اقتصادیکسب و کار ایرانی

9 روش رسوب گیری ماشین لباسشویی

با گذشت زمان املاح موجود در آب و مواد شوینده در قطعات مختلف ماشین لباسشویی تجمه می کنند و لایه های رسوب را بوجود می آورند. این رسوب ها باعث اختلال در عملکرد دستگاه شده و بوی بسیار بدی را در لباسشویی بوجود می آورند. رسوب‌ زدایی و جرم ‌گیری منظم ماشین لباسشویی می ‌تواند از این مشکلات جلوگیری کند و انجام آن نیازد به تخصص یا ابزار خاصی ندارد. در ادامه روش های جرم گیری و رسوب گیری ماشین لباسشویی را معرفی می کنیم.

دلایل اهمیت رسوب گیری ماشین لباسشویی

تشکیل لایه های جرم و رسوب در بخش های مختلف ماشین لباسشویی و قطعات داخلی آن اگر جدی گرفته نشود به مرور مشکلات زیادی را در دستگاه بوجود می آورد. از مهم ترین دلایل اهمیت رسوب زدایی ماشین های لباسشویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لایه های جرم و رسوب در بخش های مختلف لباسشویی باعث ایجاد بوی بسیار نامطبوع می شود. این بو به لباس ها سرایت کرده و در نهایت منجر به آلرژی پوستی و تنفسی می شود.
  • رسوب های تشکیل شده در داخل دیگ و سایر بخش ها به مرور باعث خوردگی سطح می شود. برای جلوگیری از زنگ زدگی لباسشویی باید به صورت مرتب آن را تمیز و جرم گیری کنید.
  • یکی از دلایل رایج خرابی لباسشویی رسوب زیاد در بخش های مختلف آن است. اگر بخش های داخلی دستگاه رسوب زیادی بگیرد به موتور فشار وارد شده و باعث خرابی آن می شود. با رسوب گیری ساده دیگر نیاز به تماس با مراکز تعمیر ماشین لباشویی ال جی در جنوب تهران و سایر مراکز تعمیر نخواهد بود.
  • رسوب و جرم های داخل لباسشویی به لباس ها آسیب وارد کرده و لکه های قهوه ای روی آنها بوجود می آورد.

رسوب گیری ماشین لباسشویی

چه زمانی باید ماشین لباسشویی را رسوب گیری کنیم؟

رسوب ‌زدایی ماشین لباسشویی باید به‌ طور منظم انجام شود تا دستگاه همیشه عملکرد خوبی داشته باشد. زمان دقیق این کار به عوامل مختلفی بستگی دارد اما چند علامت وجود دارد که نشان می ‌دهد زمان رسوب گیری رسیده است:

بوی نامطبوع از داخل ماشین

یکی از ممهم ترین نشانه های نیاز به رسوب ‌زدایی بوی ناخوشایندی است که از داخل دستگاه یا لباس ‌ها به مشام می ‌رسد. این بو به دلیل از تجمع باکتری‌ و قارچ‌ در قسمت ‌های مرطوب لباسشویی است که در اثر رسوبات و رطوبت زیاد به ‌وجود می‌ آید.

کاهش کیفیت شستشو

اگر متوجه شدید که لباس‌ ها بعد از شستشو تمیز نمی ‌شوند یا روی آن لکه های قهوه ای ایجاد شده است این احتمال وجود دارد که رسوبات در فیلتر یا لوله‌ های دستگاه مانع از جریان آب مناسب می ‌شوند و کارایی دستگاه کاهش یافته است.

مشاهده رسوب و جرم در داخل لباسشویی

اگر داخل محفظه پودر یا درب ماشین لباسشویی لکه‌ های سفید یا کثیفی ‌های سخت دیده می‌ شود نشان ‌دهنده این است که رسوبات مواد شوینده و املاح آب جمع شده‌ اند و باید دستگاه رسوب گیری شود.

بعد از استفاده طولانی مدت

حتی اگر هیچ ‌کدام از نشانه های بالا را مشاهده نکردید بهتر است که به ‌طور دوره ‌ای (حداقل هر 3 تا 6 ماه یک ‌بار) ماشین لباسشویی را رسوب گیری کنید تا از تجمع تدریجی جرم و رسوب در آن جلوگیری شود و دستگاه همیشه در بهترین وضعیت خود باقی بماند.

روش جرم گیری و رسوب گیری ماشین لباسشویی

با توجه به میزان رسوب تشکیل شده در لباسشویی از روش های مختلفی می توان برای تمیز کردن آنها استفاده کرد. از بهترین روش های رسوب گیری لباسشویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از سرکه سفید

یکی از مؤثرترین و ساده ‌ترین روش ‌های جرم‌گیری استفاده از سرکه سفید است. یک فنجان سرکه سفید را در محفظه مواد شوینده بریزید و ماشین لباسشویی را در دمای بالا و بدون لباس روشن کنید. سرکه رسوب و جرم ‌ها را حل می‌ کند و باکتری ‌ها را از بین می ‌برد. پس از شستشو درب دستگاه را باز بگذارید تا داخل آن خشک شود.

رسوب گیری لباسشویی با جوش شیرین

از دیگر مواد موثر برای تمیز کردن رسوب داخل لباسشویی می توان به جوش شیرین اشاره کرد. دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کرده و داخل محفظه مواد شوینده بریزید. سپس ماشین را در یک چرخه شستشو با آب داغ اجرا کنید. این روش علاوه بر جرم ‌گیری بوی نامطبوع دستگاه را نیز از بین می ‌برد. البته دقت داشته باشید که این روش برای از بین بردن رسوب های بسیار ضخیم موثر نیست و باید از محلول و قرص در این شرایط استفاده کنید.

رسوب گیری لباسشویی با جوش شیرین

ترکیب سرکه و جوش شیرین

ترکیب سرکه و جوش شیرین یک روش بسیار کاربردی برای پاکسازی کامل ماشین لباسشویی است. نصف فنجان سرکه سفید و دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را داخل محفظه مواد شوینده بریزید و ماشین را در دمای بالا روشن کنید. این ترکیب همزمان رسوب ها را حل کرده بوی بد را از بین می ‌برد و دستگاه را ضدعفونی می ‌کند.

چرم گیری لباسشویی با لیمو ترش یا آب ‌لیمو

اسید طبیعی موجود در آب لیمو می ‌تواند جرم‌ و رسوب را تجزیه کند. یک فنجان آبلیمو را داخل محفظه مواد شوینده بریزید و یک چرخه شستشوی گرم را اجرا کنید. لیمو بوی تازه و خوشایندی به دستگاه می دهد و باعث تمیز شدن بخش ‌های داخلی آن می ‌شود. برای بالا بردن قدرت آبلیمو می توانید همزمان از جوش شیرین نیز استفاده کنید.

رسوب گیری ماشین لباسشویی با قرص

برندهای مختلف قرص های مخصوص جرم گیری لباسشویی را تولید می کنند که قدرت بالیی در از بین بردن رسوب دارند. به همین دلیل از آنها فقط برای لباسشویی های درب از جلو کاربرد داشته و در سال یک تا دو مرتبه می توانید از آنها استفاده کنید. یک یا دو قرص را داخل محفظه پودر ماشین بگذارید و دستگاه را در دمای بالا و بدون لباس روشن کنید. بهتر است برای جرم گیری از برنامه self clean یا drum clean استفاده کنید. در برندهای مختلف برنامه شستشوی لباسشویی متفاوت است و در دفترچه راهنمای دستگاه توضیح داده شده است.

شستشوی فیلتر تخلیه

علاوه بر محفظه شستشو فیلتر تخلیه ماشین لباسشویی هم محل تجمع جرم و کثیفی است. فیلتر را جدا کرده زیر آب گرم بشویید و در صورت لزوم از یک برس کوچک برای از بین بردن رسوبات استفاده کنید. تمیز نگه داشتن این فیلتر به عملکرد بهتر دستگاه کمک می‌ کند. در بسیاری از مدل های لباسشویی فیلتر در پایین دستگاه قرار گرفته و براحتی می توانید درب محفظه آن را باز کرده و فیلتر را خارج کنید.

بررسی و تمیز کردن لاستیک درب

لاستیک دور درب ماشین لباسشویی یکی از جاهایی است که جرم‌ و قارچ‌ در آن تجمع می ‌کنند. از یک پارچه مرطوب یا اسفنج و مقداری سرکه یا محلول آب و جوش شیرین استفاده کنید و این لاستیک را به‌ خوبی تمیز کنید. تمیز نگه داشتن لاستیک درب از ایجاد بوی نامطبوع جلوگیری می‌ کند.

استفاده از آب داغ و چرخه شستشوی خالی

گاهی فقط با اجرای یک چرخه شستشوی خالی با آب داغ می ‌توانید جرم‌ های سطحی را از بین ببرید. این روش ساده می ‌تواند از تجمع بیشتر رسوب جلوگیری کند و داخل دستگاه را تمیز نگه دارد.

خشک کردن دستگاه پس از هر بار استفاده

در حالی که این روش به‌ طور مستقیم برای جرم‌گیری نیست اما جلوگیری از تجمع رطوبت بعد از هر شستشو تا حد زیادی از تشکیل لایه های رسوب در لباسشویی جلوگیری می کند. بعد از هر بار استفاده درب ماشین را باز بگذارید تا هوا در گردش باشد و قسمت داخلی خشک شود.

سخن آخر

جرم گیری ماشین لباسشویی به زمان زیادی نیاز ندارد اما بسیاری از افراد این کار را جدی نمی گیرند. با انجام هر یک از روش های بالا می توان تا حد زیادی عمر لباسشویی را افزایش داد و از ایجاد بوی بد در دستگاه جلوگیری کرد.

دکمه بازگشت به بالا