اقتصادیکسب و کار ایرانی

نحوه تنظیم پنجره دوجداره دو حالته

چگونه لولای تنظیمی پنجره دوجداره را تنظیم و رگلاژ کنیم؟

در پنجره دوجداره دوحالته و یا در برخی از پنجره های Upvc تک حالته از لولاهای تنظیمی استفاده می شود. مزیت این لولاها نسبت به لولای های ساده مانند لولای 100 (لولای 10 سانتی متری) و لولای 75 (لولای 7.5 سانتی متری)، قابلیت رگلاژ این نوع لولا می باشد. منظور از رگلاژ پنجره، تنظیم لنگه بازشو برای باز و بسته شدن استاندارد، عایق بندی بهتر و حرکت درست لنگه بازشوی پنجره دوجداره است. در پنجره ای که دارای لولای تنظیمی است می توانیم براحتی با استفاده از آچار آلن ( آچاری L مانند با مقطع شش‌ضلعی) لنگه بازشو را در امتداد افقی و عمودی جابجا کنیم.

 

نحوه رگلاژ لولای تنظیمی در پنجره دوحالته

رگلاژ لولای پنجره از طریق  لولای پایین و اهرمی در ادامه لولای بالا امکان پذیر است. لولای پایین بوسیله دو پیچ با حفره شش ضلعی قابلیت جابجایی لنگه را دارد. ولی در لولای بالا، روی لولا پیچی برای تنظیم و رگلاژ وجود ندارد. پیچ رگلاژ این قسمت در اهرم ادامه لولا به بالای لنگه بازشو ( در تصویر مشخص گردیده است) قابل مشاهده است.

برای رگلاژ ابتدا کاور های لولای پایین را بیرون می کشیم تا پیچ هایی با حفره شش ضلعی مشخص گردد. پیچی که بصورت عمودی وجود دارد برای حرکت لنگه بصورت بالا و پایین است و پیچ دوم برای حرکت در جهت چپ و راست می باشد.

نگهداری و روغن کاری یراق دوحالته پنجره دوجداره

روغن کاری یراق دوحالته موجب افزایش طول عمر و عملکرد روان باز و بسته شدن پنجره خواهد شد. باز و بست روان پنجره را می توان بوسیله حرکت دستگیره ارزیابی کرد. طبق استاندارد نرمال صنعتی آلمان، گشتاور قفل شدن و باز شدن دستگیره پنجره باید با مقدار حداکثر 10 نیوتن انجام شود. با انجام گریس کاری و روغن کاری می توان سفتی و خشکی دستگیره پنجره را بهبود بخشید.

کلیه اجزای مرتبط با یراق دوحالته در چهارچوب و لنگه باید گیریس کاری و روغنکاری شود تا از فرسایش و خوردگی زودرس آن جلوگیری شود. این عمل باید حداقل یک بار در سال صورت گیرد. نقاطی که در پنجره دوجداره نیاز به روغن کاری دارد در شکل روبرو نشان داده شده است.

البته زبانه های مخفی برای جلوگیری از فرسایش نیاز به گیریس کاری مداوم دارند. در انتخاب نوع روغن و گریس برای یراق آلات دوحالته پنجره دوجداره دقت کنید.

رگلاژ پنجره دوجداره چیست؟

تراز کردن شیشه و پرفیل های درب یا پنجره رگلاژ می نامند که میتوان گفت برای انواع پنجره با هر جنسی قابل انجام است. از آنجایی که رگلاژ در مرحله نهایی نصب و در حین نصب شیشه، انجام می شود، نصب شیشه بایستی توسط افراد متخصص و کارآزموده صورت گیرد. یک فرد متخصص در نصب تمامی اجزای تشکیل دهنده پنجره و نحوه ارتباط اجزای مختلف با هم را می داند و میتواند عملکرد یک پنجره را در صورت مشکل تشخیص داده و در صورت لزوم بهبود بخشد.

همانطور که پیش تر گفته شد، رگلاژ در آخرین مرحله نصب و پیش از تحویل کار توسط پیچ های تنظیمی مربوط به آن انجام می شود تا از میزان تراز و گونیا بودن پروفیل اطمینان حاصل شود. این کار با زیر شیشه ای انجام شده تا بتواند وزن پنجره دوجداره را به طور مناسبی در تمامی سطح آن پخش کند و منجر به استحکام هرچه بیشتر آن گردد. اجزای دیگری مانند زاماک، لاستیک ها اسپانیولت و … نیز توسط نصاب متخصص بررسی و تنظیم می گردد.

از مزایای رگلاژ کردن کاهش میزان نفوذپذیری درب یا پنجره دوجداره است و مانع ورود گردو غبار و نفود گرما یا سرما به داخل ساختمان می شود. این امر علاوه بر کاهش مصرف انرژی، موجب ایجاد فضای عایق و کاهش ورود سرو صدا به داخل ساختمان می شود.

همچنین رگلاژ کردن علاوه بر مزایای فوق، سبب شده تا اجزای درب یا پنجره یو پی وی سی در جای درست و مناسب خود قرار گرفته و نقش خود را به درستی ایفا کند.

گاهی از رگلاژ برای تغییر جهت بازشو ( تغییر بازشوی لنگه پنجره) یا مدل بازشوی درب یا پنجره استفاده می شود. درصورت نیاز میتوان جهت بازشوی پنجره را از سمت راست به چپ یا بالعکس منتقل کرد. اثر باقی مانده پیج های درب یا پنجره را نیز میتوان به کمک چسب و مواد مخصوص پر کرد تا جای خالی سوراخ پیچ ها دیده نشود. رفع ایرادات قفل و دستگیره نیز از خدمات رگلاژ کردن محسوب می شود.

رگلاژ کردن میزان نفوذ پذیری در و پنجره را به حداقل می رساند و باعث درز بندی بیشتر پنجره دو جداره می شود که این منجر به کاهش ورود گرد و غبار و نفوذ سرما و گرما به داخل و برعکس می باشد. همچنین در عایق صوتی یک پنجره نیز نقش بسزایی دارد. رگلاژ کردن باعث می شود هرکدام از اجزای یک پنجره در جای درست و مناسب خود قرار گیرند و نقش خود را به درستی ایفا کنند.

نحوه انجام رگلاژ پنجره تک حالته

در مرحله نحست بایستی کاور لولای پنجره را باز کرده و لنگه پنجره که حالت بازشونده دارد را کمی جابجا کنید. برای حرکت لنگه به سمت بالا، پیچ تنظیم بایستی در جهت ساعتگرد چرخانده و در صورت تمایل به حرکت سمت پایین،برخلاف جهت ساعت چرخانده شود.

رگلاژ با توجه به یراق آلات و نحوه بازشو درب یا پنجره دوجداره انجام می شود، بنابراین تفاوت های با یکدیگر در نحوه انجام آن دارند. رگلاژ در نقاط مختلفی از پنجره مانند شیشه، لنگه و یراق آلات انجام شده که این امر بعد از بررسی کارشناس نصب ، همه یا قسمت هایی از آن رگلاژ می شود. برای رگلاژ کردن، کاور لولای زیرین برداشته شده تا پیچ های تنظیم نمایان شود و با استفاده از ابزار مخصوص آلن چهار میلیمتری یا پنج میلیمتری، پیچ ها درجهت ساعتگرد یا خلاف جهت آن، تنظیم می شود.

رگلاژ پنجره دوجداره دوحالته

رگلاژ پنجره دوحالته از سه طریق یعنی لولای پایین، لولای اهرمی و لولای بالا انجام می شود. برای شروع کار نیاز است تا کاور لولای پنجره باز شود. تنظیم لولای پایین برای جابجایی لنگه از طریق دو پیچ با حفره شش ضلعی انجام می شود. در لولای بالایی بدلیل عدم وجود پیچ تنظیم روی لولا، تنظیم بایستی از طریق پیچ موجود در اهرم لولا که در قسمت بالای لنگه وجود دارد، انجام شود. پس از برداشتن کاور، برای انجام رگلاژ لولای پایین را بیرون بکشید تا از طریق پیچ ها با حفره شش ضلعی صورت گیرد.

پیچ های عمودی موجود در آن، جهت حرکت لنگه به سمت بالا و پایین و پیچ دوم برای حرکت آن در چپ و راست تعبیه شده است. در تعیین قیمت پنجره دوجداره مواردی مانند ابعاد پنجره ، سایز لولا ، تعداد و نوع آن تاثیرگذار است.

دکمه بازگشت به بالا