چگونه یک مشاور حقوقی خوب باشیم
این دانش آموختگان، برای اینکه بتوانند رایزن حقوقی ماهر و برجستهای شوند، باید با نکات آموزشی زیادی آشنا شده، تا با کسب مهارتهای لازم و بالا رفتن سطح دانش حقوقی، وارد بازار کار شوند. مؤسسه آکادمی؛ با داشتن کادری مجرب از بهترین مشاوران حقوقی توانسته است، خدمات مشاورهای زیادی را به مراجعه کنندگان خود، در عرصههای مختلفی ارائه دهند. شما میتوانید جهت دریافت دورههای گروه مشاوره پیشگامان ایران درباره اینکه، چطور مشاور حقوقی خوبی شویم، از این رایزنهای حقوقی دریافت کنید.
در صورت عدم مراجعه حضوری به مؤسسه کلهر، ما این امکان را برای شما عزیزان فراهم کردهایم، تا از طریق شماره تلفنهای موجود در وب سایت، بهصورت آنلاین و تلفنی خدمات مشاورهای خود را دریافت کنید و پاسخ همه سؤلات خود را بیابید.
برای تبدیل شدن به یک مشاور حقوقی چه دورههایی باید طی شود؟
همانطوریکه میدانیم، افرادی که بهعنوان یک مشاور حقوقی انجام وظیفه میکنند، باید با اصول و قوانین این حوزه آشنایی کافی داشته باشند. این تسلط و آشنایی، صرفاً از طریق تحصیلات دانشگاهی امکانپذیر نیست.
افراد علاقهمند باید سعی کنند، اطلاعات خود را در زمینه حقوق عمومی گسترش دهند، تا بتوانند در مورد پروندههای مختلف اظهار نظر کرده و تصمیمگیری کنند. اگر بخواهند در حوزههای مختلف که شامل حقوق خانواده، حقوق کیفری، حقوق اداری و تجاری و…بهعنوان مشاور حقوقی به فعالیت بپردازند، باید در مقطع کارشناسی ارشد بهمدت دوسال و بهصورت تخصصی در یکی از رشتههای حقوق خانواده، حقوق بین الملل، حقوق شرکتهای تجاری، حقوق جزا و جرم شناسی به تحصیل بپردازند. اگر با داشتن تحصیلات کارشناسی ارشد، بتوانند دورههای آموزشی مختلف را مانند نحوه نوشتن انواع قراردادهای تجاری بگذرانند، میتوانند فعالیت خود را با عنوان مشاور حقوقی آغاز کنند.
مهارتها و دانش مورد نیازی که یک فرد مشاور حقوقی به داشتن آنها نیاز دارد:
چگونه مشاور حقوقی حاذقی شویم؟
- توانایی تجزیه و تحلیل مناسب شرایط و اوضاع
- داشتن توانایی تصمیم گیریهای درست، سریع و بهموقع
- تسلط کامل و آشنایی دقیق برروی قوانین و امور حقوقی در کار خود
- دارای صداقت و امانت داری
- داشتن توان برقراری ارتباط مناسب
- توجه کامل به جزئیات
- در دعاوی میان مدیران و کارمندان بهخوبی عدل و انصاف را رعایت کند.
- توانایی نوشتن خوب و قدرت سخنوری بالا، برای متقاعد کردن دیگران
- با مسائل سازمان و شرکتی که در آن فعالیت میکند، آشنایی خوبی داشته باشد؛ مانند مسائل مالی، استخدامی و…
وظایفی که یک مشاور حقوقی بر عهده دارد
- ارائه مشاورههای حقوقی در زمینههای مختلف، مانند مشاور حقوقی خانواده، مشاور حقوقی کیفری، مشاور حقوقی تجاری و…
- تهیه متن قرارداد انواع شرکتها، سازمانها و نظارت بر روند عقد آنها
- ارائه مشاور حقوقی به افراد، مدیران، کارمندان
- جمعآوری و تهیه و تنظیم اطلاعات لازم و دقیق، در زمینه موضوع مشاوره برای راهنمایی دقیق مراجعه کننده، برای دفاع از او در محاکم قضایی بهمنظور رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری و..
- تنظیم و بررسی اطلاعات لازم برای تهیه اساسنامهها، قوانین آیین نامهها، دستورالعملها و..
چرا باید افراد علاقهمند و واجد شرایط برای مشاوره حقوقی در دورههای آن شرکت کنند؟
علاوه بر اینکه افراد، با شرکت در دورههای مشاوره حقوقی میتوانند، تسلط و آگاهی کاملی از تبصرهها و بندها و اصول و قوانین داشته باشند. این امکان برای آنها فراهم میشود، که با استفاده از راهکارهایی که یاد میگیرند، در مشاورههای خود مشکلات، موانع حقوقی و تجاری یا خانوادگی و.. برای افراد را رفع کنند. با داشتن مدرک معتبر در زمینه گذراندن دورههای مشاوره حقوقی، افراد میتوانند در شرکتهای خصوصی با داشتن ساعات کاری متفاوت مشغول بهکار شوند. در ابتدای کار میتوانند بهطور همزمان، در چند شرکت خصوصی دیگر هم مشغول بهکار شده تا در کنار آن بتوانند، میزان تحصیلات، سوابق کاری و حوزههای فعالیت خود را ارتقاء دهند. باید سعی کنند که دورههای آموزشی را، در مؤسسات و آموزشگاههای که مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است بگذرانند. با داشتن یک مدرک معتبر، رایزن حقوقی علاوه بر داشتن داشتن اعتباری بیشتر میتواند، جایگاه بهتر و بالاتری در یک سازمان حقوقی داشته باشد.
نکات مهم و قابل توجه درباره شغل مشاور حقوقی
چگونه مشاور حقوقی حاذقی شویم؟
نکته مهمی که درباره رایزن حقوقی باید گفته شود، این است که این افراد با توجه به میزان درآمدشان و شرایط کاری که دارند، میتوانند بهصورت مستقل کار کنند، و برای ارائه خدماتشان نیاز بهداشتن مجوزهای جداگانه نیست. تمامی مشاوران حقوقی در حوزههای عمومی یا خصوصی میدانند، که ارائه هر گونه مشاوره و دادن هر نوع راهکاری به موکلهایشان، دارای تبعات مدنی مربوط به خود است، که باید خیلی به آن توجه داشته باشند. ارائه دادن انواع مشاورههای حقوقی، باید طبق بندها و اصول و قوانینی باشد، که موکل را دچار ضررو زیانهای جدی نکند. اگر زیانهای متوجه موکل شود، باید خود مشاور آنها را جبران کند. مشاور حقوقی باید کمک کند، تا افراد و صاحبان مشاغل با اطمینان بیشتری کار خود را انجام دهند، و در زمینههای مختلف هدایتگر و راهگشای آنها باشد.
بازار کار و آینده شغلی مشاوران حقوقی
در دنیای کنونی که لحظه به لحظه در حال تغییر و جریان است، پیچیدگیهای آن نیز افزایش پیدا میکند، که در مشاوره حقوقی امور مختلف سازمانی و فردی نیز دیده میشود. عوامل زیادی باعث شده، که نوع روابط انسانها و سازمانها با هم متفاوت شود. این پیچیدگیها مشکلات را بیشتر و کار را سختتر کرده است. بنابراین استفاده از قوانین و مقررات، سختتر شده و اگر بخواهیم برای دفاع از خود، از آنها استفاده کنیم به تخصص و تجربه زیادی نیاز دارند. پس روز به روز نیاز بهوجود مشاوران حقوقی و متخصصان، در این زمینه بیشتر احساس میشود. مثلاً دیگر هیچ شرکتبه طور کلی یک مشاور حقوقی خوب باید ویژگی های حرفه ای، اخلاقی، شخصی و فنی در سطح مطلوب را دارا باشد تا افراد را به خوبی راهنمایی نموده و در جهت پیشبرد عدالت تاثیرگذار باشد.
اولین و مهمترین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، امین و قابل اعتماد بودن او است. باید توجه داشت که مشاور حقوقی در جلسه مشاوره، محرم اسرار طرف مقابل است و در این زمینه یک مسئولیت و تعهد اخلاقی مهمی بر عهده اوست.دومین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، تسلط کامل بر همه قوانین و مقررات مرتبط با مسائل حقوقی است. با توجه به این ویژگی، مشاور می تواند افراد را نسبت به حقوقی که قانونگذار برای آن ها در نظر گرفته است آگاه سازد و با دادن ذهنیت به افراد، آنان را نسبت به عواقب اقدامات خود هشیار سازد.
یک مشاور حقوقی خوب باید بتواند در یک بازه زمانی کوتاه و در همان جلسه مشاوره بهترین و درست ترین تصمیم را گرفته و با توجه به همان تصمیم طرف مقابل را راهنمایی نماید. یک مشاور حقوقی خوب باید از قدرت سخنوری لازم برای متقاعد نمودن افراد جامعه بهرمند باشد. در برخی مواقع ممکن است یک مشاور حقوقی دارای اطلاعات حقوقی کافی باشد ولی بدلیل فقدان این ویژگی نتواند افراد را به روش درست و موثر راهنمایی نماید.
درک مفاهیم حقوقی نیاز به دانش و تخصص دارد و ممکن است برخی افراد نتوانند درک حقوقی لازم از این مسائل و مفاهیم را داشته باشند لذا این هنر یک مشاور حقوقی خوب است که بتواند مسائل و مفاهیم حقوقی را ساده سازی نماید و از این طریق افراد بتوانند مسائل حقوقی را براحتی درک کنند.
هدف یک مشاور حقوقی خوب صرفا کسب منافع شخصی نیست بلکه هدف اصلی او اگاه نمودن افراد نسبت به حقوق خود در جهت پیشبرد عدالت است. همچنین در این ویژگی می توان به دریافت دستمزد منصفانه اشاره نمود.
- در مطالب فوق به مهترین ویژگی های یک مشاور حقوقی خوب اشاره گردید. همچنین باید توجه نمود که سن و جنسیت صرفا نمی توانند ملاک های موثری برای تعین یک مشاور حقوقی خوب باشد.
- همچنین افراد قبل از جلسه مشاوره بهتر است راجب سوابق کاری و حوزه تخصص مشاور حقوقی تحقیقات لازم را بعمل آورند.
- توجه داشته باشید که علاوه بر ویژگی های فوق که ملاک یک مشاور حقوقی خوب می باشد، مهمترین مسئله، داشتن صداقت و گفتن همه مسائل لازم بدون محافظه کاری به مشاور حقوقی است تا ایشان بتواند به صورت مطلوب و کارآمد، افراد را راهنمایی کند.
اصل 35 قانون اساسی
در همه دادگاهها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.
ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه
به منظور اعمال حمايتهاي لازم حقوقي و تسهيل دستيابي مردم به خدمات قضائي و حفظ حقوق عامه، به قوه قضائيه اجازه داده ميشود تا نسبت به تائيد صلاحيت فارغالتحصيلان رشته حقوق جهت صدور مجوز تاسيس مؤسسات مشاور حقوقي براي آنان اقدام نمايد.حضور مشاوران مذكور در محاكم دادگستري و ادارات و سازمانهاي دولتي و غيردولتي براي انجام امور وكالت متقاضيان مجاز خواهد بود. تائيد صلاحيت كارشناسان رسمي دادگستري نيز به طريق فوق امكانپذير است.
آئيننامه اجرايي اين ماده و تعيين تعرفه كارشناسي افراد مذكور به تصويب رئيس قوهقضائيه خواهد رسيد.