نواب: پاپ گفت، «ما با یهود مشکل نداریم، با نتانیاهو مشکل داریم»/ در منطقه کسی حقوق بگیر ما نیست
خود گروه های غیرایرانی می گویند که ما مزدور حقوق بگیر و کارمند ایران نیستیم و خودمان تصمیم می گیریم و اقدام می کنیم. کما اینکه در هفت اکتبر خود حماس اقدام کرد و خود حزب الله تصمیم گرفت؛ یمنی ها خودشان تصمیم گرفتند و حشد الشعبی خودش تصمیم گرفت. نیروهای مقاومت خودشان شروع می کنند و خودشان متوقف می کنند. آنان هر طور صلاح می دانند و ما در منطقه مزدور نداریم؛ ممکن است هم پیمان داشته باشیم اما مزدور نداریم و کسی حقوق بگیر ما نیست.
به گزارش سی وی نت به نقل از جماران سید مهدی حسینی دورود: سفر هفته پیش حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب موسس دانشگاه ادیان و مذاهب به واتیکان و دیدار با پاپ در آستانه میلاد حضرت عیسی مسیح علی نبینا و آله و علیه السلام از جنبه های مختلف قابل تحلیل و بررسی است.
فرصت را مغتنم شمردیم از وی درباره اوضاع و احوال منطقه و این که آیا ایران هنوز هم می تواند مدعی قدرت نخست منطقه باشد سوال کردیم.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب در پی می آید:
خبر سفر حضرتعالی به اروپا و دیدار شما با پاپ بسیار شنیدنی است. علاقه مندیم از اهداف و کیفیت این سفر برای ما بگویید.
ما با آقای پاپ فرانسیس در طول دوازده سالی که انتخاب شده است دیدارهای نوبه ای داریم مرتب ایشان را زیارت می کنیم و مسائلی را که برای جریان همزیستی مسالمت آمیز بشریت و همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان مفید است را در میان می گذاریم و الحمدلله از این سفرها بهره برداری های زیادی شده است. در ادامۀ این سفرها امسال درخواست ملاقات خصوصی از پاپ شد که ایشان به سرعت موافقت کردند و این ملاقات انجام شد.
ما در این ملاقات دو هدف اساسی داشتیم: هدف اول تشکر از موضع گیری های قاطع ایشان دربارۀ مسأله ی غزه و فلسطین و تلاش وی جهت فروکاستن از فشار بر مسلمانان بود.
هدف دوم پیشنهاد برگزاری یک اجلاس بین المللی به ایشان بود که از رهبران جهان برای گفت وگو درباره صلح دعوت کند. پیشنهاد برگزاری این اجلاس جهانی درباره صلح توسط واتیکان با دعوت از رهبران ادیان مورد استقبال پاپ قرار گرفت و ایشان قول دادند تا پیگیری کنند و هر چه سریع تر این سمینار بین المللی تشکیل شود.
روحیه پاپ در نوع برخورد و مجالست با حضرتعالی چگونه بود؟
ایشان این بار بسیار سرحال و صمیمی برخورد کرد. دیدار خیلی جنبۀ تشریفاتی و رسمی نداشت و بسیار صمیمی و دوستانه برگزار شد. دیدار بیش از چهل دقیقه طول کشید و با اینکه روز دوم ژانویه بود و سر پاپ شلوغ بود و میهمانان زیادی داشت اما با حوصله صبر متانت و صمیمیت با ما برخورد کرد.
نگاه ایشان به اتفاقاتی که در غزه و فلسطین رخ می دهد چه بود؟
ما به پاپ گفتیم که شما ۶۴ ماه موضع گیری کردید و از حقوق مظلومان فلسطین دفاع کردید. ایشان این مطلب را کاملاً قبول داشت و نگاه وی نگاه مثبت و سازنده بود. حتی به ایشان گفتیم که ما با یهود مشکل نداریم بلکه مشکل ما با این آدم کش های حرفه ای است پاپ هم گفت که بله ما با یهود مشکل نداریم و (اسم برد) با نتانیاهو مشکل داریم.
پس پاپ هم معترض به شخص نتانیاهو است؟
بله در این دو هفته اخیر روابط بین اسرائیل و واتیکان خیلی متشنج شده است.
به خاطر ظلم هایی که اسرائیل انجام می دهد؟
بله.
آیا پاپ درباره مواضع رهبر انقلاب موضع و نگاهی داشت؟
همه ی رهبران دینی جهان همسو و یک صدا مخالفِ جنایت ها و تجاوزات اسرائیل هستند. بنابراین وقتی که دو نفر همسو هستند یکی با شتاب بیشتر و یکی با شتاب کمتر یکی با نگاه تندتر و یکی با نگاه آرام تر اما همه در یک هدف و در یک مسیر حرکت می کنند اما هر کسی ملاحظات خاص خود را دارد.
سفر به واتیکان چه زمانی بود؟
روز دوم ژانویه.
به مناسبت آغاز سال نو میلادی این سفر صورت گرفت؟
بله.
ظاهراً پاپ درباره حقوق انسان ها هم صحبت کرد.
بله ایشان همیشه با یک شیب ملایمی درباره دفاع از حقوق انسان ها حقوق بشر حقوق اقلیت ها و حقوق ادیان صحبت می کند.
اگه نکته خاصی درباره این سفر باقی مانده بفرمایید.
من معتقدم که روابط باید فعال باشد و رفت و آمدها و گفت وگوها ادامه داشته باشد.
دشمنان مدعی هستند که ایران در محور مقاومت شکست خورده و دیگر قدرت اول منطقه نیست. دیدگاه شما درباره این ادعا چیست؟
ایران شکست نخورده است. آن هایی که اهل سیاست هستند می دانند که سیاست فراز و فرود زیادی دارد و با این فراز و فرودها اهداف بزرگ و ماندگار کشورها نابود نمی شود و تحت تأثیر قرار نمی گیرد. این مسائل در تاریخ تحولات همه مناطق و کشورها بوده هست و خواهد بود.
نظر حضرتعالی درباره فشار برخی نیروهای ارزشی و حزب اللهی به فرماندهان نظامی کشور برای اجرای وعده صادق ۳ چیست و چه توصیه ای به آن ها دارید؟
ما می گوییم وقتی که کشور فرمانده کل قوا و شورای عالی دفاع دارد و سازمان های آن منظم است و سازمان ها متکی به مردم هستند و با نگاه مردم حرکت می کنند دیگر نباید برای آن ها تعیین تکلیف کرد و باید اجازه داد تا مسیر خودشان را پیش ببرند.
اتفاقی که اخیراً در فرودگاه بیروت افتاد را چگونه ارزیابی می کنید؟
به هر حال روی هواپیماهای ایرانی حساسیت وجود دارد و اعمال نفوذ و اعمال نظر هست. لبنان هم کشور کوچکی است و تحت تأثیر جریان های زیادی است که آن جریانات سعی می کنند به این کشور نفوذ کنند و همیشه برای آن مشکل درست کنند اما خوشبختانه دولت لبنان وزارت خارجه ارتش این کشور و ریاست جمهوری قانون سرشان می شود و طبق قانون رفتار می کنند که در نهایت با اتکا بر قانون مشکل را حل کردند.
پیش بینی حضرتعالی درباره علملکرد حکام جدید سوریه چیست؟
من فکر می کنم اداره سوریه کار ساده ای نیست؛ سوریه جناح ها مذاهب ادیان و قومیت های مختلفی دارد؛ قومیت های ترک کرد و عرب دارد در سوریه ترک-عرب ها ترک -کردها و کرد-عرب ها زیاد هستند کردها زیاد هستند و دروزی ها هم در این کشور حضور دارند. در سوریه قومیت ها و مذاهب و ادیان مختلفی هستند آنان اعتقادات مختلفی دارند و جمع آن ها در یک حکومت فرادینی فراقومیتی و فرامذهبی کار ساده ای نیست.
نقش یمن را امروزه در معادلات منطقه را چگونه ارزیابی می کنید؟
مقاومت یمن همان طور که دیگران را خسته کرد و مجبور به عقب نشینی و آتش بس کرد به اسرائیل لطمه های جدّی خواهد زد و ضربه های یمن به اسرائیل ممکن است تأثیرگذار و سرنوشت ساز باشد.
دشمنان جمهوری اسلامی مدعی هستند که نیروهای نیابتی ایران در منطقه شکست خورده اند در حالی که به گفتۀ رهبر معظم انقلاب و شخصیت هایی چون دکتر ظریف گروه های مقاومت نیروهای نیابتی ایران نیستند. جوانان مایل هستند استدلال های بزرگان را در این خصوص بشنوند.
خود گروه های غیرایرانی می گویند که ما مزدور حقوق بگیر و کارمند ایران نیستیم و خودمان تصمیم می گیریم و اقدام می کنیم. کما اینکه در هفت اکتبر خود حماس اقدام کرد و خود حزب الله تصمیم گرفت؛ یمنی ها خودشان تصمیم گرفتند و حشد الشعبی خودش تصمیم گرفت. نیروهای مقاومت خودشان شروع می کنند و خودشان متوقف می کنند. آنان هر طور صلاح می دانند و ما در منطقه مزدور نداریم؛ ممکن است هم پیمان داشته باشیم اما مزدور نداریم و کسی حقوق بگیر ما نیست.
*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در سی وی نت به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.
انتهای پیام