وظیفه ما در دوران غیبت چیست؟
دبیر نخستین سوگواره سفینة النجاة گفت: تنها وظیفه ما در دوران انتظار چیزی نیست جز آمادگی.

به گزارش سی وی نت داود منافی پور -دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع)- شامگاه شنبه در نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه که با حضور شعرا علما و کارشناس دینی در حسینیه آذربایجانی های کربلا معلی برگزار شد با اشاره به علائم ظهور منجی عالم اظهار کرد: قیام امام زمان(عج) برای پاسخ به ظلم هایی است که به اهل بیت(ع) شد. بدانید ما در نزدیکی های ظهور هستیم اما وظیفه شیعه در قبل از ظهور چیست؟
وی ادامه داد: تنها وظیفه ما در دوران انتظار چیزی نیست جز آمادگی. شیطان از ابتدا تمام آیاتی را که نیاز داشت به نفع خودش جعل کرد و آیاتی که برای موفقیت گروه مومنین بود یک بدلی از آن خلق کرد و به نفع جریان انحرافی استفاده کرد.
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) خاطرنشان کرد: بعد از زمین خوردن هابیل همواره تمام انبیا به دنبال منجی بودند و نقشه کلی نجات بخشی را می دانستند و همگان می دانستند فرزندی از رسول خاتم(ص) خواهد آمد که تکلیف خیر و شر را روشن خواهد کرد.
منافی پور بیان کرد: محبت امام زمان(عج) در دل تمام انبیاء بوده است. اگر در بعد از بعثت رسول گرامی اسلام (ص) بخواهیم به موضوع امام زمان(عج) نگاه کنیم خواهیم دید که اهل بیت(ع) هرکدام به اندازه سهم خودشان زمینه ساز ظهور بودند.
وی افزود: امام شناسی یا همان منجی شناسی در بین اهل بیت(ع) مرسوم بوده است در زمان امام صادق(ع) دو اقدام صورت گرفت ایشان سازمان وکلا را شکل دادند و سپس موسس کرسی کربلاشناسی بودند.
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) بیان کرد: جریان ظهور از حضرت موسی بن جعفر(ع) آغاز شد و ایشان تمام فرزندان شان را به سمت شرق گسیل دادند یکی از سرمایه گذاری های امام موسی بن جعفر(ع) ایران بود که زمینه ساز ظهور است.
منافی پور تاکید کرد: بدون جغرافیا نمی توان اندیشه ای را به دنیا معرفی کرد صهیونیست جهانی برای پیاده کردن افکار شوم خود یک جغرافیا را برای خود انتخاب کرد و در فلسطین امروزی مستقر شد تا یک جغرافیا داشته باشد.
وی ادامه داد: امام کاظم(ع) هم تمام فرزندان خود را به سمت شرق گسیل داد و وقتی امام رضا(ع) به سمت ایران آمد به تمام اعضای خانواده خود تاکید کرد به سمت ایران حرکت کنند و امروز ۲۷ نسل از موسی بن جعفر فقط در قم هستند. مساله زمینه سازی ظهور در سه منطقه یعنی خراسان قم و ری متمرکز می شود. ستون فقرات این زمینه سازی قم خواهد بود و در واقع قم آغازگر زمینه سازی ظهور است.
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) تصریح کرد: سازمان وکلا امام موسی بن جعفر(ع) در زمان علی بن موسی الرضا(ع) جواب داد و حضرت فاطمه معصومه(س) در قم احمد بن موسی(ع) در شیراز و حمزه بن موسی کاظم(ع) در شهر ری مستقر شدند. تمام فرزندان امام کاظم(ع) تمام منطقه شرق یعنی ایران را در دست گرفتند و جریان یهود و صهیونیست جهانی با یک برنامه نسبت به قم خراسان و ری برنامه دارد.
منافی پور یادآور شد: تصور می کنید فیلم «عنکبوت مقدس» بدون برنامه ساخته شد؟ این فیلم یک حرکت کامل وقیحانه بود که نشان می دهد صهیونیست نسبت به شهرهای مقدس ما برنامه دارد.
وی ابراز کرد: البته شما جغرافیا و سرباز داشته باشید اما انگیزه نداشته باشید فایده ای ندارد. خداوند شیعه را پس از بزرگترین انقلاب شیعی تنها نگذاشته است جنگ تحمیلی ما تقابل با ملیت های مختلف بود و سربازان ما با انگیزه سیدالشهدا(ع) در نبرد ناعادلانه پیروز شدند.
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) خاطرنشان کرد: خداوند کربلا را برای تهیج شیعیان قرار داده است. کربلا به عنوان نیروی حیات بخش آخرالزمان مطرح است و باید از این ظرفیت بهره ببریم. بدون سیدالشهدا(ع) هیچ حیاتی در دنیا وجود ندارد. کربلا تنها نقشه حیات شیعه است سرزمین کربلا سرزمین خیزش است و خیزشی که از این سرزمین اتفاق می افتد انگیزه بخش و نیرو بخش است.
منافی پور در ادامه بیان کرد: از امام صادق(ع) سوال می شود در زمان ظهور چه اتفاقی می افتد امام در مورد یکی از نشانه های ظهور می فرمایند روزگاری می رسد که دیواره های کوفه به کربلا می رسد امروز اربعین از دیواره های کوفه تا کربلا متصل شده است و نزدیک است که این دیواره های به هم متصل شوند.
وی افزود: کاربری کربلا باید از شفا و طلب روزی تغییر کند و ما باید یک سربازی باشیم که از این مکان استفاده می کنیم. باید به نقطه ای برسیم که بگوییم اگر روزگاری در کربلا بودیم یار امام حسین(ع) می شدیم. البته اگر امروز نماز و ایمان برخی از مردم ضعیف شده است به این خاطر است که مسئولان فرهنگی ما کربلا را به خوبی تبیین نکرده اند.
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) تصریح کرد: آیا زمان این نرسیده است که به کربلا به عنوان یک مدرسه فقه بپردازیم؟ اهالی هنر و رسانه شما زمینه ساز ظهور هستید ما باید در روضه خوانی و واقعه خوانی مطالبه گر باشیم. یک شاعر واعظ و روضه خوان اگر با نگاه مطالبه گری به میدان بیاید کار برای ظهور فراهم می شود. سیدالشهدا به اصحاب خود نگفت ای نماز شب خوانان بلکه گفت ای غیرت مندان به میدان بیاید.
سپس محسن مومنی شریف -رییس هیات اندیشه ورز نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه- با ارائه گزارشی از نخستین دوره برگزاری این سوگواره خاطرنشان کرد: استقبال هنرمندان ما فراتر از انتظار ما بود تصور نمی کردیم که با وجود یک موضوع جدید هنرمندان پای کار بیایند و از این موضوع استقبال کنند.
وی ادامه داد: در مجموع ۲۵۰۰ اثر به سوگواره ارسال شد که نیمی از آن مختص شاعران و نوحه سرایان بود. در حوزه داستان و داستانک و ناداستان بیش از ۶۵۰ اثر ارسال شد. همچنین درحوزه هنرهای تجسمی نیز ۳۵۰ اثر ارسال شده است که در ماه محرم طی یک نمایشگاه به بازدید عموم گذاشته خواهد شد. در بخش هنرهای نمایشی نیز بیش از ۲۰۰ اثر به دست ما رسید.
مومنی شریف ابراز کرد: در حوزه بین الملل برای ۱۳ کشور فراخوان ارسال شده است و تنها در حوزه شعر عربی هنرمندانی شرکت کردند و آثار استاندارد انتخاب شد. تنها در حوزه موسیقی در اولین دوره اثری نداشته ایم.
نرگس منافی پور سخنگوی بخش علمی نخستین سوگواره سفینه النجاه نیز در ادامه گزارشی از این بخش ارائه کرد و گفت: ۴۰ مقاله با محوریت لباس معظم امام حسین(ع) به دبیرخانه سوگواره ارسال شد که آثار از کشورهای ایران عراق سوریه لبنان و پاکستان بوده است برخی مباحث و موضوعات برجسته تر بود که می توان به موضوع نقل حجاب های ۱۲گانه که روایت مهمی در کتب مقدس است اشاره کرد. یکی دیگر از موضوعات مهم توجه به این پیراهن به عنوان میراث گرانبها و انتقال آن به سلسله انبیا و ارتباط آن با زیارت وارث بوده است. البته در بخش مقاله علمی رتبه نخست نداریم و تنها یک مقاله شایسته تجلیل را خواهیم داشت.
در بخش دیگری از این مراسم «مجاهدی» از پیشکسوتان شعر آیینی در دقایقی کوتاه گفت: مساله شعر آیینی بسیار مهم است بنده قبل و بعد از انقلاب در انجمن های ادبی در همین حوزه فعال بودم البته قبل از انقلاب از شعرهای آیینی استقبال نمی شد اما امروز شاهد هستیم که نهال شعر آیینی معاصر به یک درخت تنومند تبدیل شده است که در سایه سار این نخل خیلی از شاعران جان می گیرند.
وی افزود: برگزاری مراسمی از جمله سوگواره سفینه النجاه دست مریزاد دارد و اگر نگاه اهل بیت(ع) نباشد در این تراز امکان برپایی چنین جلسه ای وجود ندارد. بنده به عنوان کسی که سال های پایانی عمر را گذران می کنم به شاعران جوان در زمینه تولید شعر اهل بیت(ع) توصیه می کنم در این حوزه تردید نداشته باشند زیرا جواز شعر با اهل بیت خواهد بود.
مجاهدی ابراز کرد: گاهی شاعر تردید دارد شعرم مورد قبول پیشگاه اهل بیت(ع) هست یا خیر و این شک گاهی به نتیجه نمی رسد اما زمانی که شاعر به مرحله اضطرار می رسد و از خداوند و اهل بیت(ع) یاری می جوید آن زمان است که آثار در شاعران جوانه می زند.
فراخوان نخستین سوگواره بین المللی سفینة النجاة در سه بخش علمی ادبی و هنری و ۱۵ دسته در سال ۱۴۰۳ اعلام شد و بیش از ۲۵۰۰ اثر در دسته های یاد شده از حدود ۱۳ کشور در ۵ زبان به دبیرخانه این سوگواره ارسال شد.
هیات داوران پس از بررسی دقیق این آثار ۳۵ اثر در رشته های مختلف را شایسته تقدیر شناخت.
شعر نوحه ترانه داستان کوتاه و بلند ناداستان نقالی و پرده خوانی تعزیه موسیقی پادکست پوستر تایپوگرافی کتیبه و پرچم و مقاله و منبر از بخش های مختلف این سوگواره بودند.
انتهای پیام