اقتصادیکسب و کار ایرانی

نمودار تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

تحلیل تکنیکال بیت کوین

تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای متعدد بررسی قیمت ارز دیجیتال است که در اختیار تریدرها قرار دارد. تحلیل تکنیکال، تاریخچه و سوابق یک کوین خاص را همراه با نمودارهای قیمت و حجم معاملاتش بررسی می‌کند. آنچه که برای تحلیل تکنیکال بیت کوین یا هر رمز ارز دیگری لازم است، شناخت ایده‌های محوری تئوری Dow است. همچنین شناخت روندهای صعودی و نزولی بازار بسیار بااهمیت است. البته گاهی روندی در بازار وجود ندارد و قیمت، داخل کانالی خاص جلو و عقب می‌رود. لازم به ذکر است که خرید رمز ارز از جمله CRYPTO PRICE از صرافی های مختلف، ممکن است با قیمت‌های متفاوتی انجام شود.

آموزش استفاده از نمودار عقربه ای تحلیل تکنیکال بیت کوین

برای استفاده از نمودار عقربه ای تحلیل تکنیکال بیت کوین کافی است از بالای نمودار، بازه زمانی (تایم فریم) مورد نظر خود را انتخاب کنید. مثلا 1 Minute (یک دقیقه ای)، 1 Hour (یک ساعته) یا 1 Month (یک ماهه). سپس در زیر نمودار نتیجه تحلیل تکنیکال را مشاهده کنید. این نتیجه 5 حالت دارد:

Buy: پیشنهاد به خرید

Sell: پیشنهاد به فروش

Neutral: پیشنهاد به نگهداری

Strong Buy: پیشنهاد اکید به خرید

Strong Sell: پیشنهاد اکید به فروش

برای مثال اگر شما بازه زمانی 1 روزه (1 Day) را انتخاب کنید و نتیجه تحلیل تکنیکال Buy (پیشنهاد به خرید) باشد، به این معنی است که از نظر اندیکاتورهای تکنیکال، قیمت این رمزارز پس از 1 روز (24 ساعت دیگر) از قیمت فعلی بیشتر خواهد بود. بنابراین پیشنهاد تحلیل تکنیکال، خرید است.

بیت کوین (Bitcoin)چیست؟

بیت کوین ابتدا در سورس‌فورج منتشر شد و این اولین نسخه‌ای بود که با آن بلاک نخستین استخراج گردید. هدف اصلی راه‌اندازی پروژه بیت کوین، ممکن ساختن پرداخت میان دو کاربر بود، بی ‌آنکه شخص ثالثی در میان باشد و وجود آن باعث می‌شد که کمیسیون پرداخت و انتقال وجوه کاهش یابد.

بیت کوین برای ایجاد بلاک جدید از مکانیزم اجماع گواه اثبات کار (Proof of Work) استفاده کرده و بلاک استخراج می‌کند. اکوسیستم بیت کوین به گونه‌ای طراحی شده که در ازای ایجاد بلاک جدید به استخراج‌کنندگان کوین BTC پاداش داده می‌شود. فرآیند استخراج بیت کوین در سال‌های 2017 و 2018 رواج یافت و اغلب کاربران با استفاده از کارت گرافیک و تنظیمات کامپیوتر خود به استخراج بیت کوین پرداختند. در تحلیل تکنیکال بیت کوین با بررسی رفتار قیمت می‌توان تا حدودی آینده را پیش‌بینی کرد.

هنگامی که بیت کوین از مرز 64000 دلار می‌گذشت، جامعه ارزهای دیجیتال سر از پا نمی‌شناخت و بازار در هیجان و غوغا دنبال می‌شد. بیت کوین موفق شد طبیعت صعودی و پیش‌رونده خود را آشکار سازد. شاید خوشبین‌ترین تحلیلگران نیز پیش‌بینی نمی‌کردند که در سال 2021 بیت کوین بتواند چنین شتاب و صعودی داشته باشد. در اینجا مروری بر قیمت بیت کوین خواهیم داشت و روند آن را از آغاز پیدایش ارزهای دیجیتال تحلیل می‌کنیم.

بررسی قیمت و تحلیل تکنیکال بیت کوین

از تأسیس بیت کوین شروع می‌کنیم که در سال 2008 اتفاق افتاد و اولین تراکنش آن در سال 2009 ایجاد شد. در آن زمان، هر واحد BTC حول و حوش 0.3 دلار قیمت داشت. اما از آنجایی که در آن زمان ارز دیجیتال مفهوم جدید و غریبی محسوب می‌شد، لذا مدت زمانی طول کشید تا سرمایه‌گذاران و اهالی بازارهای مالی بالاخره توانستند با آن آشنا شوند و قبولش کنند. بیت کوین مفهوم جدیدی را معرفی کرد: ارز غیرمتمرکز.

نکته مهم قضیه اینجا بود که در بیت کوین هیچ حاکمیت واحدی از جمله دولت‌ها نمی‌توانستند بر ارزش آن تأثیر بگذارند و یا حتی قیمتش را کنترل کنند. به جای آن، کاربران بودند که با استفاده از تکنولوژی بلاکچین شبکه‌ای تشکیل می‌دادند و بهم متصل می‌شدند و از گوشه و کنار جهان می‌توانستند تراکنش انجام دهند.

تکنولوژی بلاکچین توسط بسیاری از بانک‌های بین‌المللی پذیرفته شده است؛ زیرا می‌تواند تراکنش‌های سریع‌تر و ایمن‌تری انجام دهد و محدودیت‌ها و مرزها را درنوردد. فرآیند پذیرش بیت کوین بین 3 تا 4 سال پس از تأسیس زمان برد و حوالی سال 2013 بود که مردم به تدریج آن را به عنوان شیوه‌ای از تراکنش پولی مورد پذیرش قرار دادند. این پذیرش باعث شد که قیمت بیت کوین به 120 دلار برسد و چنین رشد قیمتی، یعنی از 0.3 به 120 دلار رسیدن، جهش کلانی محسوب می‌شد.

نرخ بازدهی سرمایه در آن چهار سال، چیزی حدود 40000 % است. تحلیل تکنیکال بیت کوین بر مطالعه رفتار قیمت مبتنی است و ابزارهایی دارد که ما را در فهم منطق این بازار یاری می‌رساند.ظرف مدت تنها یک سال بین 2013 و 2014 قیمت بیت کوین از 13 به 750 دلار رسید. با آغاز سال 2015، بیت‌ کوین محبوب و محبوب‌تر شد. افراد بسیاری در آن سرمایه‌گذاری کردند و در قالب BTC تراکنش انجام دادند. اگر نگاهی به نمودار قیمت بیت کوین بیندازیم، متوجه خواهیم شد که بین سال‌های 2017 تا 2018 اولین دوره طلایی بیت کوین بوده است. در آن دوره قیمت بیت کوین به 20000 دلار رسید. درست پس از این دوران بود که برخی از کشورها مانند چین و هند تراکنش ارزهای دیجیتال را ممنوع کردند که بر قیمت این بازار تأثیر منفی گذاشت.

پس از گذشت مدتی برخی از این کشورها از طریق حکم دادگاه‌های عالی ممنوعیت ارزهای دیجیتال را لغو کردند. در ماه مارس 2020 بود که دادگاه عالی هند طی حکمی ممنوعیت معاملات ارزهای دیجیتال را ملغی کرد. سومین پروسه هاوینگ (Halving Process) یا همان فرآیند نصف شدن بیت کوین، در سال 2020 رخ داد که موجب شد قیمت بیت کوین با جهش بزرگی همراه شود.

هاوینگ فرآیندی است که طی آن پاداش استخراج بیت کوین به نصف تقلیل می‌یابد و در این دوره فرآیند استخراج دشوارتر می‌شود؛ زیرا ماشین‌های استخراج یا همان ماینرها باید برای حل مسائل ریاضی سخت‌تر کار کنند تا بتوانند یک بلاک استخراج کنند.

در سال 2020 عامل دیگری بجز هاوینگ رخ داد که در افزایش قیمت بیت کوین مؤثر بود: شیوع همه‌گیری کرونا به اقتصاد جهانی ضربه زد و به تبع آن ارزهای فیات دستخوش ریزش ارزش شدند. در این شرایط ارزهای دیجیتال گزینه مناسبی بودند؛ زیرا از طرفی اثرات تورمی نداشتند و از طرف دیگر با افزایش مقبولیت و افزایش قیمت می‌توانستند برای سرمایه‌گذاران جذاب به نظر برسند.

روند افزایش قیمت بیت کوین تا پایان سال 2020 ادامه داشت و توانست رکورد اوج قیمت در سال 2017 را پشت سر بگذارد، اما در سال 2021 انفجاری رخ داد. با آغاز سال 2021 قیمت بیت کوین با سرعتی باور نکردنی اوج گرفت و از نزدیک 28000 دلار به اوج قیمت جدیدی دست یافت: 64000 دلار. پیش‌بینی می‌شد که بیت کوین تا سال 2030 بتواند به این قیمت دست یابد اما یک شبه راه صد ساله را رفته بود. اوج‌گیری‌های بیت کوین چندین مرتبه اصلاح شد. ورود و خروج نهنگ‌ها در این میان مؤثر بودند و با تعویض دولت ایالات متحده و وضع قوانین جدید مالیاتی در حوزه سرمایه‌گذاری، قیمت بیت کوین نیز موقتاً دستخوش اصلاح و ریزش‌های موقتی قرار می‌گرفت.

در تحلیل بازار ارزهای دیجیتال نقش بیت کوین بسیار مهم است؛ زیرا در این بازار به عنوان لیدر و رهبر بازار شناخته می‌شود. درصد عمده‌ای از ارزش کل بازار به بیت کوین تعلق دارد و با اختلاف فراوان بر تخت سلطنت این بازار نشسته است. لیدر بودن بیت کوین در این بازار به این معنی است که آن قدر سهم بیت کوین از کل بازار بزرگ است که به تنهایی در قیمت تأثیرگذار است و با حرکت خود می‌تواند مسیر کل بازار را تعیین کند. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از تحلیل تکنیکال بیت کوین افق این بازار را پیش‌بینی کنند.

مقبولیت بیت کوین به عنوان وسیله پرداخت در طول زمان رو به افزایش است و این تنها معیار مستحکم ارزش برای ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود. به نظر می‌رسد این مقبولیت در آینده هم افزایش خواهد یافت و به تدریج از محدودیت‌ها و مقاومت دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در مقابل ارزهای دیجیتال کاسته می‌شود. علاوه بر این بیشتر ارزهای دیجیتال محدود است و روزی متوقف می‌شود؛ لذا بر اساس منطق اقتصادی عرضه و تقاضا، با کاهش عرضه، قیمت افزایش خواهد یافت. مقبولیت روزافزون بیت کوین در کنار محدود بودن عرضه، دو عاملی است که باعث می‌شود نسبت به آینده و افزایش قیمت آتی آن خوشبین باشیم.

تاریخچه قیمت بیت کوین

بیت کوین در سال 2009 رونمایی شد و انتظار می‌رفت بتواند در کاهش آثار مخرب بحران مالی همان سال مفید واقع شود. در جولای سال 2010، بیت کوین با قیمت 0.0008 دلار معامله می‌شد و در پایان ماه به 0.08 دلار افزایش یافت. پس از آن عملکرد نسبتاً ثابتی داشت و با شیبی ملایم به محدوده 10 دلاری پا گذاشت.

در آوریل 2013 اولین جهش مهم و کلان برای بیت کوین رخ داد و قیمت به 250 دلار رسید. در این دوره قیمت بیت کوین دائم در حال نوسان بود. در پایان سال 2013 بیت کوین توانست به اوج قیمتی جدیدی برسد: 1164 دلار.

بین سال‌های 2014 تا 2015 رکود و نوسان باعث شد شعلۀ قیمت پایین بیاید و در اکتبر 2015 به 245 دلار کاهش یافت. سال 2016 شروع افزایش قیمت پایدار بیت کوین بود؛ به طوری که سال را با 422 دلار آغاز کرد و با 959 دلار پایان داد. مقبولیت این ارز دیجیتال در سال 2017 افزایش یافت و به اعتبارش افزود. معرفی ارزهای دیجیتال جدید و مطرح شدن بیت کوین در رسانه‌های اجتماعی باعث شد قیمت این رمزارز 1729 درصد افزایش یابد و در دسامبر به حوالی 19000 دلار برسد. اما نوسانات بیت کوین همچنان پابرجا بود و مجدداً تا مرز 3000 دلار سقوط کرد. برخی با استناد به این سقوط تاریخی استدلال کردند که این دارایی قابل‌اعتماد نیست و حبابی است که رسانه‌های شرکت‌های ذی‌نفع ایجاد کرده‌اند.

سال 2020 فرصتی بود که توانایی بیت کوین در مقابله با بحران مالی ناشی از کرونا به آزمون گذاشته شود. با شروع سال 2020 و در پی شیوع همه‌گیری، قیمت بیت کوین 30 درصد کاهش یافت و به 4,841 دلار رسید، اما تحلیل تکنیکال بیت کوین نشان می‌داد که رشد عظیمی در راه است. پایین بودن قیمت، فرصتی برای خرید فراهم کرد و با بروز تورم و کاهش ارزش قدرت خرید ارز فیات، از این ارز دیجیتال استقبال بی‌سابقه‌ای شد. رالی بیت کوین آغاز شده بود و تمام سال ادامه یافت و در پایان سال به حوالی 30000 دلار رسید. افزایش قیمت بیت کوین در سال 2021 هم ادامه داشت و در نوامبر اوج قیمتی تاریخی ثبت کرد: 68649 دلار. پس از ثبت این اوج قیمت بیت کوین به سراشیبی نزول افتاد.

بیت کوین سال 2022 را با قیمت 47,737 دلار شروع کرد اما به تدریج با افت بیشتر قیمت مواجه شد و تا 15,000 دلار نیز در ماه نوامبر ریزش داشت و به یک زمستانی رمزارزی فرو رفت.

منابع :

CRYPTO PRICE

دکمه بازگشت به بالا