جامعه و خانواده

روزه گرفتن فرصتی برای اصلاح رفتارهای ناسالم تغذیه ای است

روزه گرفتن فرصتی برای اصلاح رفتارهای ناسالم تغذیه‌ای است

سی وی نت/آذربایجان شرقی با فرارسیدن ماه مبارک رمضان اهمیت تغذیه صحیح بیش از پیش نمایان می شود. انتخاب مواد غذایی مناسب برای سحر و افطار می تواند تأثیر زیادی بر سلامت جسمی و روحی روزه داران داشته باشد.

کارشناسان تغذیه تأکید دارند که مصرف مواد مغذی و متعادل در این ماه نه تنها به حفظ انرژی و پیشگیری از کمبود آب کمک می کند بلکه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از مشکلات گوارشی ایفا می کند.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در گفت وگو با سی وی نت در این خصوص افزود: ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی از لحاظ جسمانی نیز در کنترل وزن کمک کننده است و در بیماری هایی که به عادت غذایی وابسته است نقش مهمی ایفا می کند.

فتح اله پورعلی ادامه داد: روزه گرفتن فرصتی برای اصلاح رفتارهای ناسالم تغذیه ای است.

وی با بیان اینکه در وعده های افطار و سحری غذاهای چرب و شیرین در سفره ها بیشتر خودنمایی می کند گفت: روزه داری بدون رعایت اصول تغذیه ای سالم نه تنها ضامن سلامتی نیست بلکه سلامتی را به خطر می اندازد. آثار جسمانی روزه داری زمانی محقق می شود که تغذیه ما در سحری افطار و شام با برنامه ریزی پیش رود.

وی به چند اصول تغذیه ای مهم که رعایت آن ضروری است اشاره و : افطار تا سحر زمانی برای تأمین غذا و آب مورد نیاز بدن است با خوردن آب مواد اضافی و سموم تولید شده در بدن دفع می شود.

پورعلی خاطرنشان کرد: توصیه می شود تغذیه در ماه رمضان با روزهای عادی تا حدودی شبیه هم باشد و غذاهای ساده مصرف شود یعنی تعادل تنوع و هرم غذایی را در رژیم غذایی رعایت کنیم و از مصرف گروه های متفرقه مانند نمک شکر و روغن پرهیز شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با روزه گرفتن بدون سحری غذا به کبد در مدت طولانی نرسیده و بدن با افت قند خون مواجه می شود گفت: از کم خوری و بیش خوری پرهیز کنیم برخی افراد فکر می کنند اگر در سحری غذای بیشتری میل کنند راحت تر روزه می گیرند درحالی که اینگونه نیست. 

وی ادامه داد: اگر فردی در این ماه قصد دارد وزن خود را کاهش دهد باید طبق اصول نسبت به روزهای عادی ۲۰ درصد از غذای مصرفی خود را کاهش دهد.  

وی با بیان اینکه اگر غذای کمتری به بافت های بدن برسد ماهیچه ها در اندام های مختلف از بین می رود گفت: غذا را باید آهسته خورده و جویدن کامل اتفاق بیفتد.

پورعلی خاطرنشان کرد: توصیه می شود از غذاهای پر فیبر از جمله میوه ها سبزی ها حبوبات و غلات سبوس دار استفاده شود که ویتامین مینرال بدن را تأمین می کنند و چون هضم و جذب آنها تدریجی است می توانند در مدت طولانی ما را سیر نگه دارند.

وی با اشاره به اینکه طبق منابع علمی چربی های حیوانی کلسترول خون را افزایش می دهند بنابراین باید مصرف این روغن ها محدود شود گفت: روغن های نباتی از روغن های حیوانی مضرتر است بنابراین روغن های مایع از جمله کلزا کانولا و روغن زیتون جایگزین آنها شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی اظهار کرد: در این ماه هر چقدر غذاها آب پز و کبابی باشد به همان اندازه بهتر است چراکه غذای سرخ شده چربی خون را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: از نوشیدنی های کافئین دار مانند چای پررنگ کوکا و قهوه که ادرار آور بوده و طول روز ما را تشنه می کنند پرهیز کنیم.

وی افزود: مصرف گوشت و لبنیات مانعی ندارد به ویژه برای نوجوانان که در مرحله رشد هستند توصیه می شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا