اقتصادیکسب و کار ایرانی

پرورش و مراقبت از شمشاد طلایی

شمشاد معمولی گونه ای از گیاهان همیشه سبز و گل دهنده می باشد. این گیاه شامل 176 گونه مختلف می باشد که همیشه سبز، زیبا و مناسب برای پرچین ها و هرس پذیر هستند. شمشاد، گیاه بومی نواحی غربی و جنوبی اروپا است. همچنین این گیاه در جنوب آسیا از انگلستان تا شمال موروکو تا برخی نواحی مدیترانه ای مثل ترکیه و شمال آفریقا نیز پرورش و نگهداری می شود. در ایران نیز در مناطق مختلف استان های گرگان و و گیلان می روید. شمشاد از انواع گیاهان رایج در نواحی گرم و مرطوب است. به راحتی می توان شمشاد را در حیاط و حتی در فضای آپارتمان پرورش داده و نگهداری نمود. برای خرید شمشاد طلایی و اطلاع از سایت خرید گل روی لینک ضربه بزنید.

خصوصیات ظاهری شمشاد عبارتند از:

  • متقابل قرار گرفتن انشعابات گیاه
  • عادت به رشد درختچه ای
  • شاخه های آن با زاویه گسترده یا کم و بیش خمیده است
  • سطح چرمی برگ ها و بدون دندانه بودن آنها
  • 35-24 میلی‌متر طول برگ و 14-10 میلی‌متر عرض آن
  • سرنیزه ای بودن شکل برگ ها به طوری که در نیمه پایینی پهن تر و به طرف انتها باریک می شوند.
  • همچنین نوک برگ نسبتا کند و گرد است. رنگ دو سطح برگ ها سبز تیره و سطح فوقانی درخشان می باشد.
  • گل ها فاقد ارزش زینتی است و گل سبز کم رنگ کوچک آن در فصل بهار شکوفا می شود.

شمشاد رسمی

شمشاد رسمی یا ساقه طلایی، بومی ژاپن است و ارتفاع آن در طبیعت به 4 متر هم می رسد. برگ های این گونه از شمشاد براق چرمی و سبز تیره است، و به شکل تخم مرغی با دندانه های کوتاه در لبه می باشد.

گل آذین گرزن آن به طول 5 سانتی‌متر و گل های آن سبز مایل به سفید است. این گل ها در اواسط بهار ظاهر می شود، شمشاد رسمی میوه های صورتی و نارنجی دارد.

نوع نگهداری از این نوع شمشاد در خارج از آپارتمان و در فصل تابستان همچنین تغذیه با کود کافی، در زمستان و نگهداری آن در داخل آپارتمان در محلی خنک، اهمیت بسیاری در پرورش شمشاد دارد.

روش تکثیر گیاه شمشاد

فصل مناسب در تکثیر شمشاد رسمی، از اواسط بهار تا اوایل تابستان است. معمولا شمشاد را از طریق کاشت بذر و قلمه زدن می توان تکثیر کرد. مناسب ترین روشی که برای تکثیر این گیاه مورد استفاده قرار می گیرد تکثیر از طریق قلمه زدن است.

از قلمه های نرم، نیمه چوبی و چوبی هم می توان برای تکثیر این گیاه استفاده کرد. برای برش، از قلمه های که به صورت افقی هستند می توان استفاده نمود، زیرا احتمال ریشه زایی آنها بیشتر است.

برگ های انتهایی قلمه باید از گیاه حذف شود و تنها دو یا سه برگ بالای قلمه ها باید باقی بمانند، زیرا در غیر این صورت سرعت ریشه زایی قلمه های گیاه کاهش می یابد.

برای قلمه زدن انتهایی ساقه را به اندازه 5/7 سانتی‌متر، با یک چاقوی تیز، به صورت اریب برش زنید. پس از برش دادن قلمه های گیاه بهتر است برای افزایش سرعت ریشه زایی قلمه ها، آنها را ابتدا در هورمون ریشه زایی فرو ببرید و سپس در گلدان هایی مناسب بکارید. برای کاشت قلمه ها می توانید آنها را در ترکیبی از شن به اضافه پرلیت به نسبت مساوی و یا پیت ماس و پرلیت به نسبت مساوی بکارید. دو سوم از ارتفاع قلمه ها را در گلدانی با قطر دهانه 4 سانتی‌متر بکارید، در مرحله آخر برای تامین رطوبت گیاه، توسط یک کیسه پلاستیکی شفاف روی قلمه ها را بپوشانید. اما برای تهویه مناسب چند سوراخ در کیسه پلاستیکی ایجاد کنید.

فقط باید به این نکته توجه کرد که هر زمان قصد داشتید قلمه گیری را انجام دهید باید از قبل به خوبی گیاه را آبیاری کرده باشید و هر روز صبح اقدام به برش قلمه های گیاه کنید. آبیاری بیش از اندازه گلدان ها موجب پوسیدگی قلمه های گیاه می شود. برای رشد سریع قلمه ها باید آنها را در دمای مناسب و غیر مستقیم قرار دهید. همچنین آبیاری به صورت غبارپاشی باعث می شود تا خاک گلدان خشک نشود.

در صورت فراهم شدن تمام شرایط، مدت زمان 4 تا 8 هفته نیاز است تا ریشه زایی قلمه های گیاه انجام شود.

هرس کردن گیاه شمشاد:

فصل پاییز و بهار زمان مناسبی برای هرس این گیاه محسوب می شود. معمولا شمشادها هر مقدار و هر نوع هرسی را تحمل می کنند و بدون هرس نیز بوته های زیبا و متراکمی دارند. ظاهر و اندازه نهایی هرس به نوع شمشاد بستگی دارد. برای انتقال بوته های جوان به محل اصلی، باید ریشه ها را نیز هرس کرد. برای متراکم شدن گیاه بهتر است بوته را تا سه سال به طور مرتب هرس کنیم.

شمشادهایی که در پرچین با اشکال هندسی و مجسمه ای کاشته می شوند، با توجه به فرم پرچین و به نسبت میزان رشد، آن را در یک یا چند نوبت هرس می شوند. قبل از پیدایش شاخه های جدید در بهار با استفاده از قیچی هرس، شاخه های تولید شده در اواخر تابستان قبل را هرس می کنیم، قبل از ضخیم و محکم شدن شاخه های جدید، باید آنها را هرس نمود. در هرس های پرچینی باید قسمت پایین بزرگتر یا مساوی قسمت بالا باشد تا قسمت بالا روی قسمت پایین، سایه ای نداشته باشد.

برای داشتن حالت بوته ای شمشاد، باید مداوم با چیدن نوک شاخه ها، جوانه های جانبی را تحریک و شاخه های متراکم تولید کرد.

بیماری ها، آفات و درمان گیاه شمشاد

آفات یکی از عوامل بازدارنده رشد گیاه است که در صورت برطرف نشدن آن، ممکن است باعث نابودی گیاه نیز شود. یکی از آفات شمشاد، بیماری سفیدک است که منجر به رنگ پریدگی برگ ها و شاخه های گیاه می شود. برای رهایی گیاه از این آفات، باید سرشاخه و یا شاخه هایی بیمار را از گیاه جدا کنیم.

خواص درمانی گیاه شمشاد و کاربردهای آن:

برگ ها و پوست ریشه آن مصرف دارویی دارد. یکی از خواص درمانی شمشاد، تصفیه کنندگی خون، معرق و ملین است.

توضیحات

در ویدئو زیر مهندس همتی در مورد انواع شمشاد و روش تکثیر آن صحبت میکند

روش نگهداری و  گیاه شمشاد

آبیاری؛ آبیاری شمشاد باید به‌صورت منظم انجام گیرد و هرگز خاک گیاه نباید خشک باشد.

نور؛ شمشاد با هرگونه نور و دمای سازگار است، اما این گیاه هوای آفتابی را بیشتر ترجیح می‌دهد.

دما؛ معمولاً براساس شرایط اقلیمی و ساختار انواع شمشاد، دما و نور آن متفاوت خواهد بود. با این‌حال دمای خنک بهترین گزینه برای پرورش و رشد این گیاه است

خاک؛ با این‌که شمشاد با هرگونه خاکی سازگاری دارد اما در خاک قلیایی زهکشی شده بهتر رشد می‌کند.

کوددهی؛ معمولاً بهترین زمان برای کوددهی شمشاد، در ماه‌های اردیبهشت تا شهریور و به میزان 5 گرم کود در لیتر است.

هَرس؛ بهترین زمان برای هرس کردن گیاه شمشاد پاییز و بهار است. بهتر است برای رشد و تراکم گیاه به‌طور مرتب بوته را تا سه سال متوالی هرس کنید.

کاشت؛ گیاه شمشاد را به‌راحتی می‌توانید در فضای آپارتمان یا حیاط بکارید. اما بهتر است که برای کاشت این گیاه پرنورترین قسمت را در نظر گرفته و حتماً قبل از کاشت خاک گیاه مخلوطی از خاک برگ و کودهای گیاهی باشد.

تکثیر: بهترین زمان برای تکثیر شمشاد، اواسط بهار تا اوایل تابستان است. روش تکثیر این گیاه به دو روش کاشت بذر و قلمه زدن انجام می‌شود که معمولاً قلمه زدن مناسب است.

علت خشک شدن شمشاد

گیاه شمشاد نیز مانند دیگر گیاهان در معرض بیماری و آفات قرار می‌گیرد که باعث خشک شدن و حتی نابودی گیاه خواهد شد.

از جمله بیماری‌هایی که باعث خرابی و خشکی شمشاد می‌شود می‌توان به بیماری بلایت یا آتشک اشاره که عامل آن نوعی قارچ است. زمانی که این قارچ در خاک و لاشه برگ زنده بماند از طریق روزنه‌های برگ وارد درخت شده و به‌تدریج باعث خشک شدن کامل می‌شود، به‌همین خاطر نام دیگر این بیماری سوختگی شمشاد است.

صحبت مهندس همتی در مورد شمشاد ورنیا

قیمت شمشاد طلایی

گیاه شمشاد کاربرد گسترده‌ای از تزئین محیط گرفته تا خاصیت درمانی. همچنین به‌دلیل شرایط نگه‌داری تقریباً راحت افراد زیادی برای خرید شمشاد و تکثیر آن اقدام می‌کنند. قیمت بذر و بوته شمشاد براساس نوع، سایز و مقدار نیاز خریدار متفاوت است، برای این‌که بتوانید قیمت نهایی را براساس شرایط‌تان به‌دست بیاورید می‌توانید با مشاوران متخصص تولیدی گل و گیاه سرو طلایی تماس بگیرید.

دکمه بازگشت به بالا