جامعه و خانوادهکسب و کار ایرانی

معرفی استایل ماکسیمال ، تفاوت استایل ماکسیمال و مینیمال

ممکن است نام استایل ماکسیمال به گوشتان خورده باشد. این استایل در نقطه مقابل استایل مینیمال قرار دارد. ماکسیمالیسم به اشباع فضا از طرح، رنگ و جزئیات زیاد تمرکز دارد و در نقاشی، معماری، دکوراسیون و صنعت مد و فشن کاربرد دارد. ماکسیمالیسم در فشن به معنای ترکیب شلوغ طرح، رنگ و اکسسوری های زیاد است. استایل مینیمال همیشه خوب و دوستداشتنی است، اما در سال 2022 ماکسیمالیسم بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

اگر با هنر مینیمال آشنا هستید بهتر است بدانید در هنر مکتبی به نام «ماکسیمالیسم» هم وجود دارد که دقیقا نقطه‌ی مقابل مینیمالیسم است. ماکسیمالیسم در هنرهای تجسمی بر اشباع فضا از طرح و رنگ و جزییات زیاد تأکید دارد و طی سالیان متمادی هم در هنر نقاشی، هم در دکوراسیون و معماری و هم در صنعت مدل و فشن تأثیر‌گذار بوده است.

استایل ماکسیمال که معمولا در بین سلبریتی‌ها محبوب است، در صنعت مد و فشن بر ترکیب شلوغ و اغراق‌آمیز طرح‌ها، رنگ‌ها و اکسسوری‌های متعدد در استایل تأکید دارد. در این مقاله ابتدا بر پیشینه‌ی استایل ماکسیمال مروری می‌کنیم و سپس به ویژگی‌ها و المان‌های این استایل پرطرفدار خواهیم پرداخت‌.

پیشینه‌ی استایل ماکسیمال

پیشینه‌ی ماکسیمالیسم در هنرهای تجسمی به عصر «باروک و روکوکو» در سده‌ی هیجدهم میلادی می‌رسد، زمانی که برخی از هنرمندان به اشباع فضای آثارشان از طرح‌ها، رنگ‌ها و جزییات متعدد روی آوردند و معتقد بودند برای غنی بودن در هر هنری باید از بیشترین ترکیبات و جزییات در آثار استفاده کرد. مکتب هنری ماکسیمالیسم بر نمایان کردن و نشان دادن تمامی جزییات دلالت داشت و زیبایی را در افراط می‌دید.

اما پیشینه‌ی استایل ماکسیمال در صنعت مد و فشن را می‌توان در ابتدای دهه‌ی نود میلادی جستجو کرد، زمانی که طراحان مد ژاپنی سبک طراحی مینیمال را در صنعت مد جهان وارد کردند و متعاقبا عده‌ای از طراحان سبک ماکسیمال را در تقابل با این سبک وارد صنعت مد و فشن کردند.

استایل ماکسیمال بیش از همه مورد توجه سلبریتی‌ها به خصوص هنرمندان عرصه‌ی موسیقی پاپ قرار گرفت، چرا که سبک خاص و پر زرق و برق و جسورانه‌ی ماکسیمال بسیار جلب توجه می‌کرد و از آنجایی که سلبریتی‌ها علاقه داشتند مورد توجه عکاس‌ها و رسانه‌ها قرار بگیرند این نوع سبک پوشش خاص را چه برای شرکت در برنامه‌ها و مراسم هنری و چه برای استایل روزمره‌شان انتخاب می‌کردند. به تدریج استایل ماکسیمال در بین عموم مردم طرفداران خاص خود را پیدا کرد و افرادی که دوست داشتند استایلشان جسورانه باشد به این سبک پوشش پرزرق و برق روی آوردند.

استایل ماکسیمال چیست و چه تفاوت‌هایی با استایل مینیمال دارد؟

اگر با هنر مینیمال آشنا هستید بهتر است بدانید در هنر مکتبی به نام «ماکسیمالیسم» هم وجود دارد که دقیقا نقطه‌ی مقابل مینیمالیسم است. ماکسیمالیسم در هنرهای تجسمی بر اشباع فضا از طرح و رنگ و جزییات زیاد تأکید دارد و طی سالیان متمادی هم در هنر نقاشی، هم در دکوراسیون و معماری و هم در صنعت مدل و فشن تأثیر‌گذار بوده است.

استایل ماکسیمال که معمولا در بین سلبریتی‌ها محبوب است، در صنعت مد و فشن بر ترکیب شلوغ و اغراق‌آمیز طرح‌ها، رنگ‌ها و اکسسوری‌های متعدد در استایل تأکید دارد. در این مطلب ابتدا بر پیشینه‌ی استایل ماکسیمال مرورری می‌کنیم و سپس به ویژگی‌ها و المان‌های این استایل پرطرفدار خواهیم پرداخت‌.

پیشینه‌ی استایل ماکسیمال

پیشینه‌ی ماکسیمالیسم در هنرهای تجسمی به عصر «باروک و روکوکو» در سده‌ی هیجدهم میلادی می‌رسد، زمانی که برخی از هنرمندان به اشباع فضای آثارشان از طرح‌ها، رنگ‌ها و جزییات متعدد روی آوردند و معتقد بودند برای غنی بودن در هر هنری باید از بیشترین ترکیبات و جزییات در آثار استفاده کرد. مکتب هنری ماکسیمالیسم بر نمایان کردن و نشان دادن تمامی جزییات دلالت داشت و زیبایی را در افراط می‌دید.

اما پیشینه‌ی استایل ماکسیمال در صنعت مد و فشن را می‌توان در ابتدای دهه‌ی نود میلادی جستجو کرد، زمانی که طراحان مد ژاپنی سبک طراحی مینیمال را در صنعت مد جهان وارد کردند و متعاقبا عده‌ای از طراحان سبک ماکسیمال را در تقابل با این سبک وارد صنعت مد و فشن کردند.

استایل ماکسیمال بیش از همه مورد توجه سلبریتی‌ها به خصوص هنرمندان عرصه‌ی موسیقی پاپ قرار گرفت، چرا که سبک خاص و پر زرق و برق و جسورانه‌ی ماکسیمال بسیار جلب توجه می‌کرد و از آنجایی که سلبریتی‌ها علاقه داشتند مورد توجه عکاس‌ها و رسانه‌ها قرار بگیرند این نوع سبک پوشش خاص را چه برای شرکت در برنامه‌ها و مراسم هنری و چه برای استایل روزمره‌شان انتخاب می‌کردند.

به تدریج استایل ماکسیمال در بین عموم مردم طرفداران خاص خود را پیدا کرد و افرادی که دوست داشتند استایلشان جسورانه باشد به این سبک پوشش پرزرق و برق روی آوردند.

ویژگی‌های استایل ماکسیمال

استایل ماکسیمال افراط، ابداع، پیچیدگی، بی‌پروایی و فرم‌های اغراق‌شده از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های استایل ماکسیمال محسوب می‌شوند. در استایل مینیمال همه چیز از برش لباس تا جنس و طرح پارچه‌ها بر سادگی و سهولت کاربری و استفاده‌ی بهینه از متریال و پارچه تأکید دارد، در حالی که در استایل ماکسیمال تمامی این قوانین نقض می‌شود؛ لباس‌ها ممکن است اور‌سایز طراحی شوند و پر از طرح و تزیینات و تجملات باشند.

از لحاظ شلوغی و لایه‌لایه بودن شاید بتوان استایل بوهو را به استایل ماکسیمال نزدیک دانست اما این دو استایل در سبک پوشش و المان‌هایشان با یکدیگر تفاوت دارند چرا که در استایل ماکسیمال بر تجمل، فرم‌گرایی و زرق و برق تأکید زیادی می‌شود در حالی که در استایل بوهو به جای تجملات بیشتر به سمت طرح های سنتی و بومی حرکت می‌کنیم.

چطور به سبک ماکسیمال لباس بپوشیم

چنانچه می‌خواهید به سبک ماکسیمال لباس بپوشید باید به اندازه‌ی کافی جسور باشید چرا که با پوشیدن لباس‌های متفاوت، طرح‌های شلوغ و رنگ‌های بولد جلب توجه خواهید کرد. اما این شلوغی به معنی شلخته بودن نیست، بلکه باید با توجه به سلیقه‌ی شخصی‌تان به نحوی هوشمندانه آیتم‌های ماکسیمال را با یکدیگر ترکیب کنید که استایل‌تان شلخته به نظر نرسد. در انتخاب آیتم‌های ماکسیمال دستتان باز است، می‌توانید بر حسب سلیقه‌ی شخصی‌تان و نکاتی که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد به سراغ انواع و اقسام آیتم‌های ماکسیمال بروید و استایل مورد‌ نظرتان را بسازید.

استایل ماکسیمال چیست؟

شاید این استایل به اندازۀ استایل مینیمال شناخته شده نباشد. با این حال، به طور کلی می توان گفت ماکسیمالیسم در مقابل مینیمالیسم قرار دارد. افراد با این استایل ظاهرهای جالب توجه و جسورانه ای می سازند. آن ها لباس های رنگی با پرینت های گرافیکی و پارچه های ژاکارد انتخاب می کنند. در این استایل باید تا می توانید افراط کنید، در واقع خود را به یک زیبایی افراطی دعوت کنید. این استایل از هر رنگ و طرحی نهایت استفاده را می برد. ماکسیمال لباس پوشیدن یعنی به این ایده پایبند باشید که هرچه بیشتر بهتر و از طرح ها و مجموعه های ساده و مینیمال دوری کنید.

اکسسوری در استایل ماکسیمال

اکسسوری‌ها شاید مهم‌ترین بخش در استایل ماکسیمال باشند. هر چه اکسسوری‌هایتان خاص‌تر و پر زرق و برق‌تر باشند بیشتر به استایل ماکسیمال نزدیک می‌شوید.

انواع و اقسام کفش‌ها و کیف‌هایی که طرح‌دار هستند یا فرم‌های خاص و اغراق شده و رنگ‌های بولد دارند، برای استایل ماکسیمال مناسبند. معمولا کوله پشتی با طرح‌های خاص و فانتزی که مناسب استایل ماکسیمال است، نظر دوست داران این سبک را جلب می‌کند.

زیورآلات خاص و فرم‌دار و یا زیورآلات شلوغ با نگین‌ها و مهره‌های درشت، عینک های آفتابی ترند خاص، کمربندهای سگک دار تزیین شده و… از جمله اکسسوری‌های ماکسیمال هستند که می‌توانند بر زرق و برق، پیچیدگی و شلوغی استایل شما بیفزایند.

ماکسیمالیسم در فشن

قانون سوم نیوتون در دنیای فشن نیز صادق است. هر عملی، عکس‌العملی دارد. هر سبکی برای پاسخ به سبک‌های پیش از خود به وجود می‌آید. ماکسیمالیسم در پاسخ به مینیمالیسم شکل گرفت.

در طول تاریخ سه ویژگی برای سبک ماکسیمالیسم در فشن تعریف شده است: افراط، مهارت ابداع کردن و غیرکاربردی بودن. اکثر لباس‌هایی که در سبک ماکسیمال طراحی و تولید میشوند سه ویژگی که ذکر شد را دارند. یکی از پیروان ماکسیمالیست معتقد است: سبک مینیمال هیچ وقت انتخابی برای مشتریان دنیای مد نخواهد بود. بی‌پروایی، زیبایی پیچیده و فرم‌های اغراق شده هم از اصولی است که طراحان مینیمال در نظر می‌گیرند.

برای ایجاد استایل خاص و ماکسیمال نباید به هیچ قانونی پایبند و پذیرای الگوهای جذاب و ترکیب چاپ پارچه باشید و از انتخاب رنگ‌های جسورانه و ترکیب کردن آن‌ها نترسید. تمرکز اصلی را روی جزئیات بگذارید. لوگوهای بزرگ در سبک ماکسیمال بسیار پرطرفدار هستند.

مینیمال چیست؟

مینیمالیسم Minimalism یا ساده‌گرایی یک مکتب هنری است که اساس آثار آن بر پایه‌ی سادگی و بیانی خالی از پیچیدگی عنوان شده است. مینیمالیسم زاییده‌ی خلاقیت هنرمندان روس بود. ابتدا در نقاشی به کار برده می‌شد و کم کم وارد تمامی سبک‌ها شد.

ایالت متحده شاید از عوامل موثر بر ورود این مکتب به تمامی هنرها بود. ایالت متحده با استفاده از مینیمالیسم در طراحی‌های سه بعدی، این سبک را وارد معماری و مجسمه‌سازی کرد. مینیمالیست‌ها بر این باورند که با زدودن حضور فریبنده ترکیب‌بندی‌ها و کاربرد موارد ساده و اغلب صنعتی، که به شکلی هندسی و بسیار ساده شده قرار گرفته باشند، می‌توان به کیفیت ناب رنگ، فرم، فضا و ماده دست یافت.

مکتب‌های کمی هستند که امروزه مثل مینیمالیسم بتوان آن‌ها را چندین بار و در طول سال‌های مختلف استفاده کرد و همچنان پرطرفدار مانده باشند.

مینیمالیسم در فشن

در بسیاری از موارد مینیمالیسم به عنوان یک صفحه خالی شناخته می‌شود و یا لباس‌هایی با رنگ‌های سفید و مشکی مینیمال به حساب می‌آیند، اما مینیمالیسم در فشن چیزی بیش‌تر ازپارچه‌های تک رنگ است. زیبایی شناسی در این سبک به شدت وابسته به طیف گسترده‌ای از توسعه اجتماعی است. سبک مینیمال به طور مداوم از اختراعات و ابداعات جدید تاثیر می‌پذیرد.

• تاریخچه مینیمالیسم:

در دهه‌ی 40 میلادی، کوکوشنل coco channel سبک‌های جدیدی از لباس را برای زنان طرحی کرد. لباس‌های ساده‌ای که از لباس‌های مردانه الهام گرفته شده و مونوکروم بودند. هنرمندان در نیویورک برای مجسمه‌سازی و معماری از این سبک استفاده می‌کردند و اعتقاد داشتند که نمایش های سنتی را در نقاشی و مجسمه‌ها رد کردند و تصمیم گرفتند شیوه جدیدی را که مدیون وجود فیزیکی یک جسم است، دنبال کنند. این هنرمندان سبک مدرنیسم، کار خود را بیان ساده اندیشه‌های پیچیده عنوان کردند. بیان ساده‌ای که خلاصه‌ای از زیبایی‌شناسی در صنعت مد نیز هست.

• مینیمالیسم در صنعت:

مینیمالیسم می‌تواند بر چرخه‌های اقتصادی تاثیر بگذارد و از آن‌ها تاثیر پذیرد. در قرن بیستم زنان به عنوان نیروی کار فعالیت می‌کردند، برای حق رای مبارزه می‌کردند و جریان مدرنیته بر شرایط زندگی آن‌ها تاثیرگذار بود. زنان به عنوان نیروی کار لباس‌های راحت‌تری احتیاج داشتند و کاربردی بودن لباس‌ها برای آن‌ها اولویت داشت.

• مینیمالیسم در استایل:

در زمینه مد مینیمالیسم بیشتر از شکل و لباس، روی عملکرد و لباس تمرکز دارد. کارایی و راحتی لباس مهم‌تر از زرق و برق آن است. طراحان مینیمالیستی با استفاده از فرآیند شبیه‌سازی که لباس را به عناصر لازم آن(مثل آستین،یقه،راحتی و …) سوق می دهد، اغلب با خطوط و اشکال هندسی در پالت تک رنگ بازی می کنند. سبک مینیمال شیک و بی انتهاست. کمترین‌ها در سبک مینیمال، مهم‌ترین‌ها هستند.

تفاوت استایل مینیمال و ماکسیمال

مینیمالیسم بر مبنای ساده گرایی و به دور از پیچیدگی ایجاد شده است. در واقع در استایل مینیمال کارایی و راحتی لباس مهم تر از زرق و برق آن است. افرادی که این استایل را انتخاب می کنند، سعی می کنند لباس هایی با ترکیب رنگ های مشابه و ساده بپوشند. ماکسیمالیسم در مقابل مینیمالیسم قرار می گیرد. ماکسیمالیسم حداکثرگرایی و ابراز خود است. طرفداران این استایل با این روش استایل خود را شخصی سازی می کنند. افراد علاقه مند به این استایل، زیبایی را در افراط و ابداع کردن می بینند.

در ادامه چند راه ساده برای داشتن استایل مینیمال را به شما معرفی خواهیم کرد.

لباس های خاص بپوشید

ممکن است به گوشتان خورده باشد که لباس های کلاسیک و تکه هایی که با هر لباسی همخوانی را بپوشید. در این صورت معمولا به یاد یک جفت کفش پاشنه بلند با کیف مجلسی یا کت شتری می افتیم. اما خارج شدن از منطقۀ راحتی هم به همان اندازه مهم است. این تکه ها معمولا خنثی هستند، به دلیل آن که از آن ها انتظار داریم با تکه های دیگر ترکیب شوند. وقتی یاد گرفتید چگونه رنگ ها را ترکیب کنید و آن ها را در مجموعه های خود به کار ببرید، می توانید لباس های جالبی مانند یقه اسکی سبز را با بلیزر ارغوانی و چیزهای دیگر داخل کمدتان ترکیب کنید.

مهم است که روی لباس هایی که دارید سرمایه گذاری کنید و هدفمند باشید. اگر عاشق لباس های رنگ روشن هستید، اما می دانید که نمی توانید آن را به خوبی با رنگ های دیگر ست کنید، از آن ها عبور کنید. می توانید به جای آن کمدتان را با لباس های خاص و بی نظیر که بتوان به مدل های مختلفی پوشید، پر کنید.

الگوهای مختلف را ترکیب کنید

اولین و مهم ترین قانون استایل ماکسیمال این است که چاپ ها و الگوهای مختلف را ترکیب کنید. ابتدا ممکن است ترسناک به نظر برسد اما وقتی این کار را امتحان کنید، می توانید لباس هایتان را طور دیگری ببینید. می توانید لباسی با چاپ طرح دار کوچک را با تکه ای لباس با چاپ بزرگ تر ترکیب کنید. استایل شما به این شکل چشم نواز تر خواهد بود. به این ترتیب می توانید به جای استفاده از پرینت هایی که شبیه به یکدیگر هستند، تکه های لباس را متعادل کنید تا زیبا و هنری باشند. با این کار با لباس معمولی استایل شیک و پیچیده ای خواهید داشت. یک راه حل خوب و راحت برای ترکیب چاپ ها با لباس های خود، این است که آن ها را از یک خانوادۀ رنگی انتخاب کنید.

چرخه رنگ را مطالعه کنید

یک روش خوب برای استفاده از تمام لباس ها، آشنایی با چرخۀ رنگ است. اگر تا به حال در کلاس های هنری شرکت نکرده اید و یا در مدرسه مطالعه نداشته اید، چند دقیقه زمان بگذارید و دربارۀ سایه ها و رنگ های مکمل اطلاعات کسب کنید. این کار شما را برای قدم بعدی آماده می کند. شناختن رنگ ها برای هر استایلی عالی است، اما برای استایل ماکسیمال ضروری است.

تا به حال دقت کرده اید که برخی افراد لباس های رنگی با رنگ های مختلف می پوشند، اما باز هم شیک هستند؟ علم و آگاهی از رنگ ها این امکان را با آن ها می دهد. رنگ هایی که در چرخۀ رنگ مشابه هستند را ترکیب کنید تا هر رنگ در برابر رنگ بعدی ظاهر شود. می توانید از سایه های مختلف یک رنگ برای برجسته کردن الگوها، چاپ و بافت ها استفاده کنید.

لباسی که دوست دارید را بپوشید

بهترین و مهم ترین نکته برای هر استایلی این است که لباسی که به آن علاقه دارید را بپوشید. ماکسیمالیسم زیاده روی در ترکیبات کمد لباس است. به همین ترتیب می توانید تمام لباس هایی که دوست دارید را به نمایش بگذارید. تیشرت های مختلف، الگوهای هنری و رنگ های روشن همیشه با بقیۀ استایل ها همخوانی ندارند. در ماکسیمالیسم امکانات زیادی از جمله نحوۀ لایه بندی لباس ها و استایل وجود دارد. اگرچه ماکسیمالیسم یعنی ترکیب لباس های مختلف برای داشتن یک استایل خاص، اما هر تکه باید برای شما خاص باشد و از پوشیدن آن لذت ببرید.

به بافت لباس توجه کنید

استایل ماکسیمال پذیرش تکه های زیاد و اضافه است. لایه ها بخش ضروری ماکسیمالیسم هستند. از لایه بندی بلوزهایی با سجاف های مختلف گرفته تا یک جفت جوراب ساق بلند زیر شلوار جین زاپ دار نمونه هایی از بافت های مختلف در ماکسیمالیسم هستند.

بافت بسیار مهم تر از آن چیزی است که فکر می کنید. بیشتر از بافت هر لباس، بافتی که ظاهر شما با لایه بندی می سازد مهم است. به ترکیب لباس هایی با ساختارها، اندازه ها و طول های مختلف برای زیبا کردن ظاهرتان فکر کنید. به علاوه ماکسیمالیسم یک راه عالی برای امتحان بافت های جالب که شانس پوشیدن آن ها را نداشتید به شمار می رود. سعی کنید در استایل خود بافت های مختلفی به کار ببرید و غیرمنتظره ظاهر شوید.

کمی بیشتر از این استایل جذاب

ماکسیمال پوشیدن یعنی کمی بیشتر از لباس های معمولی و اولیه که در کمد به چشم می خورد را بپوشید. این استایل فرصتی را به شما می دهد که لباس های خاص بپوشید. به کمک این استایل می توانید توانایی خود برای پوشیدن لباس هایی که دوست دارید را به نمایش بگذارید و جسورانه عمل کنید. اگر می خواهید این استایل را تجربه کنید اما نمی دانید از کجا شروع کنید، سعی کنید چند لباسی که دوست دارید اما تا به حال نپوشیده اید را انتخاب کنید.

استایل ماکسیمال می‌تواند سبکی هیجان انگیز باشد، چرا که در انتخاب آیتم‌های خاص و متفاوت دستتان باز است. می‌توانید به راحتی آیتم‌هایی که فرم‌دار و طرح‌دار هستند را خریداری کنید و دیگر نگران ست کردن آن‌ها نباشید. به عنوان مثال دیگر نگران این نیستید که کیف طرح‌دار رنگارنگی را که در کمدتان دارید را با کدام یک از لباس‌هایتان ست کنید. با الهام از استالیست‌های ماکسیمال می توانید لباس‌های طرح‌دار و یا آیتم‌های رنگارنگ‌تان را با یکدیگر ترکیب کنید و استایلی متفاوت و در عین حال بسیار چشم‌گیر بسازید.

برای تجربۀ این استایل جذاب می توانید از کمدتان شروع کنید. تکه هایی با رنگ های مشابه، بافت های متضاد و سایه های اضافه را به گونه ای ترکیب کنید که هرگز با هم نپوشیده اید. به طور کلی داشتن این استایل به معنای آن است که برای خودتان لباس بپوشید. لباس هایی بپوشید که شما را خوشحال می کنند و از تجربه اش حس خوبی می گیرید. نظر شما دربارۀ استایل ماکسیمال چیست؟ به نظرتان جالب توجه است؟ آیا تکه های روشن و شادی را برای این استایل در نظر دارید؟

دکمه بازگشت به بالا