهای اصلی بلوکهای بتنی به هم پیوسته به شرح زیر است:
- موانع موقت؛ که معمولاً به منظور ایمنی جاده و مدیریت رفتوآمد مردم و رانندگان استفاده میشود.
- دیوارهای حائل و ایمن؛ راهی سریع برای ایجاد دیوارهای امنیتی و مهاری برای محافظت از محوطۀ مدنظر.
- سد سیل؛ برای محافظت از مناطق ساحلی در برابر سیل استفاده میشود، و گاهی اوقات نیاز به نصب سریع دارند.
- دیوارهای آتش نشانی؛ بتن و در نتیجه بلوک چفتی اشتعالپذیری کمی دارد، و برای دیوارهای مقاوم در برابر آتشسوزی مناسب است.
- ایجاد مرکز ثقل؛ روی جرثقیلها و سایر تجهیزات ساختمانی برای ایجاد تعادل در مکانیزم یا وسیله نقلیه استفاده میشود.
- گیرههای سیلو؛ سیلو باید بدون نشتی باشد و سیستم محکم در هم تنیده بلوک بدون نیاز به ملات میتواند این امر را ارائه دهد.
- سازههای موقت؛ همچنین ساختمانهای موقتی که در مناطقی که زیر آب هستند، برای مثال در ساخت پلها، استفاده میشوند. ماهیت آببندی بلوکهای به هم پیوسته، آنها را برای ساخت سدها مناسب میسازد.
بلوک سیمانی چفتی چه ویژگیهایی دارد؟
همانطور که اشاره کردیم برای ساخت سازه یا دیوار نیاز به صرف هزینه زیاد، آب و ملات نیست و با کمترین هزینه میتوان در کمترین زمان دیوارچینی و ساخت و ساز را انجام داد. بلوک بدون ملات از جمله همین مصنوعات ساختمانی است که امکان یک سازه با کیفیت با حداقل قیمت را برای افراد فراهم می کند. بلوک های بدون ملات با استفاده از بتن تولید میشوند. آنها دارای مقاومت فشاری بالایی هستند، و از همین رو قدرت تحمل بسزایی در برابر فشار و ضربه دارند. اگر بلوک سیمانی چفتی با رعایت استانداردهای لازم تولید شده باشد نه تنها میتواند قدرت سازه را افزایش دهد، بلکه برای اجرا به مواد مصرفی زیادی نیاز ندارد. در نتیجه سبب صرفه جویی در مصرف آب شده و سازگاری بالاتری با محیط زیست خواهند داشت.
مزایای بلوک سیمانی بدون ملات
- بلوک چفتی با استفاده از تجهیزات استاندارد در طراحیاش به راحتی در جای خود چفت و بست میشود.
- نصب ساده بلوک سیمانی چفتی با حداقل مواد و تلاش لازم این به دلیل سیستم قفلکننده است. به این معنی که بلوکها به سادگی در کنار هم قرار میگیرند.
- به لطف طراحی در هم تنیده، بعید است که جابهجا شوند.
- در مقایسه با الوار در برابر پیچ خوردگی، حشرات و آسیب آتش سوزی نیز مقاوم هستند.
- نیازی به ملات نیست و علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، هزینه مواد و همچنین زمان انتظار برای خشک شدن ملات ندارد.
- صرفه جویی در زمان ساخت و ساز برای پروژه هایی که تحت فشار زمان هستند.
- بدون نیاز به استخدام متخصص بسیار ماهر، صرفه جویی در هزینههای نیروی کار میشود.
- بلوک بدون نیاز به ملات از نظر ساختاری پایدار و بادوام است. همچنین فرصتی برای وارد کردن آرماتورهای فولادی برای استحکام و پایداری بیشتر را ایجاد میکند.
اما آیا واقعا بلوک پازلی بدون ملات حقیقت دارد؟
واقعیت این است که این بلوک ها، بدون ملات هم قابلیت این را دارند که در کنار هم قرار بگیرند و یک دیوار را بسازند. اما چنین چیزی، ایمنی مطلوب و استاندارد لازم را ندارند. در واقع ساخت دیوار بدون ملات و یا حداقل بدون چسب بلوک، ریسک بسیار بالایی دارد و دوام، استحکام و مقاومت قابل قبولی ایجاد نمی کند. اما اینکه بلوک ها در یکدیگر فرو می روند، باعث می شود نیاز به ملات بسیار کاهش یابد. یعنی با صرف ملات کمی بین بلوک ها، می توان ساخت دیوار را تمام نمود. پس بلوک های چفتی در کاهش مصرف ملات و صرف هزینه برای آن، تاثیر خوبی دارند. نمونه دیوارهای ساخته شده با این لوک را می توانید در اینستاگرام شرکت خانه بلوک تماشا نمایید.
بلوک های نر و ماده یا حالت کام و زبانه در بلوک چیست؟
بلوک ها چندین ساخت متفاوت دارند. شکل های مختلف ساخت بلوک ها باعث می شود کارآمدتر باشند. به طور کلی می توان شکل و ساختار بلوک ها را به سه دسته اصلی که در ادامه توضیح داده ایم، تقسیم نمود:
· بلوک های صاف و بدون نر و مادگی
این بلوک ها برای دیوارچینی، بیشترین میزان ملات را نیاز دارند و دیوارچینی با آنها به مهارت بسیار زیادی نیاز دارد تا دیواری کاملا یکدست و مستحکم ساخته شود.
· بلوک های پازلی یا چفتی
بلوک های چفتی یا پازلی، شکل کاملا متفاوتی از دیگر بلوک ها دارند که شکل آنها مانند قفل و کلید با یکدیگر مچ می شوند. این نوع بلوک ها، بدون ملات هم با یکدیگر هماهنگ هستند و می توانند یک دیوار کامل را بسازند. اما استفاده از آنها بدون ملات، برای مصارف خاصی مناسب است که در ادامه توضیح خواهیم داد.
· بلوک های معمولی با کناره های نر و ماده
این نوع بلوک ها در یک طرف خود دارای حالت برآمده و در یک طرف دیگر دارای حالت فرو رفته هستند تا در زمان دیوارچینی، به استحکام بیشتر در دیوار کمک کنند. کاربرد ملات در این نوع بلوک ها کمتر از حالت عادی است و کاملا اقتصادی تر می باشد.
قیمت بلوک چفتی
مهمترین انواع بلوک بدون نیاز به ملات در بخشهای مختلف ساختمان استفاده میشوند. بلوک سیمانی سبک و مقاوم به دلیل قیمت مناسب از محبوبیت بالایی برخوردار است و کاربرد عمده آن در بخش هایی مانند نماکاری و کفپوش ساختمان است.
بلوک سبک غیر باربر است و برای دیوار چینی بسیار مناسب است و نیاز به قالب بندی ندارد و بر اساس وزن دیوار و مقاومت فشاری آن قیمتگذاری میشود. مراکز فروش بلوک بدون ملات بسیاری وجود دارند که شما میتوانید با قیمتهای مناسب سفارش دهید.