درگذشت و خاکسپاری فرزین غفوری در سکوت خبری
فرزین غفوری نویسنده پژوهشگر و عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ۵۰ سالگی از دنیا رفت و ۸ آبان به خاک سپرده شد.
علی یاری مدیر روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با تأیید این خبر به سی وی نت گفت: مرحوم غفوری دچار عارضه قلبی شده و تحت عمل آنژیو قرار گرفت. بعد از عمل هم حالش خوب بود اما متأسفانه روز یکشنبه ششم آبان از دنیا رفت و روز گذشته نیز در بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.
محمدجعفر یاحقی شاهنامه پژوه و استاد زبان و ادبیات فارسی در سوگ نامه ای برای فرزین غفوری که هشتم آبان با عنوان «جوان بود و از گوهر نامدار» نوشته است: هنوز داشت می بالید و به تولید انبوه نرسیده بود هنوز داشت برای پژوهش های بزرگتر آماده می شد که یک روز یعنی همین امروز صبح دیدم یارانش درفرهنگستان سیاه پوش برای بدرقۀ آخرینش آماده می شوند. فرزین غفوری حسابی پای در راه پژوهش نهاده و به تاریخ ساسانیان دل داده بود. موشکافانه از لابلای شاهنامه آگاهی های ناب و نفیس تاریخی را به در می کشید و بر تاقچه مطالعات ادبی-تاریخی می نهاد که جای چنین کاری خالی بود و حالا که او هم – چه بی هنگام- به خیل رفتگان پیوست چه کسی این راه نرفته را دنبال خواهد کرد؟ فکر نمی شد که به این زودی قلم را با خود به دل خاک بسپارد و همه تشنگان فرهنگ و ادب را به انتظار بگذارد!
نفرین به مرگ که گاهی چه بی هوا به سراغ زندگانی می آید که هنوز وام خود را به زندگی نتوخته اند!
به فرهنگستان و همه سیاه پوشان امروز صبح: همکاران و اعضای خانوداه و دوستدارانش که دیگر چهرۀ خندان و جوینده او را نخواهند دید از بن دندان اندوهباد می گویم:
بنشینم و صبر پیش گیرم…»
در این زمینه بیشتر بخوانید:
توقعی که از جشنواره های ادبی می رود
فرزین غفوری متولد سال ۱۳۵۳ در تهران بود. او کارشناسی علوم سیاسی و روابط بین الملل را با طرح تحقیقی «تاریخ اسماعیلیه و جامعه شناسی سیاسی دوره سلجوقی» دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دریافت کرد. کارشناسی ارشد خود را نیز در رشته تاریخ ایران باستان در دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با پایان نامه «بررسی تطبیقی شاهنامۀ فردوسی(دورۀ خسروانوشیروان) و منابع تاریخی» گذراند و در سال۱۳۹۴ دکتری تاریخ باستان خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. «سنجش منابع تاریخی شاهنامۀ فردوسی دربارۀ پادشاهی خسروانوشیروان» عنوان تز دکتری او بود.
از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۷ پژوهشگر گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود و از سال ۱۳۹۷ عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی شده بود.
غفوری برای کتاب «سنجش منابع تاریخی شاهنامه در پادشاهی خسروانوشیروان» برگزیده هفدهمین دورۀ جایزۀ قلم زرّین (پژوهش برگزیده در حوزۀ نقد و پژوهش ادبی) برندۀ پانزدهمین دورۀ جایزۀ پژوهش فرهنگی سال (پژوهش برگزیده در حوزۀ مطالعات ادبی و زبان فارسی) و برندۀ ششمین دورۀ جایزۀ استاد دکتر فتح الله مجتبایی (یکی از دو رسالۀ دکتری برگزیدۀ سال ۱۳۹۴ در حوزۀ ادبیات عرفان و فلسفه) شد.
انتهای پیام