کنترل لوازم خانگی با استفاده از تلفن همراه
کنترل لوازم خانگی با موبایل
در روزهای اخیر و با گسترش تکنولوژی و علم در سراسر جهان و نفوذ آن در زندگی مردم، دغدغه ها و نیازهای جدیدی برای مردم به وجود آمده است. انسان عصر حاضر میکوشد تا با استفاده از تکنولوژی آسایش و راحتی بیشتری را برای خود و خانواده خود فراهم کند. یکی از این موارد، گسترش سطح کنترل بر روی وسایل و لوازم خانگی است.
با استفاده از تکنولوژی هایی نظیر اینترنت اشیا، رایانش ابری و … میتوان از هر نقطه ای در جهان و هر زمانی تمامی وسایل روزمره زندگی را کنترل کرد. در این مقاله شرکت خانه های هوشمند به بررسی این سیستم جدید، روش ها و نقاط ضعف و قوت آن می پردازیم. کنترل لوازم خانگی با موبایل یکی از امکانات ویژه ای است که یک ساختمان هوشمند با سیستم SHS گیرنده12 کانال و در اختیار ما قرار میدهد.
هوشمند سازی وسایل با اینترنت اشیا
اینترنت اشیا یکی از جدیدترین اتفاقات دنیای تکنولوژی است. همانطور که از اسم این سیستم جدید پیداست، به این وسیله تمام وسایل، موجودات زنده، راه ها، تجهیزات صنعتی و کشاورزی و … قابلیت اتصال به شبکه جهانی وب را دارا میگردند. این موضوع باعث میگردد، تمام اشیا دارای قابلیت نظارت از راه دور و کنترل گردند. شما میتوانید از هر جایی وسایل خود از قبیل اتومبیل، کارت های اعتباری، لوازم خانگی، لباس ها، وسایل صنعتی و به صورت کلی هر آنچه که در پیرامون خود دارید را نظارت و کنترل کنید.
اینترنت اشیا به ما این امکان را میدهد تا بتوانیم در هر لحظه گزارش کاملی از وضعیت وسایل خود داشته باشیم. این گزارش میتواند شامل موقعیت قرار گیری، سالم و یا معیوب بودن آن ها، وضعیت باتری و مصرف انرژی و موقعیت کلی آن ها باشد. همچنین میتوان وسایل مختلف را از این طریق کنترل نمود.
هوشمند سازی به چه معناست؟
هوشمند شدن وسایل به معنی توانایی کنترل ونظارت بر آن ها با ریموت کنترل 12 کانال است. همچنین در برخی موارد، وسایل میتوانند با استفاده از هوش مصنوعی یا AI و همچنین استفاده کلان داده ها یا Big data به صورت مستقل عمل کرده و تصمیم گیری نمایند.
برای هوشمند شدن وسایل مختلف، هماهنگی مابین چندین علم مختلف نیاز است. هوشمند شدن در یک ساختمان نیز از این قائده مسثنی نیست. یک خانه هوشمند قابلیت نظارت، کنترل و تمصیم گیری درباره اتفاقات را در هر جایی از جهان برای کاربران آن فراهم میکند. خانه هوشمند یک خانه امن، ایمن، آسوده و قابل کنترل است.
کنترل اجزای ساختمان هوشمند
در کنار تجهیزاتی مانند نور و روشنایی هوشمند، انواع سیستم های تهویه مطبوع هوشمند، سیستم های امنیتی و ایمنی و به صورت کلی تمام تجهیزات و تاسیسات ساختمانی، لوازم خانگی نیز قابلیت هوشمند شدن را دارا هستند.
کنترل اجزای ساختمان هوشمند از روش های مختلفی انجام میپذیرد. کنترل از راه دور 12 کانال مهراد کیت، پنل های کنترلی درون واحدها، کلیدهای سناریو ، دستیارهای صوتی و کنترل از طریق اتوماسیون. یکی از مهمترین روشهای کنترلی ساختمان هوشمند، استفاده از گوشی های مویابل و تبلت های هوشمند است. شما میتوانید تمام لوزام خانگی و دیگر اجزای ساختمان خود را از طریق موبایل کنترل کنید.
کنترل لوازم خانگی با موبایل
کنترل لوازم خانگی با موبایل به معنی دسترسی به تمام عملکردهای وسایل از طریق تلفن همراه است. این موضوع با تهیه لوازم خانگی هوشمند قابل دسترس است. بیشتر کارخانه ها و کمپانی های تولید کننده لوازم خانگی،محصولات جدید خود را به تکنولوژی اینترنت اشیا مجهز مینمایند. از این رو میتوان زندگی هوشمند را بخش جدایی ناپذیر سال های آینده تصور کرد.
اما تنها روش کنترل لوازم خانگی با موبایل خرید لوازم خانگی هوشمند نیست. بسیاری از لوزام خانگی عادی نیز به صورت عادی و با وسایل هوشمند قابل کنترل هستند. در شرکت خانه های هوشمند، به این سیستم هوشمند سازی لوازم خانگی قدیمی اطلاق میگردد.
قیمت کنترل وسایل برقی از راه دور
کنترل هوشمند لوازم برقی از راه دور از مهم ترین ارکان هوشمند سازی وسایل ساختمان است که به واسطه تجهیزات و روش های مختلف ممکن می شود. بنابراین متناسب با نیاز کاربر و تجهیزات برقی مورد نظر برای کنترل ، سیستم مورد نظر انتخاب می شود و به تبع آن قیمت کنترل وسایل برقی از راه دور تعیین می شود.
کنترل لوازم از راه دور یکی از امکانات ویژه یک خانه هوشمند می باشد. با استفاده از سیستم کنترل وسایل برقی از راه دور با انواع راه های ارتباطی از قبیل پیامک (SMS) و اینترنت انواع تجهیزات برقی مانند تلویزیون ، تهویه مطبوع ، سیستم های امنیتی و روشنایی ساختمان و … در هر فاصله مکانی مدیریت و کنترل می گردد. در این حالت هزینه کنترل هوشمند وسایل برقی به نوع ماژول خریداری شده بستگی دارد.
هوشمندسازی وسایل الکترونیکی به صورت برنامه ریزی شده هزینه بالایی را در پی خواهد داشت، این در حالی است که در سیستم کنترل هوشمند وسایل برقی از راه دور با اینترنت ( wifi ) و پیامک ( SMS ) می توان با استفاده از پیامک زمان دار به صورت برنامه ریزی شده وسایل برقی را کنترل نمود. این قابلیت در فعالیت هایی که به تناوب تکرار می شوند مانند آبیاری فضای سبز ، روشن و خاموش کردن سیستم روشنایی و … می تواند بسیار مفید باشد.
همچنین در سیستم رله پیامکی و اینترنتی محدودیت فاصله وجود نداشته و در هر جای دنیا می توان لوازم متصل به این سیستم را مدیریت نمود. چراکه آنتن بیرونی دستگاه ، برای مناطقی که پوشش تلفن همراه ضعیف می باشد، عملکرد مطمئن دستگاه کنترل وسایل برقی از راه دور با اینترنت ( wifi ) و پیامک ( SMS ) موبایل را ارتقا می دهد.
انواع کنترل وسایل برقی از راه دور
همانطور که پیش تر اشاره شد استفاده از کنترل هوشمند وسایل برقی از راه دور در هوشمند سازی ساختمان کاربرد دارد. متناسب با تکنولوژی دنیای مدرن هر چه امکان کنترل تجهیزات از فاصله دورتری وجود داشته باشد، سیستم پیشرفته تر خواهد بود. استفاده از زیرساخت های مخابراتی مانند SMS و یا اینترنت از راه های مختلف کنترل هوشمند لوازم برقی از راه دور است.
کنترل وسایل برقی از راه دور با پیامک ( SMS )
با کنترل وسایل برقی از راه دور با پیامک ( SMS ) موبایل انواع تجهیزات برقی مانند تلویزیون ، تهویه مطبوع ، سیستم های امنیتی، روشنایی ساختمان و غیره از طریق ارسال پیام کوتاه و در هر فاصله مکانی مدیریت و کنترل می شوند. برای کنترل وسایل برقی با SMS می توان از قابلیت ارسال پیامک ماژول GSM بهره گرفت.
برای نصب و راه اندازی دستگاه کنترل وسایل برقی از راه دور با پیامک ( SMS ) ، نیاز است تا یک سیم کارت در محل تعبیه شده بر روی این دستگاه قرار گرفته و رله دستگاه به تجهیزات متصل گردد. در واقع به سبب وجود حسگر های دمای داخلی و بیرونی در دستگاه کنترل لوازم برقی از راه دور با پیامک ( SMS )، ارسال پیامک موجب تحریک ورودی های سیستم رله پیامکی شده و مطابق با کد گذاری برنامه ریزی شده برای سیستم، دستور ارسال شده اجرا می گردد.
کنترل وسایل برقی با SMSکنترل لوازم برقی از راه دور با پیامک ( SMS )
از مزایای کنترل هوشمند وسایل برقی از راه دور با پیامک ( SMS ) می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تعریف شماره برای دریافت پیامک مجزا برای حفظ امنیت.
قابلیت اعلام وضعیت رله ها، جهت اطمینان از عملکرد صحیح.
قابلیت هماهنگی با انوع اپراتورها مانند همراه اول ، ایرانسل ، رایتل ، تالیا.
قابلیت کنترل وسایل از تمام نقاط ایران بدون محدودیت فاصله.
امکان کنترل لوازم برقی از راه دور در سطح خانگی و صنعتی.
داشتن هشدار امنیتی در شرایط اضطراری.
داشتن امنیت بالا در ارسال پیام های معتبر با شماره های تعریف شده در سیستم.
کنترل وسایل برقی از راه دور با اینترنت ( WiFi )
کنترل وسایل برقی از راه دور با اینترنت ( WiFi ) از طریق ارتباط با گوشی موبایل و یا تبلت از راه دور انجام می شود. این کار با استفاده از ماژول های خاص انجام می شود که قابلیت اتصال به اینترنت را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم داشته باشند. بنابراین می توان با اتصال به اینترنت به رله مربوط فرمان مورد نظر صادر شود. در این حالت هیچ محدودیت برد و مسافتی جهت کنترل سیستم وجود ندارد و کاربر می تواند از هر کجای دنیا با کنترل هوشمند لوازم برقی از طریق wifi تنظیمات دلخواه را از راه دور ایجاد کند.
کاربرد کنترل لوازم برقی از راه دور
کنترل وسایل برقی از راه دور با اینترنت ( WIFI ) و پیامک ( SMS ) در ساختمان های مسکونی ، ساختمان های اداری ، مجتمع های صنعتی، سیستم های کشاورزی ، مساجد ، طلافروشی ها و … کاربرد های متنوعی داشته که در ادامه به این کاربرد ها اشاره خواهد شد.
ساختمان های مسکونی: کنترل هوشمند لوازم سرمایشی و گرمایشی ، کنترل سیستم امنیتی ، امکان باز و بسته کردن درب های اتوماتیک از راه دور ، کنترل سیستم روشنایی ، کنترل سیستم آبیاری ، اعلام هشدار حریق و دود ، کنترل سطح آب استخر، سونا و جکوزی ، کنترل دما توسط حسگر ها و سنسور های دما ، روشن کردن دستگاه های چای ساز و قهوهساز و … پیش از ورود به منزل و … از کاربرد های کنترل وسایل برقی با اینترنت و پیامک ( SMS ) در ساختمان های مسکونی می باشند.
ساختمان های اداری: از قابلیت های استفاده از سیستم رله پیامکی در ساختمان های اداری می توان به قابلیت اطلاع از روشن شدن کامپیوتر ، اطلاع از باز شدن گاو صندوق ، خاموش کردن خودکار و دستی وسایل سر مایشی و گرمایشی در ساعات تعطیلی دفتر کار و … اشاره نمود.
مجتمع های صنعتی: کنترل و اطلاع از خرابی سیستم های اتوماسیون و تجهیزات صنعتی ، گزارش تک فاز شدن و … از کاربرد های استفاده از دستگاه کنترل لوازم برق از راه دور با موبایل در مجتمع های صنعتی می باشد.
سیستم های کشاورزی: کنترل چاه ها و پمپ های آب ، آبیاری اتوماتیک ، کنترل وسایل سرمایشی و گرمایشی در گلخانه ها و … از جمله امکاناتی است که می توان با استفاده از این سیستم به آن دست یافت.
مساجد: روشن کردن بلندگو ها و پخش اذان به صورت برنامه زمان بندی شده، کنترل وسایل سرمایشی و گرمایشی ، اعلام نشت گاز و … از کاربرد های استفاده از دستگاه کنترل وسایل برقی از راه دور با اینترنت یا SMS در مساجد به شمار می رود.