دمنوش را در چه لیوانی درست کنم؟
دم کردن گیاهان و میوه ها یا گرفتن عصاره آن ها یکی از متداول ترین و قدیمی ترین روش های مصرف داروهای گیاهی است و از گذشته های دور تاکنون انواع دمنوش های گیاهی مورد توجه بسیاری از مردم بوده است . نوعی نوشیدنی گیاهی است که با استفاده از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوست میوه یا اجزای دیگر که قابل حل در آب است، بصورت خشک یا تازه تهیه می شود.

امروزه برخی از افراد برای بهره بردن از فواید درمانی از دمنوش ها ، تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه و پذیرایی از مهمانان از انواع دمنوش استفاده می کنند. در این بخش از آشپزخانه شما را با طرز تهیه انواع دمنوش آشنا خواهیم کرد. که میتوانید یک لیوان دمنوش خوشمزه برای عزیزان خود تهیه کنید.
طرز تهیه انواع دمنوش های ترکیبی
مواد لازم :
- :2 قاشق غذاخوری
- سنبل طیب:1 قاشق مرباخوری
- لیمو عمانی:1عدد.
گل گاوزبان را با سنبل الطیب داخل یک قوری بریزید و سپس روی آن آب جوش بریزید چند قطعه اضافه کنید و اجازه دهید که نیم ساعت دم بکشد .
طرز تهیه دمنوش آرامبخش
طرز تهیه دمنوش گل گاوزبان و لیمو عمانی:
لیموعمانی ها را سوراخ کنید و به همراه گل گاوزبان و آب جوش در قوری بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 30 دقیقه دم بکشد. می توانید به این دمنوش کمی اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود سپس آن را میل کنید.
طرز تهیه دمنوش گیاهی و زیرفون:
مواد لازم:
- به لیمو 1 قاشق مرباخوری
- زیرفون 1 قاشق غذاخوری
- آب 2 لیوان
تمام مواد را در یک قوری چینی بریزید و روی حرارت پایین قرار دهید تا بجوشد. سپس بگذارید اجازه دهید 30 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم بماند تا دم بکشد.می توانید در هنگام نوشیدن چند قطره آب لیموی تازه در آن بچکانید.
طرز تهیه لیمو
طرز تهیه دمنوش گیاهی به لیمو
برای تهیه دمنوش به لیمو یک قاشق غذاخوری از برگ به لیمو را در قوری بریزید و به آن آب جوش بیفزایید. بیست دقیقه اجازه دهید تا دمنوش به خوبی دَم بکشد سپس به آن نبات یا عسل اضافه و میل کنید. یک قاشق غذاخوری برگ بادرنجبویه را داخل یک قوری ریخته و آب داغ روی آن بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.
دستور تهیه دمنوش گیاهی بابونه
بابونه خشک شده را در یک فنجان بریزید. روی آن آب جوشیده بریزید.اجازه دهید 3 دقیقه بماند تا دم بکشد. می توانید روی آن را بپوشانید تا زودتر و بهتر دم شود یا اگر از لیوان های مخصوص دمنوش استفاده می کنید درب آن را بگذارید. همچنین می توانید به تعداد بیشتری در قوری بریزید و پس از آماده شدن در فنجان بریزید.
نحوه تهیه دمنوش گیاهی دارچین
دو یا سه عدد چوب را با آب سرد شسته، خرد کنید و داخل یک قوری انداخته و روی آن آب جوش (دمای 80-90 درجه سانتی گراد) بریزید سپس به مدت 15 تا 20 دقیقه دم کرده و در صورت تمایل و برای تعدیل طبع گرم دارچین، آن را با تازه میل نمایید.می توانید برای شیرین شدن دمنوش دارچین، موقع دم کشیدن داخل قوری یک تکه نبات بیندازید.
تهیه دمنوش گیاهی زنجبیل
اول زنجبیل را بشویید و آن را به تکه های ضخیم متوسط تقسیم کنید.سپس، آب را در یک ظرف گرم کنید.زمانی که آب جوشید، ریشه را اضافه کنید و برای 10 دقیقه اجازه دهید بماند. تعداد 15 عدد از میوه نسترن را که ترجیحا از نوع تازه ی آن باشد، به همراه دو لیوان آب جوش و مقداری نبات بگذارید تا به مدت 30 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد .می توانید در تهیه چای میوه گل نسترن ، میوه ها را به دو قسمت تقسیم نمایید و سپس در قوری بیندازید .
بعد از اینکه دمنوش آماده شد آن را با استفاده از صافی ، صاف کرده و در فنجان یا لیوان مورد نظر سرو نمایید . شما می توانید به طور معمول در چای که به صورت روزانه دم می کنید مقداری عرق گل نسترن را اضافه کنید و از طعم و بوی خوش آن لذت ببرید
طرز تهیه دمنوش یا چای گزنه
1 قاشق غذاخوری برگ خشک شده را در یک قوری ریخته و دو لیوان بزرگ آب با دمای 80 یا 100 درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید.اجازه دهید دمنوش به مدت 20 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از توت، عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
یک قاشق چای خوری از این گیاه را در یک فنجان آب جوش ریخته و برای 5-10 دقیقه دم کنید سپس در جرعه های کوچک و بدون شیرین کننده هر روز، 1-2 فنجان کوچک، با توجه به نیاز بدن بنوشید. مقدار بیش از حد این چای خستگی و ایجاد می کند.
طرز تهیه چای اسطوخودّوس
جوانه های تازه یا خشک شده ی اسطوخودوس را به فنجان چای اضافه کنید.آب را به جوش آورده و پس از اینکه یک دقیقه آن را از روی شعله ی گاز برداشتید، آن را برای چای خود مورد استفاده قرار دهید.آب را بر روی جوانه های اسطوخودوس ریخته و اجازه دهید که به مدت 5 دقیقه، این چای دم بکشد. بشقابی را روی بخار لیوان قرار دهید که تا ها بهتر دم بکشد. بشقاب را بردارید و اگر طعم شیرین را دوست دارید و از آن لذت میبرید، مقداری عسل به آن اضافه کنید! نیاز نیست که اسطوخودوس را از لیوان خارج کنید، زیرا بیشتر اسطوخودوس ها، در لیوان ته نشین میشوند.
طرز تهیه چای زعفران
ابتدا آب را بجوشانید و حدود 3 یا 4 رشته از زعفران را داخل فنجان بریزد.سپس آب جوش را داخل فنجان بریزد و بگذارید 3 – 4 دقیقه در این حالت بماند.در صورت تمایل یک قاشق چای خوری عسل نیز به آن اضافه کنید و از چای خود لذت ببرید. آب را بجوشانید.برگ های را بشویید و خورد کنید.برگ ها را آماده کنید.آب جوشیده را بر روی برگها بریزید.چای را دم کنید و بگذارید به مدت 5 الی 10 دقیقه دم بکشد، ولی اگر چای قویتری بخواهید، اشکالی ندارد که بیشتر زمان بگذارید.
نکات تکمیلی در مورد تهیه دمنوش
پرس وسیله ای بسیارساده و کاربردی است که با استفاده از آن میتوانید چای، دمنوش، قهوه و البته کف شیر درست کنید. فرنچ پرس از یک مخزن، صافی، اهرم و درب تشکیل شده است که درب، صافی و اهرم به هم متصل هستند و برای جداسازی مواد از قهوه و یا دمنوش استفاده میشوند. استفاده از فرنچ پرس بسیار آسان است و درهرمکانی میتوانید از آن استفاده کنید چون نیاز به برق و یا وسایل اضافی مثل فیلتر و سایر موارد نیست. همین طور میتوانید این وسیله را در مسافرت همراه خود ببرید.
فرنچ پرس ها در سایز ها و مدل های مختلف به فروش میرسند، معمولا دارای مخزن شفاف از جنس پیرکس هستند و در سایزهای 2 نفره تا بسیار بزرگ در بازار موجود هستند. در هنگام تهیه فرنچ پرس سعی کنید از جنس پیرکس و اهرم استیل مرغوب تهیه کنید و دقت داشته باشید صافی تمام قطر مخزن را بپوشاند.برای دریاقت قیمت فرنچچ پرس،قیمت لیوان فرانسوی و… به فروشگاه موکو مراجعه کنید.
منبع:فروشگاه موکو