جامعه و خانوادهکسب و کار ایرانی

بایوساید چیست؟

 

در صنایع مختلف، مواد مضر مانند باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها، سیستم‌های انتقال و توزیع یا ذخیره‌سازی، به عنوان پدیده‌های بسیار نامطلوب با عیوب مختلف به شمار می‌روند. به عنوان مثال، وجود میکروارگانیسم ها در صنعت نفت منجر به تجزیه هیدروکربن های نفتی می شود و این پدیده منجر به افزایش چگالی روغن، افزایش محتوای گوگرد و تغییر در ویسکوزیته محصول می شود.

علاوه بر کاهش موارد ذکر شده، فعالیت منفی میکروارگانیسم ها باعث آسیب به صنعت انتقال نفت و گاز و تولید ترکیبات منفی مانند H2S، پلیمرها، اسیدهای آلی و … می شود به عنوان مثال: در تصفیه خانه های آب شرب، فعالیت موجودات زنده ای مانند باکتری های هوازی و بی هوازی، جلبک ها، قارچ ها و غیره، شرایط آب خوب نیست و نمی توانند نوشیدنی داشته باشند.

برای جلوگیری از این موارد و غلبه بر اثرات منفی این باکتری ها از مواد شیمیایی به نام بایوساید ها استفاده می شود. بایوسیدها گروهی از مواد شیمیایی هستند که برای از بین بردن میکروارگانیسم های مضر استفاده می شوند.

به عبارت دیگر بیوسیدها گروهی از مواد شیمیایی بر پایه اسید پراکسی استیک یا ایزوتیازولین ها هستند که وجود آنها در سیستم باعث از بین رفتن میکروارگانیسم های هوازی و بی هوازی می شود. در برخی منابع، بیوسیدها با نام‌های دیگری مانند باکتری‌کش‌ها یا بیوسیدها شناخته می‌شوند. با آبان شیمی پالایش همراه باشید.

انواع بیوسیدها بسته به ماهیت شیمیایی آنها

زیست کش ها را می توان از دیدگاه های مختلف طبقه بندی کرد. بسته به روش اکسیداسیون، بیوسیدها را می توان به گروه های زیر تقسیم کرد.

آنتی اکسیدان

این نوع بیوسیدها شامل بیوسیدهای مبتنی بر هیپوکلریت سدیم و کلر هستند. جدول (1) برخی از انواع بیوسیدهای اکسید کننده را به همراه سایر داده های مربوط به میزان مصرف آنها نشان می دهد.

بدون اکسیداسیون

این نوع بیوسیدها شامل ایزوتیازولین، گلوتارآلدئید و بیوسیدهای مبتنی بر آمونیوم مانند بنزالکونیوم کلرید هستند. جدول (2) اطلاعاتی در مورد برخی از انواع بیوسیدهای غیر اکسید کننده و مصرف آنها ارائه می دهد.

زیست شناسی چگونه کار می کند

با توجه به تنوع زیست کش ها واضح است که مکانیسم عمل آنها متفاوت است. اما از دیدگاه کلی می توان گفت که موجودات زیستی ابتدا به داخل سلول نفوذ کرده و متابولیسم میکروارگانیسم ها را متوقف می کنند. سپس واکنش نشان دهید این امر باعث تغییراتی در عملکرد سلولی می شود و در نهایت منجر به مرگ میکروارگانیسم می شود. در اینجا چند نمونه از مکانیسم های عمل بیوسیدهای مختلف آورده شده است:

اکسید کننده بیوسیدها (هالوژن و پراکسید)

این نوع بیوسیدها برای اکسیداسیون ترکیبات آلی با استفاده از مکانیزم رادیکال استفاده می شوند.

بیوسیدهای الکتروفیلیک (فرمالدئید و ایزوتیازولونها)

این نوع زیست کش ها با اتصال به هسته دوست ها، آنزیم را غیرفعال می کنند.

پروتونوفورها (پارابن ها، بنزوئیک اسید و سوربیک اسید)

این نوع بیوسیدها باعث اسیدی شدن سیتوپلاسم سلولی و اختلال در متابولیسم سلولی می شوند.

کاربرد بیوساید

بیوسیدها به طور گسترده در سه صنعت زیر استفاده می شوند:

صنعت تصفیه آب و فاضلاب

صنعت نفت و گاز

برج خنک کننده

در زیر برخی از کاربردهای بیوسیدها در زمینه های مختلف آورده شده است.

کاربرد بیوسیدها در تصفیه آب و فاضلاب

رشد و تکثیر موجودات مختلف از جمله باکتری ها، قارچ ها و جلبک ها در حوضچه های تصفیه آب آشامیدنی مشکلات عدیده ای را به همراه دارد که مهم ترین آنها بروز بیماری های گوارشی، پوستی و ریوی است. همچنین باید توجه داشت که با توجه به تغییراتی که میکروارگانیسم ها در شرایط فعلی سیستم خنک کننده ایجاد می کنند، میزان رسوب ایجاد شده در این تاسیسات افزایش می یابد.

بیوسیدهای مختلفی برای مدت طولانی در تصفیه آب استفاده می شده است. بیوسیدهای مورد استفاده در تصفیه آب شامل بیوسیدهای اکسید کننده مانند محصولات کلر و برم و همچنین بیوسیدهای غیر اکسید کننده از جمله ایزوتیازولین، کواتس، ارگانوبرومین و گلوتارآلدئید هستند. هدف از استفاده از این ترکیب برای تصفیه آب، حذف رسوبات، لجن های شیمیایی و باکتری ها است.

در تصفیه خانه ها معمولاً از خواص بیوسیدی کلر همراه با ازن استفاده می شود. از آنجایی که در فرآیند تصفیه آب از سیستم های اسمز معکوس نیز استفاده می شود، ورود آب به دستگاه اسمز معکوس می تواند غشاء RO را آلوده کند. بسیاری از باکتری‌های موجود در آب منجر به کاهش مقدار pH می‌شوند و در اثر هیدرولیز، در نهایت منجر به تخریب غشا در سیستم اسمز معکوس می‌شود. برای اطلاع از قیمت بایوساید کلیک کنید.

غشاء و فرآیندهای غشایی نقش حیاتی در سیستم های نمک زدایی صنعتی دارند و آسیب آنها منجر به کاهش عملکرد و کیفیت آب خروجی از آنها می شود. بنابراین لازم است غشاها از میکروارگانیسم ها تمیز شوند. در این موارد می توان از بیوسیدهای غشایی ویژه سازگار با ساختار غشایی استفاده کرد.

استفاده از بیوسیدها در تصفیه آب در استخرهای شنا

باکتری ها و ترکیبات موجود در استخر می توانند به مرور زمان باعث ایجاد بیماری های پوستی یا تغییر رنگ آب شوند، به این منظور از تشکیل، رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها در آب استخر، مواد باکتریایی اکسید کننده مانند کلر و ازن جلوگیری می کنند. بسته بندی شده

استفاده از بیوسیدها در روغن

روغن بستری ایده آل برای رشد میکروارگانیسم ها است، زیرا حاوی کربن است و همانطور که در قسمت های قبل گفته شد، وجود باکتری باعث تغییراتی در نفت خام و کاهش کیفیت آن می شود. میکروارگانیسم ها در صنعت نفت می توانند ساختار مولکولی نفت را بشکنند و سولفید هیدروژن تولید کنند. افزایش ویسکوزیته روغن و گوگرد از دیگر معایب میکروارگانیسم هاست.

در خطوط انتقال نفت، وجود میکروارگانیسم ها عامل اصلی فرسایش، خوردگی و رسوبات است. این اتفاقات باعث تلفات و آسیب زیاد به سیستم استخراج نفت می شود. بیوساید نفت می تواند با از بین بردن میکروارگانیسم ها نقش مهمی در پیشرفت این صنعت داشته باشد. برای جلوگیری از تأثیر باکتری ها، از انواع مختلف بیوسیدها در میادین نفتی استفاده می شود.

بیوسیدهای مورد استفاده در صنعت نفت باید دارای ویژگی های خاصی باشند که مهمترین آنها به شرح زیر است:

زندگی طولانی

نقطه ذوب بالا

پایداری شیمیایی خوب

 

دکمه بازگشت به بالا