اقتصادیکسب و کار ایرانی

آیا قهوه می‌تواند در بهبود متابولیسم دیابتیک‌ها مفید باشد؟

آیا قهوه برای دیابتی ها خوبه؟

دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ می‌دهد:

درمان پیسی با قهوه های گانودرما: سلام می‌خواهم راجع به نوشیدنی محبوب خیلی هامون صحبت کنم و مصرفش برای افراد دیابتی، نوشیدنی که شاید اطلاعات خیلی ضد و نقیضی هم راجع به اون دریافت کرده باشیم، بله راجع به قهوه وقتی می‌خواهیم صحبت بکنیم و اثرات شفابخش و یا درمانیش، همیشه با اما و اگر های زیادی مواجه هستیم واقعیتش این هست که توی مطالعات علمی همینطوره یعنی یه سری مطالعات نشان می‌دهند که اصلاً در واقع قهوه نقش پیشگیری کننده از بیماری‌ های قلبی و دیابت و سرطان داره ولی یکسری از مطالعاتم نشان می‌دهند که نه مصرف بلند مدت قهوه می‌تونه اصلاً مقاومت به انسولین را تشدید کند و یا باعث افزایش سطح قند خون بشه، تکلیف چیه و اصلا چرا این همه اطلاعات ضد و نقیض ما دریافت می‌کنیم ؟

همچنین ببینید:

قهوه گانودرما برای پسوریازیس: چند دلیل دارد این تناقض در اطلاعات یکی در واقع برمی‌گرده به تفاوت‌ های ژنتیکی افراد در متابولیسم در واقع بعضی از افراد هستند که کافئین رو خیلی آروم تر بدنشون متابولیزه می کنه و معمولا دیده میشه این افراد سطح قند خونشان بالاتره بعد از مصرف قهوه، ولی افرادی که متابولیسم قهوه درشان سریعتر اتفاق می‌افته کافئین و سریع‌تر متابولیزه می‌کنند، سطح کمتری از قند خون را بعد از مصرف دارند. این تفاوت تنها علت این همه اطلاعات ضد و نقیض در مورد قهوه نیست بلکه مطالعاتی که معمولا رو قهوه تمرکز می‌کنند، نشان می‌دهند دوز مصرف قهوه در این افراد متفاوت بوده و طول مدت قهوه متفاوت بوده و نکته مهم دیگری که از عادت های دیگه که همراه با مصرف قهوه وجود داره متفاوته و آنها هستش که تاثیر میزاره، مثلاً بستگی به این داره که شما چه شیری دارید به قهوه اضافه می‌کنید همراه اون چی می‌خورید از چه شیرین کننده‌ای استفاده می‌کنید.

پس اگر من و شما اطلاعات ضد و نقیض می‌شنویم واقعا به خاطر این است که این مطالعات با هم یکدست و یکسان نیستند که بخوایم ما ازشون یه چیز درست درمانی بکشیم بیرون و بگیم خب پس این حتما می‌تونه این اثر را داشته باشه یا نه.

اما یه نکته خیلی مهم و اون اینکه ما قهوه رو معادل کافیئن فقط نباید ببینیم، چرا؟ خیلی از این مطالعات که اثرات خوب مصرف قهوه را داره نشون میده بر کنترل سطح قند خون حتی از قهوه دکافئینه استفاده کردند و در واقع علت اصلی این چیه؟ علت این هستش که در قهوه ترکیبات پلی فنولی خیلی خوب وجود دارد که اینها آنتی اکسیدانن همینطور مقداری منیزیم و کروم وجود دارد که این دو تا ماده معدنی به افزایش فعالیت انسولین می‌تونن کمک کنند.

همچنین ببینید:

فروشگاه محصولات دکتر بیز در تهران: بنابراین اگر کافئین همین یه مقدار، اثرات نامطلوب داشته باشه بر مقاومت به انسولین، وجود کروم، پلی فنول ها و منیزیم می تواند در واقع این اثر را جبران کنه. آنچه که ما می‌توانیم از مجموع این تناقضاتی که در دنیا در ارتباط با مصرف قهوه هست بگیم اینه که مصرف ۳ فنجان قهوه به شرط اینکه در مورد فرد دیابتی همراه با شیر پر چرب نباشه همراه با شیرین کننده ها حتی شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی نباشه می‌تونه بدون اشکال باشد و از اثرات شادابی بخشی و انرژی زایی قهوه استفاده کنند.

یه پیشنهاد خاص دارم برای شما که دیابت دارید و می‌خواهید قهوه استفاده کنید به قهوه تون کمی دارچین اضافه کنید و از شیر بادام و گاهی هم شیر نارگیل اگر چربی تون خیلی بالا نیست می‌تونید به جای شیر های لبنی استفاده بکنید، که می‌تونه اثرات مفیدتری برای شما مصرف شیر بادام به همراه دارچین و قهوه داشته باشه.

 دیابت چیست؟

دیابت نوعی بیماری است که بر نحوه پردازش گلوکز خون بدن تأثیر می گذارد. گلوکز خون، همچنین به عنوان قند خون شناخته می شود، مهم است زیرا قند خون چیزی است که مغز شما می سوزاند و به عضلات و بافت های شما انرژی می بخشد.

اگر مبتلا به دیابت هستید، این بدان معنی است که بیش از حد گلوکز در خون شما گردش می کند. این اتفاق می افتد وقتی بدن شما به انسولین مقاوم می شود و دیگر قادر به جذب موثر گلوکز در سلول ها برای انرژی نیست.

گلوکز بیش از حد در خون می تواند نگرانی های جدی برای سلامتی ایجاد کند. عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث دیابت شود.

انواع دیابت مزمن نوع 1 و نوع 2 هستند. انواع دیگر شامل دیابت حاملگی است که در دوران بارداری رخ می دهد اما بعد از تولد تمایل به از بین رفتن دارد.

پری دیابت، که گاهی به آن دیابت مرزی نیز گفته می شود، به این معنی است که میزان قند خون شما بالاتر از حد معمول است اما به این میزان زیاد نیست که به شما مبتلا به دیابت گفته شود.

برخی علائم و علائم دیابت عبارتند از:

عطش را بیشتر می کند!

کاهش وزن غیر قابل توضیح

خستگی

تحریک پذیری

اگر فکر می کنید ممکن است برخی از این علائم را داشته باشید ، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید.

قهوه و پیشگیری احتمالی از دیابت

محققان دانشگاه هاروارد بیش از 100000 نفر را حدود 20 سال پیگیری کردند. آنها در یک دوره چهار ساله تمرکز داشتند و نتیجه گیری های آنها بعداً در این مطالعه 2014 منتشر شد.

آنها دریافتند افرادی که قهوه خود را به بیش از یک فنجان در روز افزایش داده اند، 11 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند.

با این حال، افرادی که مصرف قهوه خود را به میزان یک فنجان در روز کاهش می دهند، خطر ابتلا به دیابت را 17 درصد افزایش می دهند. حتی در چای هم این موضوع صحت دارد!

قهوه می تواند برای محافظت از افراد در برابر دیابت مفید باشد، برخی از مطالعات نشان داده اند که قهوه سیاه  ممکن است خطراتی را برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند ایجاد کند.

کافئین، دیابت و انسولین (قبل و بعد از غذا)

یک مطالعه در سال 2004 نشان داد که مصرف کپسول کافئین قبل از غذا منجر به افزایش قند خون بعد از غذا در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد. همچنین افزایش مقاومت به انسولین را نشان داد.

طبق یک مطالعه اخیر و مورد اعتماد از منبع معتبر سال 2018، ممکن است یک عامل ژنتیکی درگیر شود. ممکن است ژن ها در متابولیسم کافئین و چگونگی تأثیر آن بر قند خون نقش داشته باشند.

در این مطالعه، افرادی که کافئین را کندتر متابولیزه می کنند، سطح قند خون بیشتری نسبت به افرادی که ژنتیکی کافئین را سریعتر متابولیزه می کنند، نشان داد.

البته، در قهوه غیر از کافئین چیزهای بیشتری وجود دارد. این موارد دیگر ممکن است مسئول تأثیر محافظتی قهوه در برابر دیابت باشد که در مطالعه 2014 مشاهده شده است.

نوشیدن قهوه کافئین دار در مدت زمان طولانی نیز ممکن است تأثیر آن را بر گلوکز و حساسیت به انسولین تغییر دهد. مصرف طولانی مدت ممکن است چیزی باشد که باعث ایجاد اثر محافظتی می شود.

یک تحقیق جدیدتر که از منبع معتبر سال 2018 انجام شده، نشان داد که اثرات طولانی مدت قهوه و کافئین ممکن است با کاهش خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت در ارتباط باشد.

قند خون و انسولین ناشتا

یک مطالعه دیگر در سال 2004، تأثیر “متوسط” را بر افراد مبتلا به دیابت که روزانه 1 لیتر قهوه معمولی فیلتر شده با کاغذ می نوشیدند، یا کسانی که رای ممتنع داشتند، مورد بررسی قرار داد.

در پایان مطالعه چهار هفته ای، افرادی که بیشتر قهوه مصرف کرده اند، مقدار بیشتری در خون خود داشتند. این حتی در هنگام روزه گرفتن نیز صادق بود.

اگر مبتلا به دیابت نوع 2 هستید، بدن شما قادر به استفاده مؤثر از انسولین برای مدیریت قند خون نیست. اثر “مقاومت” که در مصرف طولانی مدت قهوه دیده می شود، بیش از چهار هفته طول می کشد.

برخی از نکات و افزودنی های سالم برای طعم قهوه خود عبارتند از:

وانیل و دارچین را به عنوان یک گزینه سالم و صفر کربن اضافه کنید

یک گزینه شیر وانیلی مانند نارگیل، کتان یا شیر بادام را انتخاب کنید

نیمی از مقدار شربت طعم دار یا سیروپ را هنگام سفارش از کافی شاپ ها حذف کنید!

خطرات و هشدارها

حتی برای افراد سالم، کافئین موجود در قهوه می تواند عوارض جانبی داشته باشد. عوارض جانبی رایج کافئین شامل مواردی مانند سردردها، بی قراری، اضطراب است!

مانند اکثر موارد، اعتدال در مصرف قهوه مهم است. با این حال، حتی با مصرف متوسط ​، قهوه خطراتی دارد که باید در موردش با پزشک خود صحبت کنید

دکمه بازگشت به بالا