بررسی جامع بهترین نرم افزارهای حسابداری شرکتی و فروشگاهی
چرا انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری برای سازمان ها امری بسیار حیاتی است ؟ یکی از مهمترین و چالش برانگیزترین جنبه های راه اندازی هر کسب و کار، ثبت اطلاعات مالی، هزینه های ورودی و خروجی و محاسبه سود در هر زمان است. اگر صاحب یک بیزنس استارت آپی هستید، احتمالا مدیریت همه امور اداری و مالی کمی برایتان راحت تر باشد. اما در مورد شرکتهای بزرگتر، حجم بالای صورتحساب ها و داد و ستد در هر دوره می تواند ثبت وقایع مالی تجارت را دشوار کند. به همین دلیل انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری از ابتدا، یکی از ملزومات مدیریتی برای سازمان ها و شرکت هاست. این بدان معنی است که باید از نرم افزارهای حسابداری کارآمد و مناسب مانند نرم افزار حسابفا برای کسب و کار بهره گرفت.
تاریخچه نرم افزار حسابداری
امور مربوط به حسابداری، حسابرسی و به طور کلی مدیریت اموال از سالهای دور اهمیت زیادی داشته است. علم حسابداری، همواره سبب شده است که انسانها بتوانند راحتتر و طبق یک فرآیند مشخص، به مسائل مالیِ کسب و کار یا حتی مسائل مالی شخصی خودشان بپردازند.
این علم روز به روز گستردهتر شده و به خصوص با گسترش صنایع و وقوع انقلاب صنعتی در چند قرن گذشته، اهمیت آن دوچندان شده و با پیشرفت علم و ظهور کامپیوتر و استفاده از نرمافزارهای مختلف، حسابداری و حسابرسی هوشمندانهتر و دقیقتر شده است.
ظهور و پیدایش اولین نرم افزار حسابداری را میتوان از رسیدن ایدهای به ذهن آقای ویلیام باروز دانست. آقای باروز بعد از چند سال کار کردن در بانک و رسیدگی به خطاهای دفترچهها، ایدهی ساخت دستگاهی به اسم Adding machin به ذهنش رسید. دستگاهی که مانند یک ماشین حساب عمل میکرد و باعث میشد که حسابداران بتوانند امور حسابداری را راحتتر و دقیقتر از قبل انجام بدهند. این دستگاه مانند کامپیوترها از امکاناتی مثل حافظهی اصلی برخوردار نبود اما با بهوجود آمدنش توانست تحول عظیمی در زمینه حسابداری بهوجود بیاورد.
در اواخر قرن، آقای هرمن هالریت که پدر محاسبات اتوماتیک مدرن شناخته میشود، دستگاه جدیدی به نام Punch card را ارائه کرد. این دستگاه با پانچ کردن بر روی کاغذ، اطلاعات و دادهها را ثبت میکرد و با استفاده از الگوهای مشخصشده در زمان، میتوانست اطلاعات را بخواند. این دستگاه تا سال ۱۹۰۷ برای امور حسابداری استفاده میشد.
در طول جنگ جهانی دوم رایانه Eniac توسط آقای ماوچلی و آقای پرکرت به بازار عرضه شد. این کامپیوتر جزو اولین کامپیوترهایی به حساب میآمد که برای استفاده در امور حسابرسی به صورت تخصصیتر استفاده میشد. این کامپیوتر که Univac نام داشت به جای استفاده از Punch card از نوارهای مغناطیسی برای ذخیرهی اطلاعات و امور حسابرسی استفاده میکرد.
با گذشت زمان کامپیوترها قدرتمندتر شدند و برنامهنویسان، نرمافزارهای قدرتمندتر و تعمیم یافتهتری برای راحت کردن امور حسابداری ارائه کردند.
در سال ۱۹۷۸، اولین نرمافزار صفحه گسترده به اسم Visicale بهوجود آمد که این نرمافزار امکان انجام مدلسازی مالی در کامپیوترها را فراهم میکرد. در همان سال Peachtree، نرمافزاری را برای کامپیوترهای شخصی ارائه کرد که کار شرکتها را بسیار راحتتر کرد تا بتوانند امور مربوط به حسابداری را انجام بدهند.
دو سال بعد یعنی سال ۱۹۸۳، توسعهی مهم دیگری اتفاق افتاد. شرکت Intuit، خط نرم افزاری Quicken را راهاندازی کرد. این نرم افزار نسبت به نرم افزارهای پیشین از پیچیدگیهای کمتری برخوردار بود و برای استفاده بین افراد نهچندان متخصص طراحی شده بود.
بعد از آن، هرسال نرمافزارها و بهروزرسانیهای جدیدی ارائه شد که کار را برای کاربران ساده و راحت میکرد.
وظیفه نرم افزار حسابداری چیست؟
آنچه که از وظیفه یک نرم افزار حسابداری خوب انتظار می رود، پوشش دادن مدیریت فعالیت های مختلف در بحث مالی و حسابداری شرکت است. معمولا این فعالیت ها به چند دسته مشخص تقسیم می گردد:
- بررسی وضعیت کلی
- مدیریت دریافتها
- مدیریت پرداخت ها
- حقوق و دستمزد
- گزارش گیری جامع
از جمله فعالیت هایی هستند که ابزار محاسبه آنها در نرم افزارهای حسابداری وجود دارد.
اگر شما صاحب یک کسب و کار باشید، با استفاده از نرم افزار حسابداری فرداد می توانید میزان سرمایه اولیه خود را تعیین و نیازهای کاری تان را در نرم افزار تعریف نمایید. اینگونه فاکتورهای مختلف را می توانید به ثبت برسانید، هزینه های ماهیانه کسب و کار مانند حمل و نقل، آب و برق و اجاره و حقوق پرسنل را نیز اعمال کنید و در انتهای هر بازه بازدهی سود را به آسانی محاسبه کنید. در نهایت نیز قادر خواهید بود تا از عملکرد کاری تان گزارش بگیرید و برای روند رسیدن به اهداف مالی تان برنامه ریزی کنید.
چرا به نرم افزار حسابداری نیاز دارید؟
تکنولوژی در اکثر مواقع به مقوله به روز بودن و استفاده بهینه و تمام و کمال از ویژگی های دلخواه کمک می کند. نرم افزارهای حسابداری نیز از این قاعده مستثنا نیستند. همچنین دوره استفاده از نرم افزار های آفلاین به سر رسیده و بحث پیشروی در زمان به یک موضوع جدی در کسب و کارها تبدیل شده است. در واقع صرفه جویی در زمان با استفاده از بهترین نرم افزار حسابداری می تواند تاثیر بی نظیری بر روی مدیریت مالی داشته باشد. علاوه بر این استفاده از این راهکارهای مفید مالی، امکان وجود خطاهای انسانی را به صفر می رساند و اطلاعات دقیق تر و بینشی وسیع تر از وضعیت مالی در دست خواهد بود.
لیست بهترین نرم افزارهای حسابداری در ایران
و اما لیست بهترین نرم افزارهای حسابداری در ایران در حال حاضر. دقت کنید بطور کلی گزینه 1 و 2 و 3 و 4 این لیست یک سر و گردن از بقیه نرم افزارهای این لیست و هر نرم افزار حسابداری که بشناسید بالاتر هستند.
۱- نرم افزار حسابداری قیاس
نرم افزار حسابداری قیاس، یک نرم افزار قدرتمند در زمینه حسابداری و مدیریت مالی است که به مشتریان و کاربران خود امکانات بی نظیری را ارائه نموده است. در این نرم افزار کلیه اصول و استانداردهای حسابداری با آخرین تغییرات روز ایران، ویژه صاحبان کسب و کارها و صنوف جهت مدیریت امور مالی ارائه شده و رضایتمندی کلیه مشتریان خود را به همراه داشته است. سبد محصولی نرم افزار قیاس بسته به نیاز مشتریان به شرح زیر است:
- نرم افزارهای آنلاین و ابری فروشگاهی و شرکتی ابرآ
- لیسانس نرم افزارهای تحت ویندوز و وب فروشگاهی و شرکتی قیاس
نرم افزار حسابداری قیاس مانند نرم افزار حسابداری پارمیس شش سطحی بوده و شامل تفصیل سطح 4، مرکز پروژه، مرکز هزینه شناور است که دارای ماژولهای حسابداری، دریافت و پرداخت و چک (خزانه)، انبار، خرید و فروش است و امکان افزودن ماژول های تولید و بهای تمام شده، حقوق و دستمزد، اموال، سامانه مودیان و … را برای مشتریان خود فراهم نموده است.
از جمله موارد تمایز این نرم افزار نسبت به سایر نرم افزارهای داخل بازار و رقبا:
- دارای نرم افزار حسابداری تحت وب – تحت ویندوز – ابری
- دقت و صحت در محاسبات
- سادگی در راه اندازی و اجرا
- قدمت و سابقه این نرم افزار
- پشتیبانی و آموزش
- قیمت منطقی در مقایسه با رقبا
از مزیتهای این نرمافزار، داشتن دموی رایگان است که به کاربران امکان آشنایی با محیط نرم افزار و ویژگیهای آن را پیش از خرید فراهم نموده است.
2- نرم افزار حسابداری درآمد
این نرم افزار یکی از بی نقص ترین، خوش قیمت ترین، کامل ترین و بهترین برنامه های حسابداری در ایران است این موضوع را هم کاربران و هم کارشناسانی که از این نرم افزار استفاده کرده اند معتقدند. پیشنهاد می کنیم به عنوان اولویت اول یا دوم مدنظر داشته باشید. در واقع این نرمافزار با کاربری آسان و امکانات فراوان، مدیریت بهتر و راحتتر یک فروشگاه را با خود به همراه دارد. شما حتی میتوانید فروشگاه خود را از راه دور و تنها از طریق گوشی هم مدیریت کنید و حواستان به آن باشد.
نرمافزار صندوق فروشگاهی درآمد به نرمافزارهای مهم فروشگاه شما مثل نرمافزار باشگاه مشتریان و تجهیزات سختافزاری مورد نیاز فروشگاه مثل کارتخوان، فیش پرینتر،کالر آیدی و … متصل میشود. یعنی عملیات فروش و تسویه حساب مشتری به راحتی انجام میشود و فاکتور را به صورت خودکار چاپ کرده و تحویل مشتری میدهید. علاوه بر اینها با فروشگاه اینترنتی شما هم یکپارچه میشود و میتوانید تمام سفارشات آنلاین و حضوری فروشگاه را در یک پنل و بهصورت یکپارچه مدیریت کنید.
از دیگر قابلیتهای درآمد هم میتوان به امکان کار بهصورت آفلاین و بدون نیاز به اینترنت، انبارداری و کنترل موجودی محصولات و دریافت گزارشات سود و زیان فروش، در بازههای زمانی مختلف اشاره کرد. در نهایت هم پیشنهاد میکنم که اگر فروشگاهی دارید، برای مدیریت و حسابوکتاب آن، حتما از نرمافزار حسابداری و صندوق فروشگاهی درآمد کمک بگیرید.
سایر مزایای نرمافزار حسابداری درآمد:
- پشتیبانی و بهروزرسانی دائمی
- قیمت مناسب
- راهاندازی بیدردسر
- ثبت فاکتور اتوماتیک متصل به کارتخوان
- اتصال به فروشگاه اینترنتی
- و …
3- نرم افزار حسابداری پندار سیستم
نرم افزار حسابداری پندار سیستم با شعار سادگی در کنار کارآیی، توانسته عمده نیازهای مجموعه های مختلف را پوشش دهد. یکی از نقاط قوت پندار سیستم، انعطاف پذیری بالا در پیاده سازی رویه های سازمان شماست. کارشناسان این شرکت هنگام فروش نرم افزار می توانند در رابطه با پیاده سازی رویه های سازمان شما، راهکارهای مناسبی را در اختیار شما قرار دهند. نرم افزار حسابداری پندار سیستم مناسب انواع شرکت های تولیدی، بازرگانی، پیمانکاری، خدماتی، هلدینگ ها و تعاونی ها می باشد. همچنین استفاده از نرم افزار حسابداری پندار سیستم، جهت استفاده در فروشگاه های بزرگ نیز پیشنهاد می گردد.
برخی از مزایای رقابتی پندار سیستم:
- اتصال به سامانه مودیان و ارسال فاکتور الکترونیکی
- 7 سطح حساب شامل گروه ، کل ، معین و 4 سطح تفصیلی شناور
- فرم ساز خزانه طبق رویه سازمان شما
- فرم ساز انبار و فروش طبق رویه سازمان شما
- گزارش ساز جهت طراحی گزارشات خاص هر مجموعه
- طراحی چاپ فرم ها توسط کاربر
- دریافت از اکسل در فرم های ورود اطلاعاتی
- روش های قیمت گذاری میانگین ، FIFO و شناسایی ویژه
4- نرم افزار حسابداری کاوش
نرمافزار حسابداری کاوش یک پلتفرم قدرتمند در زمینه حسابداری و مدیریت مالی است که به کاربران امکانات بسیاری را ارائه میدهد. این نرم افزار با رعایت اصول و استانداردهای حسابداری جهت مدیریت امور مالی و بازرگانی تمامی صنوف طراحی شده و دارای سه بخش اصلی حسابداری مالی، انبارداری(خرید و فروش) و خزانه داری(نقد و بانک) بوده که نه تنها نیازهای مالی کاربران را مرتفع، بلکه موجبات رضایتمندی شان را نیر فراهم نموده است.
یکی از ویژگیهای بارز این نرمافزار پشتیبانی با کیفیت و بروز رسانی مستمر بوده که کاربران میتوانند به مدت یکسال از تاریخ خرید خود، این خدمات را بصورت رایگان دریافت نمایند. همچنین یکی دیگر از مزیتهای این نرمافزار، داشتن دموی رایگان است که به کاربران امکان آشنایی با محیط نرم افزار و ویژگی های آن را پیش از خرید می دهد.
از جمله مهم ترین موارد تمایز این نرم افزار می توان به:
- دقت و صحت: تطابق مطالبات مالی و ترازنامه با واقعیت موجب کاهش اشتباهات مالی می شود.
- سهولت استفاده و راه اندازی: امکان استفاده برای کاربران با تجربه کاری محدود در حسابداری فراهم است.
- امنیت و اطمینان: محل ذخیره اطلاعات مهم یک کسب و کار باید عاری از هرگونه خطا، مشکل و خرابی باشد.
- قدمت و سابقه: نرم افزار شما باید سابقه روشنی در گذشته و تکیه گاهی برای چند سال آینده باشد.
- پشتیبانی و آموزش: امکان دسترسی به پشتیبانی و منابع آموزشی تخصصی جهت بهره مندی بهتر مهم است.
- قیمت: گران یا ارزان بودن نرم افزار دلیل بر خوب بودن آن نیست، قیمت گذاری باید دقیق و منطقی باشد.
- و …
5- نرم افزار حسابداری آنلاین چرتکه
تا این بخش از مقاله چندین نرم افزار را به همراه امکانات مختلفشان را نام بردیم و حالا نوبت به معرفی یکی دیگر از بهترین نرمافزارهای حسابداری این لیست رسیده که کاملترین امکانات را با ظاهری بسیار زیبا و رابط کاربری کاملا ساده با قیمت مناسب در اختیار شما قرار میدهد!
- اتصال به سامانه مودیان مالیاتی
- ثبت حقوق و دستمزد، مزایا و کسورات
- سامانه پیامکی با امکانات کامل
- مدیریت فروش اقساطی پیشرفته
- مدیریت ساده و حرفهای انبار، تعریف محصولات، حواله ها و گزارش گیری پیشرفته
- قیمت های بسیار مناسب به نسبت رقبا و امکانات کامل
- ارائه نسخه آنلاین و آفلاین (موبایل، دسکتاپ و..) با یک بار خرید
- قابلیت اتصال به صندوق فروشگاهی و بارکدخوان
- ایجاد کاربران نامحدود برای کسب و کار و اعطای دسترسی های مورد نیاز
- گزارشات حرفه ای و ابزارهای آماری و تحلیلی پیشرفته
- رابط کاربری کاملا ساده در عین حال کارآمد و جذاب
- ایجاد کاربران نامحدود برای کسب و کار و اعطای دسترسی های مورد نیاز
- ذخیره سازی آنی اطلاعات و پشتیبانگیری مداوم
- و …
تنها بخشی از امکانات این نرمافزار هستند! حسابداری چرتکه یک نرم افزار حسابداری آنلاین همچنین با قابلیت استفاده بصورت آفلاین میباشد که به شما این امکان را میدهد تا در هرجایی که هستید و با هر دستگاهی به اطلاعات مالی و حسابداری خود دسترسی و کلیه امور مالی کسب و کارتان را به راحت ترین ودقیقترین شکل ممکن مدیریت کنید بدون اینکه نیاز باشه علم حسابداری داشته باشید!