اقتصادیکسب و کار ایرانی

آیا قرص باکلوفن مرفین دارد

آنچه در این مقاله می خوانیم

اشکال دارویی باکلوفن

موارد مصرف قرص باکلوفن

یکی از اصلی‌ترین موارد مصرف این دارو در اسپاستیسیتی (سفتی یا گرفتگی ماهیچه) است. این دارو برای اسپاستیسیته ناشی از مولتیپل اسکلروزیس، به ویژه برای تسکین اسپاسم فلکسور و همراه درد، کلونوس و سفتی عضلانی مناسب است. این محصول در بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی و سایر بیماری‌های نخاعی دارای ارزش زیادی است و کاربرد شل‌کننده عضلانی نیز دارد. همچنین لازم بذکر است، باکلوفن در کودکان مبتلا به اسپاستیسیتی با فلج مغزی و اسپاستیسیتی دارای کاربرد است. بیماران از مصرف سرخود و بدون دستور پزشک این محصول اکیدا خودداری کنید.

 

مقدار مصرف به شرح زیر است:

مقدار مصرف باکلوفن دهانی

  1. برای اسپاستیسیته ناشی از مولتیپل اسکلروزیس، به ویژه برای تسکین اسپاسم فلکسور و همراه درد، کلونوس و سفتی عضلانی مناسب است.
  2. Ozobax و Fleqsuvy ممکن است در بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی و سایر بیماری های نخاعی دارای ارزش باشد.
  3. مصرف باید 5 میلی گرم PO TID در ابتدا و پس از 3 روز، ممکن است به تدریج 5 میلی گرم دوز در هر 3 روز تا 20 میلی گرم PO TID بر اساس پاسخ بالینی و تحمل افزایش یابد.
  4. مصرف این محصول نباید از 80 میلی گرم در روز تجاوز کند.

مقدار مصرف باکلوفن داخل نخاعی

  1. مدیریت اسپاستیسیته شدید با منشاء نخاع (مانند آسیب نخاعی، مولتیپل اسکلروزیس) یا منشاء مغزی (مانند فلج مغزی، آسیب مغزی تروماتیک) به عنوان جایگزینی برای روش‌های جراحی مغز و اعصاب مخرب در نظر گرفته می‌شود.
  2. تیتراسیون (پس از 24 ساعت اولیه) در دوز اولیه ایمپلنت: 2 برابر دوز غربالگری که اثر مثبت داد در یک دوره 24 ساعته تجویز شود.
  3. اسپاستیسیته منشأ نخاع: افزایش 10 تا 30 درصد در هر 24 ساعت تا اثر بالینی مطلوبی حاصل شود.
  4. اسپاستیسیته با منشاء مغزی: افزایش 5 الی 15 درصد در هر 24 ساعت تا اثر بالینی مطلوبی ایجاد شود.

زمان مصرف داروی باکلوفن

با توجه به اینکه این دارو عمدتاً بدون تغییر از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود، پزشک باید با در نظر داشتن اختلالات کلیوی اصلاحات دوز برای نسخه بیمار را مدنظر قرار دهد. توجه داشته باشید که از مصرف بی‌رویه و بدون نسخه  قرص باکلوفن خودداری کنید، زمان مصرف این دارو باید با توجه به شرایط جسمانی، سن (بزرگسالان، کودکان و سالمندان) و سوابق پزشکی بیمار تجویز شود. این دارو برای اسپاسم عضلات اسکلتی ناشی از اختلالات روماتیسمی توصیه نمی‌شود.

زمان مصرف قرص باکلوفن دهانی در کودکان

  1. برای اسپاستیسیته ناشی از مولتیپل اسکلروزیس، به ویژه برای تسکین اسپاسم فلکسوربه همراه درد، کلونوس و سفتی عضلانی مناسب است.
  2. Ozobax: این محصول در بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی و سایر بیماری‌های نخاعی دارای ارزش زیادی است.
  3. ایمنی و اثربخشی این دارو در کودکان کمتر از 12 سال ثابت نشده است.
  4. در افراد بالای 12 سال با دوز کم، ترجیحاً در دوزهای مختلف PO شروع شود.
  5. ابتدا با 5 میلی گرم و پس از 3 روز به تدریج افزایش دوز با 5 میلی گرم در هر 3 روز تا 20 میلی گرم PO TID بر اساس پاسخ بالینی و تحمل افزایش می‌یابد. (تنها با دستور پزشک)
  6. این محصول در صورت نیاز توسط پزشک تا حداکثر 80 میلی گرم در روز قابل افزایش است.

زمان مصرف قرص باکلوفن داخل نخاعی در کودکان

  1. مدیریت اسپاستیسیته شدید با منشاء نخاع (مانند آسیب نخاعی، مولتیپل اسکلروزیس) یا منشا مغزی (مانند فلج مغزی، آسیب مغزی تروماتیک) در بیماران بالای 4 سال ممکن است به عنوان جایگزینی برای روش‌های جراحی مغز و اعصاب در نظر گرفته شود.
  2. در مرحله غربالگری، بولوس آزمایش: 50 میکروگرم داخل نخاعی با روش بارباتاژ در مدت 1 دقیقه برای بیمار صورت می‌گیرد. در صورتی که پاسخی دریافت نشد تا 75 میکروگرم 24 ساعت بعد و اگر هنوز کافی نیست، 100 میکروگرم 24 ساعت بعد مصرف کنید.
  3. تیتراسیون (پس از 24 ساعت اولیه) دوز اولیه ایمپلنت: 2 برابر دوز غربالگری که اثر مثبت داد در مدت 24 ساعت تجویز شود.
  4. پس از 24 ساعت اول، دوز روزانه باید به آرامی 5 الی 15 درصد تنها یکبار در 24 ساعت افزایش یابد، تا زمانی که اثر بالینی مورد نظر حاصل شود.

موارد احتیاط

  1. در بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند با احتیاط مصرف شود.
  2. برای اسپاسم با بیماری روماتیسمی، سکته مغزی، پارکینسون توصیه نمی‌شود.
  3. برای جلوگیری از ناراحتی معده بهتر است با غذا میل شود.
  4. در اختلالات تشنج و نارسایی کلیوی با احتیاط مصرف شود.
  5. قطع ناگهانی دارو منجر به واکنش‌های نامطلوب از جمله توهم، تشنج، تب بالا، تغییر وضعیت ذهنی، اسپاستیسیته برگشتی اغراق‌آمیز و سفتی عضلانی شده است که در موارد نادر به رابدومیولیز، نارسایی سیستم‌های متعدد ارگان و مرگ منجر شده است.
  6. ممکن است باعث احتباس حاد ادرار شود که با بیماری زمینه‌ای مرتبط است. به همین جهت در بیماران مبتلا به انسداد ادراری با احتیاط مصرف شود.
  7. در بیماران با سابقه دیس رفلکسی اتونوم با احتیاط مصرف شود. وجود محرک‌های درد یا قطع ناگهانی آن ممکن است باعث بروز اپیزود دیس رفلکسی اتونوم شود.

موارد منع مصرف قرص باکلوفن

  1. قطع ناگهانی باکلوفن داخل نخاعی منجر به تب بالا، تغییر وضعیت ذهنی، اسپاستیسیته برگشتی مفرط و سفتی عضلانی شده است که در موارد نادر به رابدومیولیز، نارسایی سیستم ارگان‌های متعدد و مرگ منجر می‌شود.
  2. پیشگیری از قطع ناگهانی نیاز به توجه دقیق به برنامه‌ریزی و نظارت بر سیستم تزریق، زمان‌بندی و روش‌های پر‌کردن مجدد و آلارم‌های پمپ دارد. توصیه به بیماران و مراقبان در مورد اهمیت انجام ویزیت‌های برنامه‌ریزی شده پرکردن مجدد و آموزش در مورد علائم اولیه ترک باکلوفن است.
  3. به بیمارانی که در معرض خطر ظاهری قرار دارند مانند آسیب نخاعی در T-6 یا بالاتر، مشکلات ارتباطی، سابقه علائم ترک باکلوفن خوراکی یا داخل نخاعی و… توجه بیشتری داشته باشید.

اخبار به‌روز، تحلیل‌های کارشناسانه و آموزش‌‌های مفید در اقتصاد و تجارت را از وب‌سایت و کانال‌های مختلف تجارت‌ نیوز دنبال کنید.

عوارض جانبی دهانی

  1. خواب‌آلودگی
  2. سرگیجه ضعف
  3. حالت تهوع
  4. هیپوتونیا
  5. خستگی
  6. فشار خون
  7. سردرد
  8. بی خوابی
  9. یبوست و تکرر ادرار

عوارض جانبی داخل نخاعی

  1. احتباس ادرار
  2. سرگیجه یا تشنج
  3. حالت تهوع و استفراغ
  4. سردرد
  5. یبوست و اسهال
  6. فشار خون
  7. درد و اختلال گفتار
  8. خشکی دهان
  9. افزایش ترشح بزاق
  10. آمبیلوپی

تداخل دارویی داروی باکلوفن

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. بیماران قبل از مراجعه به پزشک لیستی از داروهای گیاهی و شیمیایی که استفاده می‌کنند را تهیه کرده و به پزشک خود نشان دهید. داروهای (کانابیس)، داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، سایر شل‌کننده‌های عضلانی (مانند کاریزوپرودول، سیکلوبنزاپرین)، یا آنتی‌هیستامین‌ها (مانند ستیریزین، دیفن‌هیدرامین) و… ممکن است سبب تداخل دارویی با این محصول شوند. قبل از مصرف حتما داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید.

تاثیر باکلوفن در شیردهی

در دوزهای خوراکی توصیه شده، باکلوفن در شیر انسان وجود دارد. همچنین هیچ داده انسانی در مورد اثرات این دارو بر تولید شیر مادر در دسترس نیست. در صورت تمام شدن دارو، نسخه یا ترک ناگهانی آن، ممکن است شاهد علائم ترک در نوزادان شیرخوار باشیم. فواید رشدی و سلامتی تغذیه با شیر مادر را همراه با نیاز بالینی مادر و هر گونه اثرات نامطلوب احتمالی بر روی نوزاد شیرده یا بیماری زمینه‌ای مادر در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که زنان باردار یا مادران شیرده باید از مصرف بی‌رویه و بدون نسخه این دارو اکیدا خودداری کنند.

قرص باکلوفن را دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری کنید. این محصول باید در جایی خشک و خنک دور از گرما و تابش نور نگهداری کنید. این محصول را زمانی که تاریخ مصرف آن تمام شده یا دیگر مورد نیاز نیست، به درستی دور بریزید. از ریختن دارو به داخل خیابان، چاه دستشویی و فاضلاب خودداری کنید.

کلام آخر داروی باکلوفن

آیا مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد موثر است؟ کمر درد یکی از مشکلات شایعی است که تقریبا همه افراد در هر سنی با آن روبه رو می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که می‌توان گفت امروزه حدود 80 درصد از مردم برای درمان کمر درد به پزشک مراجعه می‌کنند. این بیماری بنا به دلایل مختلفی چون بروز دیسک، اسپاسم عضلانی و صدمه دیدن به وجود می‌آید و گاهی با درد خفیف و گاهی نیز با درد شدید و طاقت‌فرسا همراه است. این عارضه  برروی سطح کیفیت زندگی افراد تأثیر منفی می‌گذارد. راه‌های درمان بسیاری برای کمر درد وجود دارد که یکی از آن‌ها مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد است که در این مقاله از به معرفی آن خواهیم پرداخت.

کمر درد چیست و چگونه روند زندگی عادی را مختل می‌کند

کمر از بخش‌های مختلفی مانند ستون فقرات، دیسک بین مهره‌ها، رباط‌ها، مفاصل، عضلات کمر و سیستم عصبی تشکیل شده است. اگر یکی از این بخش‌ها دچار مشکل شود، درد کمر آغاز خواهد شد که معمولا این درد در قسمت پایینی کمر تا بالای استخوان لگن اتفاق می‌افتد. کمر درد گاهی خفیف است که نیاز به درمان خاصی ندارد و با استراحت از بین می‌رود، اما گاهی درد شدید ناحیه کمر  یک بیماری یا آسیب جدی را نشان دهد؛ بنابراین بهتر است در صورت مشاهده هرگونه علائم مربوط به کمر درد به پزشک متخصص مراجعه نمایید. البته جای نگرانی نیست؛ چراکه این مشکل با مصرف دارو برطرف می‌شود، برای مثال استفاده از قرص باکلوفن برای کمر درد موثر است.

انواع کمر درد؛ تقسیم درد‌ها بر اساس شدت 

کمر درد با توجه به میزان درد و دوره بیماری به دو گروه کلی تقسیم می‌شود که در ادامه هر کدام را توضیح می‌دهیم.

  • کمر درد حاد: این نوع کمر درد معمولا با علائم خفیف همراه است و پس از چند روز از بین می‌رود؛ بنابراین به درمان خاصی نیاز ندارد و مصرف قرص باکلوفن و استراحت کارساز خواهد بود.
  • کمر درد مزمن: کمر درد مزمن دردی است که بیش از چند روز طول می‌کشد و با علائم شدید رخ می‌دهد. این نوع کمر درد نشان دهنده مشکلی جدی است؛ بنابراین بیمار حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

علت کمر درد؛ چرا و چگونه کمر دردناک می‌شود؟

قبل از اینکه بخواهیم درباره درمان و دلایل مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد صحبت کنیم، بهتر است با دلایل بروز این مشکل آشنا شوید. گفتیم که کمر انسان ساختار پیچیده‌ای دارد؛ بنابراین ایجاد هرگونه مشکل برای هریک از این بخش‌ها، باعث احساس درد در ناحیه کمر و بروز مشکلات جدی‌تر می‌گردد. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • کشیدگی و آسیب عضلانی: بلند کردن اجسام سنگین، قرار دادن بدن در وضعیت نامناسب (هنگام خواب یا نشستن)، برخی از فعالیت‌ها و صدمات ورزشی، تنش‌های ناگهانی و… ممکن است باعث کشیدگی عضلات، رباط‌ها یا اسپاسم شود. در نتیجه مشکل کمر درد رخ می‌دهد.
  • دیسک کمر: برآمدگی یا پاره شدن دیسک بین مهره‌ها برروی سیستم عصبی کمر فشار وارد می‌کند؛ در نتیجه کمر درد آغاز می‌شود. شاید تاکنون درباره مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد مطالبی مطالعه کرده‌اید. باید بگوییم که خوردن این دارو در کاهش علائم کمر درد ناشی از دیسک نقش دارد.
  • وجود مشکلات و بیماری‌ها: برخی از بیماری‌ها و مشکلات مانند پوکی استخوان، التهاب ستون فقرات، التهاب لگن، عفونت کلیه، عفونت مثانه، سیاتیک، آرتروز، سندروم دم اسبی و تومور ستون فقرات ممکن است به کمر درد بیانجامد. به همین‌خاطر لازم است در صورت مشاهده هرگونه علائم به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

البته عوامل دیگری چون بارداری، پریودی، کیست تخمدان (مانند آندومتریوز) در خانم‌ها و پیچ‌خوردگی بیضه در آقایان هم منجر به کمر درد می‌شود. حال برای برخی از خانم‌ها این سؤال به وجود می‌آید که آیا قرص باکلوفن برای کمر درد قاعدگی مناسب است؟ باید بگوییم که در بخش درمان به تمامی سؤالات پاسخ خواهیم داد.

چه افرادی ریسک بیشتری برای ابتلا به کمر درد را دارند؟

کمر درد یک مشکل شایع است که افراد با هر سنی می‌توانند آن را تجربه کنند، اما این مشکل در افراد بین 30 تا 50 سال بیشتر اتفاق می‌افتد. همچنین کسانی که مشکل اضافه وزن دارند و هیچ‌گونه تحرکی ندارند یا افرادی که در طول روز فعالیت‌های سنگین انجام می‌دهند، نسبت به دیگر افراد، بیشتر در معرض ابتلا به کمر درد هستند. البته این مشکل با مصرف داروهایی چون قرص باکلوفن برای کمر درد، برطرف می‌شود.

علائم کمر درد؛ نشانه‌های هشداردهنده

کمر درد خفیف معمولا با احساس درد در ناحیه کمر، پاها، یا ناحیه آسیب دیده همراه است، اما در صورتی که این درد نشان از یک مشکل جدی باشد، با علائم زیر ظاهر خواهد شد:

  • تب و لرز
  • کاهش وزن ناگهانی
  • کمر درد مداوم
  • احساس درد در پاها
  • احساس درد از ناحیه کمر تا پشت زانوها
  • متورم شدن پشت
  • احساس بی‌حسی یا سوزن‌سوزن شدن پاها و قسمت پایین کمر
  • بی‌اختیاری در ادرار
  • احساس سوزش حین ادرار
  • بی‌اختیاری مدفوع
  • بی‌حس شدن اطراف ناحیه تناسلی، مقعد و باسن

در صورت مشاهده علائم بالا باید به پزشک متخصص ستون فقرات مراجعه کنید تا با مصرف دارو از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود. با توجه به بی‌حس شدن اطراف ناحیه تناسلی، آیا مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد تناسلی تأثیر دارد؟

تأثیر کمر درد بر عصاب و جسم بیمار

احساس درد مداوم در ناحیه کمر، پاها، یا علائمی چون احساس ضعف و بی‌حسی در این اندام‌ها باعث کاهش سطح کیفیت زندگی فرد بیمار می‌شود؛ چراکه در انجام فعالیت‌های روزانه‌اش مانند کار، راه رفتن، نشستن و… اختلال ایجاد می‌کند. علاوه‌براین از لحاظ روانی هم فرد بیمار دچار احساس استرس، پریشانی و ناراحتی می‌شود و احساس ناتوانی به او دست می‌دهد؛ بنابراین درمان کمر درد مزمن یا شدید باید هرچه سریع‌تر صورت گیرد. آیا قرص باکلوفن برای کمر درد ثابت یا مدام تأثیر دارد؟ برای پاسخ به این سؤال باید بگوییم که این قرص در کاهش علائم و کنترل بیماری تأثیر مثبت می‌گذارد.

راه‌های تشخیص و تعیین منشا دردهای کمری

قبل از اینکه درباره راه‌های درمان و تأثیر مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد صحبت کنیم، لازم است با روش‌های تشخیص این مشکل آشنا شویم. برای تشخیص، شما باید در صورت مشاهده هرگونه علائم به پزشک متخصص مراجعه نمایید. پزشک پس از پرسیدن سؤالاتی درباره احساسی که دارید، بررسی سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی، برای تشخیص دقیق‌تر ممکن است انجام یکی از تست‌های زیر را از شما بخواهد:

  • تصویربرداری از کمر
  • آزمایش دیسکوگرام
  • آزمایش الکترومیوگرافی

پس از تشخیص دقیق مشکل، پزشک مراحل درمان را شروع می‌کند که بسته به نوع مشکل، روش‌های گوناگونی خواهد داشت.

جدیدترین اخبار خودرو ایران و جهان را در سایت ما ببینید.

درمان کمر درد؛ چگونه از شر دردها خلاص شویم؟

خوشبختانه کمر درد با استراحت و مصرف دارو درمان می‌شود مگر شرایط حاد که نیاز به جراحی دارد. در ادامه به معرفی راه‌های درمان خواهیم پرداخت.

  • درمان خانگی: درمان خانگی شامل تغییر سبک زندگی مانند داشتن رژیم غذایی مناسب، استراحت و استفاده از طب سنتی است که به درمان کمر درد کمک می‌کند.
  • درمان پزشکی: پزشک متخصص پس از تشخیص دقیق مشکل کمر درد شما داروهایی چون مسکن، داروهای ضدالتهاب و… تجویز می‌کند. یکی از بهترین داروها، قرص باکلوفن برای کمر درد است که در ادامه توضیحات کاملی درباره این محصول ارائه می‌دهیم.

قرص باکلوفن برای چیست؟

تأثیر مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد چقدر است؟ باکلوفن در دسته داروهای شل کننده عضلات استخوانی قرار دارد که به رفع سفتی و گرفتگی عضلات (اسپاسم) و درمان آسیب‌های نخاعی کمک می‌کند. درواقع این دارو برای درمان اسپاسم عضلانی و سایر گرفتگی‌های عصبی مؤثر است؛ بنابراین بسیاری از پزشکان این دارو را برای درمان کمر درد تجویز می‌نمایند.

قرص باکلوفن برای کمر درد پا درد و درمان گرفتگی این عضلات برای تمامی افراد فارغ از جنسیت تجویز می‌شود، البته باید بگوییم که قرص باکلوفن برای کمر درد پیچیده که با علائمی چون احساس ضعف عضلانی یا احساس گزگز در پاها همراه است، تأثیری ندارد و تنها  شدت علائم و درد را تا حدودی کاهش می‌دهد. همچنین قرص باکلوفن بر کمر درد تستوسترون تأثیر می‌گذارد؛ یعنی با کاهش هورمون تستوسترون و بروز یائسگی، کمر دردهای ناشی از این دوره در افراد مسن با مصرف قرص باکلوفن درمان می‌شود.

در رابطه با مصرف قرص باکلوفن برای کمر درد جراحی باید بگوییم که درصورتی که برای درمان نیاز به جراحی داشته باشید، باید قبل از عمل، پزشک خود را از مصرف این دارو مطلع کنید.

نکات احتیاطی قبل از مصرف قرص باکلوفن

قبل از مصرف قرص باکلوفن باید خطرات و عوارض احتمالی آن را در نظر بگیرید. هنگام مصرف باکلوفن باید به نکات زیر توجه کنید تا کمتر دچار عارضه شوید.

  • قرص باکلوفن را می‌توانید وسط غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
  • اگر معده‌درد دارید، بهتر است این قرص را حتما میان غذا «با معده پر» یا همراه شیر بخورید.
  • این قرص را می‌توانید به دو قسمت تقسیم کنید.
  • قرص باکلوفن را حتما باید در دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد نگه دارید.
  • اگر به باکلوفن حساسیت نشان دادید، به پزشک مراجعه کنید. علاوه براین اگر دچار مشکلاتی نظیر: کلیه، زخم معده، صرع یا اختلالات تشنجی، اختلال‌های ذهنی مانند شیزوفرنی یا اختلال دوقطبی، دیابت، فشار خون، سکته مغزی یا لخته خون هستید، قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک مشورت کنید.
  • استفاده از باکلوفن ممکن است خطر ایجاد کیست تخمدان را افزایش دهد به همین دلیل بانوانی که مستعد هستند باید قبل از مصرف، پزشک خود را در مطلع کنند.
  • هنوز اثر این دارو روی زنان باردار بررسی نشده است اما در هر صورت، هنگام بارداری از خوردن سرخود این دارو پرهیز کنید.
  • این دارو برای کودکان زیر 12 سال ممنوع است.

تداخل دارویی باکلوفن با سایر داروها

مصرف باکلوفن همراه با برخی داروهای دیگر، موجب خواب‌آلودگی یا کندی تنفس می‌شود و می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی به وجود بیاورد یا حتی گاها منجر به مرگ شود.

در صورت مصرف هریک از این داروها، قبل از مصرف باکلوفن با پزشک خود مشورت کنید:

  • مسکن‌های اپیوئیدی؛
  • قرص‌های خواب آور؛
  • شل‌کننده ماهیچه‌ها؛
  • داروهای ضد افسردگی، اضطراب یا اختلال دوقطبی؛
  • داروهای تشنج؛
  • داروهای فشار خون
  • مکمل‌ها و انواع ویتامین‌ها

در صورتی که قرص باکلوفن را با داروهای زیر مصرف کنید دچار خواب‌آلودگی خواهید شد:

  • بنزودیازپین مانند تریازولام و میدازولام؛
  • داروهای مخدر مانند اکسی‌کدون و کدئین.

قرص باکلوفن برای کمر درد چه عوارضی دارد؟

بسیاری از پزشکان این دارو را برای درمان کمر درد و رفع گرفتگی عضلات (اسپاسم) تجویز می‌کنند، اما این دارو برای افراد باردار و کسانی که دچار مشکلات کلیوی یا گرفتگی عضلانی ناشی از روماتیسم هستند توصیه نمی‌شود، اما در حالت کلی احساس خواب‌آلودگی، سرگیجه، حساسیت پوستی، یبوست و افت فشار خون از عوارض جانبی مصرف قرص باکلوفن است که در صورت مداوم بودن باید با پزشک خود درمیان بگذارید.

برخی عوارض جانبی قرص باکلوفن عبارتست از:

  • گیجی و سرگیجه
  • خواب‌آلودگی
  • تهوع
  • ضعف غیرمعمول (ضعف عضلانی غیرطبیعی)
  • درد شکمی یا معده‌درد
  • عدم تعادل، کنترل و مدیریت ماهیچه‌ها
  • یبوست
  • اسهال
  • تکرر یا عدم کنترل ادرار
  • سردرد
  • بی‌اشتهایی
  • فشارخون بالا
  • احساس کرختی و مورمور شدن در دست و پاها
  • مشکلات جنسی در مردان
  • تپش شدید ضربان قلب
  • مشکلات گفتاری
  • گرفتگی بینی
  • ورم قوزک‌های مچ پا و دست؛
  • اشکال در به خواب رفتن؛
  • سفتی بی‌دلیل ماهیچه‌ها؛
  • هیجان غیرمعمول؛
  • خستگی غیرطبیعی
  • اضافه وزن و چاقی
  • تشنج؛
  • توهم؛
  • افزایش اسپاسم، گرفتگی یا سفتی در ماهیچه‌ها؛
  • تغییرات روحی

عوارض جانبی نادر مصرف قرص باکلوفن:

  • ادرار تیره یا خون‌آلود
  • غش کردن
  • افسردگی و تغییرات خلقی
  • زنگ زدن یا وزوز کردن گوش
  • جوش یا خارش پوستی

علائم بیش‌ازحد قرص باکلوفن:

  • دوبینی یا تاری دید
  • تشنج
  • ضعف شدید عضلانی
  • تنگی نفس (سخت نفس کشیدن)
  • استفراغ

مدت زمان اثر قرص باکلوفن چقدر است؟

مدت زمان اثرگذاری قرص باکلوفن برای هر بیمار متفاوت است؛ یعنی امکان دارد در بدن برخی افراد تا چند ساعت و برای برخی دیگر تا چند روز پس از شروع مصرف تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخبار اقتصادی

باکلوفن قرصی موثر در درمان کمردرد

 در این مقاله در رابطه با کمر درد و دلایل بروز آن صحبت کردیم. همان‌طور که گفتیم کمر درد بنابه دلایل مختلفی چون کشش عضلات، پارگی دیسک و بیماری‌های دیگر رخ می‌دهد و معمولا با احساس درد در ناحیه کمرو پاها همراه است. کمر درد خفیف با استراحت درمان می‌شود، اما نوع شدید این بیماری به مصرف دارو و قرص مسکن فوری درد کمر نیاز دارد. یکی از این داروها یعنی قرص باکلوفن از اسپاسم عضلانی جلوگیری می‌کند و میزان درد را کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید از نظرات مصرف کنندگان این قرص مطلع شوید، کافی است عبارت قرص باکلوفن برای کمر درد نی نی سایت را  در جست‌وجوی مرورگر خود وارد کنید.

سوالات متداول در زمینه قرص باکلوفن برای کمر درد

آیا قرص باکلوفن مسکن است؟ قرص باکلوفن 10 برای چیست؟

بله. پزشکان مصرف قرص باکلوفن 10 را برای کمر درد دستور می‌دهند. درواقع قرص باکلوفن 10 با جلوگیری از سفت شدن عضلات و ارسال نشانه‌های عصب نخاع، مانع از بروز کمر درد ناشی از اسپاسم عضلانی می‌شود.

قرص باکلوفن 25 برای چیست؟

این دارو برای درمان سردرد ناشی از میگرن و کمر درد با علائم شدیدتر تجویز می‌شود؛ یعنی دوز داروها براساس شدت بیماری است. همچنین این دوز قرص باکلوفن برای کمر درد پیشانی مؤثر خواهد بود؛ بدین معنا که برخی از کمر دردها با سردرد شدید همراه هستند.

آیا قرص باکلوفن برای کمر درد پریودی تجویز می‌شود؟

بله، قرص باکلوفن برای کمر درد پریود یا همان دوران قاعدگی تجویز می‌شود و به کاهش درد کمک می‌کند، اما از آنجایی که با مصرف بیش‌ازحد این دارو امکان تولید کیست تخمدان وجود دارد، بهتر است درباره مصرف قرص باکلوفن با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.

آیا قرص باکلوفن مرفین دارد؟                    

خیر، در ساختار قرص باکلوفن از مورفین استفاده نشده، اما برخی از پزشکان در کنار این دارو، قرص مسکن فوری کمر درد را هم تجویز می‌کنند.

آیا قرص باکلوفن چاق کننده است؟

کاهش یا افزایش وزن گاهی ممکن است یکی از عوارض جانبی مصرف باکلوفن به شمار آید؛ اما، این دارو تأثیر مستقیمی در کنترل وزن و به‌ویژه چاقی نخواهد داشت.

 

دکمه بازگشت به بالا