سلامت و تندرستیکسب و کار ایرانی

نحوه بستن زانوبند پای پرانتزی

انحراف زانو یکی از مشکلاتی است که از کودکی تا میانسالی رخ می دهد و به مرور زمان با تحلیل استخوان پیشرفت می کند. مفصل زانو یک مفصل لولا است که استخوان ران (فمور) را به استخوان ساق پا (درشت نی) متصل می کند. زانو مسئولیت حرکات وسیعی را بر عهده دارد و یکی از مهم ترین مفاصل بدن است. وزن بدن روی هر دو زانو قرار می گیرد و با افزایش سن می تواند باعث تغییر شکل یا انحراف شود.

اختلال زانو چیست؟

بدشکلی زانو به هر شکل یا تراز غیر طبیعی مفصل زانو اشاره دارد. عوامل مختلفی مانند افزایش سن، ژنتیک، صدمات و شرایط خاص پزشکی می توانند باعث ایجاد این شرایط شوند. در حالی که برخی از اختلالات زانو مادرزادی هستند، به این معنی که در بدو تولد وجود دارند، برخی دیگر می توانند در طول زندگی در نتیجه صدمات یا سایر شرایط پزشکی ایجاد شوند. شرایطی مانند آسیب دیدگی، شکستگی یا پارگی رباط ها و چاقی که می تواند فشار بیشتری به مفصل زانو وارد کند می تواند باعث بدشکلی زانو شود. برخی از ناهنجاری های زانو نیز می توانند باعث بی ثباتی در مفصل زانو شوند که می تواند احتمال آسیب را افزایش دهد. این می تواند به ویژه برای افراد مسن یا کسانی که از سایر مشکلات سلامتی رنج می برند مشکل ساز باشد. عوارض آرتروز باعث تغییر شکل زانو می شود، یک بیماری دژنراتیو مفصلی که می تواند باعث درد، سفتی و محدودیت دامنه حرکتی شود. این مشکل زمانی رخ می دهد که شکل دررفتگی زانو باعث افزایش ساییدگی غضروف و سایر ساختارهای زانو شود.

انواع آرتروز

بدشکلی های مفصل زانو می تواند به صورت ژنووالگوما (پای ضربدری)، ژنووالگوما (پای ضربدری) و ژنو ریکوراتور (زانو خم شده به پشت) باشد.

Genu valgum یا پاهای ضربدری، وضعیتی است که در آن زانوها به سمت بیرون می چرخند و به سمت داخل خم می شوند، حتی زمانی که در حالت ایستاده با مچ پاهای باز قرار می گیرند و زانوها یکدیگر را لمس می کنند.

ژنوواروم یا جلوی پا وضعیتی است که در آن زانو به سمت داخل خم می شود و باعث می شود زانو از مفصل مچ پا دورتر شود.

انحراف زانو به عقب، که به آن هایپر کشیده یا ژنو رکوراتوم نیز گفته می شود، وضعیتی است که در آن کاسه زانو از محدوده حرکتی طبیعی خود فراتر رفته و باعث می شود زانو به سمت عقب حرکت کند.

شکستگی زانو را چگونه درمان می کنید؟

درمان دررفتگی زانو بسته به علت و شدت بیماری متفاوت است. اگر احساس درد یا مشکل در حرکت زانو دارید، باید با پزشک یا پزشک مشورت کنید. متخصصان می توانند به شما در تعیین علت دررفتگی زانو کمک کرده و بهترین راه را برای درمان آن توصیه کنند. با درمان و مدیریت مناسب، اکثر افراد مبتلا به آسیب های زانو می توانند زندگی عادی خود را از سر بگیرند.

فیزیوتراپی می تواند به بهبود قدرت و انعطاف زانو کمک کند و به تسکین درد و بهبود تحرک منجر شود. ورزش منظم همچنین می تواند نقش کلیدی در مدیریت دررفتگی زانو با بهبود قدرت و انعطاف پذیری زانو داشته باشد. یک فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند تا یک برنامه ورزشی متناسب با نیازها و اهداف خاص خود ایجاد کنید.

در موارد شدید، ممکن است برای اصلاح ناهنجاری ها و بازگرداندن عملکرد طبیعی زانو به جراحی نیاز باشد. جراحی برای درمان ناهماهنگی زانو ممکن است شامل روش‌هایی مانند استئوتومی، که در آن استخوان برای اصلاح بدشکلی حرکت می‌کند، یا آرتروپلاستی، که شامل جایگزینی مفصل معیوب با یک مفصل مصنوعی است، باشد. انتخاب جراحی به شرایط خاص و شدت تغییر شکل زانو بستگی دارد.

علاوه بر فیزیوتراپی، بریس‌ها و جراحی، سایر درمان‌های ناهنجاری‌های زانو شامل استفاده از وسایل کمکی مانند عصا یا زانوبند و داروها برای مدیریت درد و التهاب است. می توانید از بریس برای حمایت از زانو و جلوگیری از تغییر شکل بیشتر استفاده کنید.

در صورت دررفتگی زانو از زانوبند طبی استفاده کنید

زانوبند طبی برای دررفتگی های خفیف تا متوسط ​​زانو توصیه می شود. استراحت می تواند از ایجاد بدشکلی مفصل جلوگیری کند. علاوه بر این، این دستگاه های ارتوپدی می توانند درد و تورم ناشی از اختلالات مفصلی را بهبود بخشند. برای انتخاب مدل زانوبند طبی مناسب برای تعویض زانو بهتر است با پزشک مشورت کنید. زانوبند طبی Tenyar به اصلاح سفتی زانو کمک می کند. دررفتگی زانو یکی از شایع ترین مشکلات ارتوپدی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مشکلات رایج ارتوپدی، مقالات ما در مورد شایع ترین مشکلات ارتوپدی پا + اهمیت پیچ خوردگی زانو و مچ پا را بررسی کنید.

نتیجه

توجه به این نکته ضروری است که تغییر شکل زانو می تواند پیشرونده باشد و با گذشت زمان بدتر شود. برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات و افزایش شانس درمان موفقیت آمیز، مراجعه به موقع به فیزیوتراپی مهم است. متخصصان ارتوپدی و فیزیوتراپ ها می توانند دررفتگی زانو را تشخیص داده و پس از ارزیابی کامل یک برنامه درمانی مناسب را تجویز کنند.

دکمه بازگشت به بالا