اقتصادیکسب و کار ایرانی

نحوه چسباندن سنگ آنتیک با چسب

آموزش نصب سنگ آنتیک با چسب: اگر شما نیز از طرفداران استفاده از سنگ در دکوراسیون خانه هستید اما به علت قیمت بالای سنگ توان خرید سنگ های مانند مرمر، گرانیت و … را ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم از سنگ آنتیک که تکه های سنگ های طبیعی یا حتی مصنوعی هستند استفاده کنید.

روش های مختلفی برای نصب سنگ آنتیک وجود دارد که ما قبلا به آنها پرداخته ایم و را بررسی کرده ایم. اما در این مقاله به طور اختصاصی قرار است به نحوه نصب سنگ آنتیک به وسیله چسب سنگ بپردازیم.

تفاوت سنگ آنتیک طبیعی و مصنوعی

تکه سنگ هایی که برای ساخت سنگ آنتیک مورد استفاده قرار میگیرد باید دارای سختی مناسبی باشند. اگر این سختی بیش از حد بالا باشد، هزینه برای برش و تهیه سنگ افزایش میابد.

به همین دلیل ممکن است سنگ های آنتیک طبیعی به دلیل وجود گرانیت، مرمر، کوارتز و … قیمت بالایی داشته باشند. همچنین که این سنگ ها در برابر شرایط و عواملی مانند شوینده های اسیدی مقاومت زیادی ندارند.

همین فاکتورها باعث شده که اغلب برای تولید سنگ آنتیک طبیعی از ضایعات سنگ تراورتن استفاده میکنند. البته موارد دیگری مانند: سختی کم، زیبایی ظاهری، تراکم بالا، شفافیت، قابلیت برش، تخلل مناسب برای چسبندگی با چسب و مقاومت پایین تر نسبت به گرانیت نیز کاربرد سنگ تراورتن در ساخت سنگ آنتیک را افزایش میدهد.

از طرفی سنگ های آنتیک مصنوعی، به دلیل اینکه توسط انسان ساخته شده دارای محدودیت های سنگ آنتیک طبیعی نمیباشند، کاملاً مناسب چسبیدن هستند، در اندازه های مختلفی وجود دارند، دوام و مقاومت زیاد و تخلل کمتری نسبت به سنگ طبیعی دارند و در فضای خالی بینشان قارچ و باکتری ایجاد نمیشود.

نحوه نصب سنگ آنتیک با چسب

همانطور که در مقاله های قبلی برای روش هایصحبت کردیم، نصب سنگ به سه صورت: دوغاب، پیچ رول پلاک و چسب انجام میشود.

بسته به محل زندگی و شرایط موجود هرشخص باید بهترین روش را برای نصب سنگ آنتیک انتخاب کند. در زیر نیز به اختصار دو روش قبلی را بررسی میکنیم و سپس درباره نحوه نصب سنگ آنتیک با چسب توضیح میدهیم.

روش دوغاب یعنی با استفاده از ملات سنگ را به دیوار متصل کنید. در این روش باید پشت سنگ را به ملات آغشته کنید، به طوری که ملات به سنگ نفوذ کند. سپس خیلی منظم و دقیق سنگ ها را پست سرهم طوری که فضای خالی بین آنها نباشد به دیوار متصل کنید. این روش برای مناطق مرطوب و دارای بارندگی مناسب است.

روش پیچ رول پلاک نیز مناسب مناطق کویری است، در این روش هبچ کثیف کاری وجود ندارد، سنگ ها به سادگی با پیچ به دیوار متصل میشوند. البته امکان شکستگی در این روش بسیار بالاست.

سنگ لایم استون از رسوبات مواد معدنی به نام کلسیت تشکیل می شوند. کلسیت ماده معدنی از جنس آهک است

حالا نوبت به بررسی نصب سنگ آنتیک با چسب میرسد:

نصب سنگ آنتیک با چسب کاشی

در دو نوع خمیری و پودری وجود دارد. هر دو نوع این چسب برای چسباندن سنگ آنتیک مناسب هستند. چسب خمیری مراحل آماده سازی ندارد و ساده و سریعتر است اما چسب پودری را باید آماده و سپس استفاده کنید.

مراحل نصب سنگ آنتیک به دیوار گچی:

ابتدا باید متناسب با نوع دیوار مواد لازم برای نصب سنگ آنتیک از جمله چسب را تهیه کنید. همچنین باید سنگ آنتیک را باتوجه به متراژی که می‌خواهید سنگ کنید، در صورت نیاز برش بزنید یا از سنگ های برش خورده و آمده استفاده کنید.

سپس سطح کار را برای نصب آماده کنید، به این صورت که روی دیوار (بتونه کاری یا پرایمر باید باتوجه به نوع سطح انجام شود، یعنی گچی، کاشی یا کاغذ دیواری) بتونه کاری انجام دهید تا سطح مناسب برای نصب سنگ های جدید فراهم شود.

این کار به این دلیل است که به مرور زمان به سنگ های شما آسیبی وارد نشود.

حالا باید دیوار را کاملاً تمیز کنید زیرا وجود گرد و غبار یا هرگونه آلودگی ار خاصیت چسبندگی چسب کم میکند.

یکی از مراحل بسیار مهم در چسباندن سنگ آنتیک با چسب، استفاده از عایق رطوبتی بین دیوار و چسب است. عایق رطوبتی کار دشواری نیست بلکه برای زیرساخت سیمانی باید کمی سطح سیمان را خیس کنید، برای زیرساخت کاشی باید سطح کاشی را خرد و سپس رطوبت رسانی کنید و برای دیوارهای گچی هم از بتونه یا پرایمر استفاده کندی. این کار را انجام میدهیم زیرا مواد پلیمری چسب میتوانند به دیوار نفوذ کنند و نتیجه نامطلوبی را به شما بدهند.

حالا نوبت به برش سنگ آنتیک متناسب با طرح موردنظر و دیوار میرسد. سنگ های آنتیک مصنوعی معمولاً در اندازه های متنوعی وجود دارند و گاهی اوقات نیاز به برش آنها نیست ولی اگر به چنین کاری نیاز پیدا کردید بهتر است از وسایل تخصصی مانند دیسک الماس و برق برای برش های بزرگ و سیم چین برای برش های کوچکتر استفاده کنید.

در آخر نوبت به نصب سنگ آنتیک میرسد … در این قسمت باید پشت سنگ را کاملاً به چسب مخصوص آغشته کنید کنید و سپس از گوشه دیوار سنگ کاری را شروع کنید. برای جایجایی سنگ ها نهایتا ۳۰ دقیقه وقت دارید زیرا پس از آن و گاهی اوقات خیلی زودتر چسب خشک میشود.

نکته: اگر دیوار مورد نظر گچی بود بهتر است سنگ کاری از پایین به بالا انجام شود.

سپس با یک وسیله محکم به سنگ های نصب شده به آرامی ضربع بزنید تا محکم شوند.

پس از چسباندن، سنگ آنتیک را با استفاده از پتک پلاستیکی روی سطح مورد نظر بکوبید. جابجایی سنگ باستانی تا ده دقیقه پس از اجرای آن امکان پذیر است.

حالا سنگ های چسبیده را تمیز کنید، اگر بین سنگ ها فاصله ای هست که شما را آزار میدهد و کار را بد جلوه میدهد، بهتر است از درزگیر یا بندکشی استفاده کنید.

چسب اپوکسی و نصب سنگ آنتیک

یکی دیگر از چسب های قوی که برای نصب سنگ آنتیک بسیار مناسب است است.

چسب اپوکسی بسیار قوی، مقاوم به تغییرات دما و فشار و طوبت است. از این چسب میتوانید برای چسباندن سنگ های آنتیک در هرمحیطی استفاده کنید. در صورت استفاده از چسب اپوکسی دیگر نباید نگران جنس دیوار زیر کار باشید زیرا این چسب ها متناسب با سلیقه و نیاز مشتریان تولید میشود و انواع مختلفی دارد.

علاوه بر آن قدرت چسبندگی بالایی که دارد میتواند باعث چسبیدن سنگ روی صفحات فلزی نیز بشود.

پس پیشنهاد این است که در صورت امکان، برای نصب سنگ آنتیک از چسب اپوکسی استفاده کنید. زیرا این محصول مطمئن‌ترین روش برای انجام این کار است.

در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهامی میتوانید از طریق کامبه احتمال زیاد هر کدام از شما سنگ آنتیک را به عنوان سنگی دکوری و تزیینی در منزل خود و یا دیگران مشاهده کرده‌اید. این سنگ‌های بسیار زیبا و در عین حال مدرن، هم به عنوان نمای ساختمان و هم برای دکوراسیون فضای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین بهتر است بدانید که نصب سنگ‌های آنتیک روی سطوح مختلف نیاز به دقت فراوان دارد. در ادامه همراه ما باشید تا با نحوه نصب سنگ آنتیک و روش های آن آشنا شوید.

معمولا روش‌های مختلفی جهت نصب و اجرای سنگ‌های آنتیک وجود دارد. تنوع در روش‌های نصب این سنگ‌ها بستگی به نوع دیوار در دسترس و تجهیزات مورد نیاز، جهت نصب سنگ‌های آنتیک دارد. همچنین روش‌های نصب این سنگ در نمای داخلی  و خارجی ساختمان متفاوت است. مثلا برای نصب در نمای خارجی از سه روش استفاده می‌شود که این روش‌ها متناسب با شرایط جوی و اقلیمی هر منطقه متفاوت خواهد بود.

روش اول: دوغاب کاری

در این روش ترکیب ملات یا دوغاب در پشت سنگ‌های آنتیک ریخته می‌شود. همچنین دوغاب ریخته شده باید به تمامی قسمت‌های سنگ نفوذ کرده باشد تا بخوبی بر روی دیوار نصب گردد. برای این کار بهتر است به وسیله شی خاص، مانند چکش پلاستیکی بصورت یکنواخت بر روی سنگ‌ها ضربه بزنید. همچنین باید توجه کنید که بین سنگ‌ها هیچگونه فاصله‌ای وجود نداشته باشد. در صورت وجود فاصله و قسمت اضافه در سنگ‌ها، باید این قسمت‌ها حتما تراشیده و صیقلی شوند. همچنین بهتر است بدانید که روش دوغاب کاری بیشتر برای مناطق مرطوب با بارندگی زیاد استفاده می‌شود.

روش دوم: چسب کاشی

در این روش سطحی که قرار است روی آن کار انجام شود، باید کاملا صاف و یکدست باشد. در این روش چسب کاشی به وسیله‌ی کاردک روی سطح مورد نظر مالیده می‌شود. سپس سنگ‌ها با دقت فراوان روی سطح نصب می‌گردند. همچنین فراموش نکنید که تنوع چسب کاشی بسیار زیاد است. مثلا اگر از چسب‌های پودری استفاده می‌کنید، حدود نیم ساعت فرصت نصب و جابه‌جایی سنگ را خواهید داشت.

معمولا این روش برای مناطق کویوی و مناطقی که بارندگی بسیار کمی دارند بهترین گزینه محسوب می‌شود. زیرا چسب‌های پودری در اثر بارندگی خاصیت چسبندگی خود را از دست داده و امکان خرابی و افتادن سنگ‌ها وجود دارد.

روش سوم: پیچ و رولپلاک کردن

روش رولپلاک روشی است که به دلیل نداشتن کثیف کاری طرفداران زیادی دارد. در این روش بدون نیاز به وسیله‌ی خاص سنگ‌ها بسیار سریع  و در عرض چند دقیقه نصب می‌گردند. تنها نکته‌ی مهم این است که در این روش امکان شکستگی سنگ‌ها وجود دارد، پس بهتر ایست با دقت و ظرافت بالا انجام پذیرد.

نحوه نصب سنگ آنتیک در نمای داخلی ساختمان

اگر قرار  باشد سنگ آنتیک روی کاغذ دیواری نصب گردد، برای این کار از چسب کاشی و یا رزین استفاده می‌شود. برای این کار رنگ چسب مورد نظر باید متناسب با رنگ کف و کاغذ دیواری شما انتخاب شود. همچنین اگر قرار باشدروی دیوار کچی اجرا شود، بهتر است بر روی دیوار از یک پرایمر مخصوص استفاده کنید. در واقع از پرایمر جهت آماده سازی سطح زیر کار استفاده شده و باعث یکپارچه شده سطح می‌شود.

مراحل اجرای سنگ آنتیک

برای اینکه نصب و اجرای سنگ آنتیک بسیار دقیق و با ظرافت انجام پذیرد باید به  یک سری  از نکات توجه شود. در این بخش از مقاله قصد داریم به چندین مرحله از کارهای اجرایی سنگ آنتیک بپردازیم.

  • در وهله‌ی اول باید به متراژ محیطی که قرار است سنگ آنتیک بر روی آن اجرا شود توجه کنید. سپس با مشورت نصاب و متناسب به جنس دیوار مورد نظر خود، اقدام به خرید وسایل و تجهیزات لازم جهت نصب نمایید.
  • در این مرحله برای نصب سنگ آنتیک سطوح مورد نظر را آماده سازی کنید. این مرحله برای نصب بهتر سنگ آنتیک و جلوگیری از وارد شدن آسیب به سنگ‌ها در گذر زمان انجام می‌شود. پس قبل از شروع، دیوار را از هر نوع آلودگی و گرد و غبار پاک کرده تا کار اجرای سنگ آنتیک به خوبی انجام پذیرد.
  • در این مرحله سنگ‌ها براساس متراژ و ابعاد مورد نظر برش داده می‌شوند. عمل برش کاری توسط تجهیزات مخصوص، مانند دیسک برقی و الماس انجام می‌شود. همچنین قبل از برش برای تمییز کاری بهتر است آنتیک را شسته و خوب تمییز نمایید.
  • در این مرحله کار نصب و اجرای سنگ آغاز می‌شود. برای شروع بهتر است سنگ به خوبی به چسب آغشته گردد و از گوشه‌ی طرح، کار اجرای آن صورت گرفته و به مناطق مرکزی نزدیک گردد. همچنین بعد اتمام کار می‌توانید جهت تمیز کاری از کیشه بندکشی نیز استفاده کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا