تاثیر بارشهای اخیر بر میانگین بارندگی در کل کشور چه بود؟
باوجود بارندگیهای چشمگیری که طی دو ماه اول زمستان در کشور رخ داد، همچنان وضعیت بارندگی در ۲۵ استان منفی بوده و میانگین بارشهای کشور هم ۱۰ درصد کمتر از نرمال است.
به گزارش سی وی نت، طی چند هفته اخیر با ورود سامانههای بارشی متعدد به کشور، بارش برف و باران شدیدی رخ داد که در برخی استانها نیز موجب صدور هشدارهای هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع سیل، کولاک برف و احتمال ریزش بهمن شد با این وجود بارشهای پاییز امسال در کشور ۴۰ درصد کمتر از حد نرمال بود که بارندگیهای فرانرمال دو ماه نخست زمستان سبب شد تا حدود ۶۰ درصد از این کسری جبران شود.
میانگین بارش کشور از ابتدای سال زراعی یعنی اول مهرماه تا کنون حدود ۱۱۰ میلی متر بوده که ۷۴ میلی متر آن از ابتدای زمستان تا ۲۶ بهمن دریافت شده است. با این وجود در حال حاضر میانگین بارش در کل کشور حدود ۱۰ درصد کمتر از حد نرمال است و وضعیت بارندگی ها در ۲۵ استان منفی است.
بیشترین میزان کسری بارش کشور تا این موقع از سال زراعی با مقدار ۱۷۳.۶ میلی متر مربوط به گیلان است. پس از آن استان های مازندران با ۱۱۷، گلستان ۷۹ و قزوین با ۷۰ میلی متر کسری بارش نسبت به شرایط نرمال مواجهاند.
این شرایط در حالی است که میزان بارشها در کهگیلویه و بویراحمد ۱۵۰، بوشهر ۱۱۴ و چهارمحال و بختیاری حدود ۱۰۵ میلی متر بیشتر از حد نرمال بوده است.
بارش نیممتری برف در فیروزکوه
بر اساس دادههای اعلام شده از سوی سازمان هواشناسی، بارندگیهای تهران اگرچه از ابتدای زمستان تاکنون در محدوده نرمال بوده اما کم بارشی گسترده پاییز سبب شده تا میانگین بارش استان از ابتدای سال زراعی تا کنون حدود ۴۰ درصد کمتر از حد نرمال باشد.
این کمبود بارشها نسبت به سال گذشته درحالی است که براساس آخرین اطلاعات دریافتی از ایستگاههای هواشناسی درباره آخرین بارندگیها در تهران، ۴۸ سانتیمتر برف از ایستگاه هواشناسی «آلودگی» فیروزکوه و همچنین از ایستگاههای آبعلی ۱۸ سانتیمتر، دماوند ۱۴ سانتیمتر، شمیرانات ۱۳ سانتیمتر و لواسانات ۱۱ سانتیمتر برف گزارش شده است.
انتهای پیام