بهترین شیوهها برای اینکه خواص گوشت قرمز را حفظ کنید
گوشت منبع غنی پروتئین است و پروتئین هم جزو جدا نشدنی از رژیم غذایی ماست. به همین دلیل باید از این ماده غذایی استفاده کنیم البته در حد اعتدال و با بهترین کیفیت. قیمت گوشت گران است و تهیه آن مشکل شده است، بنابراین بهتر است از همان مقدار کمی هم که برای تهیه غذا استفاده میکنید بیشترین استفاده را بکنید و بهترین غذاها را آماده کنید. در ادامه نکاتی را درباره گوشت و جایگزین هایش پیشنهاد میکنیم:
جایگزینهای کمک کنندهء گوشت
اگرچه هیچ چیز نمیتواند جای پروتئین حیوانی را بگیرد، اما میتوانید از غلات حبوبات برای غنی شدن غذای خود استفاده کنید. همچنین میتوانید لوبیا، عدس، سویا، کره مغزها و مغزها، دانهها و کره دانهها و غلات سبوسدار مانند بلغور جو دوسر، کینوا و نانهای جوانه زده را مصرف کنید.
جایگزینهای ارزانتر برای گوشت
گوشتهای فراوری شده قیمت مناسبتری دارند بنابراین بسیاری از خانوادههای پرجمعیت از این فراوردهها استفاده بیشتری میکنند.
ما بارها طرز تهیه کالباس و همبرگر خانگی را آموزش داده ایم. به راحتی میتوانید طرز تهیه کالباس و همبرگر خانگی را از اینترنت جست و جو کنید و با کمی گذاشتن وقت، این محصولات را در منزل تهیه کنید و اگر در مواردی هم مجبور به استفاده از نوع آماده آن شدید، سادهترین فراورده و با کمترین افزودنی را با توجه به تاریخ تولید آن تهیه کنید.
مناسبترین شیوه پخت گوشت
شیوههای مختلف پخت گوشت شامل کباب کردن، آب پز یا بخارپز کردن و سرخ کردن انواع گوشت است.
هنگام کباب کردن گوشت، اگر شیره گوشت در معرض تماس مستقیم شعله قرار گیرد و حالت سوختگی پیدا کند در دراز مدت این نوع سوختگی در گوشت باعث بروز سرطان میشود. تا حد امکان زمان کباب شدن گوشت را کم کنید برای این کار باید گوشت را به قطعات کوچک برش بزنید.
معمولاً مدت زمان پخت گوشت در روش کبابی کم است و امکان خام ماندن بخشهای داخلی آن با این روش بالاست. به همین دلیل توصیه میشود گوشتهای کبابی را بسیار نازک ببرید و در صورت امکان برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مرکز آنها هم به خوبی پخته شود.
گوشت سرخ شده هم روغن زیادی را جذب میکند و علاوه بر اینکه کالری بسیار بالایی پیدا میکند، نوع روغن و میزان روغن مصرفی هم در کاهش کیفیت و ارزش غذایی گوشت پخته شده تاثیرگذار است. آب پز و بخارپزکردن گوشت کالری کمتری نسبت به انواع دیگر دارد. گوشت سفید، سرشار از آهن، روی و ویتامین B۱۲ و گوشت قرمز غنی از منیزیم است.
بهتر است مایعی که در روند پخت گوشت از آن خارج میشود، مستقیم داخل غذا استفاده شود. معمولاً بیشترین میزان پروتئینها و ویتامینهای محلول در آب، بهخصوص ویتامینهای گروه B، هنگام پختن از بافت گوشت خارج و به آب در حال جوش وارد میشود بنابراین نباید آب و کف گوشت را دور بریزید، چون عملا بخش زیادی از ریزمغذیهای گوشت با این کار از بین میرود.
پخت طولانی مدت، مواد مغذی موجود در گوشت را از بین میبرد.
از آنجا که گوشت چربی دارد، به هنگام پخت به افزودن روغن نیازی نیست.
طبخ گوشت به صورت کبابی یا خورشتی بهترین روش پخت گوشت است. از آنجا که چربترین قسمت گوشت قرمز یا سفید برای تهیه گوشت چرخ کرده استفاده میشود، هنگام خرید به این موضوع توجه کنید.
نگه داری گوشت در دمای مناسب
یکی از مهمترین نکتهها در تهیه کباب، نگهداری گوشت خام در دمای مناسب تا پیش از کباب کردن آن است. گوشت کبابی را حداکثر در دمای ۶ تا ۸ درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کنید، زیرا نگهداری گوشت در دمای بالای ۸ درجه بیشتر از ۲ ساعت باعث فساد گوشت میشود.
چند نکته
امروزه در آشپزی از انواع پنیر استفاده میشود، این در حالی است که پنیر علاوه بر تامین پروتئین مقدار زیادی چربی هم دارد که باعث اضافه وزن و چاقی میشود؛ بنابراین نه جایگزین مناسبی برای پروتئین است که زیاد از آن استفاده کنید و نه برای مصرف با گوشت به میزان فراوان توصیه میشود.